Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• quailstorm

félisten

válasz st3v3np3t3r #34 üzenetére

Érdekes kérdés az adatbiztonság. Nekem az i5-520m-es gépem kapott Spectre elleni BIOS mikrokód frissítést. A legtöbb hiba, ami kihasználnak, az pedig felhasználói, vagy oprendszer nem frissítős.

Az kétségtelen tény, hogy az első generációs Intel HD (ami mint kiderült, egy CPU-ba integrált GMA4500), az nem jó kb. semmire játék terén. De ez miért szempont? Van konzol, vagy akár nincs is rá igény.
    ThreeJS beadandómat anno HD4000-en csináltam (az i5-3317U). Akadt keményen, de működött. Így is jobb volt, mint a benti gépek, mert ott se SSD nem volt, se 3D gyorsítás, csak CPU-n futtatott szoftveres OpenGL.

Tulajdonképp ha visszanézek mérnökinfón, mire kevés az a gép, akkor CUDA programozás egyértelműen (de ez nem volt kötelező). 4GB beforrasztott RAM kevés volt már web+adatbázis fejlesztéshez, meg MatLab elbír egy gyorsabb gépet, de ott is ha sokáig kell futtatni egy genetikus algoritmust, akkor bizony az algoritmus volt hibás.
    8GB RAM + i3-4000M + SSD-vel illik most kijárni egy infós egyetemet is.

Leglassabb az úgyis az ember. És nem azok teljesítettek jobban, akik behozták az Asus ROG-ot, meg a mittudom én milyen gamer gépeket. Sőt, nekem az még előny volt, hogy ha akarom sem tudom elvonni a figyelmem, mert úgysem fut el semmi :DDD

Új hozzászólás Aktív témák