Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Ja semmi, reflexből gép csendesítését írtam le, pedig olvastam a bejegyzést

-
törölt tag
headphone AMP + fejes.
-
psyho85
aktív tag
Nem mondom, én is szerettem a hangerőt, a házunk előtt pogóztak a gyerekek a homokozóban, de amikor szülők otthon voltak felvettem a fülest, meg szerencsére ők se nyomatták a magukét.

Szerintem egyébként meg tök mindegy, hogy ki kinek a mije, ha együtt élünk valakivel, akkor tekintettel vagyunk a másikra.

-
-
Thome
veterán
Az az igazi, ha remeg a ház...

Szerintem marad a kompromisszumos megoldás, s hallgatom halkabban, amit még ők is elviselnek, s már én is élvezem. De még a lábakkal való játszadozást kipróbálom.
(#36) psyho85: Fejhallgatóm (fülhallgatóm is) van, de akkor sem az igazi. Járok is.

-
psyho85
aktív tag
Otthonra egy jó füles (Sennheiser HD600, AKG K701), ha a basszust akarod érezni akkor járj a neked megfelelő zenét nyomató szórakozóhelyre. Szvsz.
-
Archer
őstag
"Plusz azt se árt tudni, hogy mélynyomó hangszóró leginkább hátra fele tolja a mélyet." - azért ez a kialakítástól is függ, egy reflexre ez igaz lehet de egy zártra nem annyira (persze minden irányba sugároznak, attól függetlenül, hogy merre néz a hangszóró csak nem egyenlő mértékben).
-
Dany007
veterán
Az igaz.
Amúgy nálam is a mélynyomó volt a gond. (16 évesen kaptam egy 25cm átmérőjű elvileg 150W-os SAL mélyet!Brutális volt! A konyhában rezegtek a szekrényajtók)
Le lehet szigetelni, de első kérdés, hogy milyen lakásban / házban laktok. Csak mert pl panelben szinte mindegy mit teszel, ott maga a betonfalazat az ami beremeg és továbbítja így a hangot bárhová.
Egy rendes téglaházban ez jóval kisebb mértékben van jelen.Viszont piszkosul drága. Mármint a szigetelés. Vannak spéci hangszigetelő falak, burkolatok, direkt stúdiókba szánva. Azt érdemes megpróbálni. A gagyira meg fölösleges pénzt kidobni, mert ha utána is kihallatszik valami, akkor ba**hatod az egészet.
Amúgy érdemes még a mélynyomót tű lábakra, esetleg gumi lábakra állítani. Ezzel lehet valamelyest csökkenteni a környezetnek átadott rezgást. Amúgy a prémiumkategóriás mélyládák (értsd 3-5 millió-tól fölfelé) mind tűlábakon állnak. De ott inkább a hangzás tökéletesítése volt a cél.
Plusz azt se árt tudni, hogy mélynyomó hangszóró leginkább hátra fele tolja a mélyet. -
Dany007
veterán
Hm múltkor olvastam valami tesztet, asszem itt a PH!-n, ahol arról írtak, hogy valami 5 külön kis hangszóró volt a fülesben. Különböző pontokon. Azzal keverték a térhatást.
Nekem csak egy gagyi 6k-s fülesem volt (5 éve került ennyibe), mély szempontjából az se volt rossz. Jóformán az agyamban éreztem a basszust

-
Archer
őstag
Sima 2.0 stereo, igényes zene (meg hangfal) úgysem igényli a mélynyomót aztán pá. Lehet azt kulturáltan is hallgatni, ha meg úgy nem megy, akkor valami durvább stereo fejhallgató.
-
baluka26
veterán
Vegyél egy Sony XB700-at. Egyébként egy akármilyen normálisabb fejhallgatóval jobb minőséget kapsz, mint a mostani rendszereddel.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher
üzenetére
az is hasonlo

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher
üzenetére
ez az avatarod arckifejezésével üt.

-
Goose-T
veterán
Szüleiknél lakó huszonéves lúzerek topikja?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dany007
veterán
"de a dolgok nagyrészében kicsit sem vagyunk egyenrangú felek."
Még jó!

Azt nem értem, mi tart vissza attól, hogy vegyél egy saját tévét?
Amúgy engem se engedtek zenélni. Legalábbis miután minden második szomszéd jött le panaszkodni
Megértettem, igazuk volt, vettem egy komolyabb fülest.
Mióta nem lakok otthon zenélhetnék amennyit akarok, csak akkor meg nem tudna aludni a gyerek
Na azt meg végképp nem akarom.Amúgy anyámék pofonegyszerűen megoldották a dolgot mikor zenéltem. Leba**ták a biztosítékot a szobámban

-
danih
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
LOL

-
szente
addikt
válasz
TazLeacher
üzenetére
És amikor ők bömböltetik a mulatóst, akkor meg én kussolok, és nem baszom ki őket a lakásból...
Tudod, ez egy hosszú folyamat eredménye. Pl amikor a nappaliba nézem a TV-t, muterék bejönnek, elkérik a távirányítót, és elkapcsolják a TV-t. De ez csak egy példa a sok közül.
Persze, ők sok mindent megtehetnek, mert ők a szülők, de a dolgok nagyrészében kicsit sem vagyunk egyenrangú felek. Amíg tízen éves voltam annyira nem zavart, de ahogy kezdtem felnőni, már kezdett egyre jobban idegesíteni.Szerettem volna valamiben nem "elnyomottnak" lenni, és mivel egy ideig hobbiszinten DJ-skedtem, ezt választottam...
-
juliabrilke
veterán
Fülhallgató beszerzése nem megoldás?

-
szente
addikt
Én ezt úgy oldottam meg, hogy én voltam a kitartóbb és egy idő után beletörődtek a szüleim, hogy hiába baszogatnak, nem engedek...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A baszogatnak szó nektek is benne van a Mozilla szótárában?

-
Thome
veterán
Köszi a segítséget, lehet az átrendezés marad, marha húzós áruk van ezeknek a cuccoknak, ha a mélyet benn akarom tartani a szobában.
DIY-nek nem állok neki, nincs se eszközöm, se tudásom hozzá.
Fejhallgató van, de nincs meg az a hatás, ezért is próbálkozok most szigeteléssel.
-
törölt tag
Komolyabb fülhallgató, fejhallgató? Tudom az nem olyan, mint a mélyládából.
Szerintem is költséges lenne szigetelni. -
Költözz
-
psyho85
aktív tag
Tojástartó csak a belső reflexiókat, a zengést csökkenti, azt is csak magasabb hangok esetében.
A basszus zajszigetelése a legköltségesebb kérdés mindig, hiszen baromi hosszú hullámokról beszélünk, ráadásul még hangosan is hallgatnád, ugye. Esetleg egy basszus-csapdát még bedobhatsz a szobába, hátha segít.
-
Alexios
veterán
én is nézelődtem egy ideig ilyesminek, de olcsón nem nagyon találtam a megoldást. a tojástartó nem hangszigetel, hanem inkább a rezgéseket szünteti meg, vagy hogy mondják ezt

-
Thome
veterán
Nyíjjá ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)