Hirdetés

2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Asztalos / asztalos

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#2) buherton


buherton
őstag

Aki elektronikával foglalkozik -> villamosmérnök lettem. Ezt már alsós koromban tudtam :) .

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) daenerys


daenerys
tag

semmi, és sikerült

(#4) Kolondrum


Kolondrum
félisten

"Vonatvezető" > is lettem. (idézőjelben, mert köznapi értelemben állja csak meg a helyét a kifejezés)

RMX3301

(#5) 8th


8th
őstag

Hüje malyom

(#6) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Informatikus akartam lenni, és most az is leszek egyelőre. De inkább váltok majd buszra.

Nyugodj békében Integra!

(#7) Krugszvele válasza Szatyor95 (#6) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Javaslom ne PCI buszra válts, hanem korszerűbbre :D

(#8) Szatyor95 válasza Krugszvele (#7) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Éreztem, hogy ma még kapni fogom az áldást. :DDD

Nyugodj békében Integra!

(#9) lezso6 válasza Krugszvele (#7) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

ROMbusz?

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt! | Eladó Edifier R2750DB 55e Ft !!!!!44!négy!

(#10) Armahun


Armahun
addikt

komp

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#11) bambano


bambano
titán

játékboltos. hogy majd jól bezárok és játszok egész nap...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#12) MrM94 válasza Armahun (#10) üzenetére


MrM94
őstag

Ön komp akart lenni kiskorában,de nemkomplett. :D

Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.

(#13) beleszólok


beleszólok
senior tag

Csillagász. Később megtudtam, hogy a csillagászok nem a távcsöveken át bámulják a csillagokat, mi több, valójában fizikusok és már el is ment a kedvem tőle. Ezután, úgy tízéves koromig régész akartam lenni, de elkezdtünk történelmet tanulni és rájöttem, hogy az ókornál újabb témák már untatnak.
A pályaválasztáskor meg elektronikai műszerésznek indultam, de a szemem miatt nem engedtek.

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#14) XharX


XharX
aktív tag

Elsősorban matektanár szerettem volna lenni. És, hogy mi lettem? Semmi :DD Igaz még csak most állok felsőoktatás előtt, szerintem valamelyik egyetem műszaki karára fogok járni, bár gondolkoztam egy másik gyerekkori álmomon, a tűzoltóságon(mellette meg levelezőn felsőoktatás).

(#15) #53932800 válasza beleszólok (#13) üzenetére


#53932800
törölt tag

A töris rèsz velem is ìgy volt.Jelenleg gèpèszmèrnöknek tanulok.

(#16) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Informatikus akartam lenni, aztán elektronikai műszerész lett a szakmám, és SMT operátorként helyezkedtem el. :DDD De tetszik a vonal, csak inkább a technikai része érdekel (ezért is akarok technikus lenni - már ha a kib*szott oktatásomat befejezik, mert még a gépeket se tudom használni normálisan).

最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN

(#17) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Apró gyerekként színész akartam lenni. A suliban mindenki nevetgélt körülöttem, természetesen óra alatt is szórakoztattam őket. Hiába ültetett a tanító néni komoly, vagy stréber gyerek mellé, őket is "megrontottam". Ennek ellenére érdekes módon mégis ötös volt a magatartásom is.

Mikor az Ihász Dániel általános gimnázium I/A osztályában koptattam a padot, egy reggel ráébredtem, hogy eddigi vágyam helyét átvette egy másik. Gépészmérnök leszek, akárki meglássa. Tervezek én majd olyan, de olyan gépeket... Hogy milyen gépeket, azt még nem tudtam, de a lelkesedés megvolt.
Aztán a sors közbeszólt.
A család anyagi helyzete rommá vált. Anyám mondta ugyan, hogy tanuljak tovább, akár vért izzadva is megteremtik a lehetőséget, egyszerűen nem volt bőr a képemen teherré válni. A tanév végén 4,72-vel hagytam ott a gimit. Mit mondjak, fájt a szívem.

Ősszel a MÜM 2 sz. Ipari szakmunkás képző iskola tanulója lettem. Az emelt szintű csoportba iratkoztam be, amely nem 2, hanem 3 éves volt, mert úgy gondoltam, hogy majd munka mellett tovább tanulok, két év alatt megszerzem az érettségit, aztán irány a Műszaki Egyetem.
Igen, könnyítettem a család terhein, hiszen ösztöndíjat, munkásruhát kaptam, és a szociális keretből sok más osztálytársammal együtt öltönyt, cipőt is. Az ebéd napi 1, azaz egy Forint volt, futotta az ösztöndíjból.

1969, Szakmunkás bizonyítvány a kezemben, irány a munka frontja. Kapásból elit helyre kerültem, a Hungarocamion ifjú esztergályosa lettem. Úgy döntöttem, hogy egy évig pihentetem az agyam, aztán jöhet a tanulás. Ez csak részben igaz, mivel ősszel az MHSZ keretein belül megszereztem a jogosítványt. A-B-C-E kategória, mindösszesen kevesebb, mint 1.200 Forintért. Ja, kérem, abban a pfújrohadtátkos rendszerben még törődtek a fiatalokkal.

1970, ideje lesz elkezdeni tanulni. Én terveztem, a hadsereg döntött. Június közepén bevonultam, 25 hónapot húztam le egyenruhában.
Már nem volt kedvem tanulni, valahogy fáradtnak, kiszáradtnak éreztem magam.

Voltam esztergályos, sofőr, smirgligyártó, gumigyári melós. Mindösszesen 6 munkahelyem volt, az utolsó kettő csak azért, mert 18,5 évi becsületes munka után (Miniszteri Dícséretet is kaptam) kirúgtak a kórháztól, mert külső cég vette át a szállítást.

Akasztott ember nem voltam. :N

Nyugdíjasan megvonom a vállam, nincs mit bánnom.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#18) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

Építész -> DJ -> Informatikus :D

Sent from my keyBoard

(#19) agoka07


agoka07
senior tag

Gépészmérnök.

S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8

(#20) Simi87


Simi87
senior tag

Boldog akartam lenni. És összejött.

(#21) greenity


greenity
aktív tag

Mikor pici voltam tanárnéni, mint Anyukám, mikor nagyobb lettem, szabó, mint nagypapám, aztán édesapám kedvében akartam járni és ügyvéd, aztán most meg fizikuskezdemény vagyok :)

"Egy mosolynál jobb a több"

(#22) harry3


harry3
őstag

Orvos, kutató, csillagász, animátor. Az első és második jelenleg folyamatban van, szóval még nem biztos. :)

(#23) escape


escape
aktív tag

Én programozó vagy valami informatikus féle. Jelenlegi végzettségem Informatikus könyvtáros. Az 50% annyira azért nem rossz :DDD

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#24) Traxx


Traxx
őstag

Édesapám után esztergályos akartam kicsiként lenni, középiskolásként orvos, de rájöttem, hogy azt nem nekem találták ki. Most pedig minőségirányítás terén járulok hozzá a GDP-hez :D

Nem érzem azt, hogy félrenyúltam volna vele, szeretem a munkámat :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#25) beleszólok válasza Traxx (#24) üzenetére


beleszólok
senior tag

Apám esztergályos volt nekem is, de gyerekként soha meg nem fordult a fejemben, hogy őt kövessem. Végül IT felé sodort az élet, de mióta kiszálltam a munkavállalók (egyre kevésbé) népes csapatából, sokszor jutott eszembe, hogy ha még lenne lehetőségem új szakmát tanulni, valami olyasmit próbálnék. A lényeg, hogy valami egyedi, kézzelfogható darab kerüljön ki a kezeim közül...

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#26) Traxx válasza beleszólok (#25) üzenetére


Traxx
őstag

Én is éppen az alkotás miatt lettem volna esztergályos, igaz amikor ő ott dolgozott, akkor voltam 10-12 éves max. Még a TSZ-időkben, illetve annak a végén volt ezen a pályán. Bevitt nem egyszer a műhelybe, és élmény volt :) Ja és a volt kollégái közül van olyan, akivel most egy helyen dolgozunk :)

Egyébként a CNC is érdekelne, de csak hobbi szinten, mert a mostani melóm attól jobb, érdekesebb és több van benne hosszú távon, hogy csak otthagyjam :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#27) beleszólok válasza Traxx (#26) üzenetére


beleszólok
senior tag

Melóhelyre bejárni én is szerettem. Akkor is, amikor még kisgyerek voltam és május 1-én be lehetett menni, meg később, mikor már dolgoztam (CSM-ben voltunk mindketten, csak én az egykori ISZI-ben, ő meg pár száz méterrel beljebb :) )

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#28) proci985


proci985
MODERÁTOR

jatekprogramokat akartam csinalni. meg epiteni dolgokat. illetve az emberi tudat erdekelt meg. (leforditva: fejleszto / pszichiater kozott gondolkodtam).

vegulis az elsotol annyira nem is kerultem messze, bar inkabb az elmeleti oldalon vagyok. a kognicio meg megmaradt hobbi:)

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#29) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Mindig vonzottak a kütyük. Szerencsére számítástechnika világával korán megismerkedhettem. Ebben képzeltem el a jövőm. Akkor főleg hardverekben gondolkodtam, az érdekelt. Végül kis kitérőkkel ez is történt. Hobbim lett a munkám, foglalkozhattam hardverekkel, építettem/üzemeltettem hálózatokat, érintettem picit a programozás, elektronika világát is. Késöbb ezekre a tapasztalatokra támaszkodva építettem egy kis, pár fős vállalkozást ami ma is kitölti a napjaimat.

Főleg az utóbbi miatt nem vagyok már annyira kocka, de ezen a vonalon mozgunk. Szerintem ez már így is marad a részemről. Azaz mindig számítástechnikával kapcsolatos dolgokból fogom keresni a betevőt :)

[ Szerkesztve ]

(#30) Juubei


Juubei
újonc

Én űrhajós vagy katona akartam lenni kiskoromban :) de most már szoftverfejlesztést tanulok :)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.