Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vfo7

senior tag

válasz JoeYi #50 üzenetére

BTX ready, de most inverted ATX-ként van összerakva, mert ATX-es alkatrészeket használok. De van olyan nem inverted ATX ház is, ami normál elrendezésű, csak a táp az aljában van, nem felül. Az ilyenek a táp hőháztartása szempontjából jobbak, mert kívülről kapják a levegőt, ezért mindig hidegebbek, mint a felülre beépített táp.

Nekem alul egy FSP Bluestorm van, amiben lecseréltem egy Arctic Cooling 12-esre az eredeti ventit, és lényegében hangtalan, még játék közben is, ugyanis alulról mindig kap annyi hideg levegőt, hogy ne kelljen felpörögni a propellernek.

Amúgy az én házamnál eredetileg a videokártya szellőzése nem volt jó, mert fordított lévén, felülre kerültek a kártyaslotok, és ott nem volt, ami kihúzza a levegőt. Ezért oldalra, a videokártya magasságába beépítettem egy 8 cm-es ventit, 7 voltról járatva, és a videokártya fölötti slotlemezt kicseréltem lyuggatottra. Az oldalról befújó venti huzata ezen keresztül távozik, úgyhogy kiválóan lehűti a 3850-est. Annyira, hogy 50-55 fok fölé soha nem megy, pedig a Zalman minimumon jár. A teljes rendszeremben amúgy elöl-hátul van 1-1 12-es, 6 voltról járatva, és oldalt 1db. 8 cm-es, 7 voltról. Emellett a videokártyának és a procinak is vannak ventijei, utóbbi PWM-es. Ez összesen 5 darab propeller, de az egész rendszer annyira zajtalan, hogy éjszaka, amikor csönd van, éppenhogy hallani egy kis surrogást, de ha bekapcsol a hűtőszekrény (amerikai konyha, tehát halk gép kellett), szó szerint túlharsogja :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés