Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2486 üzenetére
Igen, bírom őket.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2481 üzenetére
Pláne, igen.
-
duo
addikt
válasz Trailblazer #2469 üzenetére
szó se róla, nagyon jók voltak, de megváltozott a világ és a hiphop, és míg az egyik fele elment egy vállalhatatlan blingbling shit-hop wannabe gangxta high-life förmedvény felé, a másik fele csendben undregrounddá vált, él tovább sallangmentesen de a korszellemnek megfelelően, töredéke pedig fuzionál az elektronikus műfajokkal nu-jazz, chillhop, glitch, triphop. igazi csemegék.
hint: high focus records, ninja tune records, shema, warp, mindben ott él tovább a 90' évek hiphopja valahogy.
egy kis high focus:
[link]ha már volt bocs.
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
válasz Trailblazer #2465 üzenetére
van azért bőven aki érzi.
példáulEgyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Arcképgyáros
válasz Trailblazer #2465 üzenetére
Pedig van jó pár a magyarok között is akit imádok. Persze nem minden számukat de pl. a Fel az égig című számot nem bírom abbahagyni amióta kijött. Persze sokak szemében ez nem rap. Lehetne egy vegyes rap topik is de azt hiszem olyan nincs.
-
duo
addikt
válasz Trailblazer #2459 üzenetére
úgy van. egy (egyébként maga is zenész, meg zenei újságíró) rocker barátom mondta (bár ő sajnos egy kalap alá veszi a stílus egészét) "a hiphop az mikor egy hülye bűnöző néger talpig aranyban valami drága kocsi előtt hadonászva bosszantja a többségi társadalmat"
és bár nincs igaza természetesen több szempontból sem, sokaknak biztos hogy ennyi marad meg a hiphopból. vagy az mikor valami nyálpopban van egy rap betét.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
válasz Trailblazer #2457 üzenetére
jogos észrevétel, de ezek azok amik a 90' évek hiphopjából táplálkoznak (meg 70'-80' funk, jazz)
mindenképp a szellemi örökösei annak. Véleményem szerint a 90es évek csak egy szám ami kortalan hiphop remekeket termelt ki és a itt a kortalan a kulcsszó, mert pl a fentebb linkelt clear soul forces simán lehetne 93-as pl. fel sem tűnne.(oké a máté péter-prodigy bootleg valóban kilóg, elnézést ha OFF.)
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
BoC1ka
senior tag
válasz Trailblazer #2447 üzenetére
tejóég mit keresem ezt a zenét
Én is csak elfelejtettem...mind a whoop there is volt a fejembe..feljebb ugyanezt kérdeztem a topicba fél-1 éve mit kerestem tejóég
köszi!!
YNWA
-
hr2
őstag
-
BoC1ka
senior tag
válasz Trailblazer #2427 üzenetére
Azt mondják így nagyobb karriert futott be mint a BDP vel tette volna..de amúgy nagy néger a gyerek. Fiatalknét már az utcán élt. Imádom, semennyire nem elszált és vannak jó sztorijai hiphoprol.
YNWA
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2389 üzenetére
Azért 96-ban még nem mondanám, hogy lefelé ment volna a hip-hop. Szerintem a 2001-es dr.dre albumig nem volt ott nagy gond. Utána lett egy rakás kaka, mostanra meg már híg fosnak se nevezném.
Az, hogy meghalt fiatalon nyilván hozzátett a nimbuszához, de már halála előtt is hatalmas sztár volt akárcsak BIG. Azon lehet vitázni, hogy valakinek nem tetszik a stílusa, de szerintem a kivételes tehetségüket nem érdemes megkérdőjelezni.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2387 üzenetére
Persze ízlések és pofonok, nem mindenkinek jött be a zenéje, de utólag is visszahallgatva azért nem lehet elvitatni a kivételes tehetségét. Nekem sem 2 pac volt a kedvencem, de a tehetsége megkérdőjelezhetetlen!
-
tresh
veterán
válasz Trailblazer #2377 üzenetére
Mindig abba az irányba mennek ami az igény. A mostani igen sz*r irány...
-
mishubi
tag
válasz Trailblazer #2353 üzenetére
Én is így gondolom. Szerintem amiért megállta a helyét ott fehérként, mára az ment el belőle.
elektrotank: canibust nem ismerem, de most belehallgatok majd.
||▐ 웃 + 유= 18+ ▐ || / NUBIA z11 black & gold edition / Lenovo yogabook
-
lean
aktív tag
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2211 üzenetére
Szerintem is a Doggystyle volt a legjobb, de azért a 2000-ben kiadott Eastsidaz lemez is nagy kedvencem. Az azért ott van.
Tha eastsidaz - pussy sells - ft. suga freeEz a csaj nagyon keményen odateszi.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2195 üzenetére
Szerintem is így van.
ILL Biskits - Escape the Funk Érdekes egy szám, azokat az éveket juttatja eszembe amikor állandóan szívtuk a ganját.
Common Sense - Soul By The Pound
Little Bruce - Mobbin' In My Old School
Thug Life - Pour Out A Little Liquor
Rappin' 4-Tay - A Lil' Some'em, Some'em
Jemini The Gifted One - Funk Soul Sensation
Nas vs. Fat Jon - It Ain't Hard to Tell How You Feel
Fat Jon - Adhara Ez egy 2007-es cucc, de egész jó kis zene, hasonló mint a Dj Krush.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2192 üzenetére
Én ennyire szakszerűen nem tudtam volna elmondani. Nos igen, elfogadom, hogy vannak manapság is értelmes darabok, próbálkozások, de a mai Hip-Hop soha a büdös életbe nem lesz már olyan mint régen. Már amikor megszólal az alap, hallod, hogy ez nem az a feeling ami régen volt, még akkor sem ha amúgy nem rossz zenéről van szó. Persze miért is lenne ugyanolyan? 60-as évek zenéi sem olyanok mint a 80-as.
Nekem az ezekhez hasonló alapok hiányoznak a mai zenékből:
[Da Youngsta's - Handle This]Da Youngsta's Illy Funkstaz - I'll Make U Famous
Gank Move "Real Playas & O.G.'s"
Seagram "If The World Was Mine"
Mad CJ Mac Feat. Poppa LQ & SexC - Come And Take A Ride
Conscious Daughters - We Roll Deep
A régi RnB hangzás is nagyon hiányzik.
MissJones - "Where I Wanna Be Boy"
Amikor ilyeneket hallgatok mindig jó kedvem lesz, azt érzem, hogy minőséget hallgatok, az újabb hangzások meg úgy hatnak mintha valami gagyibb utánzat lenne. Én azzal egyetértek, hogy vannak jó újabb zenék, de az a baj, hogy csak jó, de nem olyan hihetetlenül jó mint régen. Valami hiányzik.
Olyan ez mint amikor van egy csinos lány aki aranyos meg minden, de valami hiányzik, nem leszel minden csinos nőbe szerelmes. Néha nem is a legcsinosabba leszel. -
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2169 üzenetére
Igen, jó volt a 90-es években felnőni. Nemhogy jó zene nincs, de lassan már egy normális ruhát nem lehet kapni, mert csak ratyikra gyártanak mindent.
Azért 90' előtt is akadtak jó zenék szép számmal, pár kedvenc, eszméletlenül jók szerintem.
The Funky 4+1 - Rapping and Rocking the House 1979
Paulett & Tanya Winley 'Rhymin' & Rappin' 1979
Lady D - Lady D 1979
Disco dave & the force of the 5 mc's - high power rap 1980
Spoonie Gee - Spoonin G Rap 1980
Tanya Winley - Vicious Rap 1980
The Sugarhill Gang - 8th Wonder 1980
Grandmaster Flash & The Furious Five - Super Rappin No.2 1980
Nice & Nasty 3 - The Ultimate Rap 1980
Family - Family Rap 1980
-
djculture
félisten
válasz Trailblazer #2169 üzenetére
MusicTv már nincs is csak a baromság sorozatok mennek már az amcsi verzión is. Pedig régen egy zeneileg maghatározó volt, renegeteg sztár onnan indult.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2106 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy minek hallgassak magyar rap-et amikor van sokkal jobb is.
Viszont akárki akármit mond, a régi gaxsta és dopman szerintem jó volt.
Az alapokat össze vissza lopkodták az igaz, de a szövegek jók voltak.
Régen ezeket sokat hallgattuk.
Manapság a dopman-re inkább szánalmas mint jó, a ganxsta meg celeb-ként tolja, ami megint csak szánalmas. Viszont a 90-es években tudtak jó zenéket összehozni. Ezek is hozzá tartoztak a fiatalságomhoz.Ganxsta Zolee és a Kartel - Oh yeah
Ganxsta Zolee es a Kartel- Keleti oldal-nyugati oldal
Ganxsta Zolee és a Kartel - Vigyázz mit teszel
Ganxsta Zolee és a Kartel Való világ
Ganxsta Zolee és a Kartel - Nincs az a csaj
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2102 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2100 üzenetére
Én is szeretem a New Jack Swing-et. De ha már New Jack Swing akkor:
Wreckx-N-Effect - New Jack SwingRedhead Kingpin & The FBI - Do the Right Thing
Amiket még nagyon bírtam azok a korai 90-es évekből származó hip-hop és elektronikus zenékből vegyesen kreált zenék. Nem is tudom hova tenni őket, de nagyon meghatározóak voltak számomra gyerekkori éveimben. Őszintén szólva hiányzik is az a furcsa stílus. Párat linkelek, bár ezek megtalálhatóak az elektronikus zenei összefoglalómban és kevésbé ide valóak, de azért mégis.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2097 üzenetére
Nem rossz a lista, újat is mutatott, Brokin English Klik-ről még nem hallottam, de hozza a minőséget.
A többit magam is ismerem és kedvelem.De bírom a feka csajokat is, 90 körül az RnB is jó volt.
Louchie Lou & Michie One - Passion (ft. Mr. X)
Louchie Lou & Michie One - Good Sweet Lovin'
Louchie Lou & Michie One - Get Down On It
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #2095 üzenetére
NNo akkor... a teljesség igénye nélkül.
Brokin English Klik - Hardcore Beats
Pudgee Tha Phat Bastard - Checkin' Out The Avenue
Pete Rock & C.L. Smooth - T.R.O.Y.
Delinquent Habits - Tres Delinquentes
Young Black Teenagers - Blowin' Up The Spot
Main Source - Diary Of A Hitman
Fu-Schnickens & Shaquille O'Neal - What's Up Doc?
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest