Hirdetés

2020. szeptember 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) m00lash


m00lash
(újonc)

Jó cikk, köszi. Volt Huawei Watch 2 LTE-m, de eladtam, mert sokkal fontosabb volt számomra az üzemidő, mintsem maga az okosóra funkcionalitás. (valahol a kettő egészséges ötvözetére vágytam, de 1-2 naponta tölteni az nem járja)
Örülök, hogy ezt most valahogy sikerült megoldani ezzel az órával, igaz, az ára a saját OS (amire azért kevesebb a fejlesztés, mint Wear OS-re) A Huawei watch képes volt egy 2-3 órás bringázásba belefagyni.
A gpx vagy tcx exportálás tényleg gyalázat :) A SyncMyTrack nevű app sem kezel sem Huawei Health-et, sem ilyesmit. Jó látni a LocusMap Pro-t is :) Én egyébként egy Polar Vantage M mellett kötöttem ki.

(#2) tibcsi0407 válasza m00lash (#1) üzenetére


tibcsi0407
(félisten)

Nekem Watch 1 volt az első okosórám, de nálam is a töltögetés verte ki a biztosítékot. Most Stratos-om van, itt viszont közel 1 év után sokat romlott az akkuidő.
Az utódot még nem döntöttem el, de a Huawei jó eséllyel pályázik rá.

(#3) K_Zeno


K_Zeno
(újonc)

Akkor ezek szerint találkoztunk is ott. Mm pár perccel hamarabb végeztem. 😀

(#4) PirosHello


PirosHello
(senior tag)

Bone, mindenképp ekkora túránál már az energiazselét ajánlom. Anno, mikor 50-130 km körül terepbringáztam, én is a zselét fogyasztottam, mert szendvicsből nem tudsz annyit megenni, mint kellene :D .
A vizedbe pedig tegyél izotóniás port (citrom ízben a legjobb :U ), mert a "kiizzadt" só pótlására muszáj az izmoknak sókat is adagolni :R .
További jó túrázást!

"Soha ne jelentsd ki, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#5) szebe


szebe
(őstag)

Ha egy 3rd party app előszedné a benne rejlő lehetőségeket (a macerás export, zenevezérlés, személyre szabható wf-ek, stb), az sokat dobna rajta, mint saomiéknál.
Így egyelőre túlárazottnak érzem.

A zselé(ke)t azért tapasztald ki előtte, nem igazán ajánlatos élesben használni először :D

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#6) El Gringo


El Gringo
(senior tag)

egy ilyen tesztben bevethetnétek egy mellkaspántot is kontrollnak. Gondolom ebben az órában lévő pulzusmérő se ér semmit, de igazán beleférhetne egyször.

Revolut-meghívó privátban (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó privátban (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119 ł----ł

(#7) S@c@


S@c@
(aktív tag)

Sziasztok!

Mennyire pontos a pulzusmérője?

(#8) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

Elindítottad mint tréning a túra előtt? Arra tud háklis lenni a Huawei app.

#6 El Gringo: Elvileg a Huawei Health azokkal is tud kommunikálni,minimum két fajtával, kérdés a két forrás mennyire borítaná meg, külön tudja-e szedni. A Jabra pulzusmérős fülesemmel is jól elvan, ha kitapasztaltad hogy kell betenni, akkor már nem szakad meg a kapcsolat se.

[ Szerkesztve ]

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#9) borand


borand
(aktív tag)

Eddig tökre tetszettek, aztán múltkor megtapsikoltam a sima verziót és szószerint valami bóvlinak tűnt egy Galaxy óra mellett.

(#10) Y72


Y72
(tag)

Régebben gondolkoztam egy ilyen órán, pont a sportolás miatt, kb én is túrázáshoz használnám. Így jól jött ez a "teszt", az idézőjel csak azért, mivel mint kiderült az óra nem is igazán alkalmas semmire hobbi szintű felhasználáson kívül.
Úgy tűnik nem véletlenül kerül 2-3x többe egy sportóra, miközben valójában azok sem érnek többet (csak nincs konkurenciájuk).
A pulzusmérő pontossága érdekelt volna nagyon, mert mellkaspántot használok és az idővel egyre macerásabbnak találom. A GPS trackről is lehetett volna pár kinagyított részletet felrakni, mennyire tér el, mennyit vág le, magasságadatokban milyen különbségek vannak.
Ezen kívül navigálásra lehet használni? Előre megtervezett track-et betölteni? Annyi kérdés maradt megválaszolatlanul, csak az nem hogy milyen cipőben voltál. (hehe, asszem ilyenkor ki kellene rakni a feliratot hogy termékmegjelenítést tartalmaz).

(#4) PirosHello:
Fontos amit írsz: pótolni a kiizadt ásványi sókat, de nem árt ha ésszel fogyasztod a reklámok által egészségesnek hirdetett dolgokat. Nekem csak rossz tapasztalataim vannak velük mert mindegyik cukrot tartalmaz lassú felszívódású szénhidrát helyett. Amúgy meg normál étkezéssel is be lehet vinni azt ami kell, ha tudatosan rakod össze az étrendet.

(#11) Osi222


Osi222
(tag)

Sportolásra ezek az "okossportórának" nevezett cuccok nálam még mindig csak a kutyakomédia kategóriába esnek.
Örülnék, ha itt az MA-n is tesztelnétek ténylegesen erre a célra kifejlesztett órákat. Például a Polar Vantage vagy a Garmin Fenix széria pont ide illik. Ég és föld a különbség ezekhez a cuccokhoz képest.

(#12) <Adamsky> válasza m00lash (#1) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

"A gpx vagy tcx exportálás tényleg gyalázat ... "
Nekem Honor Magic-em van, ami gyk. ugyanez, fele - 2/3 üzemidővel, mínusz AOD (de fele annyiba is került: ~ 35e Ft). Tetszik-tetszik (ennyiért pláne), de a Health app. és úgy egészében az óra - szoftveres - tudás, szvsz. igen gyengécske.<br/>Én is kitúrtam a netről ezt a "Huawei TCX Converter"-t ami némiképp enyhítette ugyan a fájdalmamat, de maga a folyamat azért elég lassú és macerás (még szerencse, hogy a tablet-em root-olt). A net egyébként tele van könyörgő felhasználókkal, de a Huawei / Honor nem akarja meghallani a siralmakat. Persze sokan vannak akik csak órának használják, cserélgetik rajta a szíjakat és boldogok ... :)

(#8) Kopi31415
" ... kérdés a két forrás mennyire borítaná meg, külön tudja-e szedni ... "
Hát, ez az! A Health app a készülék (mondjuk ezt honnan szedni, nem tudom) és az óra lépéseit is össze képes vonni (és erről lebeszélni sem lehet). Én mondjuk pont le... de sokakat marhára idegesít (engem pedig az ilyen okos app.-ok, amik mindig jobban tudják, hogy én mit akarok)
Szóval lehet a pántra is megreccsenne.

(#10) Y72
Ha, komolyan sportolsz, akkor ez nem a te órád. Ahogy írtad, nem véletlenül kerülnek a komolyabb órák (Suunto, Garmin) többszörösébe ennek :(
Az más kérdés, hogy lehetne ez is sokkal jobb (egy jobb szoftverrel)

[ Szerkesztve ]

(#13) dionaea


dionaea
(senior tag)

Miért feltétel a komoly sportoláshoz az óra? Egyáltalán miért függ össze a kettő. Nem trolkodni akarok csak nem annyira értem. Most lehet aki olimpiára készül neki számít, hogy mennyi vizet iszik mennyi pisil mennyit izzad ki...

"Bismarck was the real Death Star in her time"

(#14) Agony válasza dionaea (#13) üzenetére


Agony
(aktív tag)

Valószínű azért, mert ha kicsit is tudatosan szeretnéd csinálni, amit csinálsz, akkor nem árt ha vannak adataid ami alapján nyomon követheted a fejlődésed és tervezheted a felkészülésed/edzéseid.
A praktikum meg már csak plusz. Egy versenyre, egy hosszú edzésre, egy nyaralásra ahol sportolni szeretnél nem kell magaddal vinni semmi kacatot (telefon, bankkártya, mp3 lejátszó), egyszerűen a kezeden van az óra, ami ezt mind kiváltja.

(#15) Kopi31415 válasza dionaea (#13) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Például a ne nyírd ki magad túlterheléssel és túl sokáig anaerob tartományban teljesítéssel, egy pulzusmérés jól jöhet. Ha nem stadionban futkározol, vagy a Nagyalföld közepén, akkor a domborzati adatok is érdekesek lehetnek vissza nézni, mit is teljesítettél. Fejlődést követni, összevetni stb.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#16) tibcsi0407 válasza Kopi31415 (#15) üzenetére


tibcsi0407
(félisten)

Pontosan. Nagyon nagy segítség egy komolyabb diéta mellett is.
Hiit edzés követéséhez is jó.

[ Szerkesztve ]

(#17) #78600448


#78600448
(törölt tag)

Nem mondom egy ideje gondolkozom valamilyen okosóra beszerzésére, de limitált keret (~20k körül lenne) biztos megköt. Nincs időm annyit olvasni utánuk mostanság, de ez a teszt is tetszett.
Alapvetően "hobbi sportolásra" keresném.

(#18) m00lash válasza dionaea (#13) üzenetére


m00lash
(újonc)

KOMOLY sportoláshoz szerintem nem feltétel az óra, a Tour-on nem is látsz senkin ilyet, de maratont sem ebben futnak. Még akkor sem, ha sokszor így reklámozzák ezeket.
De amatőröknek és félprofiknak igen is hasznos, pl. TrainingPeaks-en keresztül egy edző ki tudja elemezni és tud segíteni. Másrészt motiváció és pl. tök jól tud kinézni egy túránál vagy futásnál maga a track. Nem kell persze feltétlenül pózolni hozzá, az már egy másik divat hullám.

(#19) m00lash válasza Osi222 (#11) üzenetére


m00lash
(újonc)

Abban nem értek veled egyet (bár alapvetően igen), hogy ez pont egy elég eredményes próbálkozás arra, hogy valahogy a kettőt ötvözzék. Igaz, alapvetően van a sportóra és az okos. Egy jó sportóra edzés közben eleve kikapcsolja az értesítéseket, bármilyen jól is néz ki a reklámban, hogy futás után ezzel fizeted a latte-t a Starbucks-ban :) Nekem fontosabbak lettek a sport funkciók az okos funkcióknál, ezért váltam meg a Wear OS Huawei Watch-tól. Nem volt vele semmi baj, de nagyon keveset bírt. (és mint beszéltünk nem erre van...)
Ha érdekel a Vantage szívesen válaszolok, igaz elég sok videó van mindről.

(#20) m00lash válasza m00lash (#18) üzenetére


m00lash
(újonc)

Amazfit Bip. Huszon x ezer, talán 24e most. Elsőre gyerekórának tűnik, de 20-30 napos üzemidővel és saját GPS-szel karperecet sem találsz ennyiért. Alap sportokat tudja és tényleg zseniális.

(#21) m00lash válasza #78600448 (#17) üzenetére


m00lash
(újonc)

(magamnak válaszoltam :) , itt van helyesen neked )
Amazfit Bip. Huszon x ezer, talán 24e most. Elsőre gyerekórának tűnik, de 20-30 napos üzemidővel és saját GPS-szel karperecet sem találsz ennyiért. Alap sportokat tudja és tényleg zseniális.

(#22) #78600448 válasza m00lash (#21) üzenetére


#78600448
(törölt tag)

Köszönöm szépen az ajánlást.

(Tudom más topikjába nem illik ilyet, csak amióta leszűkült az időm nem tudok így utána járni a dolgoknak.)

(#23) m00lash válasza #78600448 (#22) üzenetére


m00lash
(újonc)

Akkor én is elnézést, dear Admin. :)

(#24) Agony válasza m00lash (#18) üzenetére


Agony
(aktív tag)

"KOMOLY sportoláshoz szerintem nem feltétel az óra, a Tour-on nem is látsz senkin ilyet, de maratont sem ebben futnak."

Azért, ezt így nem állítanám... nyilván full teljesítményre kihegyezett sportágakban biztos senki nem számok alapján edz és versenyzik... ezért van már a pedálokban is teljesítmény mérő. :U

De a Giro d'Italia 2019 győztesnek a kormányán is mintha ott figyelne egy Garmin:

Egyébként meg felesleges ezen túráznia bárkinek is... ezek az eszközök azoknak érik meg akik ki tudják fizetni és ki tudják használni. Dísznek drágák!

[ Szerkesztve ]

(#25) Osi222 válasza m00lash (#19) üzenetére


Osi222
(tag)

Nem is írtam, hogy eredményes próbálkozás :) Persze minden nézőpont kérdése, van akinek ez is teljesen megteszi. Nekem jelenleg bicajozáshoz Polar M450-em van, erőnléti edzéshez,futáshoz és úszáshoz pedig egy M200-at használok. Vantage-ről sokat olvastam, egy igazán jó fejlesztés a Polartól. Remélem bicajos eszközben is végre kihoznak valami hasonló jót, már igazán ráférne egy frisstíés a palettára!

(#26) Viktor S


Viktor S
(csendes tag)

Minden fogyatékossága mellett azért a 24 órás GPS/pulzusmérés még a legtöbb Garmin/Polar/Suunto órával szemben is meggyőző.

(#27) Osi222 válasza Agony (#24) üzenetére


Osi222
(tag)

Persze, minden versenyző már kerékpárkompjútert használ. GPS, wattmérő, pulzusmérés, és pedálcsapásszámmérés alapvető. Garmin, Wahoo, Bryton és még sorolhatnám a különféle gyártókat, amik a toruon előfordulnak.

(#28) Osi222 válasza Viktor S (#26) üzenetére


Osi222
(tag)

Hát azért nem teljesen. Egy Polar Vantage M 30 órát tud folyamatosan, és Garminok is tudnak hasonlókat. Abban viszont egyetértek, hogy árban azért jócskán van különbség, és az akkuidő rendben van. Csak amire az adatokhoz hozzáférsz, megőszülsz :D

(#29) m00lash válasza Agony (#24) üzenetére


m00lash
(újonc)

Úgy értettem inkább, hogy alapvetően őket ez zavarja - beakad, szorít -, és súly is. Alapvetően nem tilos, de ilyen szinten annyira gépek már, hogy ez nem kell nekik. :)

(#30) Balika911 válasza Osi222 (#28) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Nem, a Garminok úgy általában nem tudnak hasonlókat. A Fénix 5X Plus, Forerunner 945 esetleg. A 47 mm-es Fénix 5-re is 24 óra GPS-időt írnak (két éve ez volt Garminéknál a csúcs), ami a gyakorlatban azért kevesebb.

Ezzel egyébként nem is lenne túl nagy baj, ha:
1, töltés közben is rögzítené a pulzust (HRM pánttal),
2, az UltraTrac mód nem lenne használhatatlan.

[ Szerkesztve ]

(#31) Kopi31415 válasza m00lash (#29) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Dehogynem kell nekik! Egy négy-öt órás napi verseny, ahol a három hét szinte percre ki van számolva a regenerációt is tekintve, nagyon fontos a pillanatnyi pulzus, teljesítményleadás ismerete. Nem véletlenül használják az elérhető megoldásokat már 10+ éve. A mért adatok nagyon kellenek. Egy triatlonosnak szintén, nehogy mondjuk a kerékpározás elején agyonhajtsa magát és a maraton utolsó tíz kilométerére meghaljon. Már a labdarúgók is amit tudnak használnak, mellkaspántot, cipőbe épített szenzort, mindent.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#32) motown5l


motown5l
(aktív tag)

Ha már sportolasra kel, akkor inkább egy Garmin Fenix 5x

HP, Intel Core I7 ( 7500U ) , 16 GB Ram ,Samsung 250GB 850 EVO , Intel HD620 VGA

(#33) <Adamsky> válasza #78600448 (#22) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

Ha, nem fontos a vízállóság (és nem menőzésre kell), akkor a m00lash által ajánlott Amazfit Bip-nél - sajnos még mindig - nincs jobb ár/teljesítmény viszonyú cucc. Azt kellett volna tovább fejleszteniük. Transzreflektív kijelző (az Amoled csak szobában szép / jó) + GPS + vízállóság + jó ár.
Esetleg (ugyan ez nem óra) Huawei Band 3 Pro (GPS & 5ATM vízállóság, kintről persze ez is olcsóbb)

(#34) Zitta válasza m00lash (#1) üzenetére


Zitta
(őstag)

Van a Garmin - a többi meg az egyéb. :K

Samsung Galaxy Note 9, Lumia 950,Moto X 2nd Gen, Sony Z3 Tablet Compact LTE, Garmin Fenix 3HR, Fossil Sport, Mac Mini, MacBook Air, Mazda RX8 231 LE

(#35) noezmegmi válasza m00lash (#21) üzenetére


noezmegmi
(tag)

Nekem Bip van és erősen vitatnám az ajánlást. Napi gyakorlat 17 nap /20% van az aksi.
3.5.9 app ami egy jól látható és jól kezelhető volt, de most a 4.0.x nyomják az katasztrófa! Több műszakban dolgozik a nappali alvást nem méri, de az éjszakás műszakban a nagy dolgot végzel az simán méri "mély alvás" többit vagy ébrenlét, de jobban könnyű alvasnak.
Amiben ezek elvéreznek a program és támogatás, ha van háttér akkor jó, ha nincs akkor az gáz :(

Samsung Galaxy S Advance GT-I9070 \ Sony Xperia SP C5303 \ Honor 4x

(#36) szebe válasza noezmegmi (#35) üzenetére


szebe
(őstag)

-A GPX/TCX export legit pont, de még a sokat szidott iOS-en is van ingyenes 3rd party app az exportra.
-A PPG-s pulzusmérő szenzor pont ugyanilyen "pontos" bármelyik másik eszközben.
-Drágább eszközök sem feltétlenül kommunikálnak övvel (lásd, a teszt tárgya)

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#37) helixP


helixP
(veterán)

Nem tudom, nekem túránál fontosabb a térkép funkció gyors megjelenítése, én Ticwatch E+ Locus Wear kombóval találtam meg a túratársamat. Emellett persze méri amit kell.

(#38) PirosHello válasza Y72 (#10) üzenetére


PirosHello
(senior tag)

Én olyan izotóniás porra gondoltam, amin ténylegesen ásványi sók vannak feltüntetve, és vízbe akár menet közben is bekeverhető. Cukros, előre elkészített izotóniás italt sosem veszek. :R
Zselét meg csak túra közben, ha ki vagy purcanva, nincs étvágyad és érzed, hogy gyengülsz. Azt is csak ésszel. Ilyenkor 2000Kcal csodákra képes (1 tubuska zselé).

[ Szerkesztve ]

"Soha ne jelentsd ki, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#39) <Adamsky> válasza helixP (#37) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

... és egy töltéssel mennyit tudsz így túrázni? Mert szép és jó az Android Wear, csak nem az üzemidejéről híres. Nekem egyébként pont ez a bajom ezzel a karperec / okosóra termékvonallal. Ugyanis vannak az AW.-s órák, amik mindent (is) tudnak, csak ha ezt az ki is akarod használni, akkor merülnek mint a nyeletlen fejsze, és vannak a "feature watch"-ok vagy fitness tracker-ek, amik rettenetesen buták és/vagy korlátozott képességekkel bírnak. :(

(#36) szebe
" ... a sokat szidott iOS-en is van ingyenes 3rd party app az exportra."
Úgy érted a Bip-hez? Az a program - tudtommal - az órából szedi ki az infót, és az egyik Android-os kolléga elmondása szerint elléggé hektikusan működik

[ Szerkesztve ]

(#40) helixP válasza <Adamsky> (#39) üzenetére


helixP
(veterán)

Kibír egy turás napot. Nyilván nem folyamatosan 'égetem' kijelzőt, csak akkor kapcsolom fel, ha útelágalózó... útegál... kereszteződéshez érkezem, vagy orientálok.
Amúgy feltölteni sem nagy truváj, egy uzsi szünetben meg is van.

[ Szerkesztve ]

(#41) szebe válasza <Adamsky> (#39) üzenetére


szebe
(őstag)

Lehet én értem félre, de ha iOS a téma, akkor hogy jön ide a droidos kollega? :D

Az AmazTools-ra gondoltam amúgy, tud mindent, amit a droid-os "társai".
Custom wf, custom font, gpx/tcx export, Strava export, illetve ha szeretsz morzézni, akkor zenevezérlés/távkioldó/elemlámpa kapcsoló

Nekem nem volt vele problémám.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#42) <Adamsky> válasza szebe (#41) üzenetére


<Adamsky>
(veterán)

"... ha iOS a téma, akkor hogy jön ide a droidos kollega?"
Jogos! Kicsit sok mindent akartam közölni egyszerre. A lényeg, hogy az a 3rd party app, ami droid-on van (majd megkérdem, hogy pontosan melyikről is van szó) működik ugyan, de mégsem annyira üzembiztos.
Ezek szerint iOS alatt az AmazTool-al nincs ilyen gond. Egyébként az órából szedi az infót, vagy a MiFit (azt hiszem ez a neve) gyári fitness app-ból?

(#43) Jankó31


Jankó31
(lelkes újonc)


Van egy téves rendelésből származó védő burkolatom, ha valakit érdekelne. :K

[ Szerkesztve ]

(#44) DGND00r


DGND00r
(csendes újonc)

Sziasztok!

Kérdésem lenne azon kollégák felé, akik beruháztak erre az órára. A zenevezérlés mennyire működőképes rajta? Előre-hátra léptetés, és szünet opciókra gondolok itt elsősorban.
Sajna elég felemás dolgokat olvastam róla e tekintetben, így mindenképpen jó lenne informálódni ezzel kapcsolatban kicsit.

Előre is köszi szépen! :R

Ad Victoriam!

(#45) Kyller válasza DGND00r (#44) üzenetére


Kyller
(senior tag)

Ez egyszerű: Nem lehet rajta zenét vezérelni.

Eternity, my friend, is a long fucking time...(iPhone 11 Pro 64GB Space Gray)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.