- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
h4mi1
tag
válasz
tmogyorosy #3099 üzenetére
tippeket nem tudtok adni hogy a legkönnyebb palántázni ? olvastam h valaki elsőnek kicsiráztatja vizes papírba
-
tmogyorosy
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #3098 üzenetére
Pequin (vagy piquin) fajtát én is ajánlom, szeptember elején ültettem 10 magot, egy hét alatt 100%-ban kikelt. Kell neki is fény, de meghálálja. Kát hónapja folyamatosan szüretelem.😃 100e SHU, ami a Carolinához képest nem sok, de a magyar fajtákat, erőspistit is így kenterbe veri.
-
h4mi1
tag
Vagy a chilioazis.com
-
h4mi1
tag
Sziasztok imádom a chilit mindenbe rakok arra gondoltam hogy termesztenem kellene itthon is pár különlegesebb fajtát ezért rendeltem caroline reaper-t , még gondolkodom hogy veszek max 2-3 fajtát. ajánlanátok valamiket nem tudom van-e olyan amit sokkal nehezebb termeszteni mint egyes fajtákat. A chilimagok.hu megbízható jó oldal? Esetleges tippek kezdő termesztőknek?
-
Enton
addikt
válasz
matuzolo #3088 üzenetére
Hy.
Engem érdekelne a dolog, tudok cserébe adni majd caribian red Habanero magot, nekem tetszett a termése, nem gyümölcsös de nagyon zamatos-közepesen húsos 4-8cm-es termések(visszább találsz róluk képet), szárazon meg egyenesen mennyei íze lett.
Majd dobjál rám PM-et hogy-smint lehet veled pesten ezügyben összefutni. Szoktam pesten téblábolni majd összedumálunk valamit.
-
tmogyorosy
csendes tag
válasz
CPT.Pirk #3090 üzenetére
(Bár a kérdés nem nekem szólt) a legtöbb fellelhető "szakcikk" szerint a chilipaprikákat teleltetés előtt vissza kell vágni. Ugyanakkor több fórumon is előjött már, hogy ez nem jött be, szebb maradt/túlélte a telet a metszetlen. Sajna tapasztalat nélkül sokan belefutnak elsőre a metszéses katasztófába.
-
sisu2
aktív tag
Nálam nem sok élte túl elszáradtak üreges lett a száruk belül és elpusztultak ahol visszametszettem bebarnult és kiszáradtak.
A melóhelyemen van egy meg öcsémnél van három tő azok bírják nem lettek visszametszve és melegben is vannak már virágokat szedtem le róluk múlt héten.
-
matuzolo
csendes tag
Nem tudom, mindenki tudja-e, hogy a Carolina Reaper összesen 2 forrásból eredet/hivatalosi. Az egyik Ed, aki nemesítette – nekem egyenesen tőle van – a másik meg egy Pepper Joe nevű haverja.
Ha valakit érdekel, van még vegyesen pár tucat 2015-ös évjáratú ultra erős magom, amiben csak ezek fordulnak elő: Trinidad Scorpion Butch T és Moruga (red, orange, yellow), 7 Pod Douglah (csoki)! Inkább budapesti átvétellel.
-
Met
nagyúr
A chilimag.hu-nál tényleg 450 forint a szállítás?
-
escape
aktív tag
Nem melegítem semmivel, a fűtés csöve mellett vannak, ha ez nem elég, akkor így jártak
CPT.Pirk: pontos fajtája Habanero Magnum Orange, elvileg igénytelenebb a sima naracs habinál. Ez igazából látszik is, ugyanis eddig csak ezek keltek ki. Egy mindenképpen vödörbe megy, az tavaly is nagyon bejött a sárga jamaikainál. Sikerül is átteleltetni, nagyon szépen bírja a benti időt, de termés az nincs rajta.
sisu2: ha nincs lámpázva, tapasztalataim szerint akkor nem kell szoktatni, ahogy kihajtanak, elkezdenek felkészülni az uv-ra. Ez a szoktatás csak lámpázott növényeknél fontos szerintem.
-
bzoley
veterán
Nah, nálam is elkezdődött a szezon. Hazafelé vettem egy kis földet, Dithane-t, és elültettem a csiliket. Továbbra sincs előcsíráztatás, vizes sebkendő. Öntözés, takarás, és irány a szekrény teteje.
Elég vegyes a felhozatal, vannak öreg magok, és újak is. A régiekből több is ment egy pohárba.
14 jalapeno(8 sima régi, 6 új early)
4 habanero red(2 régi, eredeti és két saját tavalyi mentett)
3 TSM Yellow(tavalyi mentett)
3 Carolina
Ha mind megmarad, akkor valószínűleg megint nem győzöm majd elosztogatni
A terv még mindig hasonló. Jalapeno savanyúnak, és frissen, a többiek darálva, sózva, valamint szárítva, őrölve.
Van egy szűk hetem felállítani a bölcsődét világítással, mindennel. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nézd meg a logouton a csilis cikkemet, ott utánajártam ennek a napfény-uv dolognak, mert eléggé megszívtam vele, elővigyázatlan voltam. De röviden a lényeg a fokozatosság, pont úgy működik a növények külső felülete, mint az ember bőre mikor lebarnul. És pont úgy le is tudnak égni.
-
-
Met
nagyúr
Déli tájolású a lakás, ablak üveg mögött is árt nekik a sok napfény? A nyári időszakra gondolok.
Ablakpárkányra tudom tenni a cserepet, vagy az ablak előtt van a konyhapult egy része, oda tudom még tenni de akkor egy függöny van az ablak és a növény között.Úgy gondoltam hogy nem vetek még, várok hogy melegebb legyen. Csírázás után mehet az ablakba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szia!
Nézd meg ezt a listát az ebayen: [link] Mindegy melyik eladótól veszed, arra figyelj, hogy a legjobb áron lévőre csapj le. Nekem az eddig a negyed kilós kiszereléseknél jött össze.
Fogyasztani is jó, nincs semmi rossz íze, a kávé egészséges alternatívája, hozzáadva némi egészségmegőrző hatást is.
escape: ha kiteszed őket majd a napra és jó is a föld, akkor nagyon sokat fognak teremni a narancs habik. A termés narancsossága meg a szerencse kérdése, év függő hogy jobban vagy kevésbé lesz az íze / illata narancsos.
-
Kurzuh
aktív tag
Nagy bajban vagyok! Előjöttek a földben azok a fehér kis bogarak(földibolha vagy mittudomén mi a neve). Elvileg a jó vizes földet szeretik, amit a csilik is. Írták, hogy átültetéssel lehet megszabadulni tőlük, de viszont az a 2 hetes palántáknak, amik picik még nem biztos, hogy jó, illetve hogy tartsam szárazon, az meg megint nem praktikus ezeknél a növényeknél. Esetleg valami ötlet, hogy miféle szerrel lehetne őket kiirtani, ami nem árt a csilinek?
-
Kurzuh
aktív tag
Ne legyetek ilyen pesszimisták!
Nekem 17 elvetett magból, 14 kijött. Jelenleg 2 hetesek. -
escape
aktív tag
Megpróbáltam én is a vizes papírtörlők közé magot vetek dolgot. Meglátjuk mi lesz belőle.
A "hagyományos" módszernél elvileg egy csoki habanero már kibújt, már csak másik 39-nek kell előjönnie, de attól félek, nagyon rossz lesz az arány. -
Balákka
tag
-
Balákka
tag
egy hét után kibújt az első delikvens... egy Thai chili.
a többiről semmi hír... aggódnom kéne? a jiffy korongok mindig nedvesek, hőmérséklet kb 22-25 fok, fólia alatt -
sisu2
aktív tag
válasz
tmogyorosy #3064 üzenetére
Tavaly én is nyomtam nekik de azok már 2 hónaposak voltak
csak úgy lobogott a levelük.
-
tmogyorosy
csendes tag
válasz
tmogyorosy #3063 üzenetére
Persze nem a keltetődobozban csírázó palántáknál, hanem a már idősebb szétültetett töveknél.
-
Kurzuh
aktív tag
A ventilátor kinek mennyit megy, ami keringeti a csilik körül a levegőt? Mehet együtt a LED-el együtt reggeltől estig?(kb. 12 óra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, hát ez csili függő. De tapasztalataim szerint inkább lefelé legyen mély, mint széles, akkor jobban el tud menni a gyökérzet a földben.
17*38-as hasznos felületű (tetején mérve) virágládában ami 13 centi magas jól elvan 2, maximum 3 tő nem túl nagyra növő csili. Ebből már tudsz számolni valamit. -
Balákka
tag
válasz
tmogyorosy #3055 üzenetére
Átlagosan érő fajta.
Nem átlagosan erős!!!
Bocs csak az ékezetek hiányoznak a telefonomból.
Arra gondolok hogy a Habanero 110-120 napos éréssel hosszú, a Jalapeno 60-70 nappal hamar érik.
A kedves Carolina ha igaz az a 90 nap akkor kb átlagos 3 hónapot kell várni hogy ízlésesen szétmarja a szádat -
Balákka
tag
válasz
nelsonmanian #3051 üzenetére
Szerintem lehet azt mondani hogy minel csiposebb annal nehezebben csirazik es kb annal kesobb erik be. Mondjuk ha a carolina 90 napos akkor az atlagosan ero fajta
-
sisu2
aktív tag
válasz
nelsonmanian #3052 üzenetére
Nekem 12 nap alatt csirázott 28 fokon nedves papírtörlőbe, most van carolina először nekem is .
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
nelsonmanian #3051 üzenetére
És ha már itt járunk várom a tapasztalatokat a Carolina termesztésével kapcsolatban. Van valami extra amit tudni kell róla?
Azt tudom, hogy kell neki 14-28nap a csírázáshoz, mindez 28-30°-os hőmérsékleten.
Terveim szerint egy kertészet fóliasátrában fogom csíráztatni mint eddig, kérdés, hogy ez elég lesz e neki.
Kiültetés után 90 napra írják a termést, ez mennyire lehet igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
lo 16db mag van a csomagban.Hogyan ültessem el őket? Mindegyik mehet egy cserépbe egyszerre? Vagy inkább szedjem őket...
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- LibreOffice topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest