Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bullitz
aktív tag
Üdv tulajok!
Vacilálok mi legyen a következő teló az 5 éves HTC u11 helyett. Mai napig pöcröf, nem akad stb, viszont annyiszor ejtettem le hogy az üveglap darabokban potyog le illetve a töltés egyre nehezebb.. haldoklik a töltőkábel és mással nem igazán akar tölteni mert finnyás. S21+ és S21FE illetve iPhone vonalon nézelődök, most használtan majdnem 1 árban fut az 'FE' és '+'.
Esetleg 21 ultra?
Érvek, ellenérvek esetleg? segíCCSetek.
[ Szerkesztve ]
HALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Criminal017
őstag
A kamerabeállításokból csak nekem tűnt el az ultraszéles lencsére vonatkozó torzításjavítás lehetősége? Eddig volt egy kapcsoló, nem "kanyarogtak" a képek szélei mindenfele...
-
Usgyi
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen készüléket és lenne pár kérdésem.
1) Van rá opció, hogy az állapotsoron megjelenítse az aktuális hálózati adatátviteli sebességet?
2)Nem gesztus vezérlést használok, hanem a 3 fix virtuális gombot. Ezekhez be lehet állítani valamilyen funkciót? (például, hogy a home gombot hosszan nyomva kikapcsolja a kijelzőt)?
3) szerettem volna rá venni kijelző védő fóliát és azt mondták, hogy a kijelző védő miatt az újjlenyomat olvasó működése bizonytalan lesz. Ez tényleg így van?Köszönöm a segítséget! Üdv!
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
O.CS
aktív tag
Van olyan lehetőség a telefonon, hogy az okosórám akkuszintjét kitegye egy kis ikonba?
-
Karcub
senior tag
Tegnap óta használom ezt a telefont, eddig jó. Régebben volt s21plus meg s10plus. Alap használat mellett hogy bírja a telefon? Játék nagyon ritkán megy, zene, youtube, telefonálás és néma fotózás.
Nektek van olyan, amit egyből kikapcsoltok hogy ne merítse feleslegesen a telefont?
hol tudom kikapcsolni, hogy a háttérben ne frissitgessenek az alkalmazások, csak amelyiket engedem? mint iPhone-on hogy akkor frissül mikor megnyitom.[ Szerkesztve ]
-
FrankMonzano
őstag
Sziasztok! Ma vettem át a céges FE-t. Vannak tippek, hogy miket érdemes kikapcsolni, ami meríti az akksit?
-
Dr.NX
addikt
-
Notalab
tag
Szia! A Play Áruházban a beállításokon belül a hálózati beállításoknál. Két menüpontban is lehet állítani. Van olyan is, szó szerint, hogy "Ne frissítse aut. az alkalmazásokat".
A Galaxy Store-ban nem tudom, hol van, de biztos megkereshető.Ott is hasonló, ott van egy "Soha" menüpont. Egyébként van olyan is, hogy csak wifin frissítsen, én azt szoktam használni.[ Szerkesztve ]
...
-
FrankMonzano
őstag
válasz FrankMonzano #2558 üzenetére
Erre valaki esetleg? Amit lehetett és nem használok altattam/tiltottam.
-
kutga
nagyúr
-
senior tag
A NavStar nevű GoodLock pluginnal lehet rommá konfigurálni a 3-gombos menüsort (lehet 4. gombot is hozzáadni). Ez gyári Samsung app, de a mi régiónkban nem elérhető, viszont pl. apkmirror-ról beszerezhető, manuálisan telepíthető. Sok hasonló plugin van, amivel pl. a státuszsort, a legördülő menüt, gyorskapcsolókat, gesztusvezérlést, AoD-ot, záróképernyőt stb. lehet tuningolni. Ezeket pl. a NiceLock nevű alkalmazással lehet indítani.
Hasonló okosságok találhatók a GalaxyLabs pluginek (appok) között is.Ceterum censeo a legjobb navigációs megoldás a OneHandOperation+ (szintén store app).
-
senior tag
Kicsit körülményes (nem intuitív), de az adattakarékos móddal ez megoldható. Adattakarékos módban kizárólag azok az appok forgalmaznak adatot, amelyeknek explicite megengedi az ember. AZ is megadható, hogy a háttérben is, vagy csak a futásidő (amikor az app aktív) alatt használhassanak-e adatot.
Ezzel a beállítással nálad az adattakarékos mód lehet az alapértelmezett. -
senior tag
válasz FrankMonzano #2566 üzenetére
Nekem S20FE (SD) van, én is csak pár appot altattam / tiltottam. Ilyesmikre már semmi szükség sztem. Sokkal fontosabb az app engedélyeket alaposan testre szabni (csak azoknak az appoknak, csak azokat az engedélyeket megadni, amelyek valóban szükségesek), illetve kikapcsolni az értesítéseket azoknál az appoknál, amelyek esetén nem érdekesek. Emellett a háttérben futás lehetőségét érdemes tiltani azoknál az appoknál, amiktől nem várunk semmilyen értesítést / aszinkron eseményt. Plusz reklámszűrő is rengeteg felesleges I/O-t tud megspórolni (nálam Adguard premium, de már az adguard DNS is rengeteget segít).
Nálam így parádés az üzemidő, pedig GPS, BT, NFC, WiFi, mobiladat always ON...[ Szerkesztve ]
-
FrankMonzano
őstag
Üdv! A rezgést hogy lehet kikapcsoln Csak hangot szeretnék. Bármit állítok, a Messenger és egyéb értesítések jeleznek hanggal és rezgéssel is. Én csak hangot szeretnék.
-
kress
aktív tag
válasz FrankMonzano #2574 üzenetére
settings, sounds and vibration: notif. vib. pattern silentre
-
kress
aktív tag
válasz FrankMonzano #2576 üzenetére
ha alatta az intenzitasnal is levesed a notifjet?
-
Bullitz
aktív tag
Esetleg nem tudjátok, SES.hu-n a 10% diákkedvezményt és a készülékbeszámítós 20.000.-t egyszerre lehet használni?
Így már egész korrket áron lenne újonnan az S21FEHALA MADRID // 18' Auris HSD
-
Vikooo
addikt
Nem értem, több oldal tesztjét is elolvastam és nagyon ellentmondásosak az akkumulátorról alkotott vélemények, valahol átlagosnak írják, máshol "2 napos akkumulátor" de van ahol kifejezetten rossznak ítélik meg.
GSMArena elég objektív a saját tesztük alapján -nindegyik telefonon ugyan azt futtatják le -de nem tudom hol az igazság.
S22+ pl ugyan ekkora akkuval van szerelve, nagyobb kijelző de adaptiv frissítés illetve SD8 gen 1 SoC és sokkal jobb akkuidot mertek.
Mi alapján lehet ezt ma objektíven megtudni az érdeklődőnek?
-
klaya86
senior tag
Saját tapasztalat. Ez a teló biztosan nem lesz üzemidő bajnok, viszont egy napot lazán kibír 5-6 óra képernyő időkkel. Többször volt már itt téma, le is írtam többször. Rá kell szánni azt a 20 percet és átnyálazni a beállításokat. Vannak fent YouTube videók battery savingről. Azokat is érdemes megnézni. Nálam dual simmel, automata fényerőn lazán hozza a napot. 5 óra alá nem tudom bevinni a képernyő időt, max ha COD menne megállás nélkül, akkor talán. Nálam inkább 6 óra környéke a jellemző. Csak fórumok alapján (s22,s21) tudom azt mondani, hogy szerintem ez a telefon samsung S szérián belül mindenképp a jobbak közé tartozik üzemidő tekintetében. S21, S22 - nel nagyon sok a panasz az akku miatt. 3-4 óra sot amit tudnak. Biztos tudna jobbat valamelyik realme, vagy xiaomi, de samsungon belül szerintem korrekt.
-
Vikooo
addikt
válasz klaya86 #2581 üzenetére
Köszi!
Ha 1 napot így kibírt az menő! 1,5 nappal nem lennék beljebb, számomra az a fontos, hogy magabiztosan hozza az 1 napot.
Ami nálam meghatározó lehet még az a stand by merülés 4G -n vagy WiFi -n. Itt hogy teljesít? Ebben szerintem az iPhone fényévekkel jobb (ok, almát a körtével tök más nyelv a kettő).
-
klaya86
senior tag
Nekem egy éjszaka 4-5 % merül kb, bekapcsolt Wi-Fi meg ugye a két sim. Nap közben, mivel azért használom a telefont, így sok üres járat nincs. Ha mondjuk 2-3 óráig zsebben van és nem nézek rá, akkor sem veszem észre, hogy drasztikusan merülne. Amire gondolsz, az inkább az exynos procis Samsungokra igaz. Azok szeretnek készenlétben is merülni rendesen. Ez a telefon semmivel nem merül jobban készenlétben, mint az előző snapdragon 865ös telóm.
-
direwolf
őstag
Ha úgy jön ki a helyzet, hogy egész hét végén az asztalon pihen a teló, minden probléma nélkül elmegy 3 napot. Szerintem ha egyáltalán nem nyúlnék hozzá, meglenne a 4 nap is. Bekapcsolt 4g/wifi/bt mellett. BT-n lóg az órám folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Vikooo
addikt
SeStore -ban 229k -ról 259k -ra drágult péntek óta.
-
Roland0224
senior tag
Sziasztok
Usb Hub vásárlás előtt állok. És ha már veszek és amúgy sem olcsó (type c-s kell) akkor gondolkozom olyanon ami hdmi-s
Telefon tudja ha hubon keresztül rácsatlakoztatok monitort? Vagy akkor fölös olyat keresnem?
Válaszokat előre is köszi -
kutga
nagyúr
válasz SztiviVander #2591 üzenetére
Nem, csak most követték le, eddig nem emeltek. A Samsung oldalán egyénként nem változott az ára, igaz, 128-as nincs.
Let the Zone take me if I am.
-
Roland0224
senior tag
Egyébként nem tudom ki hogy van vele.
De legutóbbi frissítés óta nekem nem a legjobb az ujjlenyomat olvasó. Kéztartás ugyan az de csak rezeg össze vissza, hogy nem jó viszont néha felold, elég fura.
(Újraindítás volt de nem változott a helyzet) -
Vikooo
addikt
Hol lehet alaposabban tájékozódni arról, hogy az egyes frissítések a biztonsági folton túl (meg az általános "stabilitás és teljesítmény növelése" szövegen kívül) pontosan mit tartalmaz?
-
direwolf
őstag
válasz Roland0224 #2590 üzenetére
Igen, tudja a HDMI-t USB-n. A DeX frankón használható így, nem kell a wireless laggal szívni.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
LEON_01
tag
válasz Roland0224 #2593 üzenetére
Valamit biztos elálítottak, nálam sem úgy működik mint előtte. Eddig bármilyen helyzetben tettem rá az ujjam egyből felismerte, most viszont elég határozottan rá kell nyomni. Ja, és sokszor feloldás után, az értesítő sáv is azonnal lenyíllik teljesen pedig nem húztam le. Eddig semmi bajom nem volt vele. Ezt miért kellett....?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Beszámítás! Samsung Galaxy S21 5G 128GB/8GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung Galaxy S21 8/128 kártyafüggetlen, fehér mobiltelefon + rengeteg tok
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest