Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz ForRedGlory #4 üzenetére
csomagtovábbítás vagy rokon vagy nepper aki megrendeli németbe és továbbküldi neked vagy...
amitől én félek az az 2*A76+2*X1 kombó. A76 sose sporolt az aksival, X1 meg egy is szó szerint zabálja nemhogy kettő. Meg kéne várni vmi rendes aksi tesztet.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Sztem kameránál nincs félnivaló:
kamera swben androidon mindig is a legjobb volt google. Nem véletlen van gcam a samsungokon/xiaomikon.... mindenütt. A kamera HWból a lényeg ismert. 1/1.3as Samsung GN1. Ez jelenleg az egyik legjobb szenzor. OIS is van.Használatra elég jól lehet tudni mit kapsz. Pure android. Letisztult és villámgyors. Ennél gyengébb hwn is.
Viszont a SOT/aksi az erősen kérdéses. Az A76+2db X1et absz nem értem ez zabálos kombó.Ez az egy nagy és fontos nyitott kérdés amit jó lenne tudni rendelés elött.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Linkin1994 #13 üzenetére
mondjuk nekem az 5év sec a fontos.
Nah meglátjuk. Aksitól félek amúgy vevős lesz.
-
-
Dare2Live
félisten
Sima Pixel 6ot lát vki németben elérhetőt?
alternaten nincs, medimarktnál nincs kiszállításra, telekomnál nem tudok nem előfizetésses csomagra váltani...
-
Dare2Live
félisten
válasz Schuler888 #285 üzenetére
Mért lenne csúnya?
A csúcs snapi/exynos vonal teljesítményhajszolása 2021re a vásárlók 99%nak nem előnyös hanem káros. Hiába gyorsabb egy 865/870nél ha eszi az aksit/throtlingol a 99% a nagyobb SOTra szavazna. Ráadásul ha nem futtatsz power game/appokat ki se jön a difi. És amikor igen akkor se sokáig.@286 Jelenleg én (is) értelmetlenül állok a 2*x1+2*A76+4A55 elött. De hogy a google hw mérnökök nem véletlenül választották ezt a teljesen egyedi felállást az biztos. Nekem erős a gyanum hogy a cpu/gpu/tensor/neural kobó kelleni fog a gcam... ficsőrökhöz és ezért lett olyan amilyen.
-
Dare2Live
félisten
Igazából nem értelek. Új csúcs = 20+éve mindig erősebb.
A kérdés te mit használsz ki belölle. És biztosra merem állítani, hogy az átlag 99% semmit, egy 855/865 is 99%nak mindenre elég. Ellenben baromira zavarja a 99%ot, hogy a 888 jóval gyengébb aksiban mint egy 865...
Erre most jön a google és a Tensor vonallal villant egyet aminek bizony komoly értékel lesz a 99%nak is. Akkor melyik a jobb? Nekem (és a 99%nak) innen nincs kérdés. Aztán akinek az antutu számít...
-
Dare2Live
félisten
"rokonságban van az Exynos 2100-val szerinted szinte minden téren?"
Én nagyon nem ezt látom. Google vmi teljesen egyedivel állt elő és nem egy 2100re minden téren hasonlító akármivel.
2100 a Samsung gyártja.
Tensort TSMC.
Nagyon nem mindegy.Teljesen más magössztétel. Nem cak, hogy 2db X1van benne hanem, hogy dupla A76 és nem 3db A78.
Sokkal erősebb GPU van Tensorban. Jelenleg mindenki tippelget mért tért el google a "bevált" 4+3+1től és bután néz miért lett A76 A78 helyett. X akta nekem is. De az biztos, hogy googlenak jó oka volt rá. Az irtózatosan erős GPUt sem értem mindha egy jövő évi csúcsmodellből lenne.
És akkor ott van amiről semmit se tudunk de erre volt kihegyezve az egész előadás 70% az ai az is combos lesz.Ha a 888ra és a 2100re mondtad volna spec alapján, hogy rokonságban vannak hát még ok. Végülis CPU mag felépítésre uaz. De itt most vmi nagyon újat látunk googletól.
-
Dare2Live
félisten
Világmegváltás már rég nincs.
Illetve én most reménykedek, hogy google által lesz értelme az értelmetlen AI (és lehet CPU/GPU) teljesítménynek."A "kinek, mi elég" tök lényegtelen."
Dehogy klényegtelen. Több szempontból sem. Rámutat arra, hogy nincs értelme a jelenlegi formában a teljesítményhajhászásnak. Sött ki lehet jelenteni, hogy egy 865 egyértelműen jobb a 99%nak mint a 888/2100.
GPUt lejjebb írták vagy linkelték.
TSMCt írak aztán lehet Samsung. Akkor lehet izgulni fogyi miatt.
Amúgy meg nemsokára tesztek.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz szkorhetz #311 üzenetére
El kell keserítselek. Ha úgy van kedvem le fogom írni újra. Akár tetszik akár nem.
Az adott hszben pedig egy szó se volt melegedésről/throttingolásról vagy arról, hogy aksiban/SOTban visszalépés lenne. És leginkább ez utobbi ami az átlag 99%ot zavarja. Ja és hogy samsungosok is örüljenek a 2100 még a 888nál is problémásabb ezen a vonalon...
Reménykedjünk, hogy Tensort TSMC csinálja mert ha Samsung ott is lehet izgulni a SOT miatt. Bár a core kiosztás miatt tippelni se mernék milyen lesz. Nemsokára kiderül.
szerk:
@Kawauso: Volt. Jelenleg ennél senki se ad többet. Meg pixeleknél a lineage vonal is baromi jó szokott lenni.@ghiottone: Sparhandy.deről rendeltem eddig még semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Sztem a Pixel 6 egyik fő lényege, hogy baromi jó ár/értéke van.
Nagyon nehéz érvelni az árkategóriában bármi mellett legyen az akár oppo akár xioami. Én pl nagyon vártam a 11T PROt. Erre kifejezetten gyenge szenzort raktak bele és OISt is kihagyták. (Kamera softwareban meg mindig is pixel volt az etalon nem véletlen van a 9Tmen gcam.)don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Sztem sose volt pixeleknek kamerás előnye. Most van először, hogy ~top szenzort+ois kombót megkapták és a fotós/videos csúsckategóriában vannak.
Pro ellen amiket felsorolsz azok sztem más árkategória. Egy Mi 11 Ultra első keresés alapján 547.000Ft. khm. De egy S21 Ultra pl sparhandyről 1249eur. PRO meg 899eur. És ld pl telét véletlenül se mondanám ultra kameráját jobbnak.
-
Dare2Live
félisten
válasz Linkin1994 #393 üzenetére
Nekem a SOC baromira HW és abban is nagyon más.
-
Dare2Live
félisten
sparhandy.de ről rendelt vki?
22.én rendeltem de még mindig: "Ihre Bestellung geht, je nach Verfügbarkeit des bestellten Endgeräts, schnellstmöglich in den Versand. ban áll.
-
Dare2Live
félisten
Németből 237.000Ftre jött ki.
Ezért lényegében csúcs SOCot kapsz, jó kamera HWt (OISes 1/1.3"as fő érzékelő) remélhetőleg a fotos SW uugy mint eddig a legjobb lesz, 3+2éve támogatás ez is jelenleg a legjobb. Ilyen kombót senki se ad ennyi pénzért.
ÉS akkor még ott a Bose 700 akció. Ha kell megtartod és van egy 110.000Fts csúcs fejesed. Ha nem eladod ~70.000Ftért.
más: Apple nagyon jó vétel de nekem nem jön be a rendszer. Huawei nálam ki van esve, google appok (maps, gmail, android auto, drive....), meg mert rakás fontos app (pl banki appom, játékok)nem megy rajta. Xioami az utobbi időben elszállt árazásban a pl 11T pro kamera kombója kifejezetten kellemetlenül érintett. Az S22 ultrat lehetett volna még megvárnom de kezdőára annak is 500K+ ami már nekem sok.
Aztán lehet, hogy feleségemé lesz és nekem meg jön egy S22 Ultra.@Rotate Az analóg korszak képeinek minősége jellemzően jobbak mint amit most a legtöbb mobil tud.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Az S21 vagy/és az S21 ultra sorozatot is érintette ha jól emlékszem a BOE oled szériát. Márpedig az az 500.000Fts legdrágább kategóriában van.
Persze ez sehol se elfogadható az 50.000es low costban sem. Megértem ha ezért nemkell.Amúgy ez sztem nem hiba hanem fícsör. Amit én láttam legekvésbé se zavaró... de ingyen van egy kijelző cseréd. Amikor Samsungnál aksit is szokták cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Nah nekem is kihozták.... haverhoz németbe. Majd nov 18.án hozza haza.
Tokot+kijelzőre fóliát simára nézett már vki?
-
Dare2Live
félisten
"nem is lesznek cserélve a Google által mert azt mondják, hogy ez ilyen?"
Ilyen még MOon sincs.
Én amúgy csináltatnák róla egy videot. Aztán eldönteném, hogy azonnal vissza. Vagy azonnal megy garanciára mert kell a bose füles.
Lássuk be a bose füles miatt baromira megéri még akár egy garanciáztatást is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
igazából nem az SW hanem a TSMC vs Samsung 5nm és kijelző és modem kombó miatt van a legjobbak közt a 13 pro a 13 pro max meg aksiban most a csúcs.
De a sima pixel 6 sztem nagyon nem lesz lemaradva a 13 protól, pixel 6 pro az egy 20-25%ban de a sima 7-8h SOTja nekem bőven jó. Max kikpacsolom az 5Gt az tippem szerint ami problematikus. Igazából nincs olyan szitu amikor nekem a 4G sebessége ne lenne elég.
Amúgy vszeg én is elcsábultam volna apple vonalra de az IOS UIt baromira nehezen szokom, apple ökoszisztéma előnyei nekem kb minimálisak és lássuk be a sima pixel 6 amit amennyiért ad az egy igazi ár/érték bajnok.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Squirrel #702 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy alapnak kéne lennie minden telón elöla gyári fóliának... de mégis a nagyján nincs. Sött igazából hátul is alapnak kéne lennie.
Én ezt rendeltem.
[link]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
kb ami látszik, hogy a HZ+felbontás nagyon masszívan beleharap aksiba. Feleségemnek aszem nemhogy 90 de a 60hz is jó lesz.
A másik amit írtam, hogy mivel az 5Gnek nincs érdemi előnye nekünk az is ki lesz lőve. Samsung modemeknél az is zabbantja aksit.
-
Dare2Live
félisten
"Nekem az egyik a nyers Android a másik az akksi. Azt akarom, hogy ha reggel leveszem a töltőről, akkor estig ne kelljen és ne is kelljen változtatni a használaton azért, hogy kibírja."
ld pl ezt a tesztet [link]
Aki telefonál napi 2ht meg napi 2ht meetingel (webex, teams...) meg webböngészik, játszik napi 4-5ht meg navigál+ youtubézik, fotózik, videózik... napi 1-2ht annak nem lesz gondja az aksival.
Ez sztem lefedi a userek 99%át de tippre a 99% 99%a kevesebbet nyomogatja.Aki viszont hardcore power 3D gamer és genshin impact és tsait tol és kell a 120hz annak meg viszont egyértelműen egy készülék a leg a 13 pro max. Hány százalék tartozik ide? De ha te igen ne habozz a te készüléked a 13 pro max.
-
Dare2Live
félisten
A probléma ahogy én látom, hogy fikázásba csapott át az egész az esetek nagy részében. Bejön, beírja 0 link és ennyi. Igen 3D power gameban 120hz, nagy felbontású proval vannak gondok. A sima egész jól bírja úgy is.
A feleségem felhasználási szokása nagyon kimaxolva ez:
"Aki telefonál napi 2ht meg napi 2ht meetingel (webex, teams...) meg webböngészik, játszik napi 4-5ht meg navigál+ youtubézik, fotózik, videózik..." És ezt így készülék nelkül teszteket olvasva ki tudom jelenteni, hogy nem lesz gond este az aksival.És félre értés ne essék. Aki a fenti 3D power gamer kategória aki harcoreban napi sok órát tolja ne gondolkozzon és vegyen 13 pro maxot.
-
Dare2Live
félisten
válasz Drakmusz #781 üzenetére
SWbe a gcam mindig is az etalon volt, xioam, redmi vonal szó szerint elvérzik gcam nélkül.
Viszont a top hw nagyon nem szokta google a pixel mögé rakni.Ehez képest most a főkamera megkapta a Samung GN1et ami felett hwben csak a GN2 van. Ez minimum pariban van de inkább jobb mint ami a Samsung S21 Ultraban van. (HM3)
és a pro teleje is 1/2" szenzort kapott. Viszonyítás képp ekkora szenzor telébe eddig csak xioami rakott a jelenleg is 550.000Ftért kapható ultraba.Nekem nem kell 7-8hnál több net/telefon/webex... SOT márpedig annál jóval többet tud az új pixel. Nem kell gyorsabb cpu/gpu mint amit egy jópár éves 855 nyújt. Márpedig annál a tensor sokkal gyorsabb. Igazából 5G 800mbites sebessége se kell... viszont a kamera az kell. És abban a pixel az swnek hála etaon lesz. A fenti hwt egy Mi 11 ultra is tudja sött. Csak 550.000Ftért.
és további nagy plusz, hogy vszeg feleségemé lesz. Ő simán 5+évig is elhasznál egy mobilt a 3+2=5év támogatás neki baromi jól jön.
-
Dare2Live
félisten
detto nálam is uez. Nehéz leírni nekem túl zárt. Persze ez másik oldalról az előnye is.
Vicces de belegondolva egy 13 pro HWban a legjobb. És amit ad azért nem is drága. Egy baja van (nekem) az IOS.
Céges IPhonem van csak telefonállásra használom lehet kipróbálom állandóra pár hétre hátha.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
válasz redbiro #1068 üzenetére
Sajnos ez van az iparágban úgy amblokk. Amikor megjelenik gondok vannak vele. És ez még az Applere is igaz. Mind pl az új iphone 13ra mind az IOS15re.
btw:
"- jó döntés volt a képernyő alá tett ujjlenyomat olvasó? - nem"
androidon a drágább készülékek ~99%nál a képernyő alatt van. Én se értem mért ennyire ez az arány de ez van."vannak nagyon fura bugok az Android 12-ben? - bőven"
biztos de ld ios15 bugokat ez a 2021es sw fejlesztés ilyen."kamerában túlkalibrálták a részletek elmosását? - igen"
Ez egyrészt baromira egyén preferencia. Másrészt aki ennyire pixel peeper annak nem semmi: Van RAWra lehetőség. Bár aki ennyire pixel peeper az jellemzően hány a mobilok képminőségétől...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz ShadowLac #1080 üzenetére
gsmarenan összlövik S21 ultraval. [link] ami hasonló szenzorképminőséggel bír.
Zajt nagyon szépen tisztítja van részletvesztés de nem komoly. Kicsit erős a HDR. Ahogy én látom az átlag 95%ra lötték be az ő izlésüknek feleljen meg. Az 5% pixelfetisisztanak, sok a hdr meg ott a RAW+lightroom.Nekem evvel mobilon nincs gondom mindennapokra tökéletes (nagy 1/1.3as main szenzor+ois+jó sw)
MI 11ből sajnos csak az ultra ami tényleg jó kamera vonalon.
hamár kamera: csillagfotózásban is remekel. [link]
szerk: asszony iphonet akar így lehet enyém lesz... vagy eladom.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz berkar2 #1105 üzenetére
Sztem 1-2hónap és lesz rá egyszerű megoldás.
Ez az egy amit google sztem is elszúrt. Ezt igenis javítania kell/kéne gyárilag updateval de kicsit se lepne meg ha nem tenné.
-
Dare2Live
félisten
anno a 9T prot átmeneti telefonnak vettem 2éve, hogy mosmtmár fél egy év és jön kamera fronton a kánaán. Hát baromira nem.
A bosszantó, hogy minden adott hozzá mégsincs. Most olvastam, hogy lehet S22 ultra kb az S21 ultra kamera hw setuppal jön. Miközben ők gyártják a GN2t. 500.000Ftbe nem fér bele? A tele detto uez. Google 1/2es szenzort bele tud rakni egy 900euros telefonba. S22 Ultraba nem fér bele 500.000Ftért?
Menjenek a francba. Remélem 12 Ultra rendesen kapható lesz EUban. Vagy feleségem kap egy 13 prot én meg elleszek a pixel 6al. Nincs jobb megoldás. Az OIS hiánya kombózva a gyenge szenzorral miatt nem akarom tovább húzni a cserét. Lehet az S22/MI 12 ultra sort még megvárom.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
"várrni én nem fogok" 2hónapnál többet jó kamerás mobil kell és pont.
És kitaláltam. Januárban jön S22 Ultra/MI 12 ultra. Ha S22 ultra megkapja a GN2t main szenzornak, telének egy 1/2"est az lesz. Ha nem de MI 12 Ultra jön kb tavalyi kamera hwvel és lesz érdemileg supportálva/forgalmazva akkor az lesz. Ha mindekettő elcsúszik akkor feleségem kap egy I13 prot én meg Pixel 6ozok. De még azt se lehet kizárni ebben a mindenki elszúrja vonalon, hogy én is iphone és pápá android.
Sajnos akármi lesz a D600+nikor 70-200vr marad. Még kell egy 50év ahoz a képminőséghez.
-
Dare2Live
félisten
"en imádom cserelgetni a kütyüket, kipróbálni újat..."
Ez innen indul. Én nem imádom cserelgetni a kütyüket. Se anyagilag, se környezetvédelmileg, se mokolás ügyileg... Vhogy az egész vedd meg, cseréld le, "fast fashion" taszít.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Ha használt pc vonalon vagy akkor tudod, hogy teljesítmény miatt régen cserélni kellett. Amióta bejött, hogy alap a 4magos intel +4/8gb ram + ssd ez megszűnt ez 95%nak elég. Most cserélődik apósnál egy!!! X2 3800+ + 4gb ramos gép. Bár sztem elég lett volna bele egy ssd+4gb ram... tény 15éves konfig és ha bármi elszáll benne gtk. Minőség/tartosság vonal egy más téma ott csak annyit kéne tenni, hogy normális táp+lap és a hibák 90 nem létezne.
Összegezve: Nincs értelme 1-2évente gépet cserélni mint régen és ha odafigyelsz az alkatrészekre bizony 10+évet is eléldegél rengeteg gép.Ez a minek cserélni teljesítményre mobiloknál is eljött. 90%nak nincs szüksége 16gb ramra és milliós antutura, egy snapi 865 (sött 855/780) mindenre elég. Aksira is eljött a minek cserélni. Az én használatommal 7h+ SOT nem gond. Frissítésre is általános válik a 3+év a drága kategóriában. A 4G+ 30mbit 30mseces pingje is elég nem kell az 5G 800mbit/5msecje.... nekem egyedül a kamera hw+sw ami necces maradt de ha kicsit hunyorítunk egy pixel 6 pro hwje a maga GN1+ és 1/2"es teléjével teljesen rendben van. A kamera/video swje meg majd még javul. Akinek meg nem kell tele ott a sima pixel 6 baromi jó ár/értékkel.
btw google "swből" él nem gyártásból az apple készülékek meg ha nem zúzod le őket (minőségi kemény tok+üveg nekem kötelező) 5éves távon is jól használhatóak.
@bbendre Ha nem érzed azt, hogy +t kapsz a pénzedért aztán tényleg főleg fölös cserélgetni. Sajnos/hálisten a mi 9T promnál ez a veszély kamerában nem fenyeget.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
"a pénzedért továbbra is egyre kevesebbet fogsz kapni"
Én tényleg a fordítottját látom műszaki vonalon. Az első PCm egy DX2-66 4mb rammal, 160mb hddvel, 14"os nem szines!!! monitorral. 140.000Ftért. Ekkor kb 20.000ft!!! volt a netto havi fizetés. Most egy-két nem 7 havi fizuból ennél messze jobbat kapsz.
Samsung S7em volt. Megjelenéskor 240.000Ftért vettem. Ennyibe veszem (most fejestől tekintsünk el) a pixel 6ot is. Hát azért sebességbe, aksiba, kamerában is brutál az előrelépés.
De itt az idei iphone vonal. MOon még olcsobb is lett miközben aksiban és kamerában is komoly az előrelépés.
Sztem ezen a pc/mobil műszaki vonalon egy nagy humbug a pénzedért egyre kevesebbet kapsz dolog. Pont az ellenkezője.
A témából én is kiszálltam nagyon máshogy éljük meg a világot.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz ArsenalF #1246 üzenetére
"Érdekes, ha jól emlékszem tőled olvastam hogy a régi telódon mindig hibátlan volt az ujjlenyomatolvasás. Én is 9t Pro-ról váltottam és az egyik dolog amit gyűlöltem a 9t pro-ban az az ujjlenyomatolvasó volt. Eszméletlen megbízhatatlanul működött. Na itt sem tökéletes de sokkal jobb eddig. 10-ből 9-szer működik."
Nálam a 9T PROn 10ből 9.
Mindez fóliával.szerk: iphone 13 pro Nincs. Jön a karácsony sok az előrendelés lehet nem is lesz... pfü.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
amúgy kapott már vki fülest? Ha igen hány nap alatt jöt meg?
-
Dare2Live
félisten
SMS se jött?
soetwas:
"Ihr Google Pixel 6-Antrag xxx-xxx-xxx wurde genehmigt! Sie erhalten Ihre Bose-Kopfhörer innerhalb der nächsten 60 Tage. Sie erhalten eine E-Mail, sobald sie versandt wurden."don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- Amatőr csillagászat
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 5G 128/256 GB (bontatlan, 2 év garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256/512 GB (bontatlan, 3 év garancia)
- IPHONE 13 PRO MAX 128GB SIERRA BLUE FÜGGETLEN GYÁRI GARANCIA 2025.08.12-IG
- iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple független, garancia 2025.11.08.
- iPhone 13 pro, 256GB, független, fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest