Hirdetés

2020. november 25., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zsolt501


zsolt501
nagyúr

Ez mitől is lesz jó a vásárlóknak és a PH látogatóinak? :F

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#2) Hieronymus válasza zsolt501 (#1) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Attól, hogy prémium szolgáltatás. :DD

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#3) Victoryus


Victoryus
addikt

Hozzászólásban legalább lehetett jelezni a többi vevőjelöltnek, ha valami nem stimmelt az adott termékkel, eladóval.

(#4) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

lol

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#5) plömplöm


plömplöm
őstag

"Ha prémium előfizető vagy, akkor mostantól kikapcsolhatod a hozzászólások megjelenítését minden Hardveraprón feladott hirdetésedben (hirdetés szerkesztése és ott legalul)."

azaz nem maga a hozzászólás tiltható le, csak a megjelenésük? tehát azt lehet bekapcsolni, hogy adott hirdetésnél ne látszódjanak a hozzászólások?

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#6) vhw válasza plömplöm (#5) üzenetére


vhw
addikt

De kinek? A premium tagnak, vagy mindenki másnak (=letilt)?

"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

(#7) kemotox válasza Victoryus (#3) üzenetére


kemotox
addikt

Szerintem pont ezért jött be ez a 'fícsör'. Sok volt a panasz gondolom :DDD
Személy szerint undorító mikor tök leplezetlenül át akarja valaki verni a másikat. Én is szoktam olyankor kommentelni. "Üzletrontás" nabumm.
Ha tényleg ez miatt van ez az újítás, akkor kicsit érdekesen látják a modik a dolgot.
Szerk.: Mondjuk most hirtelen nekem sem tiszta, hogy ez most kommentelés lehetőség kikapcs saját hirdetésnél, vagy csak kommentek elrejtése.

[ Szerkesztve ]

(#8) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Aki bekapcsolja ezt a szolgáltatást egy hirdetésnél, akkor ott azon az egy hirdetésen eltűnik az új hozzászólás írásának a lehetősége és ha már volt hozzászólás, az is, az összes (tehát nem lehet egyenként törölgetni). Az eladó sem fogja látni őket.

10-20 évvel ezelőtt nagy átlagban normális kommentek születtek egy-egy hirdetésnél. Ma már nem. Valamit kezdeni kell ezzel a helyzettel, ez egy első lépés, meglátjuk, hogy mi lesz.

A csalókat a jelentés gombbal lehet eliminálni, amúgy sem kifizetődő minden reghez prémiumot venni.

[ Szerkesztve ]

(#9) Lauda válasza Victoryus (#3) üzenetére


Lauda
félisten

Ha nem tudsz hozzászólni is jelezheted neki privátban például. Ha az eladó problémás, azt pedig jelentheted a megfelelő módon. Ez utóbbinak egyébként sem volt helye a hozzászólásokban.

(#10) DeFranco válasza zsolt501 (#1) üzenetére


DeFranco
nagyúr

lesz pénz új macskás fotókra a gettyimagesről

[ Szerkesztve ]

(#11) cskamacska válasza Lauda (#9) üzenetére


cskamacska
addikt

"Ez utóbbinak egyébként sem volt helye a hozzászólásokban."

Pedig máshogyan nem nagyon lehet. Visszajelzés kizárólag az eladótól függ(effektíve nem lehet negatívat adni :U ), modiknak pedig csak a direkt átveréseket lehet jelenteni. Kommentek kikapcsolásával a tényleges bant hozó pofátlan csalások kivételével minden szabad, nincs semmi visszacsatolás. :(

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#12) Lauda válasza cskamacska (#11) üzenetére


Lauda
félisten

Ha már visszaigazolta a vásárlást, úgy értékeled, ahogy szeretnéd. Egyébként nem sokkal vagy előbbre, ha beírkálsz a hirdetése alá, mert ő meg a hirdetést bármikor törölheti a hozzászólásokkal együtt.

[ Szerkesztve ]

(#13) cskamacska válasza Lauda (#12) üzenetére


cskamacska
addikt

Mint írtam, nem lehet negatívat adni. :( Nyilván nem fog visszaigazolni semmit, ha sumákolt bármiben. :U

Valamikor akkor sem igazolnak vissza, ha 3 hirdetés után pozitívat adtam volna, mert tökéletesen lezajlott az átvétel. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#14) Kalandor válasza cskamacska (#13) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Nyilván nem fog visszaigazolni semmit, ha sumákolt bármiben. :U
Tudod az elutasított értékelést is jelenteni (ott a sorban az ikon), és ha jogos, akkor engedélyezzük az értékelést akkor is, ha ő elutasította.

(#15) Saycz


Saycz
senior tag

Hasznos funkció a sok unatkozó gyökér ellen, én is utálom amikor jönnek sopánkodni, hogy drááága, aztán töröltethetem a hozzászólásokat.

16 éve a PH-n.

(#16) #00137984


#00137984
törölt tag

Eddig a hirdetések kifogásolható tartalmi részét inkább privátban jeleztem a hirdetőnek. Ahogyan itt már emlitették, ha gond van a hirdetésben azt jelezhettük privátban vagy a HardverAprón. Privátban nem keresek meg már senkit, mert haszontalan időpazarlás informálni ezekről másokat és jó ha ezért már nem tesznek egyből tiltásra. Most már ennyi beleszólásunk sem lesz, ha valaki tévesen adja meg a termék jellemzőit vagy a hozzá illeszkedő árat indokolatlanul nagyon magasra helyezte. Régen minden jobb volt... Mint jeleztem már egyszer a hirdetéseket is lehetne külön értékelni, sokan itt egész biztosan negativ értékeléseket érdemelnének. Viszont a Prémium letiltható hozzászólás még tovább fokozza majd a nyerészkedők és a csalók számát. HardverApró szinvonala és megitélése sokak számára ezért süllyedt a Jófogás szintjére. Mivel sok hirdetés mindkét oldalon fent van, ez a hozzáállás nem javit semmit sem...

[ Szerkesztve ]

(#17) #00137984 válasza Kalandor (#8) üzenetére


#00137984
törölt tag

Ha a nyerészkedő és csaló hirdetéseket egyenként jelenteném (a hibás termékjellemzőket is ideértve), akkor a napom rámenne és nektek ez még több pluszmunkát jelentene. Hardver és a konzol, házimozi és az audió hirdetéseket szoktam mostanában nézegetni. Veszek néha ezt-azt, de néhány alkalommal már ráfaragtam...

(#18) Saycz válasza #00137984 (#16) üzenetére


Saycz
senior tag

Mi közöd van hozzá, hogy indokolatlanul magas az ár? Nincs rá pénzed, nem veszed meg, mindenki annyiért hirdeti a cuccait amennyiért akarja, majd ha nem viszik el időben akkor árat csökkent.

16 éve a PH-n.

(#19) Lauda válasza #00137984 (#16) üzenetére


Lauda
félisten

Most már ennyi beleszólásunk sem lesz, ha valaki tévesen adja meg a termék jellemzőit vagy a hozzá illeszkedő árat indokolatlanul nagyon magasra helyezte.

Amúgy mi a különbség, hogy az új gombot nyomod meg, vagy a privát küldését? Szerintem utóbbi még jobb is, mert arról biztos tudni fog a hirdető, a hozzászólásokat meg lehet soha nem olvassa. :F Sőt, ha prémium előfizető vagy, azt is látod, hogy elolvasta-e már, vagy még nem.

szerk: igen, az árhoz meg nincs köze másnak, csak az eladónak és a konkrét érdeklődőnek. Ha valakit érdekel a termék, majd megbeszélik.

[ Szerkesztve ]

(#20) #00137984 válasza Saycz (#18) üzenetére


#00137984
törölt tag

Ha nagyon érdekel, akkor csak rákérdezek... Ha ez a mentalitás a válasz, ami a részedről most érkezett, akkor inkább az EBAY hirdetést rendelem meg.

(#21) Kalandor válasza #00137984 (#17) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

A nyerészkedés egy családban, barátok közt értelmezhető dolog: Józsi ne szívassa már meg Bélát, hogy ennyiért akarja neki odaadni, oké. De az interneten, egy ekkora közösségben, kvázi idegenek között ez értelmezhetetlen.

A termékjellemzőknél inkább tévedés szokott lenni, kevés az a marha amelyik kiírja szánt szándékkal egy Celeronra, hogy 64 MB cache van benne.

Még valami: nincs olyan, hogy egy hely tiszta és tökéletes. Azt a helyet mondjuk Szingapúrnak vagy falanszternek nevezik, de akkor ennek az az ára, hogy az is 100 dollár büntetés, ha tüsszentesz az utcán. Nem kellemes hely.

(#22) #00137984 válasza Lauda (#19) üzenetére


#00137984
törölt tag

Privátban szoktam kérdezni, de úgy ritkán jutunk közös nevezőre, ha a termék ára és a postaköltség sok esetben köszönöviszonyban sincs a termék értékével.
Ha kifogásom van ez ellen, máris kifakadnak... :F Mint az előbb itt... :U

[ Szerkesztve ]

(#23) #00137984 válasza Kalandor (#21) üzenetére


#00137984
törölt tag

Küldhetek privátban linket... Vagy ez rontja valakinek itt az érdekét? :)

(#24) Lauda válasza #00137984 (#22) üzenetére


Lauda
félisten

Ha ezt hozzászólásban írod meg, akkor más történik?

(#25) Kalandor válasza #00137984 (#23) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Inkább ne, biztosan sérti valakinek az érdekét, akinek a zsebében vagyunk, tuti szúrja valakinek a szemét mert a fizetési listáján vagyunk, de az is lehet hogy azé me a haverom.

(#26) #00137984 válasza Lauda (#24) üzenetére


#00137984
törölt tag

Ha valaki nem tudja egy termék valójában mennyit ér, akkor van egy beárazós topik. Ha ezt privátban jelzem, akkor általában nem történik semmi.

A pénzem máshol is el tudom költeni... :)

[ Szerkesztve ]

(#27) #00137984 válasza Kalandor (#25) üzenetére


#00137984
törölt tag

:DDD :R

(#28) Lauda válasza #00137984 (#26) üzenetére


Lauda
félisten

Ellenben ha beírsz a hirdetés alá, akkor igen... Aki a privát után nem foglalkozik veled, az máshogy sem fog. De amúgy sem érthető, hogy ha nem akarok valamit megvenni, miért írkálok a témához. Ha meg érdekel a termék beszélünk róla, aztán vagy megegyezünk, vagy elválnak útjaink.

[ Szerkesztve ]

(#29) DeFranco válasza Lauda (#28) üzenetére


DeFranco
nagyúr

te akarsz kommentelni minden hirdetéshez?

(#30) Kalandor válasza #00137984 (#26) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Nincs olyan, hogy X termék Y összeget ér és kész. Neked ennyi, másnak annyi, lehet időszakos átváltozás, időszakos elérhetetlenség, keresletváltozás, kell a pénz, nem kenyérre kell, stbstbstb. Ezt vagy elfogadod vagy elkezdesz harcolni a világ ellen és ettől megőrülsz (vagy megőrjítesz minket).

(#31) #00137984 válasza Lauda (#28) üzenetére


#00137984
törölt tag

Az ilyen mentalitást lehetne értékelni negativra, mert ha többen jeleznék a kifogásolt részt, akkor talán javulhatna megint a HardverApró.

PH! tesztekre szintén szoktam reagálni... Tudod, mert ez engem még picit érdekel. :)

[ Szerkesztve ]

(#32) #00137984 válasza Kalandor (#30) üzenetére


#00137984
törölt tag

Meg tudom itélni egy proci vagy konzol jelenleg elérhető árát, és van az a felső határ amiért még kell nekem. Mégha számomra ez picikét drága is, de van az a pénz... Viszont a másik végletben kevés kompromisszumot vállalnak egyesek, ha ennyire ragaszkodnak egy elrugaszkodott árhoz. Nekem is nagy türelem kell ehez a mentalitáshoz, de megoldom... :)

(#33) Lauda válasza #00137984 (#31) üzenetére


Lauda
félisten

Miről szólna az értékelés? Hiába jeleztem neki, hogy magas az ár, nem vitte lejjebb? :F

(#34) cskamacska válasza Kalandor (#14) üzenetére


cskamacska
addikt

Augusztusban Vateráról vettem egy relatíve ritka alaplapot(Asrock 775Dual-VSTA) egy selejtező cégtől egész jó áron több más alkatrész mellé. Az amúgy kiválóan csomagolt pakkból a lap úgy került elő, mintha a lőtéri kutya szájából rángatták volna ki: PCB-n hajszálkarcok, északi híd két tartó pöckéből egyik hiányzott, így a hűtőborda lifegett és ezzel le is sarkazta a chipet (nem a postán, mert a lap külön kapott fóliát ami tartotta a bordát), memória foglalatok tartópöckei letörve. Ha a piaci lomisoknál látom, hozzá sem nyúlok, de még ingyen sem fogadtam volna el.
Ebből Vaterán az 1 darab alacsony felbontású képen annyi látszott, hogy egy picit mintha meg lenne emelkedve az említett borda, de azt is csak utólag, jól megnézve. Ennek tetejébe az északi híd újrapasztázása, és a pöcök pótlása ellenére első két-három alkalommal el sem indult. :o

Cég ügyfélszolgálata, ha nem is gyorsan, de körülrajongott mint egy pincsikutya(többet ért nekik 3 pozitív mint a rendelés pár ezer forintja :) ), a lap is "megjavult", később stabilan működött, a mellé vett táppal és billentyűzettel sem volt gond, és végül a lap miatt vettem a pakkot, így minden maradt a helyén, ment a pozitív. :K

Viszont ha nem indul végül, és az eladó is bunkón áll hozzá, akkor megszakérted hogy ő küldött direkt lomis szemetet, vagy én fociztam vele jókedvemben, és csak le akarom húzni? :F

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#35) Tikakukac


Tikakukac
titán

Jó kezdeményezés. Akkor innentől minden egyes kamugép, retard, hibás infós, majd privátban anyázós és kibelezős hirdetőre lehet ticketet nyitni? :DDD
Király. Hogy kinek jó ez? Nyilván az egyszeri kereskedőnek, aki felrak ezer hirdetést, fingja nincs róla mit árul, de innentől már a gyanútlan paraszt észre sem veszi, hogy valaki jelezte, valami nem kóser a cuccal. Újabb szög.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#36) #00137984 válasza Lauda (#33) üzenetére


#00137984
törölt tag

Ezt tetszik/Ez nem tetszik... :)

(#37) Kalandor válasza cskamacska (#34) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Viszont ha nem indul végül, és az eladó is bunkón áll hozzá, akkor megszakérted hogy ő küldött direkt lomis szemetet, vagy én fociztam vele jókedvemben, és csak le akarom húzni?
Csak egyedi esetről lehet véleményt mondani, aminek látom a körülményeit az adminban. A legapróbb dolgokon buknak el a rossz emberek.

(#38) #00137984


#00137984
törölt tag

Kifejteném picikét... :) Tetszik/Nem Tetszik pontokat lehetne adni egy hirdetésre. Fórumozó tagok 1 értékelést adhatnak a hirdetésre. A jó termék reálisan beárazott áron jó értékeléseket gyüjthet, ezért a hirdető tag pozitiv megitélése a hozzáállásán múllik csak. Túlságosan nyerészkedő és trükkös hirdetőknél lehetne igy jelezni a véleményünket. Ha egy Raspberry Pi 3 model B procival szerelt gépet szeretnék 50ezerért eladni (2A tápegységgel és házzal, SD kártya nélkül), nyilván sok negativ visszajelzést kapnék érte... Teszem hozzá, hogy jogosan. :)

[ Szerkesztve ]

(#39) Lauda válasza #00137984 (#38) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem ennek semmi értelme. Teljesen szubjektív és pofára/üzleti előnyre és hátrány okozására irányuló harc kezdődne.

a hirdető tag pozitiv megitélése a hozzáállásán múllik csak

Az a bibi, hogy nem. Ha olvasod a mag fórumát, láthatod miért.

[ Szerkesztve ]

(#40) #00137984 válasza Lauda (#39) üzenetére


#00137984
törölt tag

Most a rang és az eddigi üzletkötések száma alapján kapunk képet a megbizhatóságról. Szerintem egyik sem jelent garanciát a jó üzletkötésre, ezért a HardverApró vásárlásokat már egy ideje lezártam. Pénz van és az megmarad más egyébre... :)

[ Szerkesztve ]

(#41) Lauda válasza #00137984 (#40) üzenetére


Lauda
félisten

A létrejött üzletek értékelései alapján nagyjából lehet képet alkotni valakinek a hozzáállásáról, azonban ott tényleges üzletfelek értékelik egymást, nem csak a fórumozók hasraütve, amiről azt sem fogod tudni ki és miért azt adta. A rangtól a megbízhatóság sosem függött.

(#42) Kalandor válasza #00137984 (#38) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Ez az értékeljünk mindenkit minden tekintetben rendszeresen valakinél előjön és már sokszor leírtam, hogy nem jó ötlet.
Azon túl, hogy nincs rá kapacitás lefejleszteni, túl sok itt a klikk, amelyeknek egy tagja probléma esetén szőnyegbombáztatná a másikat. Másrészt így is van elég problémás értékelés, amiben dönteni kell, és baromira nehéz bennük dönteni, a te rendszered 10x ennyi értékelést adna, mert nem kell hozzá vásárolni, csak végigmennének az unatkozó fikagépek és jól leoltogatnának mindenkit (most ugyanezt a termékek alá teszik). Harmadrészt ha kamura, vásárlás nélkül lehet értékelni, akkor húspuhításként is lehetne a másikat értékelni-értékeltetni, hogy majd jól eladja neked, mert más tuti nem fog tőle vásárolni a sok kamu negatív után. Tudnám még folytatni, de felesleges.

Most a rang és az eddigi üzletkötések száma alapján kapunk képet a megbízhatóságról.
Nem, sokkal több: a regisztráció óta eltelt idő, a fórum aktivitás, az e kettőből számított rang, az eddigi üzletkötések száma és azok értékelése alapján alakulhat ki valami kép. Ezt az 5 elemet mind viszonylag nehéz hamisítani, ami a csalók szempontjából nehezítés.

Vannak szofisztikáltabb ötleteim a témára, de nem tudom mikor lesz belőle valami is.

(#43) [K2]


[K2]
csendes tag

Lehet, én nem vagyok elég régi motoros a HA-n, de ha lenne jelzése az új hozzászólásoknak, az is sokat érne. Jelenleg ugye megnézem az adatlapomat, onnan pedig elnavigálok az aktív hirdetésekre, ha látni szeretném, mely hirdetésnél vannak hozzászólások (itt már van jelzése az újnak?). Ha a hirdetéseim kezelésére megyek, akkor ott semmi nem jelenik meg a hozzászólásokról...
A hozzászólások tiltása egyébként jó is lehet, ha valaki célponttá válik egyesek szemében. :)

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito"

(#44) elder troll válasza [K2] (#43) üzenetére


elder troll
aktív tag

Ilyen esetben szoktak az eladók írni egy hsz-t (akár egy smile-val), és akkor látszani fognak az újak az itt szóltam hozzá részen.

[ Szerkesztve ]

(#45) Kalandor válasza [K2] (#43) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

Lehet, én nem vagyok elég régi motoros a HA-n, de ha lenne jelzése az új hozzászólásoknak, az is sokat érne.
Lesz, csak idő kérdése.

(#46) Gyuri27 válasza Saycz (#15) üzenetére


Gyuri27
félisten

Emiatt a remek hozzàllàs miatt nem lehet semmit venni az aprón. Mert +5-20%-ért a boltból megvesszük újan. Nem a gyökér eladótól. Aki 0-ra akarja kihozni a vàltàst.

Amd: Radeon-Ryzen

(#47) cskamacska válasza Gyuri27 (#46) üzenetére


cskamacska
addikt

No igen. Mert hogy egy úrfi tízszeresére feláraz egy régi alkatrészt, mint ahogy az menni szokott, és meg van sértődve hogy random emberek megszólják, az egy dolog. Ritka dolgot árul, annyit kér érte amennyit nem szégyell, szvsz ötszörös "túlárazásig" rá se hederítettek volna.
Ilyen szempontból előnyös az újítás, ha előfizet és kilövi a kommenteket, azzal az oldalt segíti, ha a modkerbe megy ingyen, akkor csak terheli.

De hogy nyáron csak a bolti árnál drágábban(!) volt kis méretű SSD itt aprón(tipikusan használt régi típusok, vagy cégtől kilopott lassú OEM darabok), azért megállt a kanál a számban, és nem akartam elhinni. :(

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#48) [K2] válasza Kalandor (#45) üzenetére


[K2]
csendes tag

Köszönöm, akkor van mit várnom :)

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito"

(#49) Polllen válasza Kalandor (#21) üzenetére


Polllen
nagyúr

"A nyerészkedés...egy ekkora közösségben, kvázi idegenek között ez értelmezhetetlen."

Ezt légyszi gondold át újra. Kérlek.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#50) #00137984 válasza Gyuri27 (#46) üzenetére


#00137984
törölt tag

+1
Szépen és tömören megfogalmaztad, de néha ez igy van... :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.