- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
Ez mire jó? : Abnormális mágneses mezô figyelmeztetés
A Casio ProTrek leírásában olvastam.
-
Macilaci457
őstag
Igen, ott végülis az eltérés ami fontos, nem a pillanatnyi érték.
Megnéztem az autologot.
Itt éjjel volt vihar. 2:15-kor kezdett zuhanni a légnyomás, majd 3:30-tól 6:45-ig folyamatosan visszaállt.
Viszont van egy érdekes dolog. Ha 10 CM-nél közelebb van a Laptophoz, akkor kódolt pulzusjeleket vesz!
225 bpm. Mindig is tudtam, hogy a számítógépek élnek!
-
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #25 üzenetére
Nálunk a vitrinben még két ugyanolyan barométeres Timex van,
mint az enyém. Egyiket egyszer beállítottam,
azóta nem nyúltam hozzá, nem volt kalibrálva.
A másikat dobozból vették elő pár napja, valszeg gyári beállításokkal megy.
Én sokszor lusta vagyok a sajátomat állítgatni, pedig kellene,
mert az üzletben a klíma rendesen beleszól a számításaiba.
Amikor látom, hogy oltári kamut jelez, akkor azért elnyomogatom.A tegnap esti esőt mindhárom óra egyöntetűen előrejelezte.
Gondolom olyan tipikusak voltak az előjelei,
hogy bármilyen beállítás mellett tudni lehetett -
Macilaci457
őstag
Nem. Ez egyirányú kommunikáció ebben az esetben, csak feltölteni lehet az órára, az óra nem ad ki hangot. (egyértelműen a számítógépes szoftver nem tudná visszafelé érzékelni a leadott jelet, legalábbis ahogy leírtam, nem.)
Az iránytű megzavarodása tapasztalat, nem vészjelzés alapján mondtam. A mágneses adatszinkronizációhoz elég közel kell tenni egy hangszóró mágneséhez, hogy átvegye az óratest a töltést egy időre, ezért.
Máskülönben ugyan annyira eltéríti a rendes iránytűt egy mágneses tér, mint ezt.
-
shtml
őstag
válasz
Macilaci457 #23 üzenetére
A hangot ugye az óra adja ki?
Szerintem az lehet a funkciója, hogy figyelmeztessen, egy mágneses tér eltérítette az iránytűt, ezért nem szabad arra hagyatkozni. Vagy ha nem, akkor az óra kézikönyve biztos ír róla valamit. De ha valóban figyelmeztetés a funkciója, akkor ez azt jelzi, hogy alaposan átgondolt szerkezetről van szó. -
Macilaci457
őstag
Nem szokták bámulni, legalábbis nem vettem még észre.
Egy két érdekesség még, úgy látom érdekel:
-az Infra mellett van egy másik adatkapcsolat, ami úgy működik, hogy közel teszed egy hangszóróhoz az órát, és a szoftver lemorzézik egy modemes időkből ismerős nyekergést. Csakhogy nem hangfrekvenciával érzékeli az óra, hanem a hangszóró által keltett mágneses fluxust érzi! Ilyet se láttam még korábban. Ez egy időre meg is zavarja az iránytűt, így gondolom ugyan azokat az érzékelőket használja mint a mágneses észak keresésekor.Feltölthető a felhasználó sulya, kora, stb. a mentett adatok, és "oplogo" (mint régen a telefonoknál, pár pixeles grafika) vagy szöveges logo az óra menü fölé -ezzel a módszerrel.
Az infra az adatok letöltését szolgálja. -
shtml
őstag
válasz
Macilaci457 #21 üzenetére
Igen, névről én is ismerem őket.
Szerencsére ennyire nem rossz a helyzet, hiszen a külső nyomást kell mérnie, nem egy valamilyen tartályba zárt gázét. Ezért valójában csak a nyomásmérő hőmérséklet-kompenzációját kell elvégezni (gondolom, egy pici vákuumszelence van benne). Valószínűnek tartom, hogy a levegő hőmérsékletére nem kompenzál, hiszen nem tudhatja, mitől változott meg a hőmérséklet - lehet, csak egy pár fokkal melegebb vagy hidegebb helyiségbe mentél. Az az 1-2 méteres pontosság azért elég imponáló.
Azért csodálom ezt a kis kütyüt - és a hozzá hasonlókat -, mert nem kis munka lehet ennyi mindent belezsúfolni abba a kis házba, még ha az 100 grammnál is nehezebb.
Sokszor bámulják a csuklódon, ha ismeretlenek közt vagy?
-
Macilaci457
őstag
A gáztörvényben azért van egy-két .. pontosabban három változó.
Igen, ugyan azt a szenzort használja a kettő, ezért egyszerre csak az egyik működik. Valóban tévedhet, de annyit azért nem. Valahogyan kompenzál, erre valami algoritmus biztos van, hiszen ha magasabbra mész, csökkenhet a hőmérséklet, és erre számíthat is.
Természetesen egy vihar megzavarhatja ezt is, de az elvonultával visszaáll a mért érték is, így tulajdonképpen egy nap, ha elindulsz és nap közben egyszer korrigálod (a csúcson) a magasságot, mikor hazaérsz kb jól fogja mutatni az otthoni magasságot is.Több tesztben olvastam, hogy ezek gyakran 1-2 méter pontossággal követik a GPS által mutatott értékeket. Tehát elfogadható pontossággal működik, de a csúcsokon mindig érdemes beírni a térképről a pontos értéket.
-
TheVeryGuest
senior tag
válasz
Macilaci457 #10 üzenetére
titanium --- magyarul --> titán
80-90 kilóért már térképes túrázó GPS lehet venni, nemhogy egy ilyen kis gyöszt. Ha nem tudnék szívritmus/pedálfordulat-mérés nélkül élni, inkább adnék pénzt egy Garmin Colorado-ért, meg a hozzávaló kiegészítőkért.
-
lapa
veterán
én is szeretnék egy iránytűs órát nagyon. kirándulgatok meg városnézek brinyóval, közben simán elfelejti az ember honnan jött meg merre van az arra - ilyenkor elkelne egy. bár lehet, hogy sima mechanikus lesz, mert ezek nekem nagyok (még akkor is ha jól jönne a pulzusmérő). talán a Timexnél láttam 160 euroért vagy mennyiért iránytűs órát még.
ja bocs látom már kitárgyaltátok a Timex témát.
-
shtml
őstag
válasz
Macilaci457 #17 üzenetére
Erre gondoltam én is. Csak hát az órában lévő barométer is a statikus légnyomást méri, így az óra tképpen ugyanazt a légnyomásértéket jeleníti meg barométerként és magasságmérőként is. Erre egyébként a cikkben te is utalsz.
Ekkor viszont nem kevés tapasztalat kell a mért érték értelmezéséhez, ha pl. magasabb helyre mászol a hegyekben, közben meg az időjárás is változik. Lehet, hogy 100 méterrel magasabban akár 200 méter emelkedést mutat, de az is lehet, hogy nullát. Van erre valami kialakult gyakorlatod vagy annyit nem használtad hegymászás közben?
-
Macilaci457
őstag
Statikus légnyomást mér. Egy GPS-el ellentétben, ami a műholdhoz képest megmondja a magasságot, ennek nincs viszonyítási alapja, kalibrálni kell. Ha ismered a magasságod, akkor beállíthatod az új értéket, hasonló körülmények között (éghajlat, időjárás) a változást jól fogja mérni, de meg lehet viccelni, ha egy párás fürdőszobában hagyod.
-
shtml
őstag
A magasságmérője milyen elven működik?
-
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #14 üzenetére
a high gear jó tudományosan néz ki.
A terméket meg szerintem olyan szinten minősítik ezek a meghibásodások,
hogy azért ezek elsősorban elektronikai eszközök, és csak utána órák -
Macilaci457
őstag
Hát, ha már a kínálatot nézzük, van ez a High Gear
[link]Csupán az a bajom hogy az összes óráján műanyag "üveg" van. Valamint az Oregon Scientific, aminek az órái inkább műanyag időjárásállomásra emlékeztetnek:
[link]Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Suunto fórumában is százával vannak panaszok új vagy pár hónapos órákra, és a válasz többnyire az, hogy küldje vissza. Persze ez nem minősíti a terméket, később javul az arány, de kissé sokat kérnek az óráikért szerintem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #12 üzenetére
nem olyan régóta forgalmazunk Timexet, de szerintem elég silányak az óráik,
egyedül ez tetszett, meg a Felforgatókönyv c. filmben szereplő típus,
amin gombnyomásra ki lehet kapcsolni az LCD-t,
és máris úgy néz ki, mint egy konszolidált sportóra.
Amúgy a (jó) minőségükről egyáltalán nem vagyok meggyőződve,
ezért is írtam, hogy amerikai Casio, bár azzal meg a japánokat degradálnám le
teljesen jogtalanul. Van a Timexnek ütésálló (Ironman Triathlon) Shock órája,
már a neve is "eredeti", a férfi változat ára nem éri el a 16e. Ft-ot,
a kijelző meg gyárilag ferde benne, szóval bizalomgerjesztő az összhatás...
(Van egy '97 körül, használtan vásárolt Casio G-Shockom,
a bolti ára 30 körül volt, tőlem 4e. Ft-ot kért az előző tulaj érte.
Azóta is ép és egészséges, pedig gördeszkázás közben is hordtam,
jópárszor odavertem a földhöz esések közben).
Különben vannak egész komolynak tűnő compass óráik is,
csak azokat inkább Rockenbauer Pál (R.I.P.) karján tudtam volna elképzelni,
és nem a sajátomon.A Polarért sem rajongok igazán, elég régóta áruljuk,
de sosem volt belőle komoly készlet (sportüzlet, nem órásbolt),
viszont épp elég jött vissza garanciális problémával...
meg a magyarországi forgalmazóval (Fitnesstrade) sem vagyunk túl jóban,
de ez szerintem inkább a főnökömnek tudható beSuunto az kőkemény lehet, csak hát egyszerűen horror az ára.
Amiben még hiszek, az a Garmin, de ők még elég újak az órák piacán.
Itt egy pofás darab, mondjuk ez tök olyan, mint az én Timexem -
Macilaci457
őstag
Valóban megért annyit. Ami még jobban tetszett, az a Casio ProTrek, amelyik napelemmel működik. Ott nincs gond az elemcserére. De egy Timex, vagy Oragon Scientific órával megetsz a márkaszervízbe 2500Ft-ért cseréltetni, hogy a vízállóság ne vesszen.
Azért nem mondanám, hogy éppen a Polart vettem volna, ha bruttó Forint áron veszem. Ki van zárva. De amennyiért megkaptam, bűn lett volna otthagyni.
És csupán kicsit karcos az üvege, más baja nincsen.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Macilaci457 #10 üzenetére
hát Timex... végülis amerikai Casio, sőt, gyengébb
olyat nem gyártanak, ami ezeket egyszerre tudja.
én 16-ot fizettem ezért az óráért, annyit bőven megért. -
Macilaci457
őstag
Nincs benne iránytű
Se naplózás.De valóban.. Kb ezeket a funkciókat kerestem korábban amit a Timex is tud. Bár rossz tapasztalatsim vannak Timex ügyben. Egy Expedition konkrétan a kezemen korrodált el 3 évvel a vásárlás után. Mert csak a hátlap volt rozsdamentes acél.
Ezenkívül, egy órának legyen kristályüvege legalább, ha nem is titanium szíja.
-
bwoay
nagyúr
Timex T41501
* INDIGLO, NIGHT-LIGHT
* 50 méterig vízálló
* Ébresztés
* Stopper
* Magasságmérés
* Barométer
* Hőmérséklet
* Időjáráselőrejelzés
* 30 részidos memória
* 24 órás visszaszámláló
Fogyasztói ár (bruttó): 25,950 Ft.Nem egy Suunto, de olcsó alternatíva, ha a pulzusmérésről le tud mondani az ember.
-
zlin
tag
Baromi jó lett a felső fotó ! Az óra is figyelemre méltó, és ha nem 80 lenne hanem 15 akkor vennék is egyet
-
válasz
Macilaci457 #5 üzenetére
Hja... én is edzek ahogy időm engedei, tavaly még 'terheségi csíkokat' is összesedtema combomra annyit sikerült, de pulzusmérőt sose hiányoltam. Viszont a használható kijelzős etrex Vistámról nem mondanák le semmi pénzért
-
Macilaci457
őstag
Igen, éppen ezért nem írtam, hogy kinek jó, kinek nem.
Az outdoor funkciókra keveseknek van feltétlen szüksége, inkább sokaknak csak plusz, valami ami érdekesebbé teszi az utat.
Mert GPS nélkül is lehet tájékozódni mint tudjuk.
De hallottam oylat, aki a térkép magasságvonalai alapján tájékozódik magasságmérővel.
Pulzusmérőt nem csak sportolók, hanem mozogni, fogyni vágyó emberek is használnak, mert hatékonyabb. De ebben az órában inkább plusz szolgáltatás, 2in1, túrázásnál az emberi teljesítménymérő arra jó, hogy beosszuk tartalékainkat. De nem szoktam használni.vtechun: Az AXN óráknak 3 típusa van a 300-as, 500-as, és 700-as. Mindegyik kifutó termék, az 500-as ára olyan 85ezer, a vele hasonszőrűként említett Suunto meg 150ezer HUF.
De ez az írás is azért születhetett meg, mert kifutó modell lévén, USA-ból néha igen olcsón hozzá lehet jutni használt órákhoz, én is így vettem.
-
vtechun
veterán
Mennyibe kerül egy ilyen?
-
Nem rossz; de aki komolyan foglakozik ezekkel az tudja hogy kell neki ilyen, aki nagyritkán megy szabadba annk tökmindegy...
És vannak akik inkább a túrsita gpseket részesítik előnyben (akit izgat az egy pulzusmérő órával)
-
BloodRay
veterán
Kicsit nagydarab, de legalább már magától a hordásától is fittebbek leszünk.
Egyébként szép, igényes írás lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!