Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz Lami66 #11543 üzenetére
Itt érzek némi zavart. A meleg vizet is felmelegítették előtte valahogyan. Ha ezt árammal csinálod, akkor ugyanott vagy. Ha gázzal, akkor meg az a kérdés, hogy hatékonyabban történik-e, mint ahogy az erőművek generálják az áramot. Tehát egy atom+megújuló energiában dús villamosenergia rendszer esetén lehet, hogy az árammal, akár a mosógép által melegített víznek kisebb a lábnyoma, mintha mondjuk egy házközponti gázos kazán melegítené fel a vizet.
#11550 Csorbi :
A gáz adott energiára vetítve olcsóbb itthon mint a villany. (Attól még nem jelenti, hogy kevesebb energiát használ, azaz kevesebb fosszilis anyagot éget el az így melegített vízzel.)[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Lami66 #11560 üzenetére
Azt felejted el, amit írtak már fent, hogy hiába jön bojlerből, tárolóból a melegvíz, mire odaér a mosógépig a melegvíz, addigra a mosógép már majdnem csapot zár, mert annyi víz van már benne. Ha a gép melegít, akkor biztosan nincs veszteség. Más kérdés persze, hogy mivel egyre több napelemes vagy napkollektoros rendszer van, és ez vélhetően emelkedni is fog, így valóban jobb lenne az ingyen energiából csinált melegvízzel etetni a mosógépet, lehet, hogy lesz még ennek reneszánsza...
-
KMT
addikt
válasz Lami66 #11560 üzenetére
Ehhez azt kéne tudni, hogy a teljes mosás energiafelhasználásából mekkora részt visz el a dob forgatása, mennyit a víz melegítése és mennyit a centri. Nem néztem/számoltam utána, de szerintem az első a legkevesebb, így szerintem az nem sokat ront a helyzeten energetikai szempontból, hogy lassabban melegszik fel. Ugyanis a vizet X fokkal felmelegíteni elméletileg ugyanannyi energia gyorsan mint lassan. A gyakorlatban a hőveszteség némileg belerondít ebbe.
Egyébként olyan is rémlik halványan, hogy a gyors felmelegítés kémiailag rosszabb a tisztítási hatékonyság tekintetében, tehát még értelme is lehet a lassabb melegítésnek.
Mindegy, így is túlragoztuk.
-
Sinesol
veterán
válasz Lami66 #11602 üzenetére
Gondolom regen azert tették bele, mert kezdetlegesek voltak a mosogepek, nem volt normalisan megloldhato fűtőszál, esetleg random mernöki döntes. Ahogy pl procipiacon is régen külön volt a memoriavezerlő, meg hasonlok, aztsn a fejlődes soran egy chipbe került minden.
Persze van most is melegvizes bekötes, de ez valoszinüleg a zöld iranyzat miatt jött elő, a Miele-nel is azt irják, hogy arra az esetre van ott, ha napenergiaval csinal valaki melegvizet, igy környezetbaratabb lehet amosas. Mert azt leszamitva jobb a sajat vizmelegitese. Ertem en, hogy gazbojlerrel is hamar van melegviz, de minek, ha ott van a gépben a fűtőszál.
Annyi ertelme lenne, hogy gyartanank sok tonnanyi extra szemetet, miközben rosszabb hatasfok mellett kerülne oda a melegviz plusz eregetnenk egy kis egestermeket a levegőbe.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Lami66 #11735 üzenetére
Ezt amúgy én sem értem miért jó, ha egy mosógépet használok 20-30 évig. Veszek 6-8 évente újat és kész. Árban kb ugyanott vagyok és akkor még nem számoltam mennyit kell költeni a miele-re, hogy annyit elmenjen, alkatrész+munkadíj. Ezen kívül a mosógépet belül tökéletesen tisztán tartani nagyjából képtelenség. Gondolok itt az üstre, a csövekre, szivattyúk stb stb. Az új géppel ezek a nyűgök mind megszűnnek.
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Lami66 #11744 üzenetére
Sok ember a szakmát elhagyva, igaz idehaza is inkább biztonsági őrködnek, attól amit írtam még áll.
Miért nem szóltál valamelyik nyugdíjas szomszédnak, hogy szereljem meg? Azokból van bőven...Tigerclaw
A 250k-t lazán megkeresed biztonsági őrként is és kényelmesebb.[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz Lami66 #11749 üzenetére
Véleményed az van de látszik, hogy fogalmad sincs, hogy mennek a dolgok de elmondom neked.
Egy festő vagy villanyszerelő elmegy maszekhoz vagy nem jelentik be rendesen sok helyen, vagy van, hogy nem fizetik ki rendesen, cégnél meg nem keresnek jól.
A maszek festőd meg előbb utóbb fel lesz nyomva, mert gondolom, hogy neked sem számláztak.Ahogyan a fórumtárs is mondja kimegy megvan a 700k tisztán, semmi cigánykodás.
[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
válasz Lami66 #11965 üzenetére
Én azt vettem észre, ahogy mondod, hogy inog a dob, mintha nem 100% a tengelye körül forogna. Ez zavar a csattogás mellett leginkább. Most kicsit megrángattam a gépet és azt vettem észre hogy jobb hátsó lába erős ráncigálás hatására picit megmozdul. Nem válik el a földtől, de azért érszhetően nem annyira stabil. Ez okozhatja ezt a mozgást? De szerintem akkor centrifugálás közben is kellene ilyeneket csinálnia. Ha stabilizáló rugóktól van ez akkor visszaküldős? Elvileg emag 30 nap visszaküldést biztosít.
-
ZephX
senior tag
válasz Lami66 #11970 üzenetére
Én is azon gondolkodok, hogy nem az esetleges rossz láb beállítás miatt, mert a gép nem inog összevissza. Ha az elállási időből kifutottam volna szervízeltetnél, de még konkrétan 1 hete vettem ki a dobozból, nem szeretném már szereltetni. Ja a visszaküldés elég macerás, mert doboza is alig van már meg. Holnap emagot felhívom, hogy mit tudnak ezzel kezdeni.
-
Albigator
őstag
válasz Lami66 #12154 üzenetére
Bocsánat a pontatlan megfogalmazásért. "penész szagú". Anyukám szerint egér szagú inkább de azt nem akartam írni, nyilván nincs, nem volt benne egér.
És igazából penészes se kéne legyen, mert teljesen új mosógépről van szó. 2.5 hete vettük át de 1.5 hete üzemeltük be és azóta használjuk csak.
Nincs kellemes öblítő illata a ruháknak, sőt inkább kellemetlen.Egész egyszerűen nem értem ezt a fene nagy vízspórolást. Szerintem ez itt a baj.
A másik Electrolux gépnek a befolyócső átmérője is nagyobb volt…[ Szerkesztve ]
-
Grande Ale
őstag
válasz Lami66 #12344 üzenetére
Kapnék 25%-ot egy uj gépből. 370 egy belépő gép, ami meg sem közeliti a miénket, ami most van. Egy olyan kb 460. Nem tudok most sajnos ilyet venni, el kell engednem. Persze vennék, ha lenne rá módom, nem ábrándultam ki, és ugyanúgy azt mondom, aki teheti, Mielét vegyen, de ezért nézek körül más fronton. Automatikus adagolás nagyon bejött, ilyeneket nézegetek. De pontos ajánlatot még nem kaptam a javításra, csak 150 ezer "körülit".
Bizonytalan vagyok, nem vagyok biztos benne, hogy gazdaságos lenne a javítás.
Rohadtul sajnálom azért ezt a gépet, a feleségem is, de most ez van. -
Grande Ale
őstag
válasz Lami66 #12350 üzenetére
Persze, semmi gond, ne értsd félre, én nem haragudni járok ide.
Egyébként ma úgy döntöttünk, élünk a 30 százalék javítás kedvezménnyel, meg is rendelte a szerelő az alkatrészt. Adunk neki esélyt. Remélem jól döntöttünk, és megy még szépen tíz évig, és nem szívünk vele többet. -
Zsoltesz93
tag
-
Vasti74
aktív tag
válasz Lami66 #12433 üzenetére
Nekünk ma vitték el a kb. 25 éves Miele mosógépünket... Nem hiányzott belőle semmilyen modern tudás, meg technikai vívmány ;-)
Mégis mi hiányzott volna? Mosott, de azt remekül és csendesen, volt rajta rövid program, hosszú program, kímélő program, 1200-as centrifuga, ember ennél többet nem akarhat.És azért vitték el, mert betettek a helyére egy WWD320-at ;-) Ugyanis tönkrement a régiben a leeresztő szivattyú. Vettem egy utángyártottat, ami néha szivattyúzott, néha nem, ezért állandóan figyelni kellett rá - kb. fél éve így nyúztuk, meguntam. Egy eredeti meg 200€ körül van, azt már nem akartam rákölteni.
Sokat olvasgattam, kérdezgettem a témában, és arra jutottam, hogy a Miele még mindig Miele, hosszabb távon gondolkodva érdemes beruházni rá. Egyébként egy komolyabb Bosch vagy Siemens gépnél nem is sokkal drágább ám...
-
Z_A_P
addikt
válasz Lami66 #12680 üzenetére
Hali,
Bosch-nal is 2 szuros.
Benne mindketto: [kép]
Elso kiveve: [kép]
Masodik is kiveve: [kép]
Ott alul a szűrők helyén benezve [kép] , ezt latja a kamera: [kép]Ez lenne a hocserelo
Ide kene szivacs? Hat nem lenne egyszeru. Mi a lenyeg, takarja el es kesz? Milyen szivacs?
Elvileg oda tudok flexi csovet vezetni, es ki tudom porszivozni, az nem eleg?
(ez egy 10 honapos keszulek, heti 3x min. hasznalva)[ Szerkesztve ]
OK
-
d@minator
addikt
válasz Lami66 #12724 üzenetére
"Valamiért itt nem ajánlott márka, de igazi okot nem tudnak rá mondani." - Lehetne sorolni a kisajtó problémától, szétrobbanástól a póktörésig. Külföldön igaz nem ez a fajta de milliós visszahívás volt le volt már írva ha nem itt akkor a háztarási gépek topikba.
Sok év kell hogy bizonyítsa, hogy problémamentes addig kimarad az ajánlottak közül. -
Hegyirabló
veterán
válasz Lami66 #12794 üzenetére
Enyém sem nyílik ki hamarabb, pedig az még Samsung is. Igazából nekem is tetszik ez az Adwash funkció, pedig amúgy elég értelmetlen dolog.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Gömbike
senior tag
válasz Lami66 #12794 üzenetére
Természetesen ha a vízszint magasabb, mint az ajtó alja, nem engedi kinyitni.
Nekem az AEG felülről “ pisili” a ruhákra a vizet, hogy teljesen átjárja a mosószer, így kevesebb vízzel is teljesen nedves lesz a ruha mindenhol.
Utólag évente kb. kétszer én is szoktam még beletenni ruhát. De inkább párszor körbejárom a kecót, mi maradhatott el.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gömbike
senior tag
válasz Lami66 #12806 üzenetére
Bocsánatot kérek mindenkitől. Akkor az én 13. Éves gépem meghaladta a korát😪.
Igaz, akkor 135 ezer volt, de eszembe sem jutott, hogy a többi gyártó ennyire elmaradt. Szóval manapság ennyire gagyit árulnak, de gondolom, ez nem az én hibám.
Azt hittem ez alap minden gyártónál, de ezek szerint az alap gèpekbe ezt szándékosan nem teszik bele. Úgy vannak vele, olcsó húsnak híg a leve.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
-
Mofarguru
csendes tag
válasz Lami66 #12914 üzenetére
Teljesen adom amit mondasz. Nálunk asszony hasonlóképpen vesz (venne) bármit, neki csak az a lényeg, hogy jól mutasson az adott helyen (mosogatógép, hűtő, sütő, mikro, proszívó, szárítógép stb... Nem érti, hogy én az ilyen vásárlásokat miért "bonyolítom" túl. Be kell menni az Médiába és ott meg kell venni azt ami jól mutat az adott helyen. Azán majd majd tönkremegy egy fél év után akkor csere és kész. Szóval (tisztelet a kívételnek) de sajnos a hölgyek így gonolkodnak (legalább is akiket én ismerek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest