Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
Végre egy jó kis topik a Blogouton

-
8th
addikt
Miért nem igaz? Mert te azt mondod? Hmm... ez aztán a komoly érv. És igen, tudom milyen a normális motor. 1.6-2liter közötti benzines turbómotor de semmiképpen sem egy rossz hatásfokú 3+ literes szívó őskövület. Ott az új AUDI S8 4.0 TFSI 520ló @ 650Nm 1700-5500között. Könnyebb erősebb gyorsabb és három literrel kevesebbet fogyaszt mint a 450lovas 5.2 V10 szívó S8 amit leváltott. De bizonyára a motortervező mérnök gárda ül háttal a lovon mert ugye mint köztudott "a rendes motorépítési elv ott indul, amikor a 6.2-es motort még kisblokknak hívják"
LOL
-
bambano
titán
"Ha tiprod megyha nem forgatod gazdaságos. Jó az úgy ahogy van.": mert ha úgy próbálnál meg vitatkozni, hogy elolvasod a vitát előtte, te is tudnád, hogy ez nem igaz.
"Csak amíg az átlag kuvik 1400-1600ccm a Legend-be a vala szerelt legkisebb motor is 2000ccm V6 volt. A mostaniakban meg 3500-3700ccm motor van.": remélem, ebből már te is tudod, milyen egy rendes motor.
-
8th
addikt
Mi a baj azzal ha egy motort forgatni kell? Ha tiprod megyha nem forgatod gazdaságos. Jó az úgy ahogy van.
"mondom, ülj bele mondjuk ebbe vagy egy átlag civicbe, utána ülj bele, ha már a márkánál akarunk maradni, egy honda legendbe. majd rájössz, mi a különbség."
Csak amíg az átlag kuvik 1400-1600ccm a Legend-be a vala szerelt legkisebb motor is 2000ccm V6 volt. A mostaniakban meg 3500-3700ccm motor van. Végül is tényleg jó összehasonlítási alap a kettő.

"nézz meg egy 60-as évek végéről való tepsi usákok izomautót. a rendes motorépítési elv ott indul, amikor a 6.2-es motort még kisblokknak hívják."
USA V8? És most hova x@rjak? 80-as 90-es években 5-6literből kihoztak 150-300lóerőt? Ez egyenesen szánalmas! Sportautók a teljesség igénye nélkül (természetesen ezek nem a csúcsmodellek).: 1980 Camaro 5.0 140le, 1989 Camaro 2.8 136le, 2000 Camaro 3.8 204le, 1990 Firebird 3.1 140le, 1994 Firebird 3.3 148le, 2000 Firebird 3.8 196le, 1990 Mustang 5.0 224le, 1994 Mustang 3.8 152le, 2008 Mustang GT 4.0 245le, 1987 Corvette 5.7 272le, 1990 Corvette 249le és még sorolhatnám.
Volt itt a környéken egy gömbölyű Econoline. 5000ccm V8 benzin. Az usákok beleraktak egy pöcs százötven lovas motort egy 1.6tonna önsúlyú furgonba. Ha üresben ment vele a tag beérte átlagban 13liter gázzal ha mögé volt kötve a hajója gond nélkül benyelt 30+ litert. Nesze neked nyomatékra hangolt usa vényóc.

-
stangli
senior tag
-
bambano
titán
A vörösen izzó turbólapátok esetén tökmindegy, mekkora a víz hőtehetetlensége.
ez fals érv.az olaj valóban nem válna köddé ilyenkor, hanem elégne.
"ha kijavitok nyilvanvalo targyi tevedeseket, az kotozkodes?": egyelőre az látszik, hogy amit ki akarsz javítani, az megállja a helyét, amire kijavítottad, az meg téves, így a javítási kísérletre nem életszerűtlen azt mondani, hogy kötekedés.
-
bambano
titán
kezdjük ott, hogy a golyóscsapágyazott turbó egy nagyon friss újdonság. eddig a siklócsapágy volt a divat.
jó lenne, ha ehhez a cikkhez dátumot is mellékelnél, mert én nem találtam egyet se.szerk: a frissességet nem úgy kell érteni, mint a pc iparban, ahol a 12 hónapos cuccod már avítt múzeumi retró dolog..
-
bambano
titán
összességében jó lenne, ha olvasgatnál a témához, mert ennyi tévedést tőled régen láttam egy délelőtt.
"azert messze nem mindig, csak akkor, ha az ember nyomja a gazpedalt.": mindig van benne turbónyomás, különben nem menne az autó. már elinduláshoz kell, mert ha nem tolod neki, nagy lesz a lefulladási hajlam.
"azok a motorok sem szoktak szetesni.": nem hát, persze... rendszeres turbóhalál, rendszeres katalizátor halál a rosszul összerakott motor és váltó miatt, rendszeres szívósor halál... egyszer megkergeted hidegen majd leállítod melegen, vége is van.
"Ezek a kis turbositott motorok sem fognak szetesni, mert az az alacsony toltonyomas, ami ezekben van": a tévedés ebben az, hogy ha alacsony lenne a töltőnyomás, az nem emelne lényegesen a literteljesítményen. Alacsony töltőnyomást (ami persze nem alacsony, csak konyhanyelven mondják, helyesen alacsony túltöltést) akkor lehet használni, ha nagyjából elég a teljesítmény, csak simítani kell a nyomatékgörbén. Amikor lényegesen javítani kell a literteljesítményen, akkor meg nem alacsony a túltöltés, hanem magas. mert mitől is lenne egy kisköbcentis turbós nyomatéka annyi, mint egy nagyköbcentis szívósé, ha nem attól, hogy lényegesen nagyobb nyomás van a hengerben?
Az olajcsere periódusok azért változtak, mert egyrészt a gyárak nem akarják, hogy tartós legyen az autó, másrészt nagyon sokat fejlődtek az olajok. Az olajipari vegyészet fejlődése miatt változtak az olajcsere periódusok, nem mástól.
Egy alap szívó benzines motor nagyjából 60-66 LE/liter teljesítményt tud. Ehhez képest az s2000-es világcsúcstartó motorja a maga 120 LE/liter teljesítményével kihegyezett, és az 800-900 köbcentis 100 ló fölötti motorok is azok. Kihegyezésre nem csak a speciálisan dragre épített, 500 LE/liter határesetnél lehet beszélni.
"Pont ezert van az, hogy turbos motort kulonosebb problema nelkul lehet tuningulni, ellenben a szivomotorokkal.": nem, turbós motort nem lehet különösebb probléma nélkül tuningolni. Ebben is külön kell választani a dízelt meg a benzinest. A benzinesnél 1-es lambda miatt a turbósok tuningolása nem egyszerű, hűteni kell a motort, tolni kell bele a benzint, stb. A dízel meg minőségi vezérlésű, azt tényleg egyszerűbb tuningolni, de abban az is benne van, hogy a turbódízelt eleve nagyobb erők elviselésére tervezik, ezért gyárilag több benne a tartalék. De ha ott is komoly tuningot akarsz, akkor ott kezdődik, hogy dugó, hajtókar, főtengely csere. És ne keverjük össze a kóklerek által elvégzett, ideiglenesen működő tuningot azzal, amikor valaki rendesen megtervezi, kiszámolja és megépíti a tuningot, ami tényleg sokáig működik.
(#64) dabadab: "Nincs benne semmi extra, a motor hutovizevel hutik a turbot": jelen pillanatban ezt nyugodtan tekintsd extrának, ez a mostani autók között egy nagy újdonság, korábban senki nem csinált ilyet. még egy pár éve is az autók zömében a motorolaj hűtötte és kente a turbót, ezért ha hirtelen állítottad le, kokszosodott az olaj, amitől következő indításkor meghalt a turbó. Az olyan kommerszebb autóknál, mint pl. az opel, csak most kezd átszivárogni a tucatmodellekbe a vízhűtéses turbó.
"Ugy ezer eve?": nem, például a bmw motorjaiban is csak mostanában állnak át a külön vízkörrel hűtött turbóra.
-
EczkE
veterán
Szép autó.

-
"Csak annyi a gond, hogy nem azért pusztul meg a turbo mert melegen leállítják"
A Garrett nem igy tudja, bar ok nyilvan nem ertenek hozza

"azért, mert a turbina csapágya a motor leállítása után nem kap olajzást amikor több százezres fordulattal pörög a turbó még..."
Az szepen meg is all, az olaj meg nem valik kodde.
"Mellesleg hiába van vízhűtés is a turbón amikor leállítás után ugyan úgy megáll a víz a rendszerben mint az olaj."
Egyreszt a viznek joval nagyobb a hotehetetlensege, mint annak a kis olajnak, masreszt meg szoktak berakni kiegeszito vizpumpat.
"No offense de jó kötekedni?"
No offense, de ha kijavitok nyilvanvalo targyi tevedeseket, az kotozkodes?
-
ESP
őstag
Csak annyi a gond, hogy nem azért pusztul meg a turbo mert melegen leállítják hanem azért, mert a turbina csapágya a motor leállítása után nem kap olajzást amikor több százezres fordulattal pörög a turbó még...
Mellesleg hiába van vízhűtés is a turbón amikor leállítás után ugyan úgy megáll a víz a rendszerben mint az olaj.
De minden bizonnyal a 3éves 2.0crtdi autónk valami elavult fos lehet, mert nincs benne ilyen vízhűtéses turbóóó.
No offense de jó kötekedni?
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
"Ha a dupláját hozza, akkor mi az ha nem kihegyezés"
Turbositas. Nincs ebben semmi kulonos, ennyit siman ossze lehet hozni, itt nem ebrednek olyan erok, amik a felhasznalt anyagok kepessegeit feszegetnek. Pont ezert van az, hogy turbos motort kulonosebb problema nelkul lehet tuningulni, ellenben a szivomotorokkal. Vagy nezd meg a versenytechnikat: F1-ben is jonnek (megint) az 1.6-os turbok, na azok tenyleg ki lesznek hegyezve, de nem is 200 LE-t produkalnak majd, hanem 600 folott: az a kihegyezes, nem az, amit egy Fiestaba raknak.
"Pont a német orvos az, aki a jó kis hegyes - dombos vidéken lévő házába felhajtva egyből le fogja állítani és nem hagyja kicsit visszahűlni, stb stb."
Meg szerencse, hogy minden modern turbos motor automatikusan megoldja a visszahutest sajat hataskoreben.
-
V.Stryker
nagyúr
Én tartom magam ahhoz, hogy egy egy literes 100-125 lovas motor bizony kihegyezett...normál esetben ezek 60LE körül tudnak. Ha a dupláját hozza, akkor mi az ha nem kihegyezés, miközben pár éve egy jobb 1.6-os tudott ennyit.
S2000-el meg nem csak versenyzők járnak, hanem csajozni akaró srácok, akik csak felvágni akarnak a kinézettel, nem pedig bőgetik az éjszakai versenyeken végig. Kis turbónyomás ide vagy oda, a turbós motor előbb fog ledögleni, mert sokkal nagyobb odafigyelést igényel. Pont a német orvos az, aki a jó kis hegyes - dombos vidéken lévő házába felhajtva egyből le fogja állítani és nem hagyja kicsit visszahűlni, stb stb. Persze ez a fejlődés rendje, de azért ez egy jó kis olvasmány erről.
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
"És mikor forog 9000-et?"
Ha nyomja neki az ember. Azok a nyugdijas svajci orvosok, akik csak vasarnap veszik elo az autojukat, hogy misere menjenek, valoszinuleg nem S2000-rel jarnak.
"A turbós meg ha tetszik ha nem, mindig meg van erőszakolva a turbó által"
Nem "meg van eroszakolva", hanem van benne turbonyomas, es azert messze nem mindig, csak akkor, ha az ember nyomja a gazpedalt. Raadasul nem tudom miert csinal mindenki ugy, mintha a turbo valami hihetetlenul uj dolog lenne, amikor dizelekben ugy masfel evtizede a turbo az alap, aztan azok a motorok sem szoktak szetesni. Ezek a kis turbositott motorok sem fognak szetesni, mert az az alacsony toltonyomas, ami ezekben van, sokkal kisebb terheleset jelent a motornak (es erre szepen lehet tervezni a motort), mint a magas fordulatszam, amire a Honda utazik (aminel nehezebb a tultervezes, mert az plusz sullyal jar, attol meg csak meg hamarabb szetesik az egesz). Nezz csak ra az olajcsere-peridosukra meg hasonlokra, tenyleg, ez igy mar inkabb onmaga parodiaja, amikor egy tenyleg kihegyezett motorhoz kepest nevezed az alacsony turbonyomasu tomegmotorokat "kihegyezett szaroknak".
-
V.Stryker
nagyúr
És mikor forog 9000-et? Ne mond, hogy a tied, ami mondjuk 6000-ig forgatható, az minden nap megnyalja a 6000-et.
A turbós meg ha tetszik ha nem, mindig meg van erőszakolva a turbó által, soha nem fog egy se annyit tartani, mint egy sima szívó, legalábbis bontás, turbóhalál nélkül. -
bambano
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
nyugodj meg kérlek, a 3 hengeres félmotorra nem fogom azt mondani, hogy jó

eccer ismerős megkért, hogy segítsek neki autót venni, akkor elkísértem a popestbe, hiába taposod parasztot nézni (skoda fabia htp). A kereskedőcsaj pillanat alatt levette, hogy azt fognak venni, amit javaslok, ezért erőltette, hogy vezessem én is a htpjét... hát hiba volt

-
bambano
titán
válasz
V.Stryker
üzenetére
nekem "gatyalezabálós böszme" német van és elégedett vagyok vele. meg van egy mezei tucatautó, amivel az asszony jár. mindkettőn körbezárt villám van. szegények már elég korosak, fogalmam sincs, mit vennék helyettük... ha nagyon pártolni kellene most hirtelen valamit, akkor az előző generációs m5-öst, a frissen piacra dobott csevi ss-t, meg ilyeneket pártolnék utcára, ökörködni meg az evot vagy az sti-t.
az egy dolog, hogy a sima és az összkerekes között 75 kiló van, de mindkettő alaphangon nehéz, mint a sár. ráadásul a jó thorsen az zabálja a nyomatékot, nem is keveset, emiatt is lassabb az awd.
-
V.Stryker
nagyúr
Egyébként még valószínűleg nem beszéltünk arról, hogy lehet a Honda motortervezési alapelve a tartósság. Mert lehet gyártani fasza, kihegyezett motort..pl a Ford új egyliteres szarja, három hengerrel több mint 100Le és nem rossz a nyomatékleadása és fogyasztása se. DE egy ótvar japán kétliteres motor a nyüzüge erejével elmegy 3-4százezer km-ert bontás nélkül, egy kihegyezett fos, meg 120ezernél kiesik alólad. Na melyik jobb?
-
V.Stryker
nagyúr
Csak úgy megjegyezném, hogy a sima és az összkerekes A6 között csupán 75kg van. Sőt...az összkerekeshez másik automata váltó van és ott 50Nm-el több a nyomaték(plusz másik befecskendezés, de mindegy is).
De egyébként már tök kíváncsi vagyok, hogy te melyik típust, motort pártolod, mert eddig fikáztál mindent, ami mozgott. Ha azt mondod valamelyik francia, akkor szerintem eret fogok vágni magamon...

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Ez nem turbót jelent???!"
Nem, tomeget, 1 tonna.
-
ESP
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
És ki írta, hogy turbós?
Megsúgom neked, hogy az 1.6 sport átlagban 9-10t eszik.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
akkor most már tudod, miért lassabb az a6, mint a swift sport. az összkerék meghajtás egy rakás motorerőt elfogyaszt, cserébe az egész autó nehéz, mint az ólom.
és téged azért kellene zavarni, mert az érvek, amiket állításod alátámasztására hoztál fel, cáfolják azokat. unortodox vitastílus

-
bambano
titán
ha az általad linkelt merci, ami egy rendes autó, rendes motorrral, adatait összehasonlítod az itt sztárolt s2000 adataival, elég rotfl eredmények jönnek ki... a nagyságrendekkel rendesebb autó (következésképp majdnem 3 mázsával nehezebb is) alig fél literrel(!!!) fogyaszt többet városban, és majdnem EGY LITERREL (!!!) kevesebbet fogyaszt országúton a szabványos mérés szerint.
akkor hol takarékos ez a fűnyíró motor? ez egy hulladék, nem megy, de legalább sokat fogyaszt, ilyenhez csak a fóccvágennél szoktam hozzá eddig.
-
ESP
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mert Te akadtál fenn azon a tényen, hogy miért megy 150-ig ugyan úgy (ami nem igaz...) egy 125lovas 1.6 1T-s autó, mint egy 2.7T-s 2T-s autó 230lóval...
-
"Saját kategóriájával hasonlítsuk össze. Az MX5, 350Z is 10lityi körül fogyaszt"
Az nem egeszen vilagos, hogy az MX5 hogy kerult egy kategoriaba a 350Z-vel, abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy 8 liter tajan eszik az enyem (es oszinten szolva nem is latom, hogy miert kellene sokat fogyasztania, amikor egy baromi konnyu es kicsi autorol van szo, tok hetkoznapi motorral).
-
stangli
senior tag
Nem én akarom bebizonyítani, hogy melyik a jobb és melyik a rosszabb, Te lovagolsz rajta... egyszerűen csak megosztottam egy 100as listát... amúgy ugyanez a cég adta ki, hogy a Honda motorok kevésbé romlanak el, amit már lentebb linkeltek.

Amúgy a 3,5lityis benga állat sem termeli a benyát, hanem szívja magába rendesen...

-
bambano
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
legalább összkerekes az az audi?
-
ESP
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
És ugye az sem zabar, hogy az audi 2x olyan nehéz mint a stift

-
bambano
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Nincs tulajban több literes bengás autóm.": újabb példa támasztja alá az előző hsz-ben leírt elméletemet...
Szerinted az A6 azért fogyaszt 12 litert "alaphangon", mert 2.7-es benzines, vagy azért, mert "alaphangon" akkora, mint egy pótkocsis ifa és "alaphangon" ki szokták nyomni a szemét? vagy azért, mert fóccvágen...
(#35) ESP:
akkor rögtön nem is focizik ebben a kérdésben. -
ESP
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az egy 2.7T ami elég szépen megy már alulról is.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
"Míg egy 3-5 literes benga német megeszi az ember gatyáját.": és akkor következik az általad tartósan hajtott, vagy még jobb: tulajdonolt 3-5 literes benga németek felsorolása, részletezve a gatya megevését. Általában azok terjesztik ezt a mítoszt, akiknek sosem volt ilyen autójuk, nem is használták tartósan őket.
"Kaptál 2 friss adatot, amiben a japán autók előkelő helyen vannak": nem, nem kaptam ilyen friss adatot tőled.
továbbmegyek: [link] ezek szabvány szerint mért fogyasztási adatok, tehát például városban a 13.6 liter nem úgy jön ki, hogy végig üvegelik a motort. ÖÖÖÖÖ 13.6 liter az nem gatyaleevés???
-
bambano
titán
ez az állítás még mindig nem támasztja alá az eredeti kiinduló állítást, miszerint a toyota meg a honda jó.
"mert egy együttműködés keretében egy futószalagról kerültek le," és ha még mélyebbre ásunk, akkor kiderül, hogy ez sokáig nem volt igaz, az agilát a lengyeleknél gyártották, a vagyonőrt egy ideig japánban, majd nálunk. Később valóban egy gyártósorra kerültek, de az a gyártósor az OPELÉ volt, nem a suzukié, a lengyeleknél.
tehát jogos feltételezni, hogy a minőséget nem a suzuki japán szokásai, hanem az opel európai szokásai határozták meg. annál is inkább, mert a motorválasztékban is nagy különbségek voltak, az opel párosra végződő benzinmotorjait rakta az agilába, a suzuki meg a páratlanra végződőket a vagyonőrbe. azt még nyomoznom kellene, ha nagyon unnám magam, hogy az 1.3-as cdti opel motor (el ne kezdjünk fiatozni, mert sírógörcsöt kapok tőle), az ugyanaz a motor-e, mint az 1.3-as ddis, ami a vagyonőrben volt, erre egyébként van reális esély. de ha ugyanaz lenne, az akkor sem egy japó motor lenne, hanem a Powertrain motorja, ami olasz-usa együttműködés.
tehát ha egészen alaposan leásunk a dolgok mélyére [link], akkor kiderül, hogy az állításod nemcsak azt nem támasztja alá, hogy a toyota meg a honda jó, hanem azt se, hogy az opel agila azért jó, mert japán. kb. semennyire se japán. és igen, opel jelvény van rajta

-
stangli
senior tag
Összesített lista kategóriától függetlenül...
-
Speeedfire
félisten
Igen tudtam és te tudtad, hogy a motor meghibásodása elég gáz dolog mivel az a lelke a kocsinak?
Kaptál 2 friss adatot, amiben a japán autók előkelő helyen vannak mégis szerinted nem jók. Kicsi blokk jóhogy forgatni kell őket. De csak magas tartományban esznek sokat. Míg egy 3-5 literes benga német megeszi az ember gatyáját.
-
stangli
senior tag
-
Thome
veterán
A Suzuki az, ami megbízható.

-
bambano
titán
oké, lássuk a te listádat:
MÁSODIK egy opel, és a kolléga által egekbe magasztalt márkák közül a toyota legjobb modellje is csak NEGYEDIK. A legjobb honda 5., a legjobb merci 6.
A megbízhatatlansági listájuk 3-5 helyein egy-egy merci áll.
a hozzászólásom értékeléséhez szükséges értelmezni a tényt, miszerint nem tettem állítást minden japán autóra, a toyotára, a hondára és a mercire tettem állítást.
kösz, hogy helyettem bizonyítékot kerestél a neten.
-
stangli
senior tag
2007es adatokkal vered magad? tudod hányban vagyunk? megmondom 2013-ba

-
bambano
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
te:
a./ nem tudsz olvasni
b./ nem olvastad, amit írtam
c./ nem tudod értelmezni, amit írtam?hint:
- pl. #8-ból idézet: "félreértés ne essék: nem a kivitelezést fikázom, mert ilyen agyhalott módon megtervezett motort rendesen megcsinálni az szép munka. hanem a tervezési alapelveket."legközelebb próbálj meg olyan kijelentéseimbe belekötni, amiknek nem az ellenkezőjét mondtam.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
te, tudtad, hogy egy autó nem csak motorból áll? mondjuk engem nem zavar, ha felveszel egy pár görkorit, a hónod alá csapsz egy ilyen s2000-es motort, valahogy megoldod a hajtást és azzal furikázol...
[link] ha tudsz németül, ezt eredetiben is megkeresheted, mert fent van.
volt cikk a neten arról, hogy a merci újabb programozókat vesz fel azért, hogy KIvegyék a funkciókat a fedélzeti rendszerből... ahha, ez is biztos azért, mert megbízható.
hogy hány visszahívása volt az utóbbi időkben a toyotának, azt összeszámolni sem tudom.
-
ESP
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azon van egy csiga is azért.
-
bambano
titán
semmi bonyolult technika? grammra összeválogatott hajtókarok, dugók, nem tudom, milyen spéci felületkezeléssel, meg hasonlókkal, de úgy van összerakva a motor, hogy nem japán mérnök még szétszedni se tudná szerintem, pláne nem rendesen összerakni. fogorvosi fúróval hozzák egy szintre a négy henger alkatrészeit... ez már akkora marhaság, mint hogy a nissan 370z-ben összeválogatják a motorokat a váltókkal. mindezt azért, hogy 9000-es fordulaton ne tépje szét az egész autót a vibráció.
már írtam, maga a motor megvalósítása kiváló mérnöki munka, a tervezési alapelvek, amik mentén megtervezték, azok a hulladékok.
-
Speeedfire
félisten
Imádom mikor az emberek légből kapott adatokkal dobálóznak.

Olvasnivaló -
8th
addikt
Azért nem kell azt annyira agyonforgatni, hogy menjen.

Már 3000-es fordulaton 71lóerőt és 165Nm-t tud az a motor. Normális közlekedéshez több mint elég. Ha meg elgurul a gyógyszer megy mint a mérgezett egér. Orrmotor hátsókerék hajtás se turbó se semmi bonyolult összetett technikai hókuszpókusz. Jó kis gép az S2000. Kéne.
-
bambano
titán
"úgy mondasz véleményt, hogy nem is olvastad el": a hiedelmeiddel (pláne a téves hiedelmeiddel) nem fogok vitatkozni.
továbbra is az a véleményem, hogy félrecsapott sipkás, letolt gatyás boyracerek szeretik 6000-en üvöltetni a motort, amikor egy másik, rendesen tervezett cucc 2000-en is elmenne ugyanúgy.
mondom, ülj bele mondjuk ebbe vagy egy átlag civicbe, utána ülj bele, ha már a márkánál akarunk maradni, egy honda legendbe. majd rájössz, mi a különbség. vagy nézz meg egy 60-as évek végéről való tepsi usákok izomautót. a rendes motorépítési elv ott indul, amikor a 6.2-es motort még kisblokknak hívják.
-
bambano
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
nagyon eltaláltad azokat a márkákat, amelyek megbízhatósága mostanában a béka feneke alatt van. ezeket még egy opel meriva is leverte a porba pár évvel ezelőtt. érted, egy OPEL, egy opel MERIVA.
ha például a visszahívásokat nézzük, a toyota kimagaslóan vezet. ennyit a megbízhatóságáról.
-
8th
addikt
Véleményem szerint az S2000 toronymagasan a legjobb Honda az elmúlt 15évből. Nekem is simán kéne pedig engem konkrétan a hideg kiráz minden szívóbenzintől ami 3liter és 6 henger alatt van.
-
Speeedfire
félisten
Imádom a hondákat!

A japán fikázóknak meg csak annyit, hogy a legmegbízatóbb autók a világon.
1. honda
2. toyota
3. merciA legtöbb német ipari hulladék meg a sor végén van.
-
stangli
senior tag
Átlagot írtam, a hondámmal én is csináltam 14l fölötti fogyasztást, úgy hogy toltam neki mint a vakegér, amúgy az átlag fogyasztása 7-7,5l...
bambano: úgy mondasz véleményt, hogy nem is olvastad el

de kiemelem a lényeget a kedvedért
A motor alacsony fordulaton egyáltalán nem hangos, ami nem rendeltetésszerű használat során kifejezetten hasznos. Egy vászontetős sportautóban csönd természetesen sosincs, de 160-170-nél még simán elviselhető az élet. Egyszer - Németországban - mentünk 250-nel is, na az már borzasztó volt. A motor üvöltött, a szél úgy süvített, mintha menten szét akarná tépni a ponyvát, félelmetes volt. (gondolom ebbe a mondatba fogsz belekötni, hogy há hé mi az, hogy 250nél hangos?
brrr)Persze ebben az autóban pont ez a jó. Hogy van sebességérzetünk, van vezetési élmény, hogy már 120-nál lehet rettegni. Hogy a műszerfal gagyi, hogy a beltér kicsi, hogy csak egy analóg klímára futotta, nem számít. Az S2000-es így is az egyik legnagyobb mérnöki bravúr, amivel valaha találkoztam. Jól használható a hétköznapokban, eközben bármilyen kemény körülmények között, akár még versenypályán is megállja a helyét. Ja, és nem nagyon fogyaszt többet 10-12 liternél városban. Imádtam. Köszönjük!
-
bambano
titán
akár dízel dukálna, akár nem, benzinesem van és marad is. csak nem ilyen visító fűnyíró.
ha már hondától kellene választanom, a legend 3.6-os v6-os motorja az motor. a többi...egyébként igazad van, tényleg legendásan megbízhatóak: a megbízhatóságuk főleg legenda.
totálkár szerint ez 208Nm@7500-on és 241 Le@8300-on... eléggé lol mindkét adat. kombinált fogyasztás meg 9.9 l/100 km, na ez messze van az általad írt "nem is fogyaszt sokat"-tól. Hozzá 1270 kiló, 143 literes csomagtartóval. lol.
félreértés ne essék: nem a kivitelezést fikázom, mert ilyen agyhalott módon megtervezett motort rendesen megcsinálni az szép munka. hanem a tervezési alapelveket.
-
V.Stryker
nagyúr
Azt azért hozzátenném, hogy kiváló motorokat gyártanak. Ugyanis alacsony fordulaton igaz, hogy nem megy, viszont nem is fogyaszt sokat. Mellé lehet őket pörgetni, akkor megy is mint a barom. Plusz a honda motorjai legendásan megbízhatóak. Nekem ajándék lenne egy ilyen motor a kocsiba, mivel megrögzött benzines párti vagyok. Ahogy nézem, neked a diesel dukál...egy szép piros traktor. Azt nem kell pörgetni.

-
-
bambano
titán
fűnyíró... sosem értettem a honda motorépítési elveit.
-
Gratulálok!

-
Wa2x_
veterán
Nincs is jobb, mint egy japán autó, főleg ha még Honda is.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) AMD Ryzen 3 1200 4-Core 3.1GHz - AM4
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest