Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Fasza.... Lemondta a mai interjút az ember , holnap hív.
-
tildy
nagyúr
Wyco fórumtárs korrekten megfogalmazta a lényeget.
http://backtotheuk.blog.hu/2009/11/23/meno_e_elmenni -
tildy
nagyúr
Tényleg elég zavarosan ír, összemosva azokat akik azt hiszik, kinn kolbászból van a kerítés, azokkal akik fiatalok és tapasztalatra vágynak, azokkal akik értenek valamihez (miért nem maradnak otthon az eszesek, az otthon is tud boldogulni, akinek esze van, szerinte.)
De ez hülyeség!
Ennyi erővel maradtam volna szülőfalumban, mert aki okos ott is nagyra tudja vinni , aha persze.
Szerintem meg oda kell menni ahol az ember jól érzi magát, és igenis fontos az, hogy az amiért dolgozik illendően meg is legyen fizetve, hogy ne kelljen sumákolni, stb.
Én otthon nem éltem rosszul, igaz túl jól sem, de ennek az az oka, hogy tettem rá ki mit mond : ha turiból olcsón és szépen fel tudtam öltözni akkor ott vásároltam, és mindig néztem az akciós dolgokat.
Fogtam a pénzt. Hogy megvalósítsam az álmom.IGen , sokan vannak akik sírnak, de én azt mondom, ne sírjanak, picsogjanak, hanem változtassanak. Ha meg nem lehet változtatni, akkor meg másfele kell szétnézni.
De ez az újságíró kb kollektíve leszólja a külföldre vágyókat. Savanyú a szőlő vajon? -
törölt tag
kicsit zavaros, kezd altalanossagban mindenkivel aki el akarja hagyni Magyarorszagot, aztan kis kiterö az orvosokhoz, hogy vegul az iras masodik feleben meg gyakorlatilag csak a meg nem ertett muveszekröl ir.
"jo" politikus lenne belöle: en jol elek, tehat az orszagban jolet van. -
törölt tag
ugyan, felesleges hülyeségekre reagálni
a kefirjeimet sem győzködöm hogy mit miért csinálok
offnál is offabb: nekem a 90-es években sok lehetőségem volt, kimenni, de én makacs vagyok, vagy lusta és ha kell szembe széllel is nekiállok pössenteni, csak azért is, szóval ezért vagyok most is itthon, de úgy érzem mindennek van oka, csak sokszor nemtom mi az
de itt már akkora a gáz hogy min. két éve, na most már holnap tényleg megyek hangulatom van
de legalább megnyugtat, hogy nem tartozok azok közé akik folyamatosan fejelgetik a falat és nem értik miért fáj a fejük, vagy ez csak álca és a velejéig romlottak -
Psychonaut
veterán
Tudod, ne süllyedj le a hülyék szintjére, mert ott....
Ahogy beleolvastam, vagy valami vén f*sz, vagy savanyú neki a szőlő.
Igenis én is el akarok innen menni pár év múlva. És nem fenyegetőzöm vele, hanem csak mondom. És nem Vilniusba, Bogotába, vagy Teheránba akarok menni, hanem Nyú Jorkba, Berlinbe, Barcelonába. Vállalom. -
tildy
nagyúr
erről a mai szösszenetről fogok írni kicsit ...felhúzta kicsit az agyam, de megpróbálom higgadtan.
-
tildy
nagyúr
válasz
#53246592 #66 üzenetére
Tapasztalat sajna nincs, csak egy s60as fejlesztői könyv lapul otthon ...
Emvy: nem kell félteni, nem tudok beleragadni, hiszen részmunkában - épp jelenleg is- hazadolgozom, phps projektbe. -
tildy
nagyúr
Előbb hívtak: áttéve holnapra. Viszont én nagyon pedzegetem, hogy ezt a felszolgálós munkát ideiglenesen vállaljuk be.
Gog: lakás heti 160-200 font körül van. Annak rossz, aki egyedül keres. Nekünk egy lakás költsége ugye kétfelé menne.
Azt beszélik North Greenwich környékén meg venni sem drága, olyan 30-40 ezer fonttól már venni is lehet egyszobás studio lakásokat.
-
Dany007
veterán
Remélem lesz az interjúról is részletes beszámoló
Kíváncsi vagyok belülről nézve milyen is egy ilyen! Sok sikert!
-
tildy
nagyúr
Két embernek?
MEg.
130 font hetente a szállás. 25/hét a bérlet. Kaja meg olyan árban van mint otthon vagy még olcsóbb, de azért havi szinten számolunk 300 fontot rá.Berci: Igen. Imádtam otthon azt a fajta munkám, ezért küzdöttem éveket, szóval igen.
Ha nem jön össze , akkor pc support/helpdesk.
Ha az sem , akkor ilyen catering melók.
De lehet amíg nem lesz PHP-s addig cateringet bevállalok. Angolom biztos jobb lenne tőle. -
Dany007
veterán
Remélem összejön.
De szerintem ez csak egy rossz beidegződés, hogy a 'gázosabbnak' tartott melókat az ember nem akarja elvállalni. Amolyan önteltség, nagyképűség, bár ez nem jó szó rá.
Nyugodtan bevállalhattok akár felszolgálói vagy mosogatói munkát is, ha tisztességgel megkapjátok érte azt a minimálbért.
A fent olvasottak alapján bőven megéltek a minimálbérből is. És még marad is bőven. Mert ha 1000 font megmarad a havi kiadásokon kívül, akkor az bizony bőven kategória.
Addig is eléldegéltek, legalább úgy, ahogy itthon, és van időtök tökélyre fejleszteni az angol nyelvet is. -
tildy
nagyúr
Holnap megyek kettőre egy ügynökséghez interjúra, drukkoljatok.
Ha nem jön össze, lehet bevállalom ideiglenesen ezt.
A szobánk volt lakói náluk vannak, hetente fizetnek, igaz minimálbér, 5.8 font, de évvége van, és mivel nem lenne elég az adózáshoz a jövedelem, ezért adót sem vonnak belőle.
Azaz 5.8 font per óra, az napi 46,4 font, heti 232 . Nagy lábon nem élünk belőle, de nem fogy a pénz. -
lorcsi
veterán
Esmein talált már állást ?
-
biker
nagyúr
válasz
#53246592 #46 üzenetére
Igen, zaras leltar
Nem tudom ott mi a divat, de altalaban a cegek ev vegen orulnek ha marat a bankban meg valami, ami utan nem kell adozni, es kesz
Januar meg ahol van raktar, kotelezo leltar van, aztan bevallasok, eves budhet tervezese, es majd utana gondolkoznak felvetelen. -
tildy
nagyúr
Én csak azt nem értem, hogy kizárni egy lehetséges munkát csak azért, mert "messze van"
Egyelőre az a legszimpibb hely, tehát a windsori munka nincs kizárvaIdővel viszont jobb, ha közelebb költözünk. mert jó esetben másfél óra.
Ma reggel viszont pl. az O2 arenából 2 óra alatt jutottunk haza, mert nem járt a Jubilee.Munkával kapcsolatban meg: hidd el eleget görcsölök rajta. Hogy két hét, és a hívásokon kívül még semmi. Esmein tudna mesélni róla, hogy szívem szerint már első nap beálltam volna a subwaybe, angol tanulás miatt is jó, meg pénz miatt is. LEhet nem fogok december végéig várni.
Miért most jöttünk ki?
1. most jött össze úgy a pénz
2. november elején akartunk feltétlen jönni
3. Karácsony előtt bármilyen munkára eleve nagyobb az esély.Meglátjuk.
Egyébként meg tetszik a hely, mármint az albi tényleg
-
biker
nagyúr
Egy valamit felejtesz el: itt csak ideiglenesen lakunk . Addig amíg nincs munkánk. Egyébként vannak olyan studio lakások is, amit kb heti 200 fontért lehet bérelni, hadd ne mondjam, munka nélkül még egyelőre ez is jó.
Valamiért úgy tűnt az írásból, ott tök jó lakni, és kb ennyi.
Mégvalami: ha nem haragszol, addig míg nincs munkánk worst case-el számolok, és igen ehhez jó azt tudni, hogy itt ki lehet jönni két embernek egy minimálbérből. Otthon megnézném, hogy a havi 60ból, még ha többedmagaddal laksz, akkor is, hogy jöttök ki ketten, ha bkv bérletet is vesztek. (nekünk az bele van itt számolva .Otthon Esm havi 40-50et adott , ebből futotta az albira és a kajára.. A maradék meg bkv bérlet, buli, néha egy egy sör, vagy mozi .... ) PEsten utaztam munkahelyre 1-1.5 órákat, most már nem annyira szívesen tenném.
Nyilván a legrosszabbal kell számolni, ez az értelmes hozzáállás. Én csak azt nem értem, hogy kizárni egy lehetséges munkát csak azért, mert "messze van", és a saját példánkat csak azért hoztam fel, mert naponta ezzel futok össze, hogy egyesek 5 utcányit már messzinek mondanak.
Én is, párom is befogjuk a szánkat és leutazzuk naponta amit kell, hogy meglegyen a havi betevőnk. és nálunk ez nem távolság, amire panaszkodsz, nagyon nem az.
Ez kicsit olyan volt, mint nővérem, aki minden karácsonykor eljátsza ugyanazt a sztorit:
- Nem visztek le szegedre anyáékhoz
- de, ha eljössz hozzánk, és innen megyünk kocsival
- ááá, akkor annyit kell BKV-zni, inkább lemegyek vonattal.
- Értem, tehát én üljek autóba, utazzak északra 40km-t hozzád, majd vissza délre 220-at anyámékhoz csak azért, mert Te lusta vagy lejönni 40km-t bkv-val? az nem baj, hogy innen nekem 175km csak szeged, ehhez teszek hozzá 80km-t reggel, 80-at este mikor furikázlak?
ez kicsit off voltNem akarok beleszólni, de ahogy közeleg a karácsony, egyre kisebb az esélye a munkának. azt mondtad 3havi keret van, ok, de akkor miért akkor mentek ki, mikor lesz kb egy hónap dec 15-jan 15 közt, amikor kizárt, hogy felvegyenek, mert vagy évvégi záráshoz készülnek, vagy éveleji leltár van? nem ilyenkor kellene bármit elvállalni, mielőtt kényelemmel kifuttok az időből? aztán ha nem tetszik, fel lehet mondani, de legalább
1: addig is volt munkád
2: lesz már kinti munkatapasztalatod.De ez az én prvát véleményem csak. ne vedd sértésnek.
Kívánom a legjobbakat
-
tildy
nagyúr
Igen , ő
Azt mondja anno vett tőled egy AMD-s konfigot
183-185 cm magas, jómagam meg 180 , lehet emiatt nem tűnik a képen magasnak
SPort lehetőség:
Fitness first-t tudom, hogy van, ráadásul a közelben.
1 hónap 15 ezer forint (ez otthon kb 8 ezer volt nekem a gilda maxban) -
Chaser
legenda
Az a srác Esmein?
Valamikor találkoztunk futólag, de nem így emlékszem, valahogy magasabb volt. Sport lehetőség van kinn focin meg golfon kívül?
Psychonaut: Majd én megtanítom őket
vagy fordítva
-
tildy
nagyúr
Egy valamit felejtesz el: itt csak ideiglenesen lakunk . Addig amíg nincs munkánk. Egyébként vannak olyan studio lakások is, amit kb heti 200 fontért lehet bérelni, hadd ne mondjam, munka nélkül még egyelőre ez is jó.
2. PEsten hárman laktunk 64 négyzetméteren, itt 8an vagyunk kb 100-on. Nem nyomorgunk , persze a pesti másabb volt , de még itt is elférünk.
Otthon olcsó albink volt, relatíve. De még így sem éltünk nagylábon, fejenként 100 ezerből kijöttünk, de akkor abban már benne van, hogy anyuéknál a szobámat felújíttatam, vagy nyaralni voltam.
Mégvalami: ha nem haragszol, addig míg nincs munkánk worst case-el számolok, és igen ehhez jó azt tudni, hogy itt ki lehet jönni két embernek egy minimálbérből. Otthon megnézném, hogy a havi 60ból, még ha többedmagaddal laksz, akkor is, hogy jöttök ki ketten, ha bkv bérletet is vesztek. (nekünk az bele van itt számolva .Otthon Esm havi 40-50et adott , ebből futotta az albira és a kajára.. A maradék meg bkv bérlet, buli, néha egy egy sör, vagy mozi .... ) PEsten utaztam munkahelyre 1-1.5 órákat, most már nem annyira szívesen tenném.
Szóval minek ezért kiutazni? Azért , mert ha összejön nekem itt tökjó munkám lehet, nem kell sumákolni orvosnál, vagy más helyen, nem lesz olyan, hogy adózásváltozás miatt kiraknak valahonnan, vagy épp azért utasítok el egy munkát, mert szürke fizum lenne, sőt még az sincs, hogy ha raszta hajjal megyek egy interjúra, akkor hülyén néznek rám.
-
Dany007
veterán
De épp ezt magyarázom én is!
Hogy ők nem takarékoskodni mentek ki! Legalábbis én úgy tudom, és nagyon remélem! Hanem élni!
Márpedig ha egy minimál(!) fizetésből kijönnek, akkor a másik fizetését meg simán költhetik az életszínvonal növelésére, vagy akármire ami csak jólesik!
Ez a nemmindegy!
Itthon a havi 80-90-ből nem jönnénk ki ketten albi + kaja + rezsi!
Párommal mi is most gondolkodunk összeköltözésen, (mondjuk ez komplikáltabb téma) és a ha csak a havi fix 85 ezres keresetem lenne, meg az övé, ami azért több nagyon nehezen, éppen hogy élnénk meg...
Azért ha azt feltételezzük, hogy ottkinnt havi 1000 fontból ők megélnek, akkor a másik havi 1000 fontot meg magukra tudják költeni, az bőven jobb, mint amit itt elérhetnek ilyen gyorsan, ilyen munkával. Azért számoljuk csak át, hogy az az 1000 font, az ~ 300.000 forint. Ami csakúgy megmarad! Igaz, hogy drágább város, de ez csak a plusz lenne, ahogy írta is. Ráadásul mégiscsak egy London és nem egy Budapest...
Amúgy a napi 1,5 óra melóba szerintem se akkora érvágás, főleg Pesthez képest... Respect a párodnak! -
törölt tag
-
PazsitZ
addikt
Már ki is mentetek? Nagyon le vagyok mostanság maradva ph-s hírek ügyében
Valami rémlik, hogy korábban említetted, hogy tervezitek a dolgot.
Minden esetre sok sikert az álláskereséshez és úgy egyáltalán mindenhez. -
anulu
félisten
nagyon sok sikert kívánok! 2 éve voltam kint angliában. a bajom annyi volt, h az "american english"-t nagyon nem akarta a fülük befogadni, az enyém meg a britet, de csak megoldottam
btw, nekünk párommal 2-2,5 év múlva Svédország van betervezve.
-
biker
nagyúr
hmmm, pesti stílus londonban: Meló messze: 1-1.5 óra csak oda
Párom napi 1:50 percet megy munkába, és ennyit jön haza, és pesten dolgozik, onnan 3kmre él. 25 perc gyalog, majd 30perc hév, onnan 15 perc villamos, 15 perc metro, 10 perc villamos, 10perc fogaskerekű 5 perc gyalog. + az átszállások 5-10 percei
1 óra NINCS messze. csak nem kényelmes...
én meg kocsival 1 órát megyek oda, 1-et vissza, lévén 78km-re dolgozom a lakástól -
biker
nagyúr
én egyet nem értek, és eddig erre senki nem is válaszolt nekem, hátha most lesz válasz
- kimentek angliába (vagy akárhova), egy sokszobás lakásba sok emberrel együtt nyomorogni, és kijöttök egy minimálbérből, egyből meg takarékoskodtok.
vs
beköltözöl pesti belvárosi sokszobás lakásba sokadmagaddal, kijössz egy hazai minimálbérből, és egyet elrkatok
miért kell ehhez kiutazni?
itthon is lehet 20-30k-ért rezsivel egy 4 szobás lakásban 6 emberrel együtt élni, és kislábon élve spórolni, nem?---
a topik címéhez meg: ők tudnak rendesen beszélni, ergo anyanyelvük
csak meg kell érteni
-
Dany007
veterán
Igen, ezt mondom én is.
De nem gyűjteni mentetek ki, ergo abból a megmaradt 6-800 fontból akár a 'nagylábonélésre' is lenne lehetőség. És ez a legszebb az egészben!
Én ezért tartom jó ötletnek Angliát. Aztán ha sikerül jobb melót találni, mint minimálbér (amit valószínűsítek) akkor mégjobb lesz a helyzet. -
truba
tag
Nem tudom a focit szeretitek-e, de ha tehetitek egy angol bajnoki nézetek meg.Nagy élmény. És ráadásul van a közeletekben jó pár stadion, a belépő jegy meg nem drága kb. 10-12 font/ fő.
-
Dany007
veterán
Na de akkor hogy lehet 1000 font 2 főre : o Az nagyon durva... Hát 1000 körül van a minimálbér... Vagy csak részmunkaidő? Na mind1.
Ahogy írtad valamivel kevesebb kell, mint 1000 font / hó...
Vagyis ha mindketten csak egy minimálbéres melót is kaptok, már akkor is bőven megéltek. Sőt... Ahogy írtad maradna is. Havi 2k fontból 1000 elmenne a szokásos dolgokra, a maradék ezerből meg vígan megélnétek : ) -
tildy
nagyúr
válasz
paramedic #19 üzenetére
kb 4 hónapnyi tartalékkal jöttünk ki ( ha havi 300 ezer forintot számolunk, hogy elmegy lakással, kajával együtt.) Ha dec végéig nincs szakmai állás, beállunk akár mekibe is. (ideiglenesen)
Napi 3-szor hívnak, főképp ügynökségek.
De van mikor email, mint ma is:Dear Ildiko Toth,
Please take a quick look at the job below. A client has just asked us to search our database, and your CV matched their description of the ideal candidate. Just click Apply Online at the bottom of this page if you want to apply for this job. Please note that the client has not yet seen a copy of your CV.You can also find lots of more jobs on jobsearch.monster.co.uk and make sure you have an updated CV on my.monster.co.uk.
Kind Regards,
Monster.co.uk
-
paramedic
aktív tag
Van olyan, akinek nincs piros telefonfülkés képe?
Természetesen a kérdés azokra vonatkozik, akik jártak Londonban.Szerk: elrontottam a kép beillesztését.
-
Dany007
veterán
Ja tényleg a foglaló... Aztán lehet h 5 hét után meg már nem lenne aktuális az állás.
Sz.tem az 1 - 1,5 óra még kibírható.
Pesten is simán elbuszozik az ember annyit.
Ha azt veszem, régen mikor még tömegközlekedtem a délitől a nyugatiig átérni átlag 35-40 perc volt! 1 átszállással ugye és csak metróval. Szóval az 1 óra Londonban érthető.
Szerintem ez miatt ne mond le / vagy vissza vagy ilyesmi...
5 hétig kibírod, hogy 1 órát utazol meg egyet vissza, aztán lehet költözni!
Amúgy a kertet csak meghegyeztem, sz.tem nem lényeges... -
localhost
Közösségépítő
Te valamit átállíthattatok a fényképezőgépeteken, mert fordítva vannak a képek!
Nézd csak meg, a menetriránynak szemben áll mind! -
Kickass
őstag
hmmm a 2006-os kiruccanasom jutott eszembe.....vissza kellene menni, bar mikor egy este a Seven Sisters-nel leszalltam es egy korozesi foto meg egy par oraval azelott ott elkovetett gyilkossagrol szolo hirdetmeny fogadott azert annyira meg se volt szimpi
Trafalgar Square-t meg nem megtalalni csont nelkul
dada
egyebkent a metroba elvileg tilos fotozni, anno en is csinaltam kepeket, neztek is csunyan ram az emberek, bar az pont a 2005-os terrortamadas egy eves evforduloja korul volt
-
Dany007
veterán
uh, hát az a kert nagyon lepukkant
De a házak és az utca nagyon bejövős. Tetszik.
Sok sikert a telefonokkal.
Az, hogy az a meló olyan messze van mit jelent naponta? Órákban kifejezve?1-2 óra oda-vissza? Vagy több?
Mondjuk nekem is most esett le, hogy azért nem kis városról van szó. Tehát igencsak benne van a pakliban, hogy egy munkához költözni is kell! Az a 25 ezres kereset, ami ma már látom 30 ezerre növekedett, szerintem megér annyit, hogy odébb költözzetek...
Ha jólemlékszem a Hírszrótól nemmessze van az egyetlen kék színű övezet Londonban. Mármint ami a közbiztonságot illeti. Szóval lehet ilyen téren is megérné a költözés. Főleg még most az elején, amíg még nem szoktok hozzá mindenhez -
Gergő_
őstag
a róka szelíd volt?
nekem úgy rémlik mintha ez a veszettségre utalna, de várok egy hozzáértőt a témában
Btw Örülök, hogy megtaláltátok magatokat kint. Nincs egy kis honvágyatok?
szerk.:
tibi666, akkor jól emlékeztem -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #1 üzenetére
Bejött, megnézett minket, majd felugrott a kerítésre, és elment....
-
concret_hp
addikt
a róka az így konstans ott van vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mivel paramedic fórumtárs (:t) rámszólt -bár egyébként is eszemben volt- így folytatnám az eheti dolgokkal a...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest