Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) AxBattler


AxBattler
(PH! félisten)

Köszi az ismertetőt, nagyon jónak tűnik! :R

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#2) tescodr válasza AxBattler (#1) üzenetére


tescodr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szivesen szerintem mindenkinek látnia kellene, hogy lássa milyen is valójában a háború

(#3) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

Sose ertettem a haboru parti embereket.

Voltam katona, kotelezo sorkatonai szolgalat egy ev.
Boven eleg volt.

A katonasag elott (19 evesen) se voltam az a veres haboru parti, utana meg foleg nem.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#4) tescodr válasza twollah1976 (#3) üzenetére


tescodr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én szeretem a katonai tematikát, de az értelmetlen verontast nem, erre is ramutat a film

(#5) vadkörte


vadkörte
(PH! addikt)

Jackson egy őrült zseni... Az ahogyan a korabeli szaggató, ugráló, gyenge képminőségű, igencsak kezdetleges technikával készült filmrészleteket felújították, zseniális.
A trailer alapján erősen bejövős lesz a film. Kiváncsian várom.

(#3) twollah1976:
"Sose ertettem a haboru parti embereket."

A laikusokban lehet egyfajta romantikus képzettársítás a háborúhoz. Harc, heroikus küzdelem, hősies önfelááldozás, stb... Pedig semmi ilyen nincs benne. Nagyon jó példa erre a HBO Band of brothers minisorozata. Bár az nem ennyire naturalisztikus.

Nemrég futott Hadtörténeti Intézet és Levéltár valamint Budapest Főváros Levéltára közös projektje, ami a vidéki levéltárakra is kiterjedt, I. világháborús veszteséglisákat állítottak össze a halotti anyakönyvek alapján.
Az adatgyűjtésben én is résztvettem, nálunk öt fő végezte. A rám eső rész cirka 50-60E rekord volt, ebből kb. 1.200 találatom volt, a többieké +-10% eltéréssel ugyanennyi. Számoljátok ki kb. mennyi átnézett halotti anyakönyvi bejegyzés és mennyi találat volt, csak a mi intézményünkben.
Mire végeztem, érezem, hogy valami megtört bennem. 15-16 éves gyerekek harcoltak és haltak meg a frontokon, hadifogságban. Ismétlem 15-16 évesek!!! Előttük volt az élet, álmaik terveik voltak de elvették tőlük még a lehetőségét is, hogy megéljék őket. Jelentős részük nem is a harccselekmények miatt, hanem betegségekben.
De akadt 45-55 éves is, akit elvittek a nagy háborúba...

Üdv. V. Körte

(#6) tescodr


tescodr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egyet kell értenem bennem is ez fogalmazódott meg miközben a filmet néztem. A végére bennem is eltort valami...

(#7) Lenry válasza vadkörte (#5) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

ha esetleg Londonban jártok, ajánlom az Imperial War Museumot, amit még az I. VH alatt hoztak létre, hogy bemutassák a háború valódi arcát.

elképesztően hatásos, bennem ez hozta el a "megtört valami" érzést. úgy jöttem ki onnan, hogy civilizált ember ilyet nem csinál

nem utolsósorban - sok más brit, állami fenntartású múzeumhoz hasonlóan - ingyenesen látogatható, az 5GBP-s itiner megvásárlásával lehet őket támogatni, de nem kötelező

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#8) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Egy fekete-fehér, pattogós, gyorsított, némafilm az legfeljebb "csak" egy dokumentumfilm. Aki nézi, összeköti azzal, hogy ez régen volt, talán igaz sem volt.

De Jacksonék ezeket a felvételeket megcsinálták olyanra, hogy ha ránézel, ezek az emberek visszanéznek rád, a lelkedbe, és azt mondják, öcsi, lehet hogy egyszer te is egy ilyen felvételen fogsz majd vigyorogni, lehet hogy utoljára. Hátborzongató a trailer.... biztosan meg fogom nézni a filmet (bár engem nem kell győzködni, hogy az erőszak hülyeség, és mindenkit aki mást mond, fel kéne pofoztatni a Szabó bakterral)

"Sose ertettem a haboru parti embereket." A háborúpártiak a kényelmes főhadiszállásról osztják az észt, egészen addig, amíg van alattuk emberanyag.

A Five Finger Death Punch-nak van egy idevágó dala (No one gets left behind)

Play your war games
With other people's lives
It should be you
On the front line

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#9) tescodr válasza doeeg (#8) üzenetére


tescodr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pont ezt éreztem a film alatt,ezek már nem fekete fehér arctalan egyen alakok, hanem érző, lélegző, emberek voltak mint mi is vagyunk. Nem arctalanok többé, és soha el nem felejthető emberek,akár melyik oldalt is nézzük. De a filmben is említik hogy a hadifogsagba esett Bajorokat/Németeket az Angol katonák is megsajnaltak, hisz semmiben nem különböztek egy Angol embertől,csak a nyelvben, ezért mikor ezt felismertek elszallt minden gyuloletuk es csak sajnalatot tudtak erezni az ellenség irant, hisz gyilkolni kellett oket még is aldozat volt minden résztvevő.

(#10) mephi666 válasza vadkörte (#5) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

nagyszüleim közül egyedül mamámról vannak emlékeim (sajnos ő sem él már lassan 15 éve): egyik nagyapám a 2. vh alatt halt meg (rövid időre hazatért: összehozták fateromat, majd visszament és többet nem jött haza) ...másik nagyapám meg háborús szökevény, de róla sincsenek emlékeim... csak amiket meséltek, hogy másik falubelivel együtt szöktek, ami után haláláig minden nap leültek meginni egy pohár bort... a faluban van egy emlékmű a háborús áldozatok emlékére: nem kevés név... ha jól rémlik 4-5 hasábban... :( egy alig 2000fős falu férfi lakosságának nagy %-a

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#11) Mrpingvan


Mrpingvan
(kvázi-tag)

Valaki nem tudja, hogy adták-e/fogják-e adni Magyarországon? Mert volt egy egy-napos vetítés még decemberben, Amerikában, és állítólag februártól (szóval mostanában) lesz/volt a világpremier. De sehol nem találok hazánkról infót. CinemaCity/CorvinMozi/port.hu/est.hu/... Semmi... Tudom, hogy fent van már egy bizonyos nMag-on, és nem is vagyok nagy moziba menős, de ez egy olyan film amit mégis csak ott szeretnék megnézni.

(#12) Mrpingvan válasza twollah1976 (#3) üzenetére


Mrpingvan
(kvázi-tag)

Szerintem itt nincs háború párti emberekről szó, sőt! Én úgy gondolom, hogy ez a film nem azt mondja, hogy milyen jó a háború, hanem pont azt, hogy mennyien haltak meg feleslegesen, és milyen rossz ez az egész

Más részről, én például nagyon szeretem a militarista témákat, akár miről van szó, nagyon szeretem a fegyvereket is, mégis, háború ellenes vagyok (tudom, fura retardáció). Régebben gyakran jártam lövészetre, van eredeti amerikai öböl-háborús egyenruhám, ésígytovább, mégismellenzem a háborút, és nem is tudnék senkire fegyvert fogni (kivétel önvédelemből, de kérdéses, hogy tényleg megtudnám-e tenni...).

(#13) mephi666 válasza doeeg (#8) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

na, más is szereti a ffdp-t? :)

ami még jó a témában, az az ignite - veteran: egy háborún általában egy szűk kör nyer, az átlagember (és családja) pedig szenved :U azt hiszik, hogy egy nemes célért, a hazáért harcolnak, közben csak feláldozható eszközök, akiket utána el is lehet felejteni azonnal... rengetegen tönkrementek így... még talán azok jártak legjobban, akik kint meghaltak, mert akik hazatértek mentális és fizikai sérülésekkel, azok nagyrészt el is lettek felejtve onnantól kezdve :( mi meg aztán tényleg tudhatjuk, hogy mennyi mindent lehet veszíteni háborúkon

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#14) Lord Myn válasza vadkörte (#5) üzenetére


Lord Myn
(senior tag)

A laikusokban lehet egyfajta romantikus képzettársítás a háborúhoz. Harc, heroikus küzdelem, hősies önfelááldozás, stb... Pedig semmi ilyen nincs benne.

Ez nagyon így van! (lásd aláírásom)

Megmondom őszintén, ha valamikor/valamiért háború törne ki én fognám a családom és mindent itthagyva úgy menekülnénk el olyan helyre, ahol nincs háború, mint a huzat (ha kell az Antarktiszra is).

"War does not determine who is right - only who is left."

(#15) tescodr válasza Mrpingvan (#11) üzenetére


tescodr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem itt nem fogják vetíteni, túl naturalista és szókimondó a film. Egyébként épp ez a durva a filmben hogy van aki azt mondja nem hagyta volna ki a haborut mert ez tette ferfiva más pont az ellenkezojet mondja, sokféle szemlélet van a filmben de egy közös bennük, mégpedig hogy a háború mély nyomokat hagy mindenkiben.

(#16) Mrpingvan válasza tescodr (#15) üzenetére


Mrpingvan
(kvázi-tag)

Erre amúgy jó film-sorozat a Unsere Mütter, unsere Väter (Generation War, talán Generációk háborúja magyarul... Úgy emlékszem fent van az egész magyarul, Youtube-on) ami pont egy kisebb baráti társaságról szól a 2.VH előtt, akik úgy hiszik, hogy a háborútol lesznek hősiesek, igazi férfiak (és nők), ... De közben/utána rájönnek, hogy csak megöli őket belülről (is). sorry a szóviccért Érdemes megnézni, csak elég hosszú.

[ Szerkesztve ]

(#17) doeeg válasza mephi666 (#13) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Tényleg, a Veteran, örök klasszikus, nagyon jó a szöveg (is).

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#18) BoB válasza Lenry (#7) üzenetére


BoB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez érdekes mert én is jártam ebben a múzeumban, de semmi extrát nem láttam ami bármilyen szempontból is megrázó lenne.

doeeg: a háborúpártiak meg nem a főhadiszállásról osztják az észt hanem a parlamentből. Előbbiek csak parancsot hajtanak végre ugyanúgy mint azok akik a fronton harcolnak :U

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#19) Somatom válasza twollah1976 (#3) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Azt nem mondanám, hogy háború párti vagyok, de bizonyos szempontból van értelme. Az ember alkotta törvények szemben állnak a természet törvényeivel. A háború felrúgja az ember törvényeit. Sztem előrébb lenne a bolygó, és ezáltal az emberiség is, ha pár milliárddal kevesebben élősködnénk rajta.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#20) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)

Egyáltalán nem volt megrázó, inkább csak érdekes, amint az érzéseikről meséltek. A Gallipoli (1981) ennél sokkalta izgalmasabb volt anno.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.