Hirdetés

2021. május 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DaveJr


DaveJr
őstag

Nem tudom hogy van az AKASA-n, de a legtöbb ilyen beépítő kereten lehet cserélni az előlapot aminek szabvány felfogatási pontjai vannak. Így ha leszedi az ember a gyári dvd-ról az előlapot akkor simán rápattinthatja a vinyó keretre és máris gyárinak tűnik az egész.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#2) DaveJr válasza DaveJr (#1) üzenetére


DaveJr
őstag

Oké figyelmetlen voltam nem láttam h az AKASA-n nem lehet cserélni

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#3) Roth


Roth
tag

Én meg a HDD-t cserélném le SSD-re a laptopban... de a lé nagy úr, mint tudjuk... :D

4SiDE-COPY Nyomtatás gyorsan Budapesten! Kérjen árajánlatot tőlünk! | info@4sidecopy.hu

(#4) DaveJr válasza Roth (#3) üzenetére


DaveJr
őstag

Ja én is inkább egy 256 vagy 512es SSD-t raknék a mostani vinyóm helyére...de majdnem annyiba kerül mint a laptop mostani ára:D

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#5) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Jó megoldás, én is nemsokára bővítem a notim hasonlóképp, a keret már megvan, innen PH-ról, most már csak az SSD-t kell beapplikálni. :)

Köszi a cikket :R

(#6) proof88


proof88
addikt

Jó írás. :) Én csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem általában valószínű, hogy nem fog menni rendesen az SSD a DVD meghajtó helyén. Lehet, hogy a Tiédben sem menne, attól függetlenül hogy a HDD-t helyesen látja ott, nem biztos hogy az SSD-ről tényleg tudnál bootolni illetve még ha működne is, TRIM nem biztos hogy menne.

"Some BIOSes won’t properly recognize an SSD if it isn’t in the primary HDD slot. This can cause problems such as failing to enable TRIM support (which extends the life and performance of the drive) and not loading it into the boot order properly."

(#7) JoeYi


JoeYi
őstag

simán lepattinthatod a gyári előlapot és felrakhatod helyette az optikai meghajtóét: [link]

úgy látom 7500 forintba kerül ez itthon. Ugyanilyen ebay-ről 2000 ft

(#8) terencehill


terencehill
tag

"Aki használja a laptopot, annak egy gyorstalpalót kellett tartanom, hogy ne torrentezzen a C: meghajtóra, és semmit ne mentsen az asztalra. Ezt biztosítva a vinyóra állítottam be a Firefox és az utorrent letöltéseit, és létrehoztam egy mappát alapértelmezett letöltési helynek."
ezt eltudná valaki magyarázni nekem csak ssd van a notimba és használok torrentet és az asztalt is telepakolom rengeteg excel meg pdf fájlal hogy gyorsan kéznél legyenek

---

(#9) Graphics válasza terencehill (#8) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Kíméli az SSD-t ,ha a cache-elés másik meghajtóra történik, ez termsézetesen kisebb notiknál nem kivitelezhető, mivel csak 1db meghajtónak van hely.

Viszont érdemes tényleg áthelyezni pl a firefox cache, vagy épp a photoshop cache-t, meg a hibernálást is kikapcsolni, mert felesleges területet foglal csak.

Az asztalra mentést annyira nem értem, de letöltés szintű dologra kell gondolni, ugyanis sokan oda mentenek mindent, ami szintén a C: meghajtón tárolódik, érdemes létrehozni egy mappát a másik meghajtón, és linkelni az asztalról.

De egy meghajtó esetén ezek nem kivitelezhetőek

[ Szerkesztve ]

(#10) CSiPet2 válasza proof88 (#6) üzenetére


CSiPet2
tag

Igen, ez több gép típusnál így van!
Most már 3 gépet szereltem át ezzel a módszerrel és az elsőnél (az egy Acer volt) megpróbáltam az ODD helyére betenni az SSD-t de nem lehetett bootolni róla. Ki kellett venni a hhd-t annak a helyére betenni és az ODD helyére meg a HDD-t. A másik 2 gépnél már kapásból így álltam neki.
Úgyhogy aki végrehajtja a műtétet, az egyszerűség kedvéért kapásból a HDD helyére tegye az SSD-t... Amúgy ennél a megoldásnál nem árt elgondolkodni hogy lehet egy kis rezgéscsillapítást beépíteni a rack-be (az a rack amit rendeltem Kínából tartalmazott ehhez ilyen párnákat, nem sok de valamit biztos használ). Arra azért számítok, hogy ezzel a módszerrel valószínűleg előbb mondja fel a vinyó a szolgálatot, de én most már egy éve használom így a gépem és még semmi baja. A sebesség meg hát... :DDD

(#11) DaveJr válasza Graphics (#9) üzenetére


DaveJr
őstag

Tévhit ez a helyezzük át a cache-t. Én semmit nem raktam át a C-ről és még a hibernálást se kapcsoltam ki mert szükségem van rá és semmi baja nincs az SSDnek.
Sőt vmit oda töltök le, de mondjuk nem torrentet mert ahhoz kicsi az SSD.

Az asztalra mentés meg egy nagyon rossz felhasználói beidegződés. Sajnos sokan nem értik meg hogy ne oda rakjanak mindent.
Én találkoztam olyan emberrel hogy mikor mondtam hogy töröljön le egy programot fogta és letörölte az ikon az asztalról majd mondta hogy kész...ne tudjátok meg mi volt azon a gépen mikor megnéztem a telepített programokat...

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#12) Graphics válasza DaveJr (#11) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Hát tévhit vagy sem, én hiszek az okosabbaknak inkább :), mert a cache felesleges írást eredményez :)

(#13) DaveJr válasza Graphics (#12) üzenetére


DaveJr
őstag

Már az okosok is megírták hogy tévhit :DDD

[ Szerkesztve ]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#14) Zotya84


Zotya84
őstag

Miért ne lehetne mindent az asztalra pakolni, ha valaki úgy szereti? Vista óta az összes Felhasználói mappa csak egy parancsikon egy mappára - mint anno az XP-ben volt a Dokumentumok... Tehát egyesével oda pakolom őket, ahova csak akarom... Még az Asztalt is. És akkor, ha oda akar pakolni, hát pakoljon! Az akár lehet a vinyón is.

Ismerek olyan helyet (kisvállalkozó), ahol a gigás LAN mellett, hogy ne kelljen RAID-elni a gépeket, minden egy nagy RAID mirroros NASra van irányítva, mert így nem lassulnak a gépek sem jelentősen, és kimondott szerverre sincs szükség, mert 5 géphez felesleges is. Így is gyorsabb, mint a régi gépei.

#11 DaveJr: Idióták mindig is voltak, és mindig is lesznek. De a töketlen, aki az asztalra pakolja a cuccait, még nem feltétlenül idióta is. Szerintem. (Bár elég nagy az átfedés! :) )

[ Szerkesztve ]

(#15) bullboy válasza JoeYi (#7) üzenetére


bullboy
tag

Ja, de azt érdemes megjegyezni, hogy 2 féle vastagságú létezik. Tényleg érdemes ebay-ről venni (én is onnan vettem)

(#16) bullboy


bullboy
tag

A cikk írónak tanácsként annyit, hogy a végén az árat részletezhetné. A cikk írásának idején , SSD = X Ft, keret = X Ft.
Üdv!

(#17) lacfy


lacfy
csendes tag

Korábban én is vettem egy keretet E-bay-ről, hogy a DVD- meghajtó helyére betegyem a HDD-t, de nálam valami nem működött rendesen. Ha beraktam a HDD-t akkor a gép nagyon lassan indult el. A windows logo megjelent, de csak töltött ezerrel, azt hittem megfagyott. Meguntam és kikapcsoltam. Majd mikor türelmesebb voltam, többet vártam és akkor már betöltött a rendszer, kb 10 perc. És azóta sem tudom miért csinálta ezt. Ha csak az SSD volt bedugva nem volt semmi gond. Így jelenleg egy külső rack-be van tévő a HDD.
Ha esetleg találkozott valaki ilyen problémával és tud rá valamit mondani, ne tartsa magában.

(#18) hibavissza válasza terencehill (#8) üzenetére


hibavissza
addikt

mostanában az a divat, h nem szükséges semmit sem állítani, áthelyezni az ssd-ről, ha friss ssd-re telepítésről beszélünk. a win7/8 beállít mindent automatikusan. ez az ide-oda helyezgetés sem a rendszer sebességének, sem az energiahatékonyságnak nem kedvez, mert tök fölöslegesen forgatja a merevlemezt a gépben az oprendszer...ez egy hordozható eszköznél főleg nem mindegy. napi 10 Giga rámásolást meg sem érez a cucc az új trend szerint....majd az idő...

ja, a cikkhez: t. kolléga nem ártana a merevlemezt visszatenni az eredeti helyére. nem tudom az utólagos keretben mennyire megoldott a hűtése...

[ Szerkesztve ]

(#19) soldierboy


soldierboy
tag

Dell N5010 optikai meghajtójának előlapját hogyan kell leszedni? :) Köszi!

(#20) DaveJr válasza hibavissza (#18) üzenetére


DaveJr
őstag

Eredeti helyén szted mennyire van megoldva a hűtése? ott se sokkal jobb mint a dvd helyén. Meg amint írták már fentebb nem biztos hogy a dvd helyéről bootolja az SSD-t. És ha az SSDt rakja a dvd helyére annak a hűtésével mi lesz:)

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#21) soldierboy válasza DaveJr (#20) üzenetére


soldierboy
tag

Nekem a HDD helyén van az SSD, ugyanis máshonnan nem tud bootolni az SSD-ről. A beépítő keretben, pedig a HDD. Ez egy kiváló megoldás, és marha gyors lett tőle a gép. Már csak azt nem tudom megoldani, hogy az eredeti DVD fedél kerüljön vissza.

(#22) SPY0817


SPY0817
aktív tag

Én ICY BOX IB-AC642 t rendeltem anno az SSD-m nek és tökéletes a cucc ez a ki be szerelés dolog elég laptop specifikus nekem spec ugyan csak asus volt 3 asus notit szereltünk akkor és egyedül nekem volt a billentyűzet alatt a csavar (1db) ami tartotta a DVD meghajtót.. Viszont maga a kütyü nagyon vagány kaptam hozzá egy alu keretet amibe a régig dvd meghajtót tudtam belerakni így lett egy tökéletes külső meghajtóm és a dvd helyére meg hő miatt gondoltam hogy oda rakom az ssd-t mivel DVD nem sok hőt generált és az SSD se viszont a winyó az fűt rendesen így gondoltam inkább nem bolygatom ezt meg az legyen hűtve jobban.. emelett a keret mellé kapott előlaő az rá pattant a DVDre tökéletesen és a keretre meg a régi előlap tökéletesen passzolt így semmi külömbség nincs olyan mint régen csak a DVD az folyamatosan világít mintha folyamatosan használnám.. :D de ez már részlet kérdés.. (alap zöld olvasásnál kék)

Jó a teszt vagyis útmutató de tény hogy vannak jobb választások is

| Xbox Series X + Xbox One X | OnePlus 7T | Forza Horizon 4 | Guild Wars 2 | Valami nagy okosság. |

(#23) MornKapitány


MornKapitány
tag

Érdemes előtte utánajárni, hogy tényleg lehet-e HDD caddy-t szerelni az optikai meghajtó helyére. Elméletben minden olyan esetben lehet szerintem, hogyha SATA csatlakozóval kapcsolt. Más kérdés, hogy a BIOS felismeri-e. Pl. nálam az alapértelmezett az optikai meghajtó SATA-ja volt. Ha esetleg van valami merevlemez védelem a gépben, akkor érdemes a meglévő HDD-t ott hagyni, és az SSD-t pedig ide berakni.

Igazából a laptopok legnagyobb hátulütője, hogy a legtöbb esetében, ami HDD-vel van felszerelve, SATA II van, amely garantálja, hogy jóval az elméleti maximuma alatt lesz az SSD (persze lehetne tovább vitatkozni, hogy egyáltalán ezt meg lehet-e érezni normál használat mellett), mert egy normál win7 boot esetében ez 1-2 mp-et ha jelent (PH tesztekből kiindulva).
mSATA is ott van, mint lehetőség, elsősorban a 3G képes darabok esetében érdemes utánanézni.

Illetve nem tudom, hogy mért nem olyan caddy-t vettél, amire simán rá lehet szerelni a CD meghajtónak a műanyag előlapját. Az én gépemben is hasonló módon végeztem az SSD-s megoldás kiépítését. Így észre sem lehet venni.

Ha az ember egy windowst, office meg mondjuk egy adobe programcsaládot és egy autocadet szeretne SSD-n tárolni, elméletben elégnek kell lenni a 64 GB-nak (+20% szabadon).

Ha valaki nagyon nem akar az SSD optimalizálásban elmerülni, pl az én 830-asomhoz egész korrekt gyári progit adtak, amely a legfontosabb kímélő funkciók beállításával tudtad 'tune'-olni a az SSD-d.

Viszont! Saját tapasztalat: Többet fog enni a géped :). Ha valakinek elsősorban a jó fogyasztás a lényeg, akkor inkább vegyen egy 256-os SSD-t. Ha csak SSD-m lenne több mint fél órával tovább menne idle-ben a gépem.

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#24) MornKapitány válasza DaveJr (#20) üzenetére


MornKapitány
tag

Több, mint valószínű, hogy jobban megoldott. És az SSD-nek teljesen mindegy, hogy hol van. A keret, amiben a HDD van, jobban véd a fizikai behatásoktól, és mivel solid state-ként nincsenek mozgó alkatrészek, mégiscsak nyugodtabban helyezem olyan helyre, ahol némi szorulás és egy műanyag vacak a végén biztosítja a stabilitást.

szerk: látom, hogy nálad nem teljesen mindegy a boot miatt. :) mea culpa

[ Szerkesztve ]

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#25) pzstm


pzstm
titán

huuuunagyon jó írás, köszi szépen.

Régóta tervezem, hogy egy ilyen lépéssel dobok egy nagyot az amúgyis gyors laptopomon, ami pedig már több mint négy éves. De úgy érzem, hogy a Surface-em mellett most teljesen elég nekem a P8600-as proci+4GB ram 14"-on 1440*900-ban. Lehet privátban is fel foglak keresni. :R

(illetve annyi még, hogy én is mindenképp szeretném a jelenlegi HDD-m helyére berakni az SSD-t)

[ Szerkesztve ]

iPhone 12 Pro Max 256GB Black |Surface Pro4 256GB Type Cover |Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#26) F e Z o


F e Z o
veterán

Rendszernek elég egy 30-60gb-s is. Keretet meg dealextreme-ről vagy ebay-ről kell rendelni, s akkor cakkpakk megvan 20k-ből ez a művelet.

H2O über alles!

(#27) DaveJr válasza MornKapitány (#24) üzenetére


DaveJr
őstag

Tapasztalatból mondom semmi különbség nincs. Nálam a HDD és az SSD is ugyanolyan hőmérsékletű volt mind2 helyen. A vinyó 32 fokos a helyén is és az ODD helyén is az SSD pedig 26 fokos. Nem tudom neked milyen kereted van de az enyémbe csavarok segítségével lehet még fixálni a vinyót. Amúgy ha nem egy üzleti szériás notebookod van amiben van rezgés elnyelő meg vinyóhoz külön program akkor ugyanolyan rossz helyen van a gyári helyén mint az ODD helyén. Leeséstől semmi sem védi...ha meg vki úgy cipeli a laptopját hogy közben be van kapcsolva és megy a vinyó akkor tök mindegy hogy hol van ugyanúgy tönkre teheti.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#28) Elbandi


Elbandi
aktív tag

Asus A9Rp osregi noti, cdrom megadta magat (mar semmit nem olvasott be), vettem egy ide-sata atalakitos keretet, abba egy samu 64G-s ssd, siman bootol rola, "meg gyorsitotta" a gepet. sajna ide miatt csak 100M a max atvitel, meg trim sincs (az amugy se az xp miatt). Arra vigyazok hogy 60-70% kozott van a telitettseg. Nem raktam at semmi ssdrol a vinyora. Hasznalni akarom, nem vigyazni ra mint a himestojasra.

(#29) MornKapitány válasza DaveJr (#27) üzenetére


MornKapitány
tag

4 csavart bele kell csavarni és ilyen fém pöckökkel fog szorulni, a végén egy 1 cm vastam műanyag.
Az enyémben van HDD védelem, és miután elég sokat cipelem, (néha bekapcsolt állapotban is), nem árt ha biztos helyen van. Bár semmi olyat nem tartok rajta, ami pótolhatatlan - azt általában pendrive - SSD - Cloud hármasban érzem biztonságban. Azt már csak egy EMI pusztíthatja el. :D

Most nekem sem meleg a HDD-m, de majd nyáron lesz a nem mindegy :) akkor 10 fokot is képes nőni az alap T. Főleg ha még meg is hajtom.

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#30) b@zsi


b@zsi
csendes tag

Ha olyan notebookba teszek SSD-t amihez eredeti Win7 van (ergo a HDD-n van egy kis partíción ha jól tudom)
akkor azt a Win7-et hogyan tudom áttelepíteni SSD-re? Sima install cd kulccsal?
nem tudom érthető voltam e :)

(#31) MornKapitány válasza b@zsi (#30) üzenetére


MornKapitány
tag

Ugyanúgy. A regisztrált Win7 kulcsát beírod a telepítés során. Gondolom a laptop alján ott van a product key, az kell neked.

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#32) b@zsi válasza MornKapitány (#31) üzenetére


b@zsi
csendes tag

ott-ott :)
köszönöm

(#33) ggg666


ggg666
őstag

Az ki lett próbálva, hogy csak az ssd volt a cd/dvd meghajtó helyére építve, és úgy engedte-e a telepítést.
Mivel ha a másik meghajtó bennmarad sokszor arra kerülnek az indítófájlok, és olyankor nem az ssd-ről való bootolást kell beállítani hanem a másik winyót.

Erre a legjobb megoldás ha csak az ssd van bennt teléepítéskor.

(#34) aero.


aero.
veterán

"Windows hajlamos idővel meghízni"

Tévhit.

(#35) azbest


azbest
félisten

Hasonlóképpen tettem magam is: A T61-es kapott egy keretet, a dvd író pedig egy külső usb tokot. Az ssd-n kívül kb 6 ezer volt a két tok együtt. [link]
A tokban úgy ül legstabilabban a winyó, ha beletettem a gyári hdd cover-be, ami eredetileg is rajta volt. Persze thinkpaden más kialakítású: [link].A csavarok kiálló fejei tartják stabilan a helyén és a kihúzó fülnek meg van a helye az optika helyére való keretben. Persze az ssd-re sem árt ez a cover.

(#34) aero.
szvsz, mivel évente több száz megányi frissítés kijön a windows-hoz, amit letárol (hogy visszavonható legyen), így tényleg nő a mérete.

[ Szerkesztve ]

(#36) aero. válasza azbest (#35) üzenetére


aero.
veterán

Lehet törölni a frissítéseket. Amint felrakja az ember a szokásos programjait, még úgy is marad legalább 15-20GB hely egy 60GB-os SSD-n. 6-8GB-nál több szabad helyet pedig nem kell hagyni, így még mindig van rengeteg szabad hely, ami felhasználható. A Temp megdobhatja még az aktuális munkamenet során, de újraindítás után ugye az törlődik. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a cikkíró miért vett nagyobbat, holott ez is elég, nyilván. :)

(#37) kutga


kutga
nagyúr

Jó írás, én is hasonlóképpen jártam el a HP laptopom esetében.

Nem tudom mindenesetre az Akasa mennyibe került, én találtam olyat ebayen aminek cserélhető az előlapja a gyári dvd meghajtóéval, így esztétikusabban néz ki.

[link]

Az élet négy magnál kezdődik.

(#38) MornKapitány válasza aero. (#36) üzenetére


MornKapitány
tag

Szerintem ár érték arányban a 120/128 GB-os vonal éri meg a legjobban. Talán senki nem jut a pokolra, ha az oprendszeren kívül más programokat is telepít az SSD-re, esetleg más cuccokat is tárol rajta. :) Én néhány alap játékot szoktam rá telepíteni, elsősorban a jó sebesség miatt. De érdemes minimum egy 64-est. De torrent általában HDD-n landol.

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#39) MornKapitány


MornKapitány
tag

Annyi jutott eszembe még, hogy egyszer nekem sikerült a gépemet rendesen odavágnom a földhöz, és a perecelés után kék halál volt indulást követően. Windows bootolás előtt közvetlen. Mire rájöttem, hogy azért, mert a nagy esésben a keret végén a rögzítő alumínium elferdült, és nem csatlakozott rendesen az SSD a SATA-hoz. Kicsit visszanyomkodtam, és rögtön működött rendesen. Kisebb ijedtséget követően. Esetleg, ha mással is előfordulna :DD Mert ahol fűrészelnek, ott...

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#40) DaveJr válasza MornKapitány (#38) üzenetére


DaveJr
őstag

Nekem egy 90es Kingston van. Win7, Corel x5, photoshop, visual studio...stb. Egyik se pár száz megát foglal és még így van 30 giga szabad helyem. Játékot mondjuk nem telepítettem már vagy másfél éve.

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#41) MornKapitány válasza kutga (#37) üzenetére


MornKapitány
tag

Én tőle vásároltam anno, teljesen korrekt volt az eladó. CADDY
Valamivel drágább, mint az e-bay postával, viszont holnap nálad van. :)

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#42) MornKapitány válasza DaveJr (#40) üzenetére


MornKapitány
tag

Tudtommal a Kingstonon kívül más nem gyárt 90-es SSD-t. Mennyire bizonyult eddig megbízhatónak? Eddig a samsung 830.as abszolút jó választásnak bizonyult. Több mint fél éve harminc alatt sikerült beszereznem 3 év gyártói garival, akkor jó vétel volt. Főleg, hogy időt állóbb szerintem, mint a HDD-k.

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#43) DaveJr válasza MornKapitány (#42) üzenetére


DaveJr
őstag

Kb augusztus óta van meg az SSD. Eddig 1 hónap 21 nap és 20 órát ment. 673Gb-ot olvasott és 461et írt. Nekem mondjuk csak a 3K-s verzió van de az csak NAND chipekben tér el a simától. Eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve gyors, megbízható. Készenléti állapotból gyorsabban feláll a windows mint ahogy a monitorom bekapcsol.Amúgy még biztos lehetne gyorsítani rajta mert nekem most csak Sata2-es lapom van. Szóval egy Sata3assal biztos lehetne javítani a helyzeten de így is nagyon gyors. Pl a Corel hihetetlen sebességgel tölt be kb 2-3 másodperc az egész.

Amúgy az OCZ és a Corsair is gyárt/gyártott 90-est.

[ Szerkesztve ]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#44) MornKapitány válasza DaveJr (#43) üzenetére


MornKapitány
tag

Tesztek szerint a SATA II és SATA III között mondjuk windows bootolás idejét tekintve nagyon minimális eltérés van. 1-2 mp. És összességében az átlag felhasználó számára nem fog olyan észrevehető különbséget okozni.
Én is gondolkodtam anno, hogy egy 90-es Kingstont veszek, de nem tudom, végül miért döntöttem a samu mellett. Talán, mert jobbnak ítéltem ár érték arányban (és akkor éppen volt pénzem :D)

"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy

(#45) DaveJr válasza MornKapitány (#44) üzenetére


DaveJr
őstag

Én itt nyertem PHn az SSDt szóval nekem nem kellett hozzá sok pénz :DDD . De én is egy 120-128-ason gondolkoztam. Majd még a laptopomba akarok egy 256ost de még várok vele hogy lentebb menjenek az árak. Bár addigra lehet h lesz céges gép SSDvel:)

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#46) Male válasza aero. (#36) üzenetére


Male
nagyúr

Ha telepítget, akkor a WinSxS szépen tud hízni, és abból takarítani sem lehet igazán.

...viszont tényleg el lehet kisebben is férni, nekem az asztaliban 64-es van, Win 7 x64 + Office 2010 + VS2010 + PSP + még pár alapvető program.... és van kb 23GB szabad helyem. Notiban pedig mindössze egy 30-as, szintén Win 7 (igaz, csak 32 bites) + Office 2010 + PSP + apróságok... és van közel 13GB szabad helyem.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! //////////////////////////////////////////// Forex programozás: https://forex.kismunka.hu - Webfejlesztés: https://ozweb.hu

(#47) kutga válasza MornKapitány (#41) üzenetére


kutga
nagyúr

Jaja így érthető, a kínaiakra kicsit várni kell. :P

Az élet négy magnál kezdődik.

(#48) tacsk0


tacsk0
aktív tag

Heloo!

Erdekes cikk, en is sokat gondolkoztam ezen az opcion. Csak nalam az a felallas, hogy van egy alap 750HDD melle szeretnek egy 128gb msata ssd-t mert van neki szabad helye. Ezen felul az ODD helyere egy caddy-t bele egy 200+ os SSD-t.

Fogyasztason gondolkoztam, mennyit zabalna a gép. Homersekleten annyit nem mert olvasgattam a hozzaszolasokat es nem olyan veszes.

Ez a tervezett trio mennyire dobna meg a fogyasztast?

(lenovo y570)

(#49) DaveJr válasza tacsk0 (#48) üzenetére


DaveJr
őstag

Hát szerintem biztos veszítenél aksis időt. Én olyan 15-30 közöttire saccolnám. Amúgy miért akarsz 2 ssd-t?
Nem lenne egyszerűbb (és olcsóbb) csak 1 nagyobbat berakni?

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#50) tacsk0 válasza DaveJr (#49) üzenetére


tacsk0
aktív tag

Terv igy nezne ki msta win7 (amit a notihoz kaptam), HDD adatok minden egyebb, SSD linux. Igy el vannak szeparalva a dolgok egymastol...

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.