Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimav
őstag
Miért nem Rizs FM lett?
-
rohamkocka
csendes tag
Friss hír
Lekapcsolták a RiseFm-et
Megszüntette csütörtökön délelőtt az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a RiseFM rádió budapesti citadellai adását.
NOL| 2009. augusztus 27.Az NHH a hét elején közölte, hogy napokon belül kéri a rendőrség segítségét ahhoz, hogy az engedéllyel nem rendelkező RiseFM rádió adását beszüntettethesse.
A hatóság emberei korábban már megpróbáltak érvényt szerezni az adást megszüntető jogerős döntésnek, ám a rádió emberei megakadályozták őket abban, hogy a területre belépjenek, s ezt megtegyék.
Az ügy hátteréhez hozzátartozik, hogy a budapesti 88.1 frekvencián most két adó szól, a Rádió Infórum Kft. által működtetett Pont FM és a Rise FM, de engedélye csak az előbbinek van.
Mivel a jogerős rádióengedély nem a RiseFM Kft. nevére szól, a rádió törvénytelenül működött. Mivel a rádió magától nem hallgatott el, a hatóságnak kellett ezt kikényszerítenie.
A Rise FM korábban közleményt adott ki, miszerint "a vitatott rádióengedélyek visszavonására, illetve kiadására az NHH feltűnően gyors eljárásban kerített sort, és a jogerősséget úgy állapította meg, hogy a kérelmezőn kívül a másik érintett féltől minden jogorvoslati jogot megtagadott". Azt állítják, érvényes engedélyük van a sugárzásra, azért nem engedték be a hatóságokat.
A Rádió Infórum Kft.-t, mint a 88.1-es frekvencián műsort közvetíteni és készíteni jogosult céget tavalyi év végén adták el tulajdonosai a Rise FM Kft.-nek. Később a felek között jogvita alakult ki, aminek végén a korábbi eladók, élve visszavásárlási jogukkal, visszavették a céget. Ezt az MTI információi szerint a fővárosi Cégbíróság május közepén jogerősen be is jegyezte, s ezzel a RiseFM tulajdonosai elvesztették a jogukat a megvásárolt cég és frekvenciahasználat felett.
Az ezt követő eljárásban az NHH jogerősen kimondta, hogy újra a régi tulajdonosok dönthetnek a sugárzásról, mivel övék a jogosultság. -
Chieftec
őstag
válasz
rohamkocka #71 üzenetére
A leggazabb a mák kata valami botranyos ahogy nyavajog....
-
Chieftec
őstag
Juli 25 NiteRise Beachball party!!! Elovetelben csak 2 ropi a jegy!!!
-
törölt tag
no hogy tetszik a rádió mostanság?
-
engusz
veterán
Tényleg bővült a zenei paletta. Nem is kicsivel. Az esti műsorban van egy-két szám (mix?), amire mindig felcsillan a szemem.
-
rohamkocka
csendes tag
válasz
#54715584 #63 üzenetére
Már én is régóta vártam egy Deejay- pótló rádiót. Amióta nem volt, kényszeresen tekergettem a rádiót, szerencsére bejön 24 FM-adó.
De akkor is végre van Rise FM, bár kifogtak az ORTT-n, ugyanis megcserélték a balatoni és a budapesti adót, jelenleg a balatonin van hálózati tesztüzemmód. Amúgy meg ha jól értem, azon szőrözik az ORTT, hogy a Rise "körzeti adóként" van bejegyezve, így nem sugározhat x embernél többnek. A budapesti adó meg kapásból kb 3 millió embert jelent.
A Rádió 1 nagyon kommersz lett, kb. Danubius minőség, csak nem Celine Dion megy le napi 16x, hanem Pink. A Roxy meg nagyon vegetálhat, alig van szerkesztett műsor, javarészt DJ-k nyomják egész napi zenét. -
Úgy hallom ma már beindultak... Még csak pár perce szól nálam, de hallottam pár új zenét is, műsorvezető csak egy pillanatra szólt közbe, bemondta a szám előadóját és címét is. Eddig nem is rossz.
-
Még mindig tesztüzem... Nem értem miért kell az ORTT-nek minden apróságon fennakadni... Valamelyik nagypénzű rádió biztos lefizette őket hogy ez ne indulhasson be...
-
Thibbie22
tag
Üdv!
Biztos már tudjátok, de azért leírom, hogy az ORTT offolta a Rise FM-et. 30-án lement délben egy ultracsúcs intro, de aztán semmi hellosziaszevasz, csak folytatódott a tesztüzem.
Pletykák szerint az ORTT valamiért nem engedte, hogy a balatoni és pesti adást összekössék. Mert Ők már csak ilyen gyíkok...
Elméletileg ma már elindul tényleg, de nem 100%!!!
Saját véleményem, de már így teszt módban is lezúzza a fosh Britney, Rihanna remixeket toló Roxy-t, meg a magától elszállt radio1-et...
Viszont a DeeJay etalon és szerintem utánozhatatlan. Az a bagázs szétszéledt és csákány! Talán a feelinget pótolja a Rise FM, de DeeJay reinkarnációja nem lehet!
Ettől függetlenül: RESZPEKT
-
Hunter2
addikt
egy url-t dobhatna valaki amit a winampnak betudok adni.
THXÉn általában ezeket halgatom:
-
FlashR
tag
Tényleg jó kis rádió. Aki hallgatja az hallgasson bele a Trancetream.FM-be is!
-
törölt tag
Nagyon jó ez a rádió! Ha nem olvasom el ezt a témát, meg sem tudom hogy létezik!
-
törölt tag
hát azért nagyobb durranásra számítottam ,mint egy visszaszámlálás
-
Nemsokára indulnak, kíváncsian figyelek...
Sanyix: Az a "you used to..." szöveges, nem?Nem rossz az, csak már 5-ödjére hallom.
-
Sanyix
őstag
Az a gáz, hogy volt jópár jó zene, de mostanában bármikor bekapcsolom, mindig valami dagadt feka énekesnős ház zene van. (és mivel vizuális típus vagyok, egy idő után hányingerem lesz.
oje most végre nem.
-
engusz
veterán
Fél 12-től mostanáig volt egy-két korábbi kedvenc, amit leadtak. Szigetszentmiklós fele jártam az M0-n, tökéletes volt a vétel.
-
törölt tag
Örülök, hogy egyre több embernek tetszik
és sajnálom, ha emiatt meg kellett szűnnie másik adónakviszont holnap délben startol rendesen a rádió
remélem tudom hallgatni akkor
-
engusz
veterán
Behangoltam, elmentettem, köszönöm.
-
Xmodule
őstag
Meglepődve tapasztaltam, hogy kocsiban bármerre megyek rendesen szól a 88.1 RiseFM. tisztán. Tök jó!
(É-Pest)
-
naot
tag
Rise FM volt az electro-trance-whatever rádió a GTA III-ban is.
-
Capella
senior tag
Hogy szakadt volna rájuk a mennyezet.
A Pont FM rockadó meg megszűnt.
Ez volt az egyetlen úgy ahogy hallgatható zenei kereskedelmi adó.
Nemrég bekapcsolom a rádiót, előbb nem hittem a szememnek. Kiírja hogy Rise, és szól valami lekvárzsibbasztó monoton gépzene.
Azóta utánanéztem. [link] -
DesertDog
tag
Szívemből szóltál! Költözhetünk Hartmann Zoli után. Sajnos ez nem szól az autóban csak online, a semminél azért több.
-
bugjack
tag
Épp pont ma lettem figyelmes erre a hírre, a teremben nyomták...
Csupa kellemes emlékem van ezzel az adóval kapcsolatban. Tavaly nyáron 1 hét balatoni vakációm során csak ez szólt. Akkor még Jován (ex disco's hit dj...) volt a zenei szerkesztő, és meg kell hagyni nagyon jól csinálta... Remélem még mindig Ő az, mert akkor sikeres lesz a műsorszórás is, nem csak a netes adás.
Köszönöm a felvilágosítást, lesz mit hallgatnom meló közben!
-
Madmax81
aktív tag
Igazad van a mostani rádió felhozatal rémes mindenki a Slágert utánozza
Ez a rádió legalább egy oda..aszós adó volt két húzó emberrel Zoo ás Nyali .
Nem igazán az én műfajom ( a Rock zenét szeretem ) de a letöltött adásokon szét szoktam röhögni magamat és bevallom a zene is nagyon jó -
gV
őstag
köszi
el is mentettem az url-jét a wmp-be
Madmax81: én jobb hiján azokat a régi adásokat és a trancetreamet hallgatom ha rádiozhatnékom van
-
syl5
őstag
ÁÁÁ ettől még csak jobb lesz a Rise? (nem is tudtam, hogy teszt adás van most; így is király volt....kevés duma, sok zene
)
-
törölt tag
még csak tesztadás van
30án délben indul a buli
addig tele lesz spotokkal -
Xmodule
őstag
Köszi! Tiszta jó rádió!
-
Madmax81
aktív tag
Rádió Deejay utódja a Balaton Rádió volt akit érdekelnek a régi adások Ittletölthető minden
-
Z-o-t-y
tag
Halgatom egy ideje, tetszik, remélem majd idővel terjed vidékre is, pl debrecen vonzáskörzete.
Gyér a rádióválaszték errefele. -
Typhoon47
senior tag
vicces, hogy manapság miket hívnak zenének
oks, leülök magamtól is, köszi.
tYp. -
Chieftec
őstag
Az 5 masik electro radio kozott ezis benntvan a listaban. Nagyon kellett mar egy ilyen Magyarorszagon is. Radio1 mar dog unalom kb ugyanaz a 30 szam porog minden nap az adott napszakokban.
-
Sanyix
őstag
Jóféle, tetszik. Analóg módon hallgatom az mp3 lejátszómon most a melóból, kicsit tompa a szterejó a nem tökéletes vétel miatt, de eddig jó.
-
törölt tag
a Rise FM kicsit populárisabb, mint a Deejay volt, de akkoriban is más zenék mentek, és most is
de azért van jó pár ugyanolyan zene itt is
és igen, végre megérte bekapcsolni a rádiót, napközben is
-
Ez most még csak "tesztadás", január 30-án ha beindul a rádió, akkor lesznek műsorok is, valamint eltűnnek ezek a spotok.
Nem tudom, nekem bejön, kicsit feldobja a hangulatomat, úgy mint anno a Deejay. Egyébként a rádiót nem kapcsoltam be már jópár éve azér, hogy zenét hallgassak. Nem volt miért... Most úgy látszik, érdemes bekapcsolni.
Persze, a Deejay nem elekrohouse-t adott egész nap, volt ott is minden vegyesen..Viszont a Roxy-nál és a Rádió1-nél sokkal jobbnak ígérkezik, ha nem ismételnek majd annyit. (A fent említett két rádiónál kb. 3-4 órás blokkok vannak, amik ismétlődnek. Baromira unalmasak tudnak lenni.)
-
Cicoo
csendes tag
"Hozza a régi Deejay feelinget."
Mindeki ezt mondja, pedig közel sem jár hozzá.. Nagyjából 1-1,5 órát hallgattam: szám, spot, másik szám hasonló szöveggel, spot, szám, spot..
Van kb. 4-5 spotuk, és minden szám után beraknak egyet. Idegtépő.
Ráadásul rendkívül változatos, hogy 5 sablonos, egysíkú electrohouse ocsmányság után leadnak régi klasszikus címén valami unalomig ismételt, és azóta agyonremixelt dalt. De azok legalább jobbak, mint a napi rotáció..Ha már Zoo-t és Nyalit emlegetjük: [link]
-
Mulderpapa
aktív tag
Már vagy 3 napja a Rise FM szól a kocsiban. Haver ráhangolta a rádiót, nekem meg bejön, pedig zenei téren "mindenevő" vagyok.
-
törölt tag
örülök, hogy pár ember máris rákattant a rádióra
kellemes kis számokat nyomnak most, én már dúdolgatok itt sütés-főzés közben
bár néha nálam kicsit elmegy az adás...lehet az erősítő hibája? -
Ráhangoltam, hallgatom, 3 szám ment le, eddig tetszik. Hozza a régi Deejay feelinget.
Sajnos olyan műsörvezetőket nem fognak találni, mint anno Zoo és Nyalaka, de legalább a zene elfogadható.
A hazai FM adók nagyrésze hallgathatatlan. A Petőfi (MR2), ami néha elfogadható és nem a reklámokról szól.Köszönöm hogy értesítettél!
Én is tovább adom...
-
brownus
veterán
válasz
bolondember #15 üzenetére
melyik rádiónál nincs ez így? én a petőfi és radiócafé-t hallgatom, és csak hétvégén szoktak kicsit változatosabb műsorokat játszani.
ezen a rise-on csak négynegyed van?
-
törölt tag
válasz
bolondember #15 üzenetére
én reggel szoktam hallgatni, hogy "Zsuuusziiiii"
sztem a nagy beindulás is majd 30-án az lesz, hogy jönnek a reggeli, napközbeni, dj műsorok
ismételnek igen, de ahhoz képest elég nagy a választék, és mostanában egyre több új számot is játszanak, amiket eddig csak a "klubokban" hallottam
és persze jó a régi számokra is nosztalgiázni picit
-
bolondember
MODERÁTOR
megnyugodtam, h nemcsak én hallgatom és kedvelem ezt a rádiót (bár, h mostanában Tííííííííííímóóóóóóóóóó is ott van, nem kicsit rontott a színvonalon!)...
amikor megyek a Balatonra, mindig a következő a műsor: Érdig proxy, Szfvárig Petőfi, onnantól meg Rise.
nem rossz, de ha sokat hallgatja az emberfija, akkor azért nem kicsit észrevehető a nagyobb mértékű ismétlés...
de azért még mindig a legjobb itthon (amiről tudok)... Mármint EBBEN a stílusban.
-
Latency
senior tag
Nekem ez a kedvencem: TranceTream.fm
-
törölt tag
Szívesen várom a visszajelzéseket, hozzászólásokat, véleményeket a témához.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok, azért is vetemedtem erre a pár soros szösszenetre, mert 3 évvel ezelőtt sokak kedvenc rádiója,...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest