Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:33

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61055) awakening87 válasza migabi24 (#61047) üzenetére


awakening87
aktív tag

@cyborg X: Pontosan, jól gondolod :) Miután ugrott a knox, azóta már nincs értelme teljesen gyári rendszert használni, új lehetőségek nyíltak meg :)
Az Imperium rom egy darab .zip fájllal érkezik, csak a rendszert meg a kernelt tartalmazza. Custom recovery-ből kell feltenni, Grafikus, érintős Aroma-telepítője van, te választod ki, hogy mely összetevők/beállítások kellenek és melyek nem. Nem wipe-ol; a modemet és a bootloadert nem frissíti, azokat neked kell Odin-nal külön feltenni, ha még frissítetted volna fel valamelyik Lollipop-os verzióra. Elvileg ezt a modemes-bootloaderes részt nem is kötelező megcsinálni, de sokan ajánlják. A recovery-hez sem nyúl hozzá, de azt érdemes a customon hagyni, mondjuk TWRP-n.
A fenti modemes-bootloaderes-recovery-s szabály érvényes a legtöbb custom rom-ra.
Az Imperium 10.1-nek a Sima 5.0.1 HOH2-es gyári TouchWiz rom az alapja, azt alakítgatták mindenféle módon. Pl. ami leírás nélkül feltűnt: kibővítették az újraindítás menüt, néhány alkalmazásból használható az S6-os változat (billentyűzet, galéria, S Health, böngésző), és elvileg ki van javítva valamelyik memóriaszivárgás hiba is. Deodexelt, ezért az Xposed megy mindenféle barkácsolás nélkül. A Viper4Android is megy, de az nem a deodexelés miatt, ott a nem gyári kernel a nyerő :D

@flashcsiga: A modemed és/vagy a bootloadered az FNB8-as? Az tudtommal KitKat, szóval emiatt lehet akár bármi. A GPS Toolbox alkalmazás mit mond? Milyen időszervert állítasz be a Faster GPS-ben?

@migabi24: Nálam is ugyanez, láttam az xda-s videót, találtam egy appot S3-ra, plusz egy honlapot. Nemrég néztem meg a statisztikákat, összesen közel 1,5 órát eszik a ril-fd nevű kernel wakelock, ami szerintem sok. De mintha csak 3G-n lenne ez: H+-ról viszonylag gyorsan visszavált 3G-re, de már nem megy el Idle módba, 4G-n meg igen, de 4G-n meg egyébként is többet fogyaszt a telefon :D

@Silverblue75: Jó kérdés, még nem tettem fel. A HOH2-es gyári magában valószínűleg nincs olyan jó, mint egy mókolt HOH2-alapú (akár custom) rom. pl. memóriaszivárgásos hiba (ha nem lenne még kijavítva), plusz a sok felesleges alkalmazás. Viszont teljesítményben meg lehet, hogy jobb a gyári (mert nincs deodexelve és xposed sincs), legalábbis Antutu szerint.
Feltételezem, hogy a mostaninál is hasonló a helyzet. Egy rootolt, nem deodexelt custom romot szívesen megnéznék, vagy akár csak simán rootolva és kitakarítva, ahogyan sokan szokták.
Volt már fent nálam a Google Play Edition 5.1 (érintetlen, nem deodexelt, csak rootolt) is, az nagyon gyors és folyamatos volt, még sosem láttam ilyen sebességet S4-en. Egyedül a TouchWiz hiányzott belőle az extráival együtt :D
A KitKatnél viszont annyival nem jobb a Lollipop, hiába az ART futtatási környezet stb. Ha bevált a 4.4.2, maradj azon.

[ Szerkesztve ]

SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.