Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- weiss: Autó költségek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kowk
tag
hehe, most fogok rendelni egy ilyen notit, eventen helyszini videovagasra kell, CUDA tamogatott softwarrel.
Istenem, micsoda kapitalis baromsagokat irtak ide az emberek =D gamer noti, meg lassu a winyo, meg ilyesmi. azoknak a retardalt idiotaknak akik szerint lassu a winyo javallom szives figyelmebe a 2x64g raid0 ssd opciot, gondolkodjanak mar el picit. a sajat notimban is ssd van, single, de nagyon szakit, pedig rissz-rossz MLC-s cucc. van valami halvany fogalmatok arrol mit csinal 2db 80as intel ssd raid0-ban egy ilyen notiban? es mivel business critical temarol van szo rohadtul nem szempont az ar.
en komolyan neha nem is ertem ezt a forumot, olyan arcok, akik az anyjuktol kernek penzt cigire, meg a 64ezres fizujukbol vesznek 2 vga-t SLI-be itt makognak, h igyszar-ugyszar, igyjo-ugyjo; konyorgom, ha fenyevekre utazol a tematol miert makogsz bele?
komolytalanna teszi az egeszet :/ -
Molochtomi
csendes tag
Ez már Gamer notebook!!! Márkában, minőségben is ott van!

-
BobMaster
senior tag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
A 17"-ba zsúfolt WUXGA már túllóg azért a DTR-en. És egyenlőre csak ilyenek Mo-ra.
http://www.takforsys.hu/notebookok/lenovo/thinkpad_w700Ez olyan, mint hogy a 12"-os sub kategóriában 800g-tól egészen 1.9 kg-ig találunk notikat.
-
T500
aktív tag
válasz
Shadowfax
üzenetére
De! Csak ha a realitások talaján maradunk, akkor biza rájövünk, hogy itt nálunk az Apple gépeg 30 - 40 % -l többe kerülnek mint másutt. És ez bizony nem éri meg. Namost,aki azt bizonygatja, hogy ez nekem mennyire jó, meg német meg amerikai árakat mutogat, hogy ezt most nézzem meg, hogy ez milyen olcsó is. Ekkor én ezzel nem tudok mit kezdeni. Az Applesok meg ezt mutogatják a aszar magyar support, meg az 1 év garancia mellett eyg 6 - 700 000 Ftos gépnél, na ne haragudj már hogy a hülyeséget nehezen nyelem le. Előre is BOCSI.
-
T500
aktív tag
Nincs a Mac-el semmi baj, nagyon jó termék lenne, ha annyit kérnének érte amit megér, és reálisan adnák, de vajjuk be őszintén nem éri meg az árát. Most, hogy meg itt a W700, pláne nem. Aki szereti a Mac-et az úgy is megveszi szíve rajta, csak ne akarja elhitetni, hogy ez nekünk mennyirejó.
-
KTTech
veterán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
"A színkalibrálás oké, de gondolom olyan kütyükkel mint amivel a mezei monitorokat szokták tesztekben kalibrálni, bármelyik másiknál megoldható."
Tapasztalatom szerint nagyon nem működik a kalibrálás a legtöbb laptopnál... egyszerűen túl durva a fényerőszabályzás felbontása (a stabililtásról nem beszélve: 5 perc után ismételt méréssel már teljesen más eredményt kapok), és nem megfelelőek a panelek, amit használnak...
-
v.tom
őstag
Miért lenne ez a thinkpad megcsúfolása? A thinkpad gépek főleg vállalati szegmensbe voltak eddig tervezve, és oda ezek a funkciók egyáltalán nem haszontalanok. Itt nem fontos a méret és a súly, de azt amúgy is tudhatjuk, hogy eddig sem főleg ezek miatt vették a gépeiket. Hanem mert kíváló minőégűek, megbízhatóak, jól felszereltek, és egyszerűen tökéletesen teszik a dolgukat. Nekem egy rokonom dolgozik műszaki területen vezető beosztásban, és ő is mindig thinkpad gépeket használt, az egész vállalattal együtt. Jelenleg egy T61-et alkalmaz, de tuti, hogy ha látná ezt váltana rá probléma nélkül.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Vegyél iBook-ot.
Ha notebook kell thinkpad!! Komázom ezt a w700-at, jó lenne, de még dolhozom kicsit diákmelóban érte. 
Dr. Akula: Használtál már wacomot? Tesóm A5-ös méretű wacomját is egy idő után farasztó használni olyan nagy területnek hat, pedig csak egy A5....
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Dare2Live
üzenetére
Biztos jó a wacom tábla, de nem jobb a különálló, nagyobb tábla? A színkalibrálás oké, de gondolom olyan kütyükkel mint amivel a mezei monitorokat szokták tesztekben kalibrálni, bármelyik másiknál megoldható.
Nekem az egész koncepció nem tetszik. Notebooknak nagy és nehéz, asztali gépnek meg túl kompakt, kompromisszumos megoldás. Ha valaki kocsival furikázza, akkor nem sokkal nehezebb ugyanezt megtenni egy htpc-vel + tft monitorral, ami mégiscsak bővíthető, rakhatsz bele akár 10k rpm-es vinyót is, videokártyát is cserélheted, normálisan lehet hűteni is.
Lehet hogy valakinek teccik, de nekem ez akkoris egy szörnyűség. Én inkább az X200-asra csorgatom a nyálam.

-
L Balázs
tag
Ha valaki akumlátorról akarja használni ezt a "szörnyet", az meddig bírja, mert tudom, hogy egy ilyen géppel keres az ember egy konnektort és kész, de ha nincs?
-
Dr_Syrex
senior tag
a tudásához képest szerintem az ára is rendben van. perszen nem olcsó, de nem is msn-ezni kell rajta.

-
Shadowfax
addikt
Olyan klassz lenne, ha egyszer itt a PH!-n megérném azt, hogy megjelenik egy ThinkPad-es hír, s akkor nem jönnének az Apple fanek fikázni.
Ugyanígy, ha egy Apple hír megjelenik, annyira boldog lennék, ha nem jelennének a buzisznobozó hszek.Szerintetek ez valaha megvalósítható lesz?
Vagy soha a büdös életben nem növünk fel ehhez a feladathoz? -
törölt tag
CSak en nem latok harom hosszaszolast, vagy hiba van a matrixban?

-
-
Integra
titán
válasz
üzenetére
rájt!
célmasina, nem sima consumer book.
szerintem darabszámot sem ennek megfelelően célozzák meg.ez az egész utazással kapcsolatos, adott ország beli iroda megy egy agyrém..
köszönöm, de soha többet, csak notesz, franc fog szenvedni adminokkal accessért, network setup és a megváltozott fizikai környezet miatt újratelepíteni a profilba az alkalmazásokat.. brrrrrrrrrr
pont leszarják hogy 2 v 3 kg-ot cipelnek. -
törölt tag
korabbi munkahelyem kollegairol van tapasztalatom: ott sokan ingaztak Mo es UK kozott, akar heti szinten, melle neha meg D-be is atugorva. Na nekik az ilyen gepek megfeleloek, es nem kompromisszuosak, mert eleg eros egy komplett master package megforgatasahoz, metszetkesziteshez, a kijelzon latni is valamit, nem csak mini pacakat a sok ikon kozepette. Hogy keves az akkuido? Ok aszerintem a notikat sohanem hasznaltak CAD-re akkurol, talan be sem nagyon kapcsoltak ugy, csak az iroasztaluk egyik resze messze volt a masiktol, s amikor ott dolgoztak, a gepet at kellett vinni valahogy. Ez volt a legegyszerubb.
Masik cegnel Dell notikkal kudottek a sracok. CAD-et nem vitt, minden mast jol. De sokszor lett volna igeny arra, hogy a nemet kozpontban CADezni tudjanak, amihez helyi azonosito, jogosultsag kellett, plusz gep. Egyik sem volt egyszeru neha. Es a CAD adatokat igyis_ugyis a gepen taroltak, hogy biztos ott legyen, hisz azert nehanapjan 200MB adatot egy CAD szoftver segitsegevel atkuldeni neten keresztul nem tul gyors mutatvany, meg berelt vonalon sem, garantalt savszel mellett. Volt, mikor egy komplett delutant jelentett.
-
KTTech
veterán
"2. Az EIZO 22-es monitorban levő panelt valósznűleg azért nem implementálja más, mert nincs rá komoly igény. Több gyártó is kínál 22-es WUXGA-t, és persze fölötte alig többért már ott vannak a 24-es PVA paneles csodák"
Ez nem igaz. 24"-osban a hasonlóan jó minőség majdnem 70-80E-el többe kerül (A DELL monitorai sajnos nálam kiesnek: pont a gyengusz képminőségük miatt, ezek lennének elérhető árban 24"-ért...). 22"-osban meg nincs más gyártó, aki S-PVA panelt használna (bár a HP bejelentett most egyet, de jelentősen drágábban).
Az egy dolog, hogy mit vehetsz 3.5"-osban. De az közel sem lesz mobil, még ha rackben van is (ráadásul 2 db rackben már nem is kis súly, sem kis méret...).
-
marcias
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
"Ami meg a teljesítményt illeti, nekem (és nyilván még sokaknak rajtam kívül) még mindig bőven elég a Pentium M szintje, és ezt úgy tűnik, a gyártók is egyre inkább kénytelenek belátni."
Én itt tenném hozzá, hogy az új T8xxx-es Intel procik az emberek 80-90%-ának szerintem teljesen feleslegesek. Jó dolog a 45nm, ULV gépeket kéne nyomatni inkább, és akkor 15-20W-os TDP is elérhető lenne egy még mindig igen ütős procival. Erre meg jönnek a 2,6GHz-cel... -
erdoke
titán
válasz
rootkiller
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek, csak azt kifogásolom, ha egyenértékűnek mondják a hasonló desktop célszerszámmal. Ugyanannyiból nyilván gyorsabb és jóval nagyobb kijelzős megfelelőt lehet építeni, ha a mobilitás nem szempont. Inkább a kompromisszumokon futunk most köröket, és szerintem néhány fontos adat hiányzik az öszképhez.
-
-
válasz
rootkiller
üzenetére
"Elvileg a logika azt diktálja, hogy mivel a 2.5" merevlemez alkatrészei kisebbek, ezért érzékenyebbeknek kell lenniük"
Nem, a logika azt diktalja, hogy mivel a 2.5" merevlemez alkatreszei kisebbek (es igy merevebbek es a tomeguk is kisebb), igy kevesbe erzekenyeknek kell lenniuk

Es lam, a konkret adatok is ezt tamasztjak ala (ha vmiert nem menne a link: az 1 TB-s 3.5-os DeskStar kb harmadakkora gyorsulast bir ki, mint a 2.5-os TravelStar). -
-
rootkiller
őstag
Elvileg a logika azt diktálja, hogy mivel a 2.5" merevlemez alkatrészei kisebbek, ezért érzékenyebbeknek kell lenniük. Bár mondom, hogy nekem a 6éves notebookomba a 30as hdd hibátlan, és a 80as maxtorom is 4 évig szolgált főállásba, most már nyugdíjas, biztonsági mentésként funkcionál.
-
adm
őstag
azon kár vitatkozni, hogy a noti vinyók ára miért sokszorosa az asztali vinyókénak. ez egy piaci sajátosság. az x300-asba kerülő is ennyivel drágább, ez nyilván nem a mobil munkaállomások hibája vagy gyengéje.
a hibátlan működés pedig szintén nem maga a noti tulajdonsága, bár az esés szenzorok és a rezgéscsillapító bölcsők akár még érhetnek is valamit.
aki rendszeresen archivált asztali gépen az notiról is megteszi. ahol hálózati adatmentés vagy tárolás van ott eztán is az lesz(lan,vpn,ftp).
két dolog kérdéses:
- a folyamatban lévő munkák is védve legyenek - ez teljesül, mert mind3 nagy fejlesztő új szériája tud raid1-et
- illetve ha létezik a 2,5" és 3,5" meghajtók között lényeges meghibásodási különbség -
erdoke
titán
Végre gép előtt. Bocs az irományért, de talán a lényeg benne van. Amit hozzá akartam fűzni, az két dolog.
1. Csekkoltam a HDD árakat ugyanabban a boltban, szándékosan azonos márkát:
2.5" Hitachi SATA 7200/160GB/8MB 20 552 Ft 3 év
2.5" Hitachi SATA 7200/200GB/8MB 23 978 Ft 3 évHITACHI 320GB 7200RPM 16MB CACHE SATA-II 9 491 Ft 3 év
HITACHI 1TB 7200RPM 32MB CACHE SATAII/150 OEM 30 227 Ft 3 évTehát vehetek egy 320-ast és egy 1 terást a 2 db 160-as notivinyó árából, és még a sebesség is + 20-30 %.
2. Az EIZO 22-es monitorban levő panelt valósznűleg azért nem implementálja más, mert nincs rá komoly igény. Több gyártó is kínál 22-es WUXGA-t, és persze fölötte alig többért már ott vannak a 24-es PVA paneles csodák.
-
rootkiller
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Az én 6éves Compaq Evo N800v-m a mai napig hibátlan működésű. Lehet, hogy kopott, meg öreg, de legalább a 6 év alatt nem látott szervízt, ami az olcsó Acerekről meg Fujitsukról nem mondható el, és netezni meg officera perfect.
-
rootkiller
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Tényleg ronda, meg minden, de a célközönség nem ezért fogja megvenni.
-
TPeti
tag
Ez rengetek pénz ! Irreális, még akkor is, ha thinkpad...
-
Racecam
nagyúr
Én egyenlő mércével mérek, hidd el. Ha abban a bizonyos emlegetett másik topicban is jártam volna (mert érdekel a téma), ugyanezt tettem volna, ha azt látom, hogy valaki szándékosan feszültséget gerjeszt. Mivel nem voltam ott, jelezni kellett volna a modkerben és akkor biztosan előbb jön a moderáció. Ez a hír viszont felkeltette az érdeklődésemet, így kerültem a topicba és ha már itt voltam, nem hagyhattam szó nélkül, ami itt kialakult. De ez nagyon nem tartozik ide, úgyhogy a vitát itt fejezzük is be!
-
Alex91
félisten
Mert anno valaki ugyanezt csinalta
.Es nem szurja a szemem, csak ugye ott a masik topicban meg mindenki azzal jott, hogy ezert meg azert xar, meg draga. (Ezt meg el is fogadom, hogy valakinek nem elegiti ki az igenyeit, es nem tartja megfelelonek, de ettol meg arra, amire kitalaltak lehet jo. Ugyanez van ezzel a geppel is.) De a szemelyeskedest, sertegetest mar nem talalom annyira jopofanak...
Es majd kijavitotok, de azt hiszem eddig 17"-os TP nem volt...
Es ahogy te is, a legtobb TP tulaj inkabb a kisebb meretet preferalja, es fujjol nagyban a nehez es energiazabalo notikra. Most meg kaptak egy ilyet

-
Tim82
félisten
Konkrétan az az érdekes, hogy milyen hamar azzal jöttél, hogy mindenki bántja szegény Mac-eseket - pedig Te indítottál egy gúnyos megjegyzéssel. Vajon miért?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Értem én, hogy a Thinkpad-ek szúrják a "Mac-hívők" szemét, ezekre a gépekre ugyanis nem lehet elsütni, hogy jaj, gagyiratyipécévindózikszpévelvisztávalfújmilyenszar.
Nem mintha bajom lenne a Mac-ekkel, bizonyos Mac-felhasználók ilyen mentalitásával annál inkább.Mellesleg ez nem "laptop" a szó szoros értelmében. Igencsak célhardver, a meghatározott célú felhasználás teljesítmény érdekében beáldozták a mobilitást, az akkuidőt stb. Én ennél ortodoxabb TP-"hívő" vagyok, és nem tetszik nekem ez a modell a felsorolt okok miatt, de nem is én vagyok a célközönség - a TP-k többi szériája (T, X, R) van nekem kitalálva és ezzel nincs is semmi baj.
-
Alex91
félisten
Kezdem azt gondolni, hogy csak a flame gerjesztése miatt jössz ebbe a topicba, ami egyszer már sikerült is. Ez a hozzászólásod sem bír több tartalommal, úgyhogy kénytelen vagyok szólni, hogy ezt fejezd be. Jobb lenne, ha inkább a saját érdeklődési körödnek megfelelő topicot látogatnád, hátha ott értelmesen is hozzá tudsz szólni.
Azert erdekesnek talalom, hogy mas gyarto egy notebookjanak arcsokkenese alapjan eljutottak egyesek oda, hogy b*ziztak es sznobosztak egy bizonyos marka hasznaloit. (Megjegyzem, hogy fogalmam sincs, hogy ezek a dolgok hogyan kapcsolodnak egymassal, de egyesek szerint ez igy van.)
Na, teny, hogy aztan ott is moderaltak, de mig itt 20 hozzaszolas utan mar csostul jottek a modik, addig ott egy kicsit tobbet kellett erre varni
.Teny, csak kivancsi voltam, hogy itt hogy reagaljak le az emberek a dolgokat
.Peace...

-
adm
őstag
szintén.

a hp-nak (nx9440,8510w/8710w) és dell-nek (precision-ok) már a sokadik hasonló gépe. a lenovo felismerte, hogy butaság lenne kimaradni a piac bővülésből.
azért az is elgondolkodtató, hogy 2-3 napon belül jelentette be a 3 nagy gyártó a 15-17"-es mobil munkaállomasait.
centrino2-vel, új quadro mfx-ekkel, inteligens kijelzőkkel, raid-támogatással.
-
erdoke
titán
Gondolom a kiegeszitokkel siman felmegy 4 kilora, de ezen nem lovagolnek, nemrossz a kategoriabban. Inkabb az a kerdes, mennyit bir akksirol abban a "kompromisszum mentes" kiepitesben mennyit megy akksirol. Egy 20 perces mobilitas quad procival azert nem az igazi.
Ez persze csak talalgatas, jobb megvarni a teszteket. Csodak marpedig nincsenek. -
Alex91
félisten
-
KTTech
veterán
Az Eizo S2231W panelje is elérhető bárkinek, mégsem készült vele csak ez az egy monitor eddig... Kalibom van, de itt az is lényeges, hogy integrált érzékelője is van, mert laptopnál nem szívesen vinném mindig magammal a sajátomat, hogy a környező fényt szépen számolgassa és ahhoz állítsa a kijelzőt... (persze ilyen módban színhelyes munka csak esetleges lesz, de az alapműveletekhez elég).
Azt hagyod ki a számításodból, hogy aki fotókkal dolgozik terepen (vagy legalábbis nem a megszokott környezetében), annak ez a gép szinte tökéletes, mert egyben szerepel nyűglődés nélkül benne minden fontos elem, akár a sok memória (azért ennyi memóriát nem minden laptopba lehet belerakni), akár 4 magos CPU-t (Lightroom, PS nagyon meghálálja), RAID1 7200-es HDD-kel...
Az otthoni gépem súlya lazán van 15kg + 22" monitor, ami még legalább 10 kg. Ráadásul nem is könnyen mobilizálható... Ehhez képest szinte minden funkciót meg kapok ebben a laptopban: pl. kártyaolvasót sokba raknak, de CF olvasót igen kevésben látok... pedig a jobb gépek azt esznek: a mostani laptopomnál is vihetem a kártyaolvasót, a külön HDD-t mentésre (képszerkesztésre egyébként teljesen alkalmatlan: szutyok kijelző, gyenge CPU, kevés memória, mondjuk koros darab, a Firewire-s 2.5"-os HDD-hez is külön PCMCIA kártya kellett, akárcsak a kártyaolvasóhoz, mert csak 1.1-es USB van rajta)... a 3.7kg-os súly nem is vészes...
-
Integra
titán
bezony ám
öcsém építész, összerakná a két kezét egy ilyen gépért!!!
és aki ilyenen dolgozik, annak vissza is hozza hamar az árát.
ez frankón célspecifikus masina lett, én még nem láttam ilyen gépet, és megkockáztatom, hogy találtak egy valóban kiaknázható üres rést a piacon, amihez az első infók alapján meg is építették azt, ami kell. ha ehhez hozza a megszokott minőséget is, akkor nagyon patent gép lehet -
erdoke
titán
Varjuk meg a teszteket, a panel biztosan elerheto barmelyik laptop gyarto szamara, kalibratort pedig valoszinuleg olcsobban kapsz kulon, ha fontos. Sot, mivel a VGA fix, a legolcsobb valahol vasarlas utan bekalibraltatni...
Firkapad elerhetoseget notikban nem ismerem, kerdes, mennyibe faj es milyen nagy/nehez egy kulso, ill. mekkora kompromisszum az integralt. -
erdoke
titán
Remelem, ilyet sehol nem irtam, csak felreertettel valamit.
A 200 g-ot kozelito PDA-k eseteben szoktam mondani, hogy inkabb egy subnoti a taskaba mint az. Jelen temaban mar leirtam, hogy ez egy szuk celcsoportnak kivalo, de az altalanos szajtatas-ra nem feltetlenul szolgalt ra (nehany parametert hianyoltam). Kb. olyan, mint amikor az amator autoversenyzok a legjobb billencses teherauto megjelenesenek tapsikolnak.Integranak baratias elcelodeskent szantam a megjegyzest, remenyeim szerint senki nem erti felre, es a szmajli is megfelelo.
-
Atlantis
veterán
válasz
üzenetére
Most erre mit mondjak...mások vagyunk. Én sűrűn mentek, mert nem bízom a szoftverekben és sok munkám veszett már el egy-egy nem várt kifagyáskor.
adm: Nem csak asztalnál használtam, de én nem kerültem olyan helyzetbe, ahol a T60p egyértelmű előnyt jelentett volna egy sima T60-assal szemben.
No tényleg nem fogok erről vitázni, aki akarja, vegyen ilyet nyugodtan, biztosan remek gép ez is, akárcsak a HP hasonló kaliberű gépei. Az mindenképp pozitívum, hogy végre NVidia VGA-k vannak a FireGL-ek helyett.
-
erdoke
titán
En sosem dolgoztam CAD-del, igy a "mennyire fontos a HDD" kerdeshez nem szolnek hozza. Atlagos esetben talan az adatsuruseg negyzetgyokevel aranyosan no a sebesseg, ezt a parametert kell leginkabb figyelni, nameg az eleresi idoket.
En magam minden 3 HDD-nel kevesebb vinyot tartalmazo rendszert alkalmatlannak tartok munkaallomasnak, legalabbis olyasmire, amire en hasznalom.Integra,
Minap jartam kedves szulofaludban, Nagygecen.
-
törölt tag
Nem tudom mit csinalhatsz, de ha 5..10 kattintasonkwent mentesz, akkor ott valami nagoyn nem koser szerintem. Egy modell egy elemenek modositasa kerul kb ennyibe. Es midnen modositas utan menteni talan kisse tulzas.
Votl szerencsem halozatos munkanal rem rossz allapotu gephez, amint egy mentes volt kb fel ora. PLusz modell betoltese is egy alkalommal 56 perc, mikozben azonnal le is halt a szoftver. Mindezt egy 80MB-s filellal. De kb felorankent mentettem, nem surubben. Addig meg eleg sokmidnent lehetett megcisnalni, meg azon a vacakon is. Bar neha ennyiket tudtam updatenel is varni, ha nagyon a feluletfaragas legelejen tortent a dolog.
-
adm
őstag
ha egy asztalnál használtad a t60at akkor érthető, hogy nincs feltétlenül szükséged a munkádhoz laptopra.
de, ha több munkatárssal, társtervező irodákban, több helyszínen kéne dolgoznod, amiért mérnökóránként akár 5-10-15-20e forintot kapsz, esetleg a megrendelőnek/főnöknek kéne prezentálni, akár egy gyártószalag mellett vagy egy parkolóban egy motorháztetőn, vagy egy építkezésen, akkor örömmel cipelnéd mind a 3,5 kilóját és ha nem is örömmel, de kifizetnéd a felárat is.
-
Integra
titán
válasz
parandroid
üzenetére
ez menü
sok olcsó, szar, nyeklő hulladékkal van tele a piac, dömping áron vágják hozzád az ócskábbnál ócskább konfigokat, aztán amiért a notebook-ot notebook-nak hívja az ember.. jönnek a kisfiúk és lefikázzák...
lol
valszeg karácsonyra kapnak az ilyenek fujitsut..
ok, nem bántom a szimenszéket, tudom, ők a király
na meg az apple
viszont a centrino2 platform miatt rákerült az, ami nekem nagyon hiányzott a lenovok-ról amúgy is. hdtv-re rádugni a hdmi-n keresztül...
és ez marha nagy királyság, mert munka noteszról is nyomathatom este a filmet úgy ahogy kell
az akksi időben nem hinném hogy lennének csodák, ha ez elbír egy maga 3-4 órát akkor már jó -
Atlantis
veterán
Nos, ezt a stílust egyszer elnézem, utána már nem.
Képzeld, hallottam. Sokat nem ér az sem. Saját T60p-mből kiindulva legalábbis így gondolom.
Amúgy meg nem akarok vitatkozni senkivel sem, én ilyen gépet többé nem vennék(kb 2 évig csak "p"-s IBM-eken terveztem), de elegem lett a tökörészésből. Csak leírtam a véleményet, meggyőzni nem lehet róla, hogy van létjogosultsága ezeknek a gépeknek, pláne azzal a felárral, amit kérnek értük.
Kopi31415: 8 éve dolgozom 3D-s CAD rendszerekkel, és elismerem, van igazság abban, amit írsz. Engem rendkvíül bosszant, ha minden mentésnél, betöltésnél a vinyó tetűsége megakasztja a folyamatot, márpedig minden 5-10. kattintásom a mentés gombon csattan. Ha hálózatról megy a munka valamilyen PLM rendszerrel, az még rosszabb. Abban teljesen igazad van, hogy a procierő és a memória a legfontosabb.
-
törölt tag
Lenne egy kerdesem: Mennyit dolgoztal CAD szoftverekkel, hogy ennyire tudod mennyire fogja vissza a vinyo a rendszert? Plane, hogy sok esetben nem is vinyorol megy a dolog, hanem halozatrol.
sot, hattertarhoz a gepek csak mentes, masolas, beolvasas soran nyulnak, egyebkent nem. A tenyleges munkafolyamat sorana normalisan felepitet rendszerben memoria kell, VGa a megjeleniteshez, es processzor a szamolashoz, updatehez. HDD csak a tarolashoz, ami a munkaido legkisebb reszet jelenti, egyaltalan nem befolyasol semmit.
-
adm
őstag
ne értsd félre. általában egyet értek a visszafogott, józan véleményeddel, de ebben az esetben érződik, hogy talán nem teljesen megalapozott a véleményed.
kisker nettó 12.400ft, amit elsőre találtam.
ha a ph tesztben általánosságban saccra 20%-al van lemaradva az átlag feletti f1-es samsungtól, de a cad/cam programok annak is csak egy részét használják ki és azt is inkább lökésszerűen, akkor a mobil vinyó is megfelelő lehet a feladatra nem?
nyilván ezek szintetikus tesztek, de azért azt tudni kell, hogy nincs állandó adatfolyam, pár(száz) megás fájlok típustól függően tömöríthetők és tömörítik is a programok azokat, így nincs szükség hatalmas háttértár erősforrásokra. a biztonság már más kérdés, de komoly projekteket egyébként is oroszrulett egy helyen tárolni.
-
adm
őstag
egy 4000 dolláros laptopba tényleg 20 gigás maxtort tennének?
az előbb említett Hitachi TravelStar 7K200 160 GB 12.000-14.000 ft. ez elég jó kiinduló pont.
bizonyára minden márkás asztali munkaállomásban 300gb-s velociraptorokból vagy sas meghajtókból álló raid tömböket használnak. -
macikos
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Na hallod, ez tényleg így van. Amikor Informatikusoknak, mérnököknek megemlítem a Thinkpadeket mit mondanak? Csúnya, sőt egyenesen ronda, rossz
Ami jó, az az Acer, mert szép
Ilyenkor be is fejezem a témát. -
parandroid
félisten
Ne is mondd, újabban rászoktak a belépőszintű notikra.
Olyan olcsó vacak Acereket meg Toshibákat képesek magukkal hozni, hogy rossz nézni. Érdekes módon mindegyiknél vadi új gép van, még az összes matrica is tök érintetlen rajta, némelyiken még a védőfóliák is rajta van a fedlapon. Ahogy ezek használják, nem adok ezeknek a gépeknek sok időt. Meg gondolom az sem kizárt, hogy azért vannak új gépeik, mert sűrűn kell cserélni őket. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És amilyen megvetően végig tudják nézni a mi PLC-s mérnökeink T42, T43-ait, az külön vicces.
Az más kérdés, hogy ezek még mindig karcmentes és tökéletesen működő többéves gépek.p
-
erdoke
titán
Bizonyára mindegyik egy 20 GB-os Maxtorról fut a leggyorsabban.

evone,
"hallottal mar rola hogy lehet" asztali gépekbe 10000 rpm-es vinyókat is belerakni? Biztosan nem. Na nem mintha a 7200 rpm-es notivinyók megközelítenék sebességben a 320-380 GB tányérokkal szerelt 7200 rpm-es 3,5" merevlemezeket, de neked legyen elég egy bűvös szám, ami megegyezik. Az árat nem is néztem...
-
adm
őstag
mert kell vagy 10-15 szakági tervező hozzá. építészek, statikusok, gépészek, anyagmérnökök, villamosmérnökök, ilyen-olyan végzettségű technológusok. és ezekből nem egy, hanem egy egész csapat kell.
ezek a gépek dokkolhatók(+vinyó+portok). van usb, firewire és gyakran esata csatlakozójuk. gigabites hálózati vezérlő. stb. így ugyanazok a külső biztonsági mentések elvégezhetők rajta, amik egy asztali gépnél is.
e TESZT szerint pl a Hitachi TravelStar 7K200 160 GB -nak nincs nagy szégyenkezni valója. tudomásom szerint ez a család kedvelt ebben a kategóriában.
ez a lenovo w700, az hp8730w és a dell precision 6400 támogatja a raid 0 és raid 1-et is.
-
evone
őstag
17-inch (diagonal), 1680 by 1050 resolution, TFT widescreen
tehat neked ez egyenlo a 1920x1200al?
erdekes...
es a macbook proba nincs ujlenyomatolvaso, nincsen trackpoint, nehezn tudsz bele 2 aksit rakni, nehezen tudsz bele masodik vinyot rakni, nincsbenne wacom tabla, nincs benne numerikus billzet kulon, stb... te ezeket nem latod? a macbook pro nem cad-re van tervezve, ez igen. ez nem egy divat notebook, miert kotsz bele? -
evone
őstag
az hogy a gazdaja egybencipeli azokat amiket a tesco dizajn notebookjahoz megvett. gondolom nem hallottal meg olyanrol hog egy geppel dolgoznak az emberek!!! ;) valaki munkara hasznalja a gepet, es nem egesznap jatszik rajta. na azoknak jo ez.
de te ugylatom ezt nem tudod elkpezelni
-
Atlantis
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nono...S azok a kollégák mind 17-es dögnehéz gépeket cipelnek? Felénk nem...Egy gépbeállításhoz minek ekkora erő? Bőven megteszi egy kisebb, könnyebb üzleti gép.
-
parandroid
félisten
Az első bekezdésed mond ellent a másodiknak.

Persze ha tervező lennék, én is Quad procit szeretnék 30"-es kijelzővel, és végterlen RAM-mal, mert kényelmesen dolgozni azon lehet nyilván, de ahogy te is írod: "sokat utazó kollégáknak ideális választás lehet".
Iparban dolgozók tudják, hogy gyakran érkeznek a gépek beállításához, hibaelhárításhoz, fejlesztéshez külsős szakemberek, akik jóformán vándormadarak, és hónapokig meg sem fordulnak a cégük központi irodájában, mert egyik helyszínről mennek a másikra. És én csak az élelmiszeripart látom, mi lehet a még inkább tervezésigényes iparágaknál, mint az elektronika, a gépgyártás, vagy az autóipar?
Azt mindenesetre leszögezhetjük, hogy az adott gépnek azért több rételme van, mint az aktuálisan negyedévente bejelentett "világ legerősebb notebookja" címet a saját elődjétől elnyerni tervezett alienware gépeknek. Mondjuk a célközönség is más.
Ami meg a teljesítményt illeti, nekem (és nyilván még sokaknak rajtam kívül) még mindig bőven elég a Pentium M szintje, és ezt úgy tűnik, a gyártók is egyre inkább kénytelenek belátni.
p
-
Atlantis
veterán
Hiába optimalizáltabb, jobban felszerelt a mobil munkaállomás, ha a legszűkebb keresztmetszet nem fejlődik. Ez pedig az adattárolás és beolvasás. Talán az SSD idővel mozdíthat ezen, ezt még nem tudom .
A feltevésedre: miért ne tervezhetnék egy gépen?
Melyik? Egyik CAD program sem veti meg a gyors vinyót, persze nem elsőrendűen fontos nekik. Mindemellé még biztonságot is adhat a RAID.
-
erdoke
titán
Senki többet? Sz@r műanyag ház és 5 kiló is lehet, nem gond? Még a végén nekem kell utánajárnom, pedig ez a méret kicsit sem izgatott soha.
-
Racecam
nagyúr
Kezdem azt gondolni, hogy csak a flame gerjesztése miatt jössz ebbe a topicba, ami egyszer már sikerült is. Ez a hozzászólásod sem bír több tartalommal, úgyhogy kénytelen vagyok szólni, hogy ezt fejezd be. Jobb lenne, ha inkább a saját érdeklődési körödnek megfelelő topicot látogatnád, hátha ott értelmesen is hozzá tudsz szólni.
-
adm
őstag
kicsit cáfolod magad.
ha egy adott feladatkörhöz adott programmal azonos erőforrás szükséges és a fejlődő programok sem igényelnek többet, akkor az általánosan fejlett üzleti és konzumer notiknál optimalizáltabb/jobban felszerelt mobil munkaállomások nem válthatnak ki egy asztali munkaállomást?
(tegyük fel, hogy olajfinomítót nem egy gépen terveznek)
-
Atlantis
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Tehetnek bele akármilyen procit, akármilyen szuper CAD VGA-t, a lassú vinyó miatt élvezhetetlen lesz akármelyik erős laptop. Legyen az Lenovo, vagy HP workstation. Szóval ez sem tud kiváltani egy tényleges asztali munkaállomást, persze sokat utazó kollégáknak ideális választás lehet, de....
Egyre kevésbé érzem, hogy van jogosultsága az efféle gépeknek. A hagyományos noteszek is meglepő teljesítményekre képesek már, előzetes bemutatók tartására már bőven megfelelnek. Komolyabb munkát végezni, hosszabb távon dolgozni meg szerintem egy kolléga sem akarna ilyennel. A hardverek fejlődése sokkal nagyobb léptékű, mint a rájuk írt célszoftvereké, a CAD programok gépigénye alig-alig növekszik 1-1 újabb verzió kiadásával, sőt, ma már az újdonságok bekerülése mellett az optimalizálás ugyanolyan fontos a fejlesztőknek.
-
macikos
addikt
válasz
Shadowfax
üzenetére
Most látom, hogy a T sorozatban pedig megjelent a T400 és T500.
Közben megnéztem, hogy milyen konfigurációt lehet összeállítani a W700-ból. Durvát, ami nagyon drága.
-Intel Dual Core Extreme X9100 (3.0GHz 6MBL2)
-17" WUXGA 400NIT TFT
-NVIDIA Quadro FX-3700 (DVI-DL+DisplayPort+ST) 1GB
-3 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1067MHz SODIMM Memory (2 DIMM)
-Ultranav + FPR + Pantone Color Sensor + WACOM Digitizer
-Integrated Camera
-64 GB Solid State Drive, Serial ATA + 64 GB Solid State Drive, Serial ATA RAID
-ThinkPad Blu-ray Recordable Ultrabay Enhanced (Serial ATA)
-Compact Flash + Express Card(34mm)
-Intel WiFi Link 5300 (3x3 AGN)Mod: Bocsánat, elnéztem, kihagytam egy 64GB-os SSD-t. Így az ár $7194, nagyjából 1,15 millió Forint.
Elég lesz nekem egy kifutó T61-es
Remélem. Az se 2 forint lesz. -
neduddki
nagyúr
HI!
kivacsilennek ezek tulelnek-e az 1 eves reapst-ot???:- )))
udv
neduddki
-
Loretto
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Tervezz utat sárkányföldre...

ON: nem egyszerű masina, ha valakinek lesz ilyen keressen meg.

-
Alex91
félisten
válasz
janpotocki
üzenetére
Akkor tehetnenek bele nagyobbat is... Ha mar ilyen szep "bohom" lett, ahogy fogalmazol
. -
erdoke
titán
"a kijelző normális végre (az első a laptopok közt...)"
Ezt nem értem, megindokolnád? RAID-et is szinte bármelyik nem belépő 17-es notiba lehet szuszakolni.A hírben is van valami, ami nekem nem esik le:
"A ThinkPad W700-ban a 17 hüvelykes, WXGA+ (1440x900 pixel) vagy WUXGA (1920x1200 pixel) felbontású panel is kényelmesen elfér"
Persze hogy elfér mindkettő, hiszen 16:10-es oldalarány mellett 17" a képátlójuk.
-
macikos
addikt
Akkor ez azt is jelenti, hogy ezzel megszűnik a Thinkpadeknél a P változat
Kár lenne.Mindenesetre nagyon jó ez a notebook, egyszerűen gyönyörű és bivaly erős, ráadásul végre az IBM-nél is van numerikus billentyűzet. Most kell lecsapni a kifutó T61P notikra

-
James Bond™
tag
Miért kell ahhoz valakinek kigyúrt k.csögnek lennie, hogy pénze legyen? Minden tizenévesnek ez az elképzelése, de drága telefonok tesztelésénél is szoktam ezt olvasni, pedig azt felnőttek írják. Aki ekkora gépet vesz, az biztos nem azért teszi, mert a haverjaival játszik vele. Kocsiban elfér, mert aki ezt megveszi, az nem gyalog jár. Nekem akkor sem kellene asztali gép, ha a laptopom árából egy erős, játékra tökéletesen alkalmas gépet rakhattam volna össze, és még pénzt is spórolhattam volna. De minek, ha valaki nem azért vesz számítógépet?
A W700 egyébként tényleg jó! Igényesnek és minőséginek látszik, és az előző hozzászólásokból ítélve, az is. Az ára pedig elég alacsony a tudáshoz! Akinek nincs pénze rá, annak még nem kell szidnia, vegyen Asus Eee -t.
-
simonzé
addikt
WACOM rajztábla notiban beépítve? Nahát... ilyet még nem láttam.
Egy érdekes fogalmazás: "a Lenovo választása nem meglepő módon a Centrino 2 platformra esett" - és a Puma addig aludt? vagy WTF?
Egyáltalán van AMD-s gépe a Lenovonak? Sejtem a választ.
-
KTTech
veterán
Pl. nekem tökéletes lenne, fotós munkához terepen... Az egy dolog, hogy Te semmit nem tudnál vele kezdeni, mert nem arra találták ki, hogy netet böngésszenek rajta, de egy Lightroom, PS már remekül megy rajta, (oda kell a sok memória is és az erős processzor), a kijelző normális végre (az első a laptopok közt...), tud RAID1-et, ami nem árt, főleg, ha olyan fotókkal dolgozol, aminek nem lenne jó, ha megsérülnének HDD hiba miatt (ha összeveted az aláírásomban szereplő gépet ezzel, meglepő hasonlóságok lesznek... talán azért mert elsősorban fotószerkesztésre van összeállítva).
-
tudom, h meleg van, de le kellene higgadni...
(egyébként ban, keresztrefeszítés, nyilvános meghurcolás, moderátori visszaélés, szelektív ítéleket, verbális kínzások stb.) -
"Es most ez mire jo?"
Van egy erzesem, hogy a W a workstationre akar utalni, es ez az: hordozhato workstation. Elsosorban nyilvan nem otthoni felhasznaloknak szanjak, hanem cegeknek, olyan helyekre, ahol tenyleg brutalis teljesitmenyre van szukseg (igy ranezesre valoszinuleg leginkabb a CAD-es nepeket celoztak, de nem ertek en ehhez
), de emellet szempont az is, hogy valamennyire hordozhato legyen a gep.
Az ara meg pont annyi, amennyibe egy ilyen gep kerulni szokott, nem kulonosebben lehuzos v kirivo. -
-
Alex91
félisten
Azert en kivancsi vagyok, hogy a nagy ThinkPad hivok ehhez most mit szolnak!

-
hunnylander
őstag
Ronda.
-
Nagyon tetszik...
-
Bordoi
őstag
Bevállalnám azt hiszem, bár a Thinkpad sorozat minden tagjával így vagyok.

-
Ste
addikt

-
hyperspace
őstag
na ja, ami jo, az draga...

-
MBazsee
tag
Banyeg! Ez a gép nagggyon dúúúrva... Kell egy ilyen

De szerintem ez sem lesz jóárasítva

-
Dr. Akula
félisten
Úristen, ez szörnyű! Ez a ThinkPad név megcsúfolása. Minek vették meg a sárgák, ha csak gagyisítani akarják? Arra ott volt nekik eddig is a 3000-es sorozat.
-
törölt tag
Eloszor erzem egy< notebook irant, hogy ez kell nekem, akarom. Eljen soka ofelsege a Thinkpad.

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kompakt vízhűtés
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
komolytalanna teszi az egeszet :/

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)