Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
half333
őstag
Ha minden igaz itt van leirás arról h hogyan lehet a fényérzékelőt kikapcsolni ill. letiltani,csak angolul,ugyhogy ha valaki perfect vágja,lenne szives leforditani,igy mindenkinek megoldódhatna a problémája,előre is köszi : [link]
[ Szerkesztve ]
-
kori18t
tag
Szerencsésnek érezhetem magam, hogy nem vibrál a kijelző?Ha letakarom az érzékelőt, akkor nagyon finoman, folyamatosan csökkenti kissé a fényerőt, abszolút nem zavaróan.Soha nem vibrál, bármit csinálok vele.Pár napja vettem dominóval,41.heti gyártás.
Ezernyi csók és ölelés a tervezőknek -
Stephan89
aktív tag
Csatlakoznék én is a klubba, megérkezett otthonra az Xperia Mini! Adjatok tanácsot, hogy bírjam ki péntekig? Akkor tudok csak hazamenni a fősuliról...
Üdv.
-
imcsoo
aktív tag
Érdeklődni szeretnék hogy vannak e vmi féle hibái a telónak és mik azok, mire figyeljek mielőtt megveszem? És hogy szerintetek t-nél karácsonyi akcióba fog még lejjebb menni a kártyás 40 ezres ára?
-
Kaminski
tag
Sziasztok!
Én is most vásárolnék egy telót a T-mobilnál. Első okostelefon! A mini/(pro)és a nokia 700-as között nem tudok dönteni! Esetleg defy+.
A nokia külalakra jön nagyon be (minőség érzet) + az AMOLED kijelző. És adatkommunikáció képességei is jobbak talán mint a minié. Pl. fentebb írtátok, hogy a mini wifi-je kicsit le van butítva ezért ledobálgat a hálózatról, bár nem tudom, hogy mennyire igaz. Szerintem az ingyenes nokia-féle navigáció is a nokia felé billenti a mérleget.
Viszont a mini hardver téren egyértelműen ütősebb és az android op.rendszerről sem szabad megfeledkezni, főleg, hogy jön rá állítólag a jégkrémszendvics. Bár nem vagyok benne biztos, hogy egy átlag user kihasználja e az android nyújtotta lehetőségeket és nem volna e neki elég egy symbianos rendszer, ami teszi a dolgát.
A mini gyermekbetegségei sem tetszenek! Természetesen a nokiának is lehetnek, kevés tapasztalat van még itt a fórumon róla.
A defy+ képességei közül a 3.7" kijelző és a valamivel jobb strapabíróság áll hozzám közelebb.
Hát nem tudom....! Ti mit gondoltok?[ Szerkesztve ]
Honor 8
-
JoolsNOS
veterán
-
Bailey
senior tag
válasz Kaminski #2758 üzenetére
Nekem android előtt 5800 volt, azt is elég kényelmesnek tartottam akkor. De az android szerintem sokkal felhasználóbarátabb. Megnyomkodtam már újabb Annás Nokiát de nem tudom elképzelni hogy visszatérjek. Emellett nem világos hogy mi lesz a symbian sorsa. Bár utoljára azt hallottam hogy a Belle után lesz még legalább 2 újabb női név. És nemrég előszedtem az 5800-át mert egy hónapja megjelent rá hivatalos frissítés, és mostanra a Nokia store-ban is elég nagy a kínálat a régi symbianra is. De a Marketet nem fogja felülmúlni.
A Defy+ szerintem elég jó készülék, de kérdés hogy mi lesz a frissítéssel. Bár szerintem az ICS-t elbírná és mivel ez új modell elvileg a 18 hónapos támogatás vonatkozik rá (főleg hogy a google megvette a moto-t). Viszont a sima Defy-re sem adtak ki 2.3-at. A kijelzője kicsit ugyan fakóbb mint a Minié viszont a nagy méret és felbontás kárpótol ezért. És még így sem olyan nagy a készülék mint néhány 3.2-es kijelzős modell. Viszont nyáron volt alkalmam tűző napon látni egy Nokia C6-01 clear black amoled kijelzőjét és nagyon jól lehetett látni. De a mini se sokkal marad el minőségben.
Nekem sima defy van cm7 rommal, abban is 1 gigán megy a processzor quadrantban 500 ponttal előzi a minit de a defy mégis lassabb. A +-ban meg elvileg ugyanaz a proci van csak csak gyárilag egy gigára tekerve.
Az akkuban viszont a defy+ egyértelműen jobb, és néha a vízállóság nagyon jól jön. Zenehallgatásnál is nekem a defy jön be inkább, valahogy jobb a hangzása. Persze ez szigorúan a saját ízlésem szerint. De azért a mini is nagyon szépen szól.
Kamerában egyértelműen a mini a nyerő. Főleg hogy a nokiában nincs autófókusz.
A mini gyermekbetegségei... a villogás reméljük a következő frissítéssel megszűnik. A melegedés nálunk ritka, ráadásul már tudja a szerviz javítani. A külföldi fórumokon pedig azt írják hogy a legújabb szériában már javították ezt is. Persze nem biztos hogy már abból kapnál. Vibrálás nekem a 2.3.4 frissítés óta ritkább mint előtte volt.
A telefonálás közbeni hangminőség a minin nagyon jó, a defyn szintúgy, mindkettőn van zajszűrős mikrofon. A nokiáról nem tudok nyilatkozni de a drágább nokiáknál ezzel sosem volt probléma.
Az sms írás a minin is nagyon kényelmes, a swype is jól használható.
A wifivel nekem nincs probléma egyik készülékkel sem.
Ha választanom kellene hogy melyiket tartsam meg őszintén szólva nem tudnék dönteni.
A maga nemében a defy és a mini is nagyon jó. Most éppen nézem hogy lehet-e kapni defy+ akkut mert akkor egy akku árából lenne tulajdonképpen egy teljes értékű defy+-om (na jó csak majdnem mert zöld kamerás a defym).
Tehát én az androidra szavazok. De mindenképpen menj el és nézd meg hogy melyik a szimpatikusabb, és főleg hogy a mini használható-e számodra.[ Szerkesztve ]
-
Hurkafej
aktív tag
Jó az új frissités? Azt olvastam, hogy mintha picit belassulna tőle a mobil. És a kikapcsolási animációt vissza lehet esetleg állitani a régire? (root nélkül) Az jobban tetszik
-
deakferenc75
tag
Ha egy saját fotót szeretnék beállítani háttérnek, nektek is csak egy részét engedélyezi?
Egy sárga négyzettel jelölhetem ki, melyik részét akarom a fotónak.A kérdés rossz, mert - gondolom - ez mindegyik minin így van, de akkor is mi a francért nem lehet a kép teljes egészét beállítani háttérképnek???? ........vagy én vagyok bal..sz? -
Bailey
senior tag
válasz deakferenc75 #2763 üzenetére
Mekkora a kép felbontása? Mert azért van ott a sárga négyzet hogy jelezze hogy mennyi fér el a kijelzőn. Egyébként meg a sárga négyzetet szét is tudod húzni és akkor több fér bele.
[ Szerkesztve ]
-
deakferenc75
tag
Egy 2 megás képpel próbáltam először, oké nagy volt neki, elkezdtem hát átméretezni a teló képernyőjének megfelelő nagyságra, de akkor is, csak kb. a kép felét engedi berakni, a sárga négyzettel szívat - igen tudom, kicsit szét lehet húzni a négyzetet, max. a kijelző felét foglalva így el.......
-
Bailey
senior tag
válasz deakferenc75 #2765 üzenetére
De a sárga négyzet mind az öt kezdőoldalra méretezi a képet. Mert a képet is görgeti ha lapozol. Tehát nem 320x480-as méretű kép kell, hanem 1600x480
[ Szerkesztve ]
-
Bailey
senior tag
válasz deakferenc75 #2767 üzenetére
Ha jól számolom 1600x480-as. Én nem láttam hogy lehetne egy oldalra egy képet rakni. A marketről szedtem le képet és automatikusan olyan képet töltött le hogy pont elférjen.
Esetleg egy képszerkesztő programmal összerakod ugyanazt a képet ötször egymás mellé.[ Szerkesztve ]
-
Bailey
senior tag
válasz deakferenc75 #2769 üzenetére
Én ezt tettem fel a marketről: Best Wallpapers & Backgrounds. Ezt telepíted, megnyitod és lehet böngészni a képek között kategóriák szerint.
De van több ilyen alkalmazás is.Kaminski!
A mini nagyon jól össze van rakva szerintem, de a defyn a hátlapnál alul nekem szép nagy hézag van de ez nem befolyásolja a vízállóságot mert a tömítés nem ott van. És persze be lehet nyomni a hátlapot, ráadásul ha beszéd közben nyomom akkor elkezd recsegni a hangszóró. De ez nem a korai hangszóróhiba és pár másodperc után elmúlik. De a +-nál lehet hogy ezen már javítottak. És ahhoz képest hogy a kihangosító hangszórója a hátlap alatt van ( nincs is nyílása) elég jó kihangosítva is
[ Szerkesztve ]
-
Bailey
senior tag
válasz deakferenc75 #2772 üzenetére
Szívesen!
-
deakferenc75
tag
Szerinted frissítsem a 2.3.4-re? Eddig gyors és jó a rendszer, bár a minap sokat szórakoztam, állítgattam a ketyerét, kipróbáltam a gyári mozgó hátteret, majd ezután behülyült a teló.Többször magától újraindult, lefagyott, ezt megcsinálta vagy 5-ször, erre én kikapcsoltam és bekapcs után jó lett.Az akku is jól bírja.Szóval csak arra vagyok kíváncsi,hogy az update után ugyanolyan megbízható lesz-e szoftveresen.A kijelző nem villog, remélem ezután sem fog.Ha jól tudom, te frissítetted és gyorsabbnak érzed..........
-
Sanyaman
tag
válasz deakferenc75 #2774 üzenetére
Én már újonnan 2.3.4-el kaptam (fekete T-s), fagyás még nem volt a 2 hét alatt, pedig én is sokat "birizgáltam". A sebessége abszolút jó, lazán veri az Ideos Slim tabletemét. (De ezt el is vártam tőle). Ami negatívumot tapasztaltam, az kb. fél óra navi után eléggé meleged akksi. (Persze nem tudom ez az előző szofttal is volt-e). Akku nálam másfél napot bír, pedig piszkálgatom rendesen Villogás nálam enyhén észrevehető, de nem zavaró számomra. Ennyit tudok segíteni, most jöhet, aki 2.3.3-ról frissített.
-
Sanyaman
tag
válasz JoolsNOS #2777 üzenetére
Az nincs, mert kocsiban használtam és mire mire hazaértem volna hogy rádugjam a MyPhoneExplorerre, addigra visszahűlt. De nem volt semmi hangjelzés, vagy fagyás, működött közben szépen, csak akkor éreztem, hogy jó tenyérmelegítő lett, mikor kiszálltam a kocsiból.
Közben raktam rá egy widgetet, ami mutatja a töltöttség mellett a hőfokot is, pont ezért, hogy meg tudjam nézni.
[ Szerkesztve ]
-
Stephan89
aktív tag
Remélem nem fog nagyon melegedni a kicsike navi közben sem!
Többek között ez is az egyik oka, hogy megválok az Omniámtól, mert hivatalos gyári IGO-val képes volt úgy felmelegedni, hogy a töltés leállt és persze hogy akkor merült le emiatt, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá, mert tök ismeretlen helyen jártam... Annyira forró volt, hogy azon csodálkoztam, hogy nem olvadt meg a telefon! Ezt a forrósodást most már gyakorlatilag minden egyes navigáláskor eljátsza, hosszabb utakra nem is lehet vele menni.Üdv.
-
Sanyaman
tag
válasz Stephan89 #2779 üzenetére
Amúgy lehet hogy ez még a belefér kategória. Végül is eléggé kicsike készülék. De mivel nincsenek pontos hőfokaim még, azért nem akarok itt felesleges pánikot kelteni! És végül is semmi hiba vagy leállás nem volt navi közben.
OFF: Egyébként vicces mert én is Omnia II-ről váltottam erre, és nálam is navi közben, ha töltöttem, hajlamos volt túlmelegedni és akkor egyfolytában ki-be kapcsolgatta a töltést, jöttek az üzenetek Mondjuk ez csak nyáron volt, mikor pont rásütött a nap.
-
dokee78
félisten
Mennyit kell szevedni ezzel a PC Companionnal mire frissíteni tudom vagy összekapcsolni.
Beszarás rendesen szerencsealapon megy nálam. -
mrlujoak
veterán
válasz dokee78 #2781 üzenetére
Nekem jogtiszta Win7 (32 bit) van fenn, és egyszer kellett feltelepítenem a PCC-t. Azóta minden csatlakoztatásnál (X10 mini) azonnal felismeri a telefont, és mehet minden művelet.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
ko9
addikt
válasz dokee78 #2784 üzenetére
Hát nem egy telót frissítettem már SEUS-sal (Android/nem Android), és egyiknél se okozott hibát (mind függő volt).
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ricsike81
aktív tag
van már a minire a 2.,3.4-hez frissebb kernel verzió ?
-
mrlujoak
veterán
válasz dokee78 #2784 üzenetére
Nem, még nem. De lehet neo lesz belőle...
Eleddig SIM "hiba" csak akkor lépett fel, amikor függetlennek vélt modellt frissítettem, és a szolgáltatóidegen SIM természetesen már nem működött...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
ko9
addikt
Hanyas most a legújabb Mini FW? .42-es, vagy .58-as?
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
hurrikan
addikt
Szükségem lenne pár Minis Widgetre amit fel szeretnék tenni a neo-mra.
-Analóg óra (napal sárga éjjel kék változat tehát nem a hagyományos az a neo-ban is van)
-Analóg világóra ugyanezen színezéssel
-Timer widgetLégyszi aki tudja nyerje ki és töltse fel az apk-kat.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps
-
the_stig
tag
Üdv!
Kölöknek vennék ilyen telót, frankón bejön a kis méret nagy tudás párosítás.
Az lenne a kérdésem, hogy ennél megoldották-e már azt a problémát, hogy
nem lehet az SD kártyára telepíteni programokat? SE X10 mini -nél még ezzel
szenved a kolléga.Kösz.
steew -
Bailey
senior tag
válasz deakferenc75 #2774 üzenetére
Én frissítettem, és utána nem volt vele különösebb gond. A villogás is javult utána. Lefagyás, reboot nem volt.
Viszont ma másodszor játszotta el hogy miután lecsatlakoztattam a pc-ről a minit, a programikonok egy része eltűnt mind az öt home screenről. Ezek mind a kártyára vannak telepítve, de volt olyan kártyán lévő app. aminek megmaradt az ikonja. Kicsit idegesít hogy újra kell rakosgatni őket. Azt hiszem ideje kipróbálni valami más launchert. Kár, mert nekem tetszik a gyári is.[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Azok közül is "csak" az X10 mini, mini pro és X8. A nagy X10 ugyebár már gyári 2.3.3-on van...
the_stig:
Egyébként az app2sd segítségével - amit root után tudsz a maradék 3 Xperiára feltenni - az SD-re történő "telepítés" is megoldott lett...
[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz Sanyaman #2778 üzenetére
Az, hogy melegnek érzed, különsebben nem jelent semmit. a telók 90%a meleg lesz huzamosabb használat után. Enyém max 43 fok kb 1óra erős 3d játék után. Tokban. És semmi hibajelenség, pedig a tokon keresztül is érzem, hogy meleg.
Amúgy ilyen a tok (tehát eléggé benntartja a meleget):[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
half333
őstag
Mennyibe került a tok? Milyen szinben van még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest