Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
-
danih
veterán
válasz Cthulhu Dawn #24 üzenetére
Oké.
-
danih
veterán
válasz Cthulhu Dawn #22 üzenetére
De, ugyanazt jelenti elsődlegesen, én bejártam káeurópát, mindenhol használatos (csak van ahol mára kicsit kikopott, használata inkább régiófüggő)
-
EczkE
veterán
O kurwa!!!
Asszem mindenféleképpen!
-
Nordic
Közösségépítő
Mikor ismerősömnek mutattam a videót, ő is ugyanezt mondta(van már pár millió km a lábában). Ezt csak gázadással lehetett volna elkerülni.
------------------------------
A kurrrrvaa a fehéroroszoknál is ugyanazt jelenti. Pár éve dolgoztam németben egy fehérorosz csávóval, ő is ezt szajkózta, amikor elbasztam/elbaszott valamit.[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
igen a lengyelben a kurwa= kurva nagyon ötletesek.
borultak a picsába
-
DEJVID
őstag
Életemben nagyon keveset vezettem, pótkocsival meg aztán pláne, de annyi eszem van, hogy tudjam, hogy rohadtul nem lenne szabad ellenkormányozni.
-
föccer
nagyúr
Én valahogy nem tudok rajta röhögni. Gondolom a trail-en lévő gépsárkányt akarták videózni.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Tálydi
senior tag
Neeee, egy ritka 8as BMW oda
Eeeeh, what’s up, doc?
-
ch003067
addikt
EPIC FAIL!
Jól felborultak tényleg De szerintem azért a kamerás is tudhatott valamit előre, mert máskülönben minek vette volna őket...
-
föccer
nagyúr
Hogyan lehet tenni ellene? Felmondasz a munkahelyeden, vagy megtagadod a 18-20-24 órás nehéz fizikai munkát.
Persze, ha ezt megteszem, akkor munka nélkülivé válok, aminek egyen következménye, hogy elvesztem a lakásomat, majd a feleségemet. Az életem romokban hever, majd erre hivatkozva alkoholista hajléktalan leszek, aki egy jobban sikerült téli napom a vonat elé fekszik.
Ha jobban bele gondolok ígyis úgyis bele döglök a munkába.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
A sofőr ott rontotta el, hogy egy picit elbambult és észrevette, hogy kisodródott a leállóba, túl gyorsan húzta vissza a gépet a saját sávjába. A pót meg ennek a mozgásnak a tehetetlenségével ment volna tovább a belső sávba, amit ugye a sofőr egy újabb, ezúttal kifelé történő hirtelen kormánymozdulattal próbált ellentételezni. Csak ezzel csak a problémát tetézte, mert a fizikának engedelmeskedve a futó ezzel a másik irányba lendült, ráadásul egyre nagyobb sebességgel. Ezt még 2x megismételve a futó magas súlypontja miatt szépen fel is borult.
Hasonló eset majdnem megtörtént velem is, amikor elaludtam az autópályán, és 140 körül besodródtam a belső sávba, mindezt ráadásul éjszaka. Hátulról rám villantottak, amitől észbe kaptam és vissza rántottam a kormányt. Csak azt nem jutott a kómás eszembe, hogy ~500 kg cucc van a kocsi hátuljába. Szerencsére nekem sikerült megfognom a gépet, így sem én, sem senki egyéb nem sérült/halt meg. Ugyan ez a szitu, csak borulás és futó nélkül.
üdv, föccer
RE: Grafi:
Jó meglátás. Egyrészt gáz adással "húzhatta" volna meg a szerelvényt, másrészt ha nem vissza rántja a kormányt, hanem egy hosszabb kormány mozdulattal körívre teszi az autót. Igaz egészen kiment volna apálya szélére, de vissza hozhatta volna a gépet. Egyébként meg van egy olyan gyakorlat, hogy egy személy autó nem húzhat a saját össztömegénél nagyobb vontatmányt.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
sz4blya
tag
lengyel sofőrök
mindenesetre nem ártana mindenkinek elvégezni valamilyen vezetéstechnikai tanfolyamot mielőtt jogsit kap, mert az hogy valaki tud parkolni meg tud menni vele 120-al még nem jelenti, hogy tud vezetni... szvsz.
Grafiqs nagyon jól összefoglalta, hogy mit kellett volna csinálni, nekem is a gázadás jutott eszembe először
föccer: na én ezt az egyet nem akarom sohasem átélni, elaludni vagy elbambulni, ez ellen hogy lehet tenni valamit? főleg éjszaka ugye, én meg órákon is folyton bealszom, szóval nem szeretnék az árokban ébredni (legjobb esetben ugye)
[ Szerkesztve ]
Cum Deo Pro Patria Et Libertate. Verje meg a mi Istenünk, aki ezt engedte! | Free life, free people, free internet! *See you, space cowboy!
-
Grafiqs
őstag
Szerintem sokkal érdekesebb a dolognak az a vetülete, hogy hogyan is lehetett volna, ezt a helyzetet megoldani.
Persze kívülről könnyű okosnak lenni, de tanuljunk a hibából.Abból kiindulva, hogy dupla tengelyes a futó, valószínűleg nem sima ráfutófékes, hanem saját hidraulikus fékrendszere van. Ami sajnos nem túl gyors ám nem is túl hatékony ilyen helyzetekben. Tökéletesen megfelelő, a finom fékezésekhez és lassításhoz. De semmiképp sem hirtelen helyzetek megoldására van kitalálva.
Tehát a fék mint lehetőség kilőve. Ha az autó ESP rendszere fel van készítve, futó vontatására, akkor a kissebb csúszásokat, meg tudja oldani. Ebben az esetben viszont az is kevés lett volna, tekintve, hogy nagyon nagy tömeget vontattak. Egy ilyen futó simán megvan 5-600kg ehhez jön a jármű 1,5 tonnája. A vontató a jármű súlyánál legalább 5-600kg-mal több. Ha egy ekkora tömeg beszitál azt fékkel tehát nehéz megfogni.
Véleményem szerint egy dolgot tehetett volna a sofőr, fékezés helyett - ahogy az a videón látszik - inkább finom gázadással probálja meg kihozni a szitáló mozgásból a futót, majd pedig finom fékezéssel egy lassabb tempót választ magának, ahol egy széllökés nem tud ilyen csúnya dolgokat művelni.Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy ekkora vontatmányhoz D-kat. jogsi kell(ene).
G
És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
darál0w
Jómunkásember
blogomban megtalálhato.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
danih
veterán
LOL. a sok káromkodás, 0:12-nél a "O kurrwa" hangsúlya priceless
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték