Hirdetés

2020. február 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vardar


Vardar
(tag)

Szia!

Tök jó cikk lett, grat a figurákhoz! :D Esetleg több képet is feltehettél volna, hogy hogy néznek ki a keretben a figurák, hogy vágod ki őket, összeszerelés festés fázisai, de majd max a következő szettnél :P

Két hozzáfűznivalóm lenne, mindkettő személyes vélemény: Az általad linkelt warhammer wiki helyett én inkább a lexicanum-ot javaslom, megbízhatóbbak rajta az információk. [link]

A másik, pedig nem is feltétlenül a cikkhez kapcsolódik, de én a Tuantól egy könyvet vettem, a Ravenor első részét és annyira felidegesítettem (moderált kifejezés) magam a fordításon, hogy nem voltam/vagyok hajlandó több könyvet venni tőlük. A Szukits sokkal jobb fordításokat csinált szerintem, bár azért ott is rezgett a léc, amikor a Fulgrimban az Iron Hands a könyv felétől Vas Öklök, előtte meg Vas Kezek.... De pl csak a te cikkedben is látszik, hogy mindent sikerül magyarra fordítani, kivéve az Indomitust, mert az izé... na, hát azt pont nem. Engem nagyon bosszant, amikor félig lefordítva hagynak valamit, most ha Göncz Árpád is így fordítja a Gyűrűk Urát, akkor Szarumán Isengardban lakik vagy mi? Azért érdekel mások véleménye, akik mint a Szukits, mind a Tuan korszak alatt olvastak, hogy miként vélekednek erről.

(Nota bene, amikor a könyvesboltban belelapoztam egy Halo könyvbe és Master Chief Főnöknek lett fordítva, na akkor tettem vissza illedelmesen a helyére a kötetet)

[ Szerkesztve ]

(#2) Cifu


Cifu
(nagyúr)

Hoi!

A cikkhez gratula, de ha építő jellegű kritikát elfogadsz, akkor párat adnék. ;)

1.: Itt is akad Warhammer 40.000 topic.
2.: Még anno ama topic első hozzászólásában összefoglaltam a világ hátterét picit bővebben.
3.: Erre pedig egy kis összefoglaló a kiadott játékverziókról a VII. kiadásig.
4.: Tudom izlések és pofonok, de én mindenképpen megemlíteném Ian Watson novelláit (Inkvizítor, Űrgárdista, Harlekin, Káoszgyermek és két rövid novella), persze erről is megoszlanak a vélemények, de nagy általánosságban ezeket tartják a legjobb Wh40k könyveknek.

A sereghez sok sikert és kitartást a festéhez! :C

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#3) D1Rect


D1Rect
(félisten)

A Star Wars fő eseménye és trilógián keresztül áthidaló fő cselekménye egy bolygó felrobbantása.
Ez a WH40K-ban egy kedd délelőtt.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#4) Tyrel


Tyrel
(őstag)

Jókor jött, épp tűkön ülve várom a Battlefleet 2-t... :U

(#5) Carlytoo válasza D1Rect (#3) üzenetére


Carlytoo
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

:C :C :C

Imádom a WH40k világát. Viszont én vagyok az asztali táblás játék híve. Inkább csak PC-s játékok, illetve temérdek mennyiségű könyv, ami a kezeim közé került. Nem bírom letenni. Volt sokszor, hogy másfél nap alatt olvastam el könyveket, mert annyira érdekelt a vége. Persze itt nem többet másfél nap alatt, hanem csak egyet, de többször előfordult. :D

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#6) HUmenetke


HUmenetke
(csendes tag)

Köszönöm az építő jellegű kritikákat! Eddig angolul olvastam könyveket, ezért körülbelül bármelyik fordítás eszméletlenül bántja a fülem :B (Fehér Sebhelyek wtf) Azért nem tudtam több képet feltölteni, mert kicsit sietősre vettem sajnos a dolgot.

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#7) HUmenetke válasza Cifu (#2) üzenetére


HUmenetke
(csendes tag)

Természetesen Ian Watson könyvei klasszikusak (habár azt hiszem már apokrif könyveknek számítanak, elvileg Rogal Dorn-nal kapcsolatban nem stimmelt minden a későbbiekben) Azért nem említettem most őket, mert mindenképp a jelenlegi állapotot akartam megmutatni.

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#8) Carlytoo válasza HUmenetke (#7) üzenetére


Carlytoo
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

Mi nem stimmelt az Imperial Fists primarchájával kapcsolatban?

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#9) HUmenetke válasza Carlytoo (#8) üzenetére


HUmenetke
(csendes tag)

Ha jól emlékszem, a Space Marine-ban Dornnak csupán az ökle maradt meg, amiben benne van a rendház összes eddigi vezetőjének neve, így kb. lehetetlen lenne a primarchát visszahozni a halálból. Későbbi könyvekben azonban már Dorn teste egészében nincs meg, így lehetővé vált egy Guillimanhoz hasonló visszatérés. (De ebben most nem vagyok 100%, nem volt időm utána nézni, csak saját kútfőből írtam)

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#10) Cifu válasza HUmenetke (#7) üzenetére


Cifu
(nagyúr)

A Games Workshop az elmúlt bő 10-15 évben úgy kezdte el felrúgni a régi lore-t, hogy az ilyenek már fel sem tűnnek.

A gond az, hogy a világ az első időkben, úgy a 3., talán 4. kiadásig elég konzekvens volt, sok-sok ködös részlet volt benne, de nem volt tele plot-hole-okkal. A Horus Heresy-re például külön táblás játék is épült, de a háttér két oldalban el volt intézve. És mindenki elégedett volt vele így.

Rick Priestley, Andy Chambers (megj.: ők ketten már nincsenek a GW-nél, leléptek), meg Jervis Johnson voltak azok, akik az első időkben pátyolgatták a világot. Ebben az érában sok dolog teljesen másképpen nézett ki, a Birodalom is kevésbé harcolt saját magával, az Eldák is sokkal inkább haldokoltak, az Űrorkok sem voltak annyira nagyon leegyszerűsítve, mint most. Ésszerűbb, egyszerűbb volt minden.

Aztán elkezdtek probélmák lenni a Lore-al. Nem tudtak semmit kezdeni a Squat-okkal? No problemo, a Tyranidák elsöprik a világaikat. Azóta se tudták ezt a történetszálat kezelni.

Hopp, ha már Tyranidák, anno a 90-es években a GW legnagyobb dobása a Hive Fleet játékok voltak (a világ minden részén lejátszották a Tyranida Hive Fleet-ek rajzását, és ez lett a hivatalos Lore), ahol a Tyranidák brutális károkat okoztak a Birodalomnak, gyakorlatilag a Déli Szegmensnek egy jó részét learatták, amit a mostani tudásunk szerint "visszanyerni" nem nagyon lehet, csak elpusztítani. Hol van most ez az esemény? Sehol. Nincs sehol kifejtve, hogy mi történik a Déli Szegmensben, milyen világok pusztultak el, vagy éppen vészelték át a Tyranida sáskajárást, nincs szó arról, hogy mi a kukutyin is történt, miután a Tyranida Fleet-eket sikeresen megállították. Semmi.

Másik lore "csoda" a Space Wolf-okkal kapcsolatosan ugyebár többször előkerült az, hogy "A Fenrisen nincsenek farkasok" (there are no wolves on fenris). Ezt a HH-ban ejtették el először (A Thousand sons), és azóta is ismételgetik, de kifejteni nem fejtik ki. Azt még hozzátették, hogy sose voltak farkasok a Fenris-en. A legáltalánosabb magyarázat az, hogy a Space Wolf-ok alakulnak át farkasokká.

Ütközési pont 1.: Ez teljesen új lore, a 4th edition Wh40k-ig sehol sem említették. A 2nd Edition SW Codexben még egy betű nincs erről.

Ütközési pont 2.: Az akkori és a mostani lore szerint is Leman Russ-t egy Thunderwolf nevelte fel. Vagyis bizony voltak ott farkasok eredetileg is. Sőt mi több, Freki és Geri, Russ két farkasa is Thunderwolf, velük együtt nőtt fel (úgy is mondhatjuk, hogy közös anya nevelte őket, "testvérek").

Ütközési pont 3.: A Space Wolf Codex egyik alapvető vonása, hogy a beavatási szertartásként le kell vadászni egy Fenris-i farkast (Fenrisian Wolf), az igazán nagy férfiak egyenesen a Thunderwolf-ra (ezt inkább nem magyarítanám ) vadásztak. Namost ez esetben a saját elfajzott testvéreikre vadásznak? Ez még Űrfarkas mércével is meredek lenne...

Ez pedig megint csak egy kiragadott példa. Tele van olyan "új" lore-al a Wh40k, amik szöges ellentétben állnak a korábbi lore-al, de még nagyobb gáz, hogy nem egyszer saját magukkal is ellentmondásba keverednek.

Emiatt én úgy vélem, hogy kb. a 4nd Edition-ig konzekvens a Warhammer 40k világa. Utána elkezd szétesni...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#11) HUmenetke válasza Cifu (#10) üzenetére


HUmenetke
(csendes tag)

Szerintem egy ekkora világnál, ami már a sokadik kiadását éli meg, szinte elkerülhetetlen ez a rengeteg logikai bukfenc :( Nyilván a GW is pénzt szeretne csinálni, szerintem ezért láthatunk majd olyan primarkákat feltámadni, akik elvileg 100%-ig meghaltak (gondolok itt Sanguiniusra főleg, elég nagy közönség kedvenc), ezzel mégjobban szét fog esni a lore, kicsit maguknak fogják gyártani a plot hole-okat, de remélem nem lesz igazam.

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#12) Vardar


Vardar
(tag)

Sanguinius visszatérése nem lenne annyira vészes, hiszen a HH szerint a Császár megszerezte a démon gyártás tudását és mindenki primarcha egy démon, a Császár lelkének egy szelete. Démont ölni meg ugyebár elég nehéz, kell hozzá az igazi neve, meg minden egyéb nyalánkság, szóval az immatériumban nyugodtan elkolbászolhat Ferrus és Sanguinius. De egyébként tényleg elég nagy plothole-ok vannak és logikai ellentmondások, pl viszonylag friss, hogy Belisariust, hogy a fenébe nem húzzák karóba a Marson, az számomra örök rejtély. Lesz még itt polgárháború Papa Smurf ide vagy oda.

(#13) Carlytoo válasza HUmenetke (#11) üzenetére


Carlytoo
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

Ugye azt tudjuk, hogy a Haemonculus-ok bárkit fel tudnak a lore szerint támasztani. Ez a " Lelkekre Szomjazó" elleni ellenszerük. A mestervilági eldáknak, pedig a soulstone. Véleményem szerint a Dark Imperium közvetlen előzmény sztorija a feltámasztásról egy akkora katyvasz, hogy majdnem az elvesztettem az Istencsászárba vetett hitemet. Viszont, ha már WH40K, akkor tud valaki valamit a Lost Primarchs részről? Ugye itt a II. és XI. légióra gondolok. Damnatio Memoriae lett a sorsuk a primarchájukkal együtt. Mit is csináltak ők? Hol tudnék ennek utána járni?

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#14) HUmenetke válasza Carlytoo (#13) üzenetére


HUmenetke
(csendes tag)

Egy időben engem is foglalkoztatott ez a téma, de nem nagyon találtam semmii hihetőt.. Egyesek szerint valami közük lehetett a Káoszhoz, talán valamilyen módon megszállta őket, nem tudom. Hallottam olyanról is, miszerint az egyik légiót szinte 1:1-ben beolvasztották más légiókba, főleg az Ultramarínok/Ultragárdisták (ez is borzalmasan hangzik magyarul) kaptak belőlük, ezzel (is) magyarázható a létszámbeli fölényük a többi légióhoz képest.

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#15) shiftythefox


shiftythefox
(csendes tag)

Klassz informatív cikk lett. Én csak festek, de azt veszettül,játszani sajnos majd egy másik életben. Amikor tervezhetőbb lesz a szabadidőm. Bátran ajánlom a hobbit mindenkinek.

Viszont a Games Workshopnak sosem bovsátom meg a primaris-okat. Gyönyörű, részletes figurák, de a loreba egy ku...a nagyot rúgtak vele.

--------------------------------------------------------- "One sword keeps another in the sheath."

(#16) Cifu


Cifu
(nagyúr)

@Carlytoo: Viszont, ha már WH40K, akkor tud valaki valamit a Lost Primarchs részről? Ugye itt a II. és XI. légióra gondolok. Damnatio Memoriae lett a sorsuk a primarchájukkal együtt. Mit is csináltak ők? Hol tudnék ennek utána járni?

Kíméld meg magad az időpazarlástól: nincs gyakorlatilag valódi lore azon túl, hogy valami miatt törölve lett még az emlékük is mindenhonnan. A hogyan és miért nincs kidolgozva, ráadásul ellentmondásos is, például hajdan arról volt szó, hogy a Horus Heresy kezdetén még megvolt a II. és XI. légió.

A Lexicanum-on egyébként ki van gyűjtve, ami elvben tudható róluk.

@HUmenetke: Hallottam olyanról is, miszerint az egyik légiót szinte 1:1-ben beolvasztották más légiókba, főleg az Ultramarínok/Ultragárdisták (ez is borzalmasan hangzik magyarul) kaptak belőlük, ezzel (is) magyarázható a létszámbeli fölényük a többi légióhoz képest.

Ez csak egy fan-made magyarázat-szerűség. Minden alap nélkül.

@shiftythefox: Viszont a Games Workshopnak sosem bovsátom meg a primaris-okat. Gyönyörű, részletes figurák, de a loreba egy ku...a nagyot rúgtak vele.

A GW élvezettel rugdalja a Lore-t már évtizedek óta. Őket az ilyen apróságok nem zavarják. Annyira nem, hogy miután a rajongók szétszedték például az újabb Codex-ek szerzőit a balance és a lore-rape miatt, a 8. kiadásnál nemes egyszerűséggel nem írnak szerzőket a Codex-ekbe.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#17) HUmenetke


HUmenetke
(csendes tag)

Nyilván ez nekik már csak 100% üzlet

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#18) shiftythefox válasza Cifu (#16) üzenetére


shiftythefox
(csendes tag)

Én elengedem, szépen építgetem a kis farkasseregem, van rá esély, hogy sosem látnak asztalt, de zavar ha nem egységes valami. Nyilván kellett egy kis design frissítés, csak tudnám akkor miért nem úgy oldották meg, hogy Mark X, ami nagyobb. Szevasztok. Az viszont tetszik amit a wulfenekkel csináltak, iszonyat jó a box,itt várnam a sorukra az asztalon.

--------------------------------------------------------- "One sword keeps another in the sheath."

(#19) Kalwa


Kalwa
(tag)

Farkas és Manó sorozatát ajánlom, ahol a 40k világáról magyar nyelven informálódhattok:

[Hammer Times Lexicanum]

[A srácok új csatornája, itt viszik tovább a Lexicanum sorozatot]

Rengeteg munka és igényes előadás, szerintem megérnek egy feliratkozást. :R

(#20) HUmenetke válasza Kalwa (#19) üzenetére


HUmenetke
(csendes tag)

Köszi, remek oldal! :R :R

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#21) Diabolis


Diabolis
(tag)

Engem a W40k az Inkvizítor sorozattal fogott meg. Ellenben az Űrgárdistákról szóló sztorik nem jönnek be. Szuperemberek, akik lenézik azokat akiket védeniük kell? Ne már.... A HH-éra pedig nekem túl kusza.

Viszont az Abnett-féle Gaunt Szellemei könyvek mocskosul jók, azokból továbbra is alig várom a folytatásokat.
A PC játékokat időnként próbálom, de valahogy nem tudnak megfogni. A táblás játékot pedig hiába nézem, nézem, és nézem, meredt szemekkel... De akkor is drága :D

(#22) kenand


kenand
(addikt)

Mi csak könyvben olvassuk :) Gaunt szellemei a csúcs, se a többi sem rossz (Horus Heresy stb)
Szukits kezében szebb kiadások jelentek meg egyébként, kár, hogy őket "letiltották"

(#23) kenand válasza Cifu (#2) üzenetére


kenand
(addikt)

Tényleg ízlések és pofonok Ian Watson novelláit alig bírtam elolvasni, nekem nem jött be. Gaunt Ghost az etalon számomra, az elő 5 Horus Heresy sem rossz és egész tűrhető a játék alapján íródott Dawn of War is.
Dan Abnett egyéb W40k könyvei is jók.

[ Szerkesztve ]

(#24) HUmenetke válasza kenand (#23) üzenetére


HUmenetke
(csendes tag)

Szerintem a Dawn of War egyenesen undormány a többi könyvhöz képest (erre akkor jöttem rá, amikor a DoW után elolvastam Ian Watson műveit)

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#25) kenand válasza HUmenetke (#24) üzenetére


kenand
(addikt)

Tény, hogy igazi rajongóknak nem komoly mű (első volt amit olvastam) de Ian Watson műve teljesen agyament volt nekem. Dan Abnett Eisenhorn és Ravenor trilógia viszont megint bejött.

(#26) HUmenetke válasza kenand (#25) üzenetére


HUmenetke
(csendes tag)

Dan Abnett szerintem is az egyik legtehetségesebb író ebben a témában. A HH könyvek is zseniálisak, eddigi csúcs nekem a Fulgrim Graham McNeilltől. Egyszerűen teljesen magával ragadott, ahogy megírta a karaktereket, nem tudtam letenni

"In the grim darkness of the far future, there is only war."

(#27) Diabolis válasza kenand (#22) üzenetére


Diabolis
(tag)

Én annyira nem bánom azt a letiltást. 3000 a könyv, 1500 a posta? Nanemár... Tuanékhoz pedig csak beugrasz és kész.
A szépségben viszont igazad van, az új Gaunt könyv pont baromira nem illik a többi mellé a polcon... :(

(#28) kenand válasza Diabolis (#27) üzenetére


kenand
(addikt)

Mivel vidéki suttyó vagyok én se Bp-re se Szegedre nem ugrok be könyvért.( 10000 Ft felett ingyen van a posta A Szukitsnál és 30-40%-os előrendelési kedvezmény van, mindig összegyűjtöm (több témában olvasok azért, SW , Alien stb, Tronok harca, Térség sorozat is jöhet) Az első 5 Szukis kiadású Horus Heresy is sokkal igényesebb, mint a Tuan, ráadásul ahelyett hogy folytatták volna a HH-t, kiadták az első 5 -Szukitsnál már megjelentet újra.....

(#29) csibe1 válasza kenand (#22) üzenetére


csibe1
(őstag)

Szukits W40k könyvek

Nem úgy tűnik, hogy letiltották őket.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#30) kenand válasza csibe1 (#29) üzenetére


kenand
(addikt)

A saját kiadásút igen (sajnos, pedig igényesebbek voltak, HH első 5, Gaunt Szellemei stb) de a Tuan könyveit s árulják elővételben 30-40% kedvezménnyel. Gyakorlatilag csak a Szukitsnál veszek könyvet...( átlaghoz képest biztosan sokat)

(#31) csibe1 válasza kenand (#30) üzenetére


csibe1
(őstag)

Értem. A könyveknél nincs ott, hogy saját vagy más kiadó könyvei.
A Horus Heresy, Gaunt szellemei könyveket én is olvastam; többször is.
Most már a Gaunt könyvek is átkerültek másik kiadóhoz?
Azt mondjuk nem értem mi nem tetszett a Szukitsnál, hogy elvették tőlük a kiadási jogot, más meg adhat ki itthon W40k könyveket.
Tudsz erről esetleg valami bővebbet?

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#32) kenand válasza csibe1 (#31) üzenetére


kenand
(addikt)

A Black library bekattant és elvette sok idegen nyelvű kiadó- többek között a Szukits- jogát, egy ideig nem is tudott megjelenni magyar nyelven Warhammer 40k könyv. Aztán talán megenyhültek és a Tuan elintézte, hogy ő lehessen a magyar kiadó és így a Black Library könyveit ő adja ki hazánkban, Szukits már csak árulja (korábban ő volt a kiadó is és szebbek voltak a kiadások)

(#33) kenand


kenand
(addikt)

Sajna a Gaunt Gosht-nál Dan Abnett van belassulva, Warmaster is több évet csúszott, Horus Heresy viszont még jó pár évig jöhet a Tuantól (ha folytatják) febr. elején jön a 11 és 12 (angolul 30 felett van a megjelent kötetek száma)

(#34) csibe1 válasza kenand (#32) üzenetére


csibe1
(őstag)

Köszi, érdekes csapat ez a Black Library.
Nem tudom mi volt nekik a biznisz a jogok megvonásában.
A Gaunt könyveket a 13-ik részig olvastam, majd apránként beszerzem a többit is.
Ahogy a Szukits oldalán ha jól láttam akkor egy új Gaunt regény van (A hadúr); a Horus Heresy és a Ravenor sorozatból is jött új rész.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#35) kenand válasza csibe1 (#34) üzenetére


kenand
(addikt)

Én is vadásztam a Gaunt regényeket, de nem sikerült mindet beszerezni (néhány csak e-bookban van meg)
Igen a Hadúr új, egy éve jelent meg angolul (több év csúszás után) fiamnak előrendelésben jött angolul a Bookdepository.co.uk-ról.

[ Szerkesztve ]

(#36) ripla válasza kenand (#32) üzenetére


ripla
(őstag)

Nem értek egyet. Nekem megvan a teljes Gaunt sor (is) a Szukitstól, mindegyik könyv hemzseg a helyesírási hibáktól, de így átlag 2-3 oldalanként.
A másik problémám, hogy a belső lapok olyanok, mintha kartonpapírból lennének.
A Tuan sokkal minőségibb könyveket tesz le az asztalra, a Szukits által kiadott Horus Heresy sort is inkább eladtam (azt az 5 darabot), csak hogy utána egységesen megvehessem a Tuantól.

[ Szerkesztve ]

Huawei P20 Lite

(#37) kenand válasza ripla (#36) üzenetére


kenand
(addikt)

Ízlések és pofonok...

(#38) kenand


kenand
(addikt)

Elgépelés /helyesírási hiba kevésbé zavar. Szebb, keményebb borító, jobb kötés, és a nagyobb-jobban olvasható betűméret jobban bejön nekem, de lényegtelen, úgy sem lesz Szukits kiadás többet...

(#39) Vardar


Vardar
(tag)

Abnettet én nem szoktam piedesztálra emelni, mert elég gyakran elég fordul, hogy az izgalmasan végigvezetett könyv végén, hirtelen elengedi a kormányt és valami deus ex machina módon egy orbitális baromsággal ér véget a könyv. A Nekropolisz, a Becsület őre stb. mind ilyen volt.

(#40) csibe1 válasza kenand (#35) üzenetére


csibe1
(őstag)

Közben én is beszereztem ebookban a sorozatot (telefonon is tudom olvasni ha várni kell valahol), és az összes W40k könyvet, de A hadúr még nincs meg.
Láttam jópár új W40k könyvet a Szukits oldalán (azt hiszem a Horus Heresy folytatása), majd valamikor átböngészem az újakat tüzetesebben.

Mit találtam: :D
Warhammer 40k cuccok

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#41) kenand válasza csibe1 (#40) üzenetére


kenand
(addikt)

Magyar HH 12-nél tart.
E bookra legjobb hely a canadhun.com lelkes csapat van, de az a szabály - üzlet rontás elkerülése végett- hogy a könyv megjelenése után 6 hónappal később készül el az e book. (ezért nincs még Hadúr (Warmaster) Gaunt Ghost sorozatból magyar nyelven...)

Dan Abnett sem hiba mentes, nem minden Gaunt könyv 100%-os, de akkor az egészet tekintve nagyon jó. Warmastertől - több év várakozás után - én is többet vártam...

De most láttam angolul már olvashatod is a 15-öst!!!!!

(#42) Carlytoo


Carlytoo
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

GOD EMPEROR

:DD :DD :DD :DD :D

"No sacrifice is too great, no treachery too small" - Inquisitor Horst

(#43) kenand


kenand
(addikt)

Friss ér ropogós Gaunt' s Ghost 15: Anarch febr 5-én jelent meg, book. depository.co.uk már el is küldte

Szép, igényes kemény kötés:

[ Szerkesztve ]

(#44) ripla válasza kenand (#43) üzenetére


ripla
(őstag)

Akkor hamarosan várható a Tuantól is a hazai kaidás. :)

Huawei P20 Lite

(#45) kenand válasza ripla (#44) üzenetére


kenand
(addikt)

Én is remélem, ez a fiamé, neki nem gond 2-3- óra alatt elolvasni eredeti nyelven , nekem könnyebb magyarul, de ha nem jelenik meg hamarosan, belevágok ebbe....

Tuan kiadás nem lesz ilyen szép, az biztos...

(#46) ripla válasza kenand (#45) üzenetére


ripla
(őstag)

A borító ugyanez lesz, már csak a jogok miatt is, a kötet meg a szokásos puhatáblás, bár engem nem zavar. :)

Huawei P20 Lite

(#47) kenand válasza ripla (#46) üzenetére


kenand
(addikt)

Papír is gyengébb, és a betű méret is kisebb -sajna engem már zavar, elértem azt a kort...

(#48) csibe1 válasza kenand (#47) üzenetére


csibe1
(őstag)

Igen, egy idő után nincs kedve bogarászni az embernek, főleg éjjel.
Ezért is tetszik az ebook. Bármikor beállíthatom a betű méretét, típusát, átteszem éjszakai módba stb. aztán nincs vele gond. :)
Kiváncsi leszek mikor jelenik meg itthon.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#49) kenand válasza csibe1 (#48) üzenetére


kenand
(addikt)

Sok mindent én is táblán olvasok, este egyszerűbb, strandon, viszont még árnyékban is jobb a papír...
Fiam a 35 Angol Horus Heresy-t is táblán olvasta, nem vettük meg őket papír alakban...kedvencem a www.canadahun.com , de a kedvenceinket azért inkább megvesszük, jól mutatnak a polcon is...

(#50) csibe1 válasza kenand (#49) üzenetére


csibe1
(őstag)

Anno teljesen véletlenül botlottam bele az ebookba, akkor még csak prc meg talán mobi formátumban voltak elérhetőek a könyvek. Az epub az később jött, azzal jó ideig nem is foglalkoztam.
PC-n kezdtem olvasni aztán vettem pár használt PDA-t, ha volt időm akkor melóhelyen vagy buszon is tudtam folytatni a könyvet.
Később apránként meglett elég sok könyv ami ott figyelt a polcon.
Ian ​Watson teljes Warhammer 40000 univerzuma elég húzós, nem csak olvasmányként, de cipelni is.
Ezt a könyvet teljesen véletlenül találtam egy vidéki könyvesboltban. :D
Mostanában inkább az ebookot részesítem előnyben, mert sajnos nem igazán van hely a könyveknek;
otthon sem meg utazásnál is egyszerűbb.
Néhol meg furcsán néznek ha könyvet visz magával az ember.
Így meg a telefonon magammal tudom vinni az összes kedvenc könyvemet. :)

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.