- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
szűk 15éve halt meg mamám... amikor pakoltuk ki a házat, egyik fiáé lettek a bútorok, segítettem neki pakolni és találtam valamelyik régi szekrényben 1 szál valami mezítlábas cigit, ami szerintem nálam is öregebb volt
idősek szekrénybe szerettek dohányt rakni, mert távol tartotta a molyt... na, ezt a cigit fogtam és elpippantottam: volt ennek mindenféle íze (öblítőktől meg ruháktól átvett mindent), száraz is volt, gyorsan is égett... filter nélkül meg majdnem felakadtak tőle a szemeim, pedig akkoriban volt hogy nem volt már nálam szűrő és mezítlábasan tekertem a tilbury-t
csomagolt cigi ennél csak jobb lehet, de tuti kiszárad így is nagyon...
-
Bodz
nagyúr
válasz
mephi666 #104 üzenetére
Fú, de nem szerettem a 2000-ret.
Ismerős, tényleg mindig piros Főnix maradt.A kék hatalmas jóindulattal még egész szívható is volt.
Nálunk suliban egy ideig nagyon ment a Mustang meg a Pannónia is.(#105) szupermacs: Reménykedem, hátha jó lesz.
Milyen lehet egy ilyen 40+-os cigi? -
mephi666
nagyúr
válasz
szupermacs #102 üzenetére
ja tilbury-ben is előfordult néha vaskosabb darab, de azt szépen belesodortam mindig, nem is volt vele gond
#103: amikor még általános suliba jártunk (20+ éve) akkor volt, hogy helikon2000-t szereztünk
...meg suliban a munkások ottfelejtették a "munkás" cigijüket, lenyúltuk és osztálytársakkal egyikük háza mellett a méteres gazban letelepedtünk és adtuk körbe, mint az indiánok a békepipát
falun általában húsvétkor elfogyott a kocsmákban minden értelmesebb cigi és aki nem sietett, annak talán zöld szofi meg piros főnix maradt... főnixet is egyszer szívtam és utoljára akkor... pedig volt tanárom, aki évtizedeken át azt nyomta
-
Bodz
nagyúr
Rothmans Blue hüvely + Benson & Hedges White dohány. Nekem ez jött be legjobban eddig.
Ha nincs kedvem tömködni, akkor kék Dunhill.Van egy doboz Helikon Lights a fiókban, csak vmi ünnepi alkalomra várok, hogy kibontsam.
-
mephi666
nagyúr
válasz
szupermacs #100 üzenetére
ja meg régen dobozos cigihez képest jóval olcsóbb volt a dohány: már 450-500 körül mozgott egy doboz cigi, amikor elkezdtem venni a piros tilbury dohányt, amiből a 40g-s 400 alatt volt még
ebben az időben 200 körül lehetett pl priluki-t szerezni, töltve meg ugyanennyiből kijött az ember, ha valami olcsóbb durva szelésű dohányt vett... (jobban megérte tölteni, mint a sz@r csempészcigit szívni) pl tisza dohányt vettem egyszer és nem volt tán 300ft sem a csomag... viszont sz@r, száraz kóró volt az egész
elkezdtem sodorni, mikor tüske ment az ujjamba... reflexből rántottam a kezemen, mire szakadt a papír is, tüske meg fityegett az ujjamban... volt abban a "dohányban" minden
-
mephi666
nagyúr
anno volt egy időszak, amikor hirtelen emelgették a cigi árát 350-400-450 környékén... találtam akkor egy forrást, ahonnan 415ért tudtam venni a bennragadt fekete davidoff-ot
szofi+multi volt akkor talán 420... pallmall meg marlbi természetesen drágább (és drágább lett volna a davidoff is jóval) ...ne mondjam mennyire néztek azok, akik előtte főleg fekete moon-t meg puhadobozos barnaszofit láttak szívni (pedig ha tudták volna, hogy olcsóbban vettem a davidoff-ot, mint ők a cigijüket)
egy időszakban csak moon-t vettem, amikor stabilan 325 volt az ára... manapság 1 doboz cigi árából 3 dobozzal lehetne abból kapni, pedig csak 14 év telt el...
-
Mister_X
nagyúr
válasz
szupermacs #96 üzenetére
Hát nem. Lehet azért, mert én nem járkáltam ki stikában tanórák között bagót szívni.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
szupermacs #94 üzenetére
A dolog már régen ott rossz, hogy menőnek számít... maga a dohányzás. És azon belül is "kasztrendszert" csinálnak abból, hogy ki mit szív.
-
-
Mister_X
nagyúr
válasz
szupermacs #92 üzenetére
Na ne röhögtess. A mai gyerekek fekete Bensont szívnak.
Egyébiránt nem lehet ennyire bekategorizálni a dohányokat, azt szívják a gyerekek is, amit szülőktől látnak. Ha én is sihederként szoktam volna rá és nem 20 évesen, biztos én is Pall Mallt szívtam volna, mert anyám is azt szívott (ma már tölti ő is), apám meg.. fran tudja, Bond talán.
-
mephi666
nagyúr
válasz
szupermacs #87 üzenetére
bio kender, amitől kap az agyad egy lucky strike-ot?
-
Az első csibámat még szórakozó helyen vettem (19 vagy 20 lehettem akkor), narancssárga pal malt. A többiek úgy emlegették hogy narancs vagy narancsos pal mal már nem emlékszem és azért vettem, mert azt hittem narancsos.
Általában csak bulizáshoz vettem cigit, volt hogy munkába is vittem egy dobozzal (heti max 1 doboz). Főleg a "piros markolót" preferáltam, de kedveltem a különböző pattintós termékeket is. Az utóbbi időben kezdtem egyre gyakrabban dohányozni úgyhogy szilveszterkor még jól teleszívtam az agyam és azóta semmi, ezt szeretném tartani a jövőben is. Buliban fájó látni mikor a többiek szívnak, mert nekem is jól esne, de hát ez van. -
mephi666
nagyúr
mondjuk elmehet... kb 15 éve voltak durvább napok, amikor 3 doboz elment 1 nap... (reggel 5kor bontottam az első csomaggal, 11körül a másodikkal, délután meg már a harmadikat) mondjuk akkoriban 300körül volt 1 doboz és ez az időszak csak napokig tartott... ha iszogattunk, akkor dohányoztunk láncban... egy estére átlag 2 doboz/fő elment... (vagy maradt az, hogy amikor már mindenkinek elfogyott, én tekertem, mert nekem mindig maradt
) ...de a normális adag az 1doboz/nap volt: ez alá nem nagyon tudtam menni... amikor kb 2 évig nem cigiztem, utána pár napig azt hittem, hogy lehetek kocadohányos: 1-1 szálat elpöffentek majd néha... hát egymás után 2-3napig ez ment is, hogy melóból hazaesve elszívtam 1-1 szálat, de egyik napról a másikra jött 15-20 szál helyette
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Aventador91 #80 üzenetére
Azért az kemény, nem hiszem el, hogy te egy nap alatt elszívsz legalább 50 szál cigit (egy 40g-os dohányból viszont legalább három doboz tölthető, ami 57 szál!)
Előző munkahelyem stresszesebb volt, ott napi 18-20 szál elpárolgott, most napi 8-12-re sikerült ezt leredukálnom.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
szupermacs #77 üzenetére
De és sokkal finomabb mint ami régen volt trópusi meg pina colada ízű cigik :/
-
Aventador91
őstag
nekem elmegy egy 40g-os dohány naponta. láncdohányos vagyok sajnos
-
quarros
tag
Nah belevágok.
Én 97-ben kezdtem el dohányozni még amolyan "középiskolai divatból". Az udvarra lemenetel mindig ezt jelentette nálunk. De akkor még kizárólagosan csak szájra szívtam mert nem a cigaretta élvezetéért szívtam. Ez egészen addig ment amíg az egyik srác ki nem szúrta, és el nem kezdett ezzel heccelni. Mivel mutatni akartam, hogy bevállalós vagyok ezért bemutattam hogy igen is le tudom szívni...
.
.
.
Na ez rossz ötlet volt!
De sajnos nem azért ami az első gondolatod volt.
Jól esett! Hihetetlenül jól! Az enyhén bódító érzés ahogyan szívod le, a füstfelhő amit kifújsz, élveztem minden percét és ott rabul ejtett ez a gyilkos szenvedély egészen 2006-ig. Ezalatt az esti szórakozás sörözés és összejövetelek elmaradhatatlan részévé vált annyira hogy mind a mai napig ha bármikor sört iszom a második harmadik után már egyenesen vágyom a füstölnivalóra.
de 2006 őszen történt valami aminek a részletei már nem is érdekesek de a lényeg az az volt hogy nagyon felbosszantottak, és ekkor szembesültem vele először tényleg tudatosan, hogy ott magamban káromkodva remegő kézzel gyújtok rá a nyugirudamra. Na akkor végignéztem magamon és megkérdeztem magamtól: Te hülye vagy? Ott és azonnal eldobtam a kezemben lévő szálat és a maradék dobozomat meg elajándékoztam egy barátomnak. Eldöntöttem hogy ennek itt a vége. De mint ahogyan az az életben lenni szokott, semmi sem ilyen egyszerű. Az azt követő kb fél évig egy esti összejövetelre sem mentem el és teljesen absztinens voltam attól tartva hogy az alkohol cigaretta összefonódása visszalök. De megcsináltam! Azt követően 7 évig rá nem gyújtottam. Kitartottam még anyám rákos megbetegedésénél, halálánál is. De aztán 2013-ban a cégemnél a túlélésért harcoltam. Egy olyan helyzetbe kerültünk, aminél tudtam hogy nem volt más kiút mint amit én láttam és csináltam, de közben meg cégen belül mindenki meg akart állítani így vagy úgy. Pedig igazából értük az ő érdekükben küszködtem! És vittem végül sikerre a dolgot. Ekkor kint voltam Németországban és az egyik ilyen emelt hangú telefonbeszélgetés után valami csak kattant bennem. És befordultam az első abc-be hogy vegyek egy cigit. azóta folyamatosan újra dohányoztam. Valószínűleg még most is szívnám ha egy fél éve nem kezdett volna el botrányosan lefele menni a minőség (a végén egyes tipusoknál azt éreztem hogy kátrányt és nem dohányt szívok) és ráadásul ez hétre hétre változott. Két különböző fekete boltból vásárolt Marlboro, Lucky Strike, stb között durva eltérések voltak. A végén már Chesterfield-et szivtam mert annak legalább konzisztensen volt rossz de legalább nem szar a minősége. Itt volt az a pont amikor eldöntöttem hogy váltok e-cigire. Vettem egy Smok Guardian 3-at és áttértem. A cigi azóta nem hiányzik az E sikeresen kiváltotta. Különösen mert szerencsém volt, hogy egy jó liquid márkát találtam ami nekem elsőre bejött.Mi az én kis eposzomnak a tanulsága? Azt döntsd el te! Én arra jöttem rá hogy a legkönnyebb nem rászokni, mert amikor már megtetted, akkor ne számít hogy vasakaratod van. Úgy is tud az élet más felé pofozni mint szeretnéd és a régi reflexek a legváratlanabb időben kattannak vissza.
Én anno piros Marlboroval kezdtem és ha jól emlékszem olyan 150 Forint körül akkoriban. Utána vegyesen mindenféle de főként nagyobb márkák mint Palmal, Lucky, stb. Jah életem legfinomabb cigijét németeknél vettem. A Lucky Strike ottani "biocigije" ami csak kint és barna csomagolásban kapható.
-
mephi666
nagyúr
én kb 2004-2005-ig dobozos cigit szívtam, utána álltam át a kézzel sodrásra: piros tilbury dohány, mascott/ocb vékony filter és primus papír fogyott általában
átlag 3 napig elég volt egy 40g-s dohány... most 2 éve már csak elektronyos cigit szívok, de ha újra visszaszoknék, szerintem piros tilbury, vagy camel dohánynál maradnék továbbra... kézzel sodorva nagyon jó volt ez a kettő... esetleg domingo... jól formázható, vékony volt a vágása... durvább vágású dohányok pedig töltésre valók... én magát a szeánszot is szerettem: zsebben ott volt a csomag, dohányba beleszórva egy marék filter, melléfogva a papír... ha kellett, bárhol/bármikor megsodortam... mondjuk esőben/hóban kicsit kapkodni kellett és nem ártott a fedett hely, de megoldottam mindig
...szerintem a dohányzás legolcsóbb formája még mindig az, ha kézzel sodorja magának az ember... és kis papírba, vékony filterrel fele annyi dohány sem kell, mint egy szál töltött cigibe... tovább elég a csomag... volt ismerősöm, aki "leszokott", de ha összefutottunk, mindig kért egy szál sodort tilbury-t, mert imádta az ízét...
(dobozosból egyedül a régi piros lucky strike volt, aminek hasonlóan szerettem az aromáját, de azon 2005 körül gyengítettek/változtattak és azóta nem az igazi)
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
szupermacs #70 üzenetére
Az utóbbi időben a lila pattintós Marbit szívtam csak már kifogyott a közeli Dohányboltból és lusta voltam másikba sétálni
onnantól vettem a sárga pattintós Chesterfield cigit. Mindkettőt szerettem. Dohányból meg az örök kedvenc a Magyar márkájú amit indiai dohanyokkal izesitenek xD Viccet félre téve nekem az ízlett a legjobban.
-
vimes
senior tag
Szerintem a e-cigi jobb mint a hagyományos. Nyilván kevésbé káros, de annyi féle ízű e-liquid van hozzá, hogy hihetetlen. Plusz valóban jóval erősebb füstje van, mint a dobozos "hagyományos" ciginek. Btw. én még életemben nem köhögtem hagyományos cigitől, de az e-cigitől egyszer sikerült
szvsz erősebbnek érzem, mint a dobozosok többségét. Haverom váltott hagyományos cigiről e-cigire, onnan vannak tapasztalataim. Igaz nem vagyok nagy dohányos (nem is akarok), csak akkor, ha szórakozni megyek (ez is jócskán ritkult az egyetem óta
), De fentiek alapján már egy ideje gondolkoztam azon, hogy jöhetne az e-cigi, de csak az íze miatt szopálni
Nekem a dobozosok közül amit valaha kóstoltam a djarum black volt, ami a leginkább bejött. Indonéziában valanmi 400 Ft egy dobozzal, egyik haverom apja hozta onnan, mert ott dolgozott kint. De a Chesterfield sárga-egzotikus gyümölcs se rossz.Én leginkább a tubákot kedvelem, látom van itt rajtam kívül más is, aki így van vele
-
Csapoati
nagyúr
Ja, ezt el is felejtettem: [link]
Gyerekkorom meghatározó élménye a dohányzásról. -
guftabi96
addikt
Én a nem dohányzók táborát erősítem.
Összesen szerintem nincs 5 szál, amit eddig elszívtam, azokat is csak erős alkoholos befolyásoltság alatt.
Soha nem vonzott, nem is értettem, hogy miért költenek el ennyi pénzt rá az emberek.
+ Igen sokat segített az, hogy szinte napra pontosan 9 éve, 12 évesen végignéztem, ahogy a korábban láncdohányos nagyapám szívinfarktust kap és a mentő viszi el, majd egy sor műtét után, fél év múlva, mindössze 57 évesen elhunyt. A korábbi rengeteg cigaretta teljesen tönkretette a szervezetét.
Nekem ez a fél év nagyon beleégett az agyamba, és bár nyilván nem tartott senki a fejéhez pisztolyt, hogy állandóan dohányozzon, de akkor is csak úgy tudok rá tekinteni, hogy a "cigi ölte meg". -
szupermacs
veterán
válasz
Lacika112 #67 üzenetére
A tahó rendőrrel tényleg semmit nem lehet csinálni, azon kívül, hogy a képébe röhögsz. Mondjuk akkor is kitalálhatnak valami baromságot, ami miatt büntit írnak ha nagyon jó a kedved.
Csigának ismerem a "szűrőt", amit tekerni lehet. Nagyfater a friss, száraz dohányt amit a szomszédban termesztettek mindig mezítláb szívta el. Nagyon jó illata volt, sajnos sose jutottam el odáig, hogy kóstoljam.Ma reggel viszont kóstoltam egy számomra újdonságot: pattintós Philip Morris. Nagyon gyenge a mentolos íz benne, a dohány meg kegyetlen gyenge volt, bár lehet csak amiatt, hogy kék. Asszony nem kapott Chesterfieldet.
Ő kínált meg.
-
Lacika112
aktív tag
kezdjük el
sofi light (295 huf? vagy 285? nem emlékszem )
ekkortájt voltam 11?12? évesmoon piros
gyenge lett a sofi kb 13 évesviceroy piros
kihalt a moon (kicsit "karcos íze volt de én nagyon szerettem)barna szofi (kemény) majd - barna sofi (puha)
nem jött be annyira a viceroy, ezt kb 15 éves koromig toltam
a puha barna sofi az egyetlen amit élvezettel el tudok szívni a "gyári" cigikből mind a mai napigtöltény
magyar dohány - puszta dohány (ezt nagyon csípte a család mert kimondottan finom illata volt)
beköszöntött a 16 .életévem és a töltött cigi már gyenge volt mindegy mit töltöttem beletekerés
ezt kb azóta űzöm (12 éve sacperkb) papír: Colombus, Primusz se rossz de nem az igazi
dohányt azóta piros Golden gate, (jelenleg West) szűrőt nem teszek bele csak tippet, csigát stb ki hogy ismerivolt is vele gondom olyan 18-9 évesen, ugyanis megesett az eset hogy leigazoltattak és ruházatátvizsgálást hajtott végre a két kőkorszaki paraszt aki "rendőr?" néven futott, előre letekertem még akkoriba 20-30 szálat ment cigis dobozba azt gooo suli, meló stb, na kinyitotta ez a két barom a dobozt azt elkezdtek keménykedni hogy na most aztán nagy bajba vagyok XD
elkezdték szétszedni a cigiket hogy megfogták Pablo Escobart és fú de rossz lesz nekem
nem tudom mit remélt a két okoska de amikor csak és kizárólag dohány volt benne amit addig szépen egy hirdetőújságra morzsolgattak szét bosszúból szélnek engedték és még vagy 10 percig ecsetelték idézem " ku..a nagy mákod van kiskö..ög mert ha lett volna benne valami most szétb..znánk a fejed te ro..dt bu.i"azóta is boldog vagyok ha "rendőrt?" látok hisz csodás emlékeim vannak velük kapcsolatba, gondolom nem egyedi a "rokonszenv" hisz ők szolgálnak és megfélemlítenek
-
Bambuszpro
tag
Személy szerint nem cigizek csak kizárólag ha buli van, de akkor is a szivarkát jobban preferálom. (Egyszer próbáltam egy olyan jó vastagot de annak se füstje se íze. Cserébe a nyáltól szétázott.)Utána meg érzem magamon ,hogy a saját szagomtól alig birok megmaradni.Jelenleg most a tubákot toljuk több haverommal.Az legalább nem büdös.De többen hitték azt ,hogy drogozunk.
Nyárra pedig tervbe van egy vizipipába való beruházás. Az valahogy jobban vonz mert közösségi tevékenység.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
szupermacs #38 üzenetére
Piros pirukkit csak vagy 3x szívtam de megfogadtam, hogy soha többé
Sajnos családi okok miatt egy hegyre szorultam ( szó szerint ) egy kis házba másod/harmad magamba ( mikor hányan voltunk ) és a városba lemenni kb 1 óra séta volt így igazából ott maradtál fenn. Napi rutin : reggel kelés, kv főzés, reggeli,kutyáknak enni adni, ebéd , kutyáknak enni adni, vacsora ,kutyáknak enni adni és napközbe vagy játszottál a 4 kutyával vagy tévét/filmet néztél. Tv : 2 adó : M1 meg valami képújság . Film : kb 100 film de egy hét után már azzal szórakoztunk, hogy lenémítottuk a tévét és mi beszéltünk mert már annyiszor láttuk
Túl sok mindenhez nem tudtál kezdeni így maradt a 20 percenként cigi kv
Csapoati Sajnos igen, kirekesztett gyerek voltam mert én falurú gyüttem és emiatt ha beszálltam a cigizésbe a többiekhez akkor kevesebbet baszogattak.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
szupermacs #59 üzenetére
Kitalálom: gázolaj?
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #61 üzenetére
30. születèsnapomon megejthetjük. Tisztára mint Davey Jones
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #53 üzenetére
Megmondtam hogy 10 èvente egy slukk
-
Redneck
nagyúr
A jó öreg Prájlukáj?
A szennyezettség karakteres íze Ukrajnából. Az elővárosi BKV-s erők a környékünkön keményen tolták egy időben....
Kis zacskós, vagy dobozos Camel megy nálam is egy ideje. Múltkor nagy zacskós volt csak, köze nem volt a másikhoz. Sem ízben, sem kinézetre.
-
szente
addikt
válasz
szupermacs #50 üzenetére
Régen én is Prilukiztam, egyszer megszólt egy faszi az utcán, hogy milyen fűrészpor szagú büdös sz@rt szívok.
Anno amikor azt kezdtem el szívni, az elején még egy szálat se bírtam végig, hányingerem lett. Borzalmas volt. De hát suliba jártam, csóró voltam.
-
Redneck
nagyúr
Részemről utálom és próbálok leszokni! Mikor kezdtem még 285 Ft volt a West, de mindenféle márkán túl vagyok. Rohadt méreg mind, de néha jólesik.
-
bakterka
tag
Első doboz Symphoniámat 3 forint 80 fillérért vettem.Egy korsó sör 3,20 volt IV. osztályos csehóba.
Úgy hívtuk Háromhuszas kocsma.
Egyszer kaptam eredeti szivart Kubából.Szarszaga volt.Hugom a manufaktúrából hozta.elmeséte kik és hogyan tekerik meg miből. -
janeszgol
félisten
Én csak azért hordtam magamnál öngyújtót, mert sokszor kértek tüzet. Nem csak ismerősök, hanem mások is a suliban (közép-, fősuli). Fárasztó volt mindig mondani, hogy nem dohányzom. Mondom van tüzem, tessék. Ó, cigim lenne-e? Mondom nincs, két okból. 1, nem dohányzom. 2, csak tüzet kértél, szóval nálad van, ne spúrkodjál vagy szokj le.
Így 30-on felül meg már olyanok vesznek körül, akik dolgoznak és van saját cigijük meg tüzük. -
Wesder
titán
Sosem szívtam, de az első doboz egy 330ft-os Sophia volt, vagy mi
-
grengor
csendes tag
válasz
szupermacs #50 üzenetére
Nyugi, én se
bár volt amelyik tényleg jobb volt, mint a magyar verzió, általában mégis azért szívtunk ukránt, mert hát szívni kell valamit, és az ukrán olcsóbb volt sokkal. Mára nem érint a dolog. A Camel viszont tényleg jó. Nagyon nehéz volt elajándékozni az utolsó csomagomat, ami még a régi életemből maradt, előző hónapban adtam oda, addig tartalékoltam, ki tudja hogy kell-e még. Egy hónapig még nálam volt a papír-dohány-filter kombó az övtasiban, még vagy két hónapig gyújtó nélkül nem tudtam kimenni az ajtón. De a Camel tényleg jó dohány
A Tilbury is jó volt még nagyon régen, mikor tudtam venni. Kék tasakos volt, talán silver névre hallgatott, az volt a kedvencem.
És köszönöm a gratulációtneked is javaslom, hogy próbálj ki egy normális e-cigit. 10-12 körül lehet kapni trafikokban Joyetec eGo AIO készüléket, nekem az volt az első jószágom, és szerintem a legjobb leszoktató kézikészülék. De persze ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz
-
szupermacs
veterán
Gratulálok a leszokáshoz. Végre valaki, aki értékelte a Camelt.
Viszont az ukrán cigikkel sose voltam jóban.
(#49) GabN73: Nálunk az aluljárónál románoktól és ukránoktól csak L&M és Priluki volt. De előbbiből is csak piros.
Szerk.: Tilbury dohányt ajánlom pipához. Nagyon finom. -
GabN73
addikt
Ukránoktól LM-et? Csak a Pricska, később a Next meg Vice Roy!
Sose voltam nagy cigizős, középiskolában eldurrant egy pár doboz, főiskola elején is, de sose éreztem azt hogy szükségem van rá. Nagyon ritkán szívok, éves szinten max 10 szálam lehet, ezeket is inkább bulikban.A szivarozás jobban vonz, illetve lehet beszerzek egy pipát idővel
-
flymi
addikt
Az első szál cigim valami symphonia volt azt hiszem '96-ban, azt hittem menten megfulladok az első slukk után.
Aztán elkerültem gimibe '98-ban és rászoktam valahogy mégis, felesben vettük haverral a barna szofit 200 pénzért a kocsmában. Aztán jött a többi is szépen lassan: arany Marlboro (bulikra tartogatva), hétköznapokra Pall Mall, Viceroy, Bond és hasonszőrű társaik, leginkább a kék Multifilter fogyott. Davidoff-ból a fehér az nagyjából hegyilevegő kategória volt, a feketéből elég volt 3-4 szál egy nap.
Ami borzalmas élmény volt, az egy doboz Camel, valami olasz autópálya menti boltból. Nem tudom milyen a teveszar, de valószínű, hogy abban az volt. A másik egy, az öregek szekrényében talált fél doboz fecske volt. Ha valami, akkor az tényleg szörnyű volt, de azért elszívtam...A leghülyébb játék amit valaha játszottam, az a "ki tud hamarabb elszívni egy doboz cigit?" kezdetű játék volt, természetesen a nyeremény egy másik doboz cigi volt. Ha jól emlékszem négyen játszottuk és én nyertem (de csak azért mert valóban sietni kellett, ment a buszom haza), igaz utána egy hétig ha cigire gondoltam elfogott a hányinger.
Volt egy év, mikor egyáltalán nem gyújtottam rá, ez valamikor az ezredfordulón lehetett. -
grengor
csendes tag
Úgy látom, kábé egy korosztály lehetünk, és elég hasonló utat járhattunk be dohányzás terén, legalábbis az elejét tekintve. Elmesélem a sajátomat, hátha érdekel valakit.
2003 gyönyörű tavaszán kezdtünk cigizgetni hébe-hóba, mikor általános suli után még délután együtt lógtunk a srácokkal. Nyolcadikosként persze együtt bandáztunk más, 1-2 évvel idősebb gyerekkel. Köztük már sokan voltak akik cigiztek, sokan akik nem, és azóta sem, szóval nem az volt a nagylegény, aki szívta, mert az is az volt, aki egyáltalán nem. Néha bejárogattunk egy kis presszóba, ott a többiek rágyújtottak, én is kértem néha, aztán én vettem néha. Az idősebbek közül volt, aki gyönyörű füstkarikákat tudott fújni. Mindenki meg akarta tanulni, mert a lányok azt mondták, aki szép karikát fúj, az biztosan jól tud csókolni
Mire megtanultam karikát fújni (ami azóta is nagyon szép és jó dolog, elszórakoztatom vele magam), addigra simán elment egy dobozzal naponta, észre se vettem. 14 éves voltam. Persze keleti végeken nem telik az általános iskolásnak szofira, csak ünnepnapokon120 forintért kék priluki volt, aztán bejött a prima, abból a sárga vaniliás volt, valami iszonyatos förtelem. A multit tartották igen jó ciginek, én már akkor sem szerettem, száraz, kaparós volt, és ahhoz képest meg gyenge. Apám kék L&M cigit szívott, szigorúan ukránt. Az valahogy jobb volt, mint a magyar. Ugyanez igaz az arany Marlborora is. Szerintem
A különböző cigik jöttek-mentek, nagyon szerettem akkoriban a barna szofit (betonszofi, akinek így ismerős), a piros Symphoniát, nagyon jó íze volt akkoriban, de általában olcsó ukrán cigiket szívtam, főleg mikor már 500 forint fölött járt a magyar. Mikor bejött a Bond (és a Viceroy), a 340 forint körüli árával elcsábított, alig volt drágább, mint a csempész vacak, ami vagy dízelszagú-ízű volt, vagy nem. Nagyon sokáig azt szívtam, telt, tömör, ízletes füstje volt, valósággal rajongtam érte. Hatalmas karikákat lehetett vele fújni, és persze jó volt az íze is.
Persze kóstolgattam sokfélét, az említetteken kívül nagyon kedveltem a Lucky Strike-ot, és a Camelt is.
Valamikor a szakközép vége felé néha tekertem a cigimet, a töltögetés nem jött be. Később teljesen átálltam kézi tekerésre, hamarabb megsodortam, mint ahogy a mellettem álló kivette a dobozból a gyárit. A sárga Camel dohány tartotta a minőségét a legtovább, tényleg jó nedves füstje van, baromi jó íze, de szépen lassan az is veszített a minőségéből. 18 éves korom körül vettem az első vízipipámat, odáig voltam érte meg vissza, de már nagyon ritkán (évente 1-2x) használom, pedig már azóta van másik is. Szivarkát jót még nem szívtam soha, a szivar nem az én világom, egy ideig pipáztam, nem az én világom, de a cigi az cigi.
Rengeteg (tényleg rengeteg) leszokási kísérleten vagyok túl. Nem jött össze. Pár napig bírtam, aztán kellett egy cigi. Mindig volt kifogás. De a napi 20-35 közötti szálat egyszerűen nem lehetett már tartani. Régóta kacérkodtam az elektromos cigarettákkal, de régen sok rosszat lehetett olvasni róla, nem akarok hittéríteni meg ilyesmi, de tavaly november óta nem gyújtottam rá.
Tavaly novemberben jutottam el oda agyban, hogy lassan 14 éve dohányzom. Ha most nem teszem le, csak később, akkor ott fogok tartani, hogy életem nagyobb részében cigiztem, mint nem. Ez a gondolat nem hagyott nyugodni, és úgy döntöttem, megszabadulok tőle. Lassan fél éve nem gyújtottam rá. Néha ölni tudnék egy cigiértDe maradok az elektromosnál, gyakorlatilag lett egy új hobbim, megszabadultam egy káros szokástól, és szereztem egy másikat, ami viszi a pénzt. Ma hozta a postás a GeekVape Griffin 25 RTA-mat, és így másfél-két óra alatt csak annyit mondhatok: imádom. Gyönyörű karikákat tudok vele fújni.
szerk: bakker ez nagyon hosszú lett...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szupermacs #44 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szupermacs #42 üzenetére
kék és piros. legalább is én ezeket ismertem. és ott érdekes módon a kék volt az erősebb.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szupermacs #38 üzenetére
gauloises fasza de fujtós, az még a piros westhez (ami nekem a fő tételem volt) és a piros pall mallhoz (ami előtte volt a fő tételem) képest is kemény dió volt. el lehetett szívni de az már inkább kellemetlen volt hosszú távon.
-
szupermacs
veterán
válasz
DeltaPower #39 üzenetére
Fémdobozosból csak a Pall Mallre emlékszem. Ugyan annyi volt, mint a sima kemény dobozos. Sose tudtam venni, mert mindig elfogyott. De ahogy hallottam róla, nem is bírta sokáig a doboza ahhoz képest, hogy fémből volt.
Oldalra nyílós Benson pedig flash volt nagyon. -
DeltaPower
addikt
válasz
Pr3ciSioN #31 üzenetére
A Moon egy igazi legendás cucc volt, mi "núv"-nak hívtuk (a dobozt fejjel lefelé tartva NOOW).
Hasonlóan legendás vagy legendásan szar cigik voltak még:
Vek: jugó termék, enyhe tarlótűz aromával
Vikend: szintén jugó, az előzőnél szelídebb, de így is elég vadregényes
Pakli: szivarka, de ez már hazai, viszont méltó versenytársa az előzőeknek
"Mobiltöltős" West: minden dobozban volt egy kupon, amiből 5-öt összegyűjtve 500Ft-ot lehetett tölteni a mobilodra
Piros Szimfónia: a melóscigi, ha idősebbekkel együtt dolgoztunk, nekik általában ilyen volt. A klasszikus kocsmaszag egyik összetevője, a másik az állott sörszag.
Mezítlábas Munkás: ha már nagyon nem volt pénze senkinek...
Piros Priluki: ukrán import tüdőroppantó, néha át voltak szurkálva a dobozok, ha a vámosok majdnem megtalálták
Fémdobozos ill. öngyújtós Multi illetve Pall Mall: időnként akciót rendeztek, amikor is a papír helyett frankó fém dobozba csomagolták, vagy adtak hozzá egy egész normális öngyújtót is. Persze a boltokból pillanatok alatt elfogytak.
Kétrekeszes Rothmans: ez spéci cucc volt, jó drága, és belül két részre volt osztva.
Oldalra nyílós Benson: ez a doboz bizony oldalra nyílt -
szupermacs
veterán
válasz
Pr3ciSioN #31 üzenetére
Volt egy ismerősöm, aki szintén mindig a pirosat szívta. Nekem csak Marbiból jött be, többi nem ízlett annyira.
Golden Gate ciginek higitó íze volt régen, kegyetlen mocsok. Annál csak a Priluki volt rosszabb dobozosból. Nagynéném szív ilyen ukrán fekete dobozos vackokat. Hogyan bírtál ennyit bagózni?(#34) janeszgol: Régebben kávéztam, de nem sokáig. A szívem nem bírta. A rövidet nem szerettem, mert kevés volt. Bögrével ittam reggelente, de a szívem nem bírta. Nagyon felvitte a vérnyomásom. Azóta elszoktam az ízétől és a kotyogóst sem, meg a kapszulásat sem szeretem annyira.
(#36) raskolnikoff: Gauloisest sose kóstoltam, de mindig kíváncsi voltam rá.
A leszokottaknak meg gratulálok!
-
DeFranco
nagyúr
14 éves korom óta dohányoztam, piros marlboroval és pall mallal kezdtem, ahogy elfogyott a haver dugikészlete úgy álltunk át betonszofira.
23 év életvitelszerű dohányzás után 10 hónapja leszoktam, és örülök neki.
-
raskolnikoff
őstag
Rászokás: mentolos Pall Mall (még 100ft alatt volt), esetleg világoskék szofi.
Legtöbbet szívott márkák az évek folyamán: piros Gauloises, Benson Silver.Ma már töltöm az ezüst Bensont gold Marlbi hüvelybe. A gyári cigiket most iszonyat visszataszítónak érzem...tiszta vegyszeres szar, 0 dohányíz.
-
janeszgol
félisten
válasz
szupermacs #30 üzenetére
Én tudod mit szeretek? A kávét. Rendes, kotyogós főzöttet. 16 évesen kezdtem el, most 32 vagyok Sajnos napi 3 deciliternél többet nem tudok inni (mert utána jön a fejfájás, hányinger stb, faterom napi 6-7 decilitert simán megivott), szóval kipótolom koffeinmentessel (szintén kotyogós). Kétszer főzök naponta kávét, egyszer koffeinest, egyszer koffeinmentest (háromszemélyes a főzőm).
De örülök, hogy a cigire sosem szoktam rá. Az az összesen 5 szál, plusz két slukk elég volt egész életemre.
-
Woodslave
félisten
régen amikor haver átjött annyit bagóztunk játék közben (jó húsz éve talán valami worms vagy lemmings 3d) hogy anyám nem látott be olyan füst volt...
olyan nekem is volt hogy este elkezdtem aztán arra néztem hátra hogy világos van. Szerencsére most egyik függőségem sincs meg.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
szupermacs #30 üzenetére
Nekem azért 2-3 Ranbow Six ranked menetenként el kell szívnom egyet, ha veszélyben van a gold rbesorolásom
Overwatch közben nem igazán jut eszembe (gold szintén), amíg MOBA-kkal játszottam, ott jobban felidegesítettek. Dark Souls 3 meg nem volt jó hatással se az elmém, se a tüdőm állapotára
Witcher 3, Dragon Age 3, közben eszembe se jutott, Assassin's Creed IV esetén meg azt vettem észre, hogy leültem délután háromkor játszani és már hajnali négy volt.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Emlékszem mikor elkezdtem dohányozni akkor kék pricskát( pirukki , prliluki kinek hogy tetszik
) szívtam ez kb 2005-2006 lehetett de inkább 5. Bolti rendes cigiből a kék Golden Gate volt amit szívtunk mert olcsó volt plusz mikor összement a szűrő és a pofádba pergett az összes szén darabka nah az felejthetetlen
Aztán ott volt még a MOON amihez 100 forintot adtak a dobozhoz csomagolva
A piros Viceroy "finom" volt meg a tigris szofi is de a piros LD-nek meg sör íze volt
aztán jött a Pall Mall de csak a piros és csak addig amíg barna papíros volt a szűrő mert utána fos íze volt. Van még Pall Mall-os nap ernyő is otthon amit két doboz cigihez adtak a teszkóba a hosstes lányok
Aztán jött a színvonal csökkenés és önhibámon kívül kapa dohányt szívtam napi kb 20-25 szál plusz naponta kb fél liter kv. Aztán mikor ennek vége lett akkor a piros Marbi piros Lucky kettesével mentek mert semmit nem éreztem belőlük
Aztán és is elkezdtem tölteni piros Marbi dohány plusz piros Club hüvely de már 3 hete letettem a cigit ( foltot találtak a tüdőmben (24 vagyok)) és most már csak szivart szívok hetente 1-et de csak akkor mikor megőrülnék a cigi után. Ezt nem tüdőzöm le csak a mozdulatsor miatt kell plusz a felénél már dobom is el mert akkor már nem esik jól. Ha valakit megérzek, hogy rágyújt mellettem megyek is odébb mert olyan rohadt büdös
-
janeszgol
félisten
Nem dohányzom. Gyerekként nagyon menőnek tartottam, mert a faterom dohányzott, a filmekben dohányoztak. Aztán kétszer próbáltam, majd egyszer középsulis koromban egy buliban kártyázás közben elszívtam 5 szálat és ennyi. Miért nem szoktam rá? Akkor kezdődött a számítógépes játékfüggőségem és már/inkább az érdekelt (ez 2001-ben volt).
-
Woodslave
félisten
válasz
szupermacs #26 üzenetére
ez kemény.
-
szupermacs
veterán
válasz
Woodslave #25 üzenetére
Édesapám 8 éve halt meg tüdőrákban, pont akkor, amikor otthon maradtam vele ápolni. Mentő és családtagok értesítése és lerendezése után az első dolgom volt, hogy lemenjek a parkba és amíg mindenki elköszön tőle, elszívok fél doboz cigit. Ez ilyen, hülye voltam. Akkor kaptam rá igazán a cigire. Előtte nem bagóztam olyan sokat.
-
Woodslave
félisten
én is bagóztam. Szüleim is. Apám fecske (asszem talpas volt egy időben) majd piros szimfónia. Anyám barna szofi.. 15 évesen próbálgattuk. Valahogy a Lucky Strike ami megmarad, meg a Gitanes szűrő nélkül az emberes volt. Kossuth, Petőfi ... Amúgy multit szívtam amikor megállapodtam, abból is asszem superlight. Aztán amikor látsz valakit a családban tüdőrákban meghalni, akkor elgondolkozol hogy tanulj-e más kárából vagy várd meg amíg a magadéból. (most nem menjünk ebbe bele mert tudom van Pali bácsi 110 évesen is napi két doboz meg szegény Józsi aki 25 évesen tüdőrák pedig soha) Nekem ez jel volt tudom hogy mást nem nagyon hat meg.
(ja nem akartam elrontani a dohányos topic hangulatát
) már arra se emlékszem mióta nem dohányzom talán 10 éve (ez jó jel ha már arra se emlékszel mikor szoktál le azt hiszem)
-
-
válasz
szupermacs #13 üzenetére
"Nekem kell az a szeánsz, amikor reggel betöltök egy cigit és a megálló előtt elszívom egy energiaital társaságában."
Rossz társaságba keveredtél.
-
Chaser
legenda
be kellene preslni az indiánokat ( :
de ők azért képben voltak, fontos döntések előtt pipa, lassító anyagok miatt, segít higgadtabban dönteniha jól tudom megszűnik a dohány, csak gyári cigik lesznek, az is emelkedik persze, lehet rosszul tudom
ue. az alkohol is, értelme semmi, bizonyos szintig viszont jó hatása van, 3 heineken után vagyok a legkreatívabb ( : utána már csak a butulás jön ha folytatom :d
-
válasz
szupermacs #13 üzenetére
Magyarázd csak magadnak, gyenge vagy.
Legalábbis ez szokott a fő anti-dohányosok érve lenni.
Én is nagyon szerettem a töltöttet, a rituálét. Én elsősorban az ár és az egészség miatt váltottam, szoktam át. Ha van körülötted ember aki tolja, akkor talán lehet tőlük kölcsönkérni, aztán próbálgatni, hátha bejön valami.
-
szente
addikt
Akkoriban 420 forint volt egy doboz Kent cigi
235 Ft 20 szálas kék szofi. Kb ekkor kezdtem ismerkedni a dohányzással.
A sima cigik közül nekem a puha dobozos barna szofi a best.
-
Ha az ember függő, akkor tökmindegy, megveszi. Ez ilyen, semmi értelme a cigerettázásnak, max önbizalomnövelésnek, de az felülről korhatáros.
Magadba tolsz 3000 féle vegyianyagot, büdös leszel, stb, értelmetlen. Ecigivel a legproblémásabb hátrányok megszüntethetők, de az se egészséges, felesleges önpusztító hobbi.
-
szupermacs
veterán
Nekem kell az a szeánsz, amikor reggel betöltök egy cigit és a megálló előtt elszívom egy energiaital társaságában. Frissen töltött, nedves dohányfüst annyira fokozhatatlan számomra.
Meg kicsit sajnálom is a pénzt azért, hogy csak kipróbáljam. Csak munkatársak használnak már e-cigit.(#12) Csapoati: Erre nem kapsz magyarázatot. Senki nem tudja.
-
Csapoati
nagyúr
Persze, parancsolj: [link]
A dohányzás az én szememben egy döbbenetesen drága, egészségkárosító valami, aminek még szemernyi előnyét se tudtam felfedezni. A szüleim mindketten dohányosok, én életemben összesen egy doboznyival szívtam el, mindig csak alkohol befolyásoltság alatt. Egyszerűen nem értem, hogy mi az, ami egyeseknek napi 1000 Ft-ot is megér a dohányzásban. Tényleg nem. Rossz szokásnak kissé drága és túlságosan is káros.
-
Jhonny06
veterán
füvet tud valaki szerezni?
-
válasz
szupermacs #5 üzenetére
Az ilyen gagyi robotfütykös típusok, mint amit előttem linkeltek, azok tényleg szarok. Egy normális eciginek sokkal durvább füstje van, mint egy sima ciginek. A "kaparást" meg nikotinmennyiséggel be lehet állítani. Csak az íz más, azt meg kell szokni. De nem akarok téríteni, tudom, hogy nem mindenkinek jöhet be, de a a legtöbb esetben csak annyi baj, hogy kínai dzsunka szemetet próbáltatok.
A 300g-s verzió már nem tudom mennyibe került, nagyon régen volt. Talán 2.5x áron volt a 100g-shez képest, szóval megérte. Csak hát a vödrös / rudas kieszerelés nem jó, mert kiszárad. A csomagos a legjobb, az visszazárható, s kinyomható belőle a levegő.
-
szupermacs
veterán
Meglepődtem volna, ha te nem írsz.
Dunhill nekem nem volt akkora nagy cucc. Aránytalanul drága, pedig nem volt rosszabb az aranybarna Pall Mallnél. De ha jól tudom azt sem lehet már sok éve kapni.
Amikor elkezdtem cigizni, akkor volt 500 Ft a Davidoff. Kaptunk is egyet osztálykarácsonyon az osztálytárstól. Fekete volt. Azt hittem, hogy kifolyik a tüdőm, de kegyetlen finom volt.
Philip Morrist nem kóstoltam, de a hüvely nagyon jó belőle. Az és a Multi jött be, a többi nagyon vékony és szakadt a töltőben (Fecske, Club, Primus).Nemrég jött egy új, német dohány hozzánk a boltba, az eladó mondta, hogy érdemes lenne megkóstolnom, mert pácolatlan és finom. De 2000 Ft volt egy csomaggal. Kétszer annyi, amennyibe akkor került a Camel amiben sosem csalódtam. Nem emlékszem már a nevére sajnos, pedig nagyon gondolkodom azon, hogy jó lenne kipróbálni.
Más: Most jut eszembe, hogy Olaszországban kóstoltam az Al Capone konyakos szivarkát. Valami isteni finom. 10 szálas és annyiba került, mint egy doboz cigi. Az egy hét alatt amit kint voltam, két dobozzal is vettem. Amit itthon lehet kapni, nem ajánlom. Én a filterest vettem kint is, meg itthon is. Az itthoni hosszabb, a doboza is nagyobb egy kicsit, de száraz és keserű füstje van. Drágább is, mint a kinti. Az olasz filtere meg van itatva konyakban, nagyon kellemes és édes íze van, az utóíze is nagyon jó, az ajkamról imádtam nyalogatni.
Az itthoni kukába való sajnos.
-
Mister_X
nagyúr
Én azért "büszke vagyok magamra", amiért csak 20 évesen szoktam rá a dohányzásra. Akkor volt életemben egy nagyobb mélypont, plusz koliba kerültem. 17 évesen "kipróbáltam", akkor még nem értettem. Ma sem, de kell. Eleinte dobozos Dunhillt szívtam, utána rájöttem, hogy ez így nagyon drága lesz (már akkor 1100Ft volt egy doboz), azóta töltöm. Eleinte West dohányokat töltöttem szofi hüvelybe, de minden második dohányban csalódtam: West tiszta martalék, Philip Morris száraz, Benson kapar, Pall Mall szintén. Winston dohányokkal viszont meg voltam elégedve: puha (nem száraz), értelmes méretű a dohány, nem is drága és van egy sajátos íze is, továbbá nem kapar. Hüvelyből is Philip Morris Royal és Blue maradt meg.
Arra is "büszke vagyok", hogy kulturáltan dohányzok: beltérben sosem, tömegben sosem, gyerekekre igyekszem ügyelni (a tarkómon még mindig nincs szem), csikket nem dobom el a járdára.
@szupermacs: több volt az, 7e minimum, egy 40g-os cumó ~1100Ft
-
válasz
szupermacs #3 üzenetére
Többféle készüléket is ki kell próbálni, sok a szar. Annyi van, hogy dohányízűt ne, mert szvsz elég kakák, ilyen mogyoró, mandula, stb ízük van.
El kell buzulni gyümi ízek felé, mintha vizipipáznál.
A 300 grammos dohány úgy néz ki, mintha a sima 100 grammos vödrös verzióból hármat egymás tetejére tennél. Szóval ilyen rúd.
-
szupermacs
veterán
Nekem ez az e-cigi sose jött be. Vagy csak rosszat próbáltam. Nagyon hiányzott a sűrű és erős füst.
Dobozos cigi már nekem is száraz, 3 perc alatt elszívom és semmit nem érzek belőle. Töltöttet pedig van, amikor 5 percig is szívom. Szeretem a nedves Camel és Marlboro Touch dohányokat.
Havonta kb. 5-6 ezer megy el erre, többet nem is ér meg nekem. Ebből kijön 4-5 csomag dohány ami egész hónapra elég, plusz a 200 darabos szénszűrős Multi hüvely. Club hüvelyt nem szerettem, annál csak a Fecske volt rosszabb.
300 grammos dohányt sose vettem, nem tudom milyen lehet. Nem is emlékszem ilyen kiszerelésre. Valamiért mindig csak a kicsit figyeltem. Azt buszon, héven, villamoson, séta közben előkapom és 10 másodperc alatt betöltöm. -
Én nem sokat cigiztem, legalábbis analógot. Valamkor 2010 telén kezdtem el, kék szofi volt a kedvenc, akkor még nem volt olyan papíríze, mint ma, vagy lehet az én ízlésem változott. Aztán valamikor ősszel én is nekiálltam tölteni. Az sokkal jobb. Nálam a barna dohány szofi ment ezerrel, változóan 40g-s vagy 100g-s. párszor 300g-s rúddal vettem.
Hüvelyből az aktív szénszűrős Club hüvely volt a favorit. Ezek után a sima gyári dohányok elég vegyszerízű száraz kakik voltak. Az utolsó évre viszont megint visszaálltam sima cigire, az arany Marlboro annyira bejött. Lustaság, fél egészség.
Végül valamikor 2013 tavaszán kiderült, hogy van e-cigi is, egyből átálltam rá, nagyon ritkán szívtam onnantól kezdve analóg cigit. Kb 6-8 ezer forint volt a havi 25-30k helyett, szóval megérte.
Ekkor még a fos Helix V3, üvegszálas porlasztók voltak kezdők számára ajánlottak. Amikor elkezdtem unni, Kanger T3s-re váltottam, ez már alsó porlasztós, sokkal jobb füstélménnyel. Végül kb 1 éve megint váltottam, rohadtul meguntam a szmötyisödő lötttyöt, s pár hétig Eleaf Air GS, vattás porlasztót használtam, ami iszonyú jól füstölt, igen jó ízhatással, de kipróbáltam egy egyből tüdőzös gyárkémény típust, s azonnal a rabja lettem. Azóta ez van. Eleaf iJust 2. Másoknak tüdőgyilkos, de nekem sikerül hamar megszokni, imádom. Csak hát ez legalább 3x annyi löttyöt zabál, napi akár 10 ml is elmegy, így most árban ugyanott vagyok, mint a sima cigivel. 20k biztosan elmegy havonta.
-
szupermacs
veterán
Beszélgessünk egy sort erről a büdös szokásról!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Tudom, hogy undorító szokás és káros, sokakat zavar, de azért írnék róla egy kicsit.Már vagy 10 éve dohányzom. 14-15...
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest