- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thusor
őstag
válasz
alkatraz3000 #17 üzenetére
Az a baj, hogy az életben sok dolognak nincs értelme, de mégis kell mert nem mi irányítunk. Így ha van értelme ha nincs akkor is kell a papír és meg is követelik.
-
Thusor
őstag
válasz
alkatraz3000 #15 üzenetére
Hát igen ezt hinnéd..de nem mindegy. Sok olyan cég van ahol elvárják a papírt, persze nem mindenütt. De ugyanezen erővel azt is kérdezhetnéd magadtól, hogy azon a helyen ahol a tanult nyelv az anyanyelv az egyetemen minek kérnek papírt? Hiszen úgyis kibuksz ha nem beszéled a nyelvet a fizetős egyetemen, akkor minek kérnek papírt? Hát mégis kérnek, ua a munkáltató is...egy beszélgetésből nem minden esetben lehet leszűrni mire képes az adott delikvens, csak egy előszűrés a dolog...
-
Thusor
őstag
Azt ugyan csinálhatsz..ua mint a BME külföldön. TOEFL, IELTC, Cambridge. Ezt a hármat fogadják el nagyobb külföldi multi cégeknél, egyetemeken, főiskolákon. Ha tényleg olyan terveid vannak, hogy külföldön tanulni vagy külföldi nagyobb cégnél munkát vállalni akkor ezek közül valamelyiket. Főként a Cambridge javasolt mert az soha nem évül el de egyben a legnehezebb is. Aztán ha MSc szinten megcsináltál egy egyetemi diplomát mondjuk angolul akkor soha többet nem kell TOEFL, IELTC mert onnantól kezdve elfogadják a diplomádat mint felsőfokú nyelvvizsgát mindenütt a világon.
-
Simivok
senior tag
Lehet hogy a BME-t nem fogadják el külföldön, de itthon igen. Nekem az volt a lényeg, hogy meglegyen a +28 pont érettségin. Meglett. Ha majd megyek külföldre dolgozni, akkor csinálok mondjuk egy EURO-t, vagy ECL-t.
-
Én Origó francia felsőfokon voltam úgy másfél éve, de az valami embertelen volt. Semmi segédanyag, próbavizsga, úgy mentem oda, hogy ez most bármi lehet. Végül az írásbeli úgy nézett ki, hogy 20% értékben egy nyelvtani teszt, 50 kérdéssel, egy magyar szöveg tömörítése idegen nyelvre, egy idegen nyelvi szöveg lefordítása, egy sima szövegértés, és egy levél, hivatalos/félhivatalos.
Ezzel szemben az ismerőseim teljesen kakadva mesélik, hogy angol felsőfokon azért mentek ECL-re, mert hogy nyelvtan oda nem kell, meg nincseen fordítás, meg előre kiválaszthatják, hogy kivel akarnak szóbelizni. Ilyenkor mindig verem a fejem a falba. És ők ezt elhiszik, hogy mennyire durva a követelményrendszer... Ugyanezek szoktak panaszkodni, hogy az angol emelt érettséginek a hallgatása emberkínzás. -
Jhonny06
veterán
Velem maximálisan korrektek voltak minden szinten, amikor anno csináltam. Az már más kérdés, hogy egyetemi felvételin kívül már semmire nem jó a nyelvvizsga.
Ezeknek a legtöbbjét el sem fogadják külföldön, pl. egyetemi jelentkezésnél. Sokkal inkább IELTS, TOELF, Cambridge. Ugyan nehezebbek, de ez sem gyilkos történet és ér is valamit.
-
flash-
veterán
Középfokú nyelvvizsgánál (legalábbis Angolnál) jól tudom hogy a BME-s a legkönnyebb??
legalábbis nekem ezt mondták..
vélemény? -
Matada2.3
veterán
Én németből választottam, mert kellett gyorsan egy könnyebb középfok, nem olyan nehéz vizsga, sokan is szeretik ezért, köztük én is
A levél az tényleg köcsögül van pontozva, engem is lehúztak ott..
-
Kex613826
tag
Köszi
-
Simivok
senior tag
Hajrá!
-
Kex613826
tag
Én most tettem le Pittman alapfokút. Az írásbeli 80%, a szóbeli 10/12 pont. Ezzel fogok menni középiskolai felvételire, remélem az is sikerül
-
Simivok
senior tag
Nekem a szóbeli 79% az írásbeli 64%.
Velem nem voltak mocskok. Lehet szerencsém volt. -
alkatraz3000
senior tag
Engem másodjára buktattak meg a mocskok. Szóbeli most mar sikerült, de a levelirasomat 14 pontra minimalizaltak. Sem a magántanár, sem az ex középiskolai tanár nem értette mi van. Fellebbeztunk, de természetesen mi voltunk a sz.rok
-
SwissBread
csendes tag
Érdekes, hogy sikerült? Én a középfokot most raktam le a TELC-nél. De szeptemberben megyek felsőre azt szerintem a BME-n fogom csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Most januárban voltam BME-nyelvvizsgán, gondoltam leírom tapasztalataimat.A szóbeli egy szerdai napon volt, 14:00-kor....
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest