- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
válasz
Dr. Romano #50 üzenetére
Tudásom java része az internetről származik, többi a suliból. Sajnálom, de nem tudom az összes helyet, ahol olvasgattam, volt, hogy véletlen csöppentem bele egy témába és érdekes volt, így az elejétől követtem.
Akkor most végleges lezárásként összegzem az összes eddigi elhangzottakból az igaz tényeket, nem csak saját kommentjeimből.
A számítástechnika minden alkatrészének van egy bizonyos feladata, működése és határa.
Egy adott feladat elvégzésére egy számítógépben valóban a rendszer ossza ki a készleteket, tehát mondja meg, ki mit csináljon, de ő fogja megszabni azt is, ha egy többmagos processzor nincs a legjobb teljesítményében, akkor hogyan csinálja tovább, feltűnés nélkül. Ez esetenként 1-1 feladatra vonatkozik és ritka jelenség. Egyedül akkumulátoros készülékeknél észrevehető 1-1 ilyen kiugrás, energiafogyasztása révén. Egy asztali PC-n soha nem fogja senki látni, mert folytonos áram alatt van. Így egy asztali számítógép esetében teljesen mindegy, újra-e van indítva, vagy sem.
Egy telefon vagy táblagép esetében a legelső jel a Wi-Fi, amely nem képes csatlakozni a hálózathoz. Itt még csak a Wi-Fi-ről van szó, semmi másnak nincs elege, de azt is írtam, hogy ez csak abban az esetben igaz, ha folytonos Wi-Fi használatról beszélünk.
A processzor élettartama valóban azért nem érdekel senkit, mert előbb cseréli le eszközét, mintsemhogy bármi baja lenne. Ettől függetlenül a non-stop használatnál meglátszik (vagy -hat), az akkumulátor üzemidőn. Ez nem azt jelenti, hogy egyre gyengébb és gyengébb, kevesebb ideig fog menni, hanem azt, hogy 1-2 alkalommal észrevehetőn gyorsabb a merülés, használattól függetlenül.
1-1 processzormag leakadását elősegítik a külső tényezők, mint egy beragadt program, vagy egy ki-nem-lőtt alkalmazás, melyről nem tudunk. Egy szóval sem említettem, hogy önmagától fogja és dől ki. Azonban a folytonos áram-alatt-levés elősegíti az élettartam csökkenést, de ezt elemeztük több ízben is, előbb cseréljük az eszközt, mint hogy ezt észrevennénk.
Egy flash-memória esetében valóban az írhatósága veszik el, ha úgymond "lejár a szavatossága", de az adatvesztés ugyan-úgy fent áll, természetesen ezt is elősegíthetik külső forrásból eredő okok.
Nagyon ritka esetben a folytonos használat esetén maga a rendszer is megborulhat. Ez it attól függ, mennyire van megterhelve és mennyire van tele az általa használt meghajtó. Ha egy 120GB-s winchester van a gépünkben, melyen 115GB foglalt, esélyesebb, hogy a rendszer huzamosabb használatnál kékhalált haljon. És itt nem Hardverről van szó.Egyszóval ritka eset, hogy bármilyen komplikáció feljöjjön huzamosabb idejű használat esetén, de előfordulhat!
Én mindössze ennyit akartam mondani a legelejétől kezdve!Ne csodálkozzatok, hogy már én sem láttam, mit írok a támadásaitokra.
Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Windows 11
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Path of Exile 2
- ASUS ROG Ally
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest