Hirdetés

2024. március 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ncc1701


ncc1701
veterán

Oldalüveget bézbólütővel is ütheted jó sokáig, max elfáradsz. De ha nekipöckölsz egy kerámia darabot, rögtön berobban.

(#2) sonar válasza ncc1701 (#1) üzenetére


sonar
addikt
LOGOUT blog

Nálad van ilyen a kocsiban?
Kerékkulcs másik vége csavarhúzó szerűen lapos, annak a hegyével próbáltam beütni.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#3) updog


updog
senior tag

Bakker... :( Kívánom hogy gyorsan legyél túl rajta! Tudom hogy kötelességünk segíteni, de én kb. azonnal ájulok egy infúzió bekötésének láttán is... szóval respect.

Nekem a kesztyűtartóban van övvágóval egybeépített kalapács (fel is lehetne csavarozni az ajtóra vagy a középkonzolra a tartóját, csak nem akarom szét***ni az autót), elvileg ez a hegyes végével azonnal beüti az ablakot. Párezer forintos cucc, de tényleg van súlya is, szóval remélem tudja amit kell (ne kelljen kipróbálnom hogy tényleg működne-e).

Ebben a szutyok időben még izolációs takarón gondolkozok, nagyszülők minden irányba 120-160 km fel a hegyekben, illetve előtte egy szolid 100km pálya, ha valahol leáll az autó (tavasszal már volt ilyenünk, 3 gyerekkel nagyon jó "élmény"), akkor legalább amíg jön a segítség, ne fagyjanak meg...

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#4) kuntics


kuntics
tag

Azt az embert nem tudom 100%ig sajnálni,aki nem hajlandó használni az övet. Ott van, ki van fizetve, meg kb 3 másodperc bekötni. Sokszor ennyin múlik egy élet… És nem csak magának árt, hanem azoknak is, akik majd utána hiányolják. Meg a te napod se a legjobb ezek után (Boldog mindent, amit ma ünnepeltek!)

Amíg volt autóm, addig volt nálam egy ilyen. Nem nagy pénz, kocsiban elfér, talan még működik is.

(#5) sonar válasza updog (#3) üzenetére


sonar
addikt
LOGOUT blog

Kösz! Szerencsére nagyon nem zuhantam meg, csak el kell terelnem a gondolataimat, hogy ne ezen agyaljak.
Autósimogató-s csatornán teszteltek ilyen kitörő cuccot. [link] De akkor nagyon nem győzött meg. De ezek után lehet én is veszek egyet.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#6) joghurt


joghurt
addikt

Először is köszönet, hogy megálltál (bár kötelező lenne, sajnos egyáltalán nem egyértelmű)! Másodszor a talpraesett segítségnyújtásért.
Ha a mentősök foglalkoztak vele, akkor elég jó esélyei lehetettek - te nem számoltál be durva külső sérülésekről. Az is lehet, hogy eleve infarktus stb. miatt csúszott le az útról.

Na, mondjuk a jelen formájában kb. tök haszontalan "elsősegély" tanfolyam szólhatna ilyesmikről is. Mert nagyon szép, ha tudod, mi az a stabil oldalfekvés, ha épp hozzá sem férsz a balesetet szenvedetthez.
Vagy taníthatnák (akár már általános iskolában) a DRSABCD-akciótervet - ami nem egy ZS kategóriás kommandósfilm címe.

D = danger (veszély). Bizonyosodjon meg róla, hogy az Ön és a beteg testi épsége nincs közvetlen veszélyben, a helyszín biztonságos. Amennyiben veszélyeztető tényezőt talál, távolítsa el azt.
R = response (válasz). Figyelje, hogy a beteg válaszol-e, reagál-e a felszólításra. Szóljon hozzá hangosan. Ha ismeri a nevét, ismételgesse azt. Rázza meg a vállait, és próbálja felvenni vele a kapcsolatot.
S = send for help (kérjen segítséget). Ha a beteg nem válaszol, kérjen segítséget. Amennyiben lehetséges, hívja a 112-t, és kérjen mentőt. Ha nem lehetséges, kiáltson segítségért.
A = airway (légutak). Nézze meg a beteg száját, torkát, és keressen idegen testet. Ha nem talált idegen testet, hajtsa hátra a beteg fejét, és emelje ki az állát, hogy átjárhatóvá váljanak a légutak.
B = breathing (légzés). Figyelje a beteg légzését 10 másodpercen keresztül. Alkalmazza a 3-as érzékelést (érzi-e a légzést az arcbőrén, hallja-e a légzést, látja-e a mellkas mozgását). Ha 10 másodperc alatt nem volt 2 megfelelő légvétel, kezdje meg az újraélesztést.
C = CPR – Cardiopulmonary Resuscitation (újraélesztés). Kezdje meg a beteg újraélesztését 30 mellkaskompresszió és 2 befúvás váltakozásával mindaddig, amíg a beteg magához nem tér, vagy a segítség meg nem érkezik.*
D = defibrillatio (defibrilláció). Ha elérhető automata defibrillátor, csatlakoztassa a betegre, és kövesse a gép utasításait.

Vagy hogy milyen fontos a feladatok delegálása is. Bármennyire is lelkes/elszánt vagy, ne akarj mindent egyedül megoldani! Pl. a nézelődők között lehet, aki a világért sem nyúlna egy sérülthöz, de nagyon jól el lehet küldeni takaróért. Más valaki lehet vonalban a mentőkkel. Megint más kiállhat az utcára integetni és odavezetni őket. Stb.

*: Egy aktuális, főmentős által tartott tanfolyam szerint a befúvás elhagyható. 1. A sérült vérében van oxigén, a legfontosabb, hogy ez eljusson az agyáig. 2. A te kilélegzett levegődben eleve kevesebb az oxigén és több a CO2. 3. A mellkaskompresszió során minimálisan nyomódik a tüdő is.

A tej élet, erő, egészség.

(#7) vallas


vallas
senior tag

Jujj ez elég durván indult, de azért remélem a nap többi része jobban telt
És boldog névnapot ;]

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#8) DeFranco válasza sonar (#2) üzenetére


DeFranco
nagyúr

resqme van a kocsiban (kocsikulcsnak ez a kulcstartója), erről el is hiszem, hogy beüti az üveget.

a kalapácsokkal az a baj, hogy pl. belülről nem tudod használni rendesen, mert lendíteni kellene, amire ott bent adott helyzetben nincs lehetőség, ebben viszont egy rugó feszít és lövi ki a kis tüskét.

@updog: izolációs fólia kapható decathlonban de szerintem máshol is ennyiért nyilván van három a kocsiban, plusz egy gyalásó és egy masszív deszka ha kell a kerék alá vagy ha puha talajon kell kereket cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#9) joghurt válasza DeFranco (#8) üzenetére


joghurt
addikt

Pontosan hogyan csinálja? A fekete bigyó húzza fel? Vagy az csak a "ravasz", és az egész egyszerhasználatos?

Izofóliát kirándulásokra is érdemes vinni. Elég egy bokaficam ahhoz, hogy kihűljön az ember, amíg odaér a segítség. Súlya meg kb. semennyi.

A tej élet, erő, egészség.

(#10) DeFranco válasza joghurt (#9) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a végén a kis fekete gombot kell az üveghez szorítva benyomni, az húzza fel a rugót majd a végponton löki ki a tüskét. tulajdonképpen a te erődet használja ki. elég erős.

(#11) sonar válasza DeFranco (#8) üzenetére


sonar
addikt
LOGOUT blog

Nah ez már szimpi cucc.

@vallas - Köszönöm! Szerencsére más meglepi már nem volt a nap hátra lévő részében.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#12) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Először is gratulálok a tettedért, szép dolog, hogy nem csak videóztál, hanem aktívan segítettél is!
Másodszor meg egyetértek Kuntics hozzászólásával, nagyon szép dolog, hogy önfeláldozón segítünk a bajbajutottakon, de a bajbajutott is felelős a történtekért. Ha az öv nem volt bekapcsolva, elképzelhető hogy az autó műszaki állapota sem volt alkalmas a téli körülmények közötti közlekedésre.
Most happy end lett a vége, de ha ugyanez az illető egy óvodásokkal teli buszmegállóba rongyol bele, máris más lett volna a vége. Szóval nem, nem tudom sajnálni az ilyeneket.

(#13) ncc1701 válasza sonar (#2) üzenetére


ncc1701
veterán

Nincs, sosem kellett. De ha egy plö gyujtógyertyát megtörsz, akkor már lesz. :)

(#14) ncc1701 válasza Jack Hunter (#12) üzenetére


ncc1701
veterán

Arról nem beszélve, h a lufikat is úgy tervezik, h övet használ az user. Ha nincs öv, szó szerint a pofájába robban. Nagy ötlet, igazi darwin díjas öv nélkül közlekedni lufis autóban.

(#15) sonar válasza DeFranco (#10) üzenetére


sonar
addikt
LOGOUT blog

Azt had kérdezzem meg, hogy kipróbáltad már valahogy?

#13 - ezek azok a dolgok amik jól hangzanak, de a való életben nem működnek. Mert kevés kivételtől eltekintve nem hiszem, hogy sokan azért hordanának maguknál törmeléket, hogy hátha majd egy sérültet kell kimenteni vele.

Illetve a történethez annyit, hogy a híradások alapján:
A férfi elesett és megütötte magát. Mivel nem érezte jól magát, ezért haza indult. A rosszullét valószínűsíthetően olyan gyorsan érte el, hogy már nem volt lehetősége félreállni és segítséget kérni.

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#16) ncc1701 válasza sonar (#15) üzenetére


ncc1701
veterán

Valamelyik tc adásban mutatta meg a Váyli Pista, meg nem is emlékszem, ki volt ott. Szétvert az oldalablakon egy fa bézból ütőt, eltört, de semmi. Majd megtörtek egy gyertyát, nekipöckölték, és berobbant. Ők is szkeptikusak voltak, én is, de ez tényleg így működik ezek szerint. Valamelyik szélvédőcserés videóban volt. Ha elhiszed nekem, jó, ha nem, hát pont leszarom. :)

Szerk: Ismerős nyomást érzett a szivénél, és mivel tudta, h milyen az egészségügy, ezért kocsiba ült, és bement a kórházba. Nem akart órákat várni a mentőre. Szívrohammal jó pár napig nem is engedték haza. Van ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#17) DeFranco válasza sonar (#15) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Papírzsepibe beledurrantottam vele hogy lássam, hogy működik, behúz, kiüt, de kemény tárgyba nem, mert gondolom ennek a hegye is tud tompulni, nem szeretném "elhasználni".

Én a videók és a tesztek alapján elhiszem, hogy működik, és nem ismerek ennél jobb opciót (a kerámia szilánk ugyanez az elv kb., az is van a csomagtartóban, de felesleges mert nincs jó helyen vész esetén, a rendőr viszont ugrik rá).

[ Szerkesztve ]

(#18) sonar válasza ncc1701 (#16) üzenetére


sonar
addikt
LOGOUT blog

Nyilvánvalóan máshogy látjuk a dolgokat, én nem a dolog működő képességét firtattam. Gyerek koromban én is szórakoztam ilyennel.
Hanem azt, hogy nem fogok ilyet hordani magamnál, és az autósok 99.9 vagy még több százalékánál sincsen. Első takarításnál biztosan szippantaná fel a porszívó. Nálam ez nem az életszerű kategóriába tartozik.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#19) ncc1701 válasza sonar (#18) üzenetére


ncc1701
veterán

Én is csak érdekességnek írtam, ne aggódj. Nálam sincs ilyesmi. :) Filmben meg a főhős beüti ököllel.

(#20) potyautas válasza sonar (#15) üzenetére


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

Nem a mentővel van a baj, hanem azzal az 5-6 óra várakozással a sürgősségin. Ha nem vérzel, nem sürgős.

(#21) ncc1701 válasza potyautas (#20) üzenetére


ncc1701
veterán

Valós lehet. Körfűrésszel nyáron megbibiztem a kezem, rögtön behívtak.

(#22) Graphics válasza kuntics (#4) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

törölve.

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.