Hirdetés

2020. január 17., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) total90


total90
(veterán)

Heroes nálam a 3-nél ért véget, mái napig azzal LAN-ozunk a haverokkal :K A többi nekem túl csiricsáré.

A videó meg mekkora :Y

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#2) danih


danih
(addikt)

Hol vetted a játékot?

(#3) #65675776


#65675776
(törölt tag)

A várépítés azért egy nagy nulla, mert nincs a hűde részletes belső nézet? Az miért probléma? A funkcionalitás megvan, a belső nézet pedig egy patch formájában bele fog kerülni (legalábbis ezt ígérik a készítők). Ez egy nagyon kicsi probléma, játékmenetileg totálisan lényegtelen.

Ha a nehéz hadjárat probléma, akkor valószínűleg a Commandos még sz*rabb.

(#4) nincsisbéla


nincsisbéla
(aktív tag)

Mázlista egy sofőr. :D
Mondjuk az autója jó állapotban van... :U

Mentalita'

(#5) Nordic válasza #65675776 (#3) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Sajnos én ilyen vagyok, a nagy kedvenceimre(pl. az említett Heroes sorozat) elég háklisan tekintek, az apró részletekre harapok. Számomra volt egy jól működő rendszer(pl. H5), és szerettem, ez az új irányvonal nem jön be. Az ígéreteket hagyjuk, abból dunát lehet rekeszteni manapság, hisz mindenki ígérget, aztán a 80%-a sosem valósul meg.

A nehézségről annyit, hogy igazad van, a Commandos se volt kutyaf*sza, de nem volt lehetetlenek a pályák. A Heroes 5-nél már a necro kapány első pályája sok volt, 3 féle képpen nem tudtam mit kezdeni az utolsó várral, mert ha bele szakad az ember, akkor sem tud leütni 3 alap egységgel egy 5x akkora sereget. Ha netán user error(amit kétlek, eddig egyedül a H4 kampányát nem toltam végig, mert nem jött be a játékmenet és töröltem), akkor meg nem nekem való ez a játék.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#6) #65675776 válasza Nordic (#5) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

A többség mindig amiatt sírt, hogy a játék random dobálja a felvehető skilleket. Most megkapták a full controllt. A jelek szerint van akinek ez nem jön be.

HoMM5 necro kampányában nem emlékszem rá, hogy lettek volna nehézségeim.

(#7) Nordic válasza #65675776 (#6) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Bocs azt elírtam, az új rész első necro pályájával *opok, 3 napja. Egyenlőre elegem lett belőle.

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#8) Kephamos


Kephamos
(addikt)

Szerintem is igen gyenge lett a az új Heroes. (Eleve nem értem, hogy mindek kellett a nevét megváltoztatni. Ebben a formában ez így egy sorozat első része. :F )
Hiába mondja daa-raa kolléga, hogy a vár belső nézete egy elhanyagolható és majdhogynem felesleges dolog, de attól még nem az. A híróz sorozat számomra mindigis leginkább a hangulatról szólt és a hangulathoz nagyban hozzájárult, hogy a vár belseje remekül meg volt csinálva. Pl azt sem értem, hogy a nyersanyagok listáját miért kellett megkurtítani. Az egységsugarú állampolgár számára így már játszható lett vagy mivan?
A "randomdobálás" meg nem is volt annyira random. A legtöbbször tudtad olyan irányba vinni a karaktert amilyenbe akartad.
Az igazság az az, hogy ott egyszerűsítettek, ahol nem kellett volna. Mindenesetre még adok majd egy esélyt a játéknak, de szkeptikus vagyok. Ez így ebben a formában nem az, amire én vágytam. Se higany, se vár... Apróságok, de mint tudjuk a részletekben lakozik az a bizonyos patás.
A majd "megpecseljük"-ben pedig nem hiszek. Mostanában a nagy kiadók és/vagy fejlesztők nem kényeztettek el minket azzal az aprósággal, hogy betartották az ígéretüket. Egyre inkább valósnak találom azt a megállapítást, hogy az user csak egy szükséges és idegesítő tényező a kiadó és profit között. Vedd meg és fogd be. Ha még örülsz is az csak jó, ha meg nem az meg mindegy. Pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el.
mod.: a videón szerintem nem a sofőr esik ki a kisbuszból, hanem az utas. Amennyiben számít ez valamit. :)

[ Szerkesztve ]

(#9) Huma válasza Kephamos (#8) üzenetére


Huma
(addikt)

A vár belseje most is meg lesz csinálva. Később, egy patch formájában fogják orvosolni a dolgot. Nem hiszem, hogy hazudnának ezügyben.

"Pl azt sem értem, hogy a nyersanyagok listáját miért kellett megkurtítani. Az egységsugarú állampolgár számára így már játszható lett vagy mivan?"

Szerintem azért lett megkurtítva mert felesleges volt annyiféle nyersanyag. Én teljes mértékben egyetértek ezzel a döntéssel. Ezzel nem lett egyszerűbb a játék inkább kivettek egy véletlenfaktort belőle (ami egy stratégiai játékban előnyös). Ha a játékosnak nem volt szerencséje akkor pont úgy kolbászolt a térképen, hogy pont azokat a bányákat nem találta meg amire szüksége lett volna.
Az egységsugarú állampolgár kijelentésed azért nem állja meg a helyét mert ez a rész az összes többi résznél nehezebb és komplexebb lett.

Nordic:
Én nehéz fokozaton játszok a játékkal és az említett pályán semmi problémám nem akadt, szóval "a hiba az ön készülékében van".
A várépítés semmivel sem lett rosszabb a harmadik részhez képest.
Igazából csak egyetlen dologban értek egyet veled. Tényleg sokat vacakol a gép a saját idejében.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#10) Kephamos válasza Huma (#9) üzenetére


Kephamos
(addikt)

"A vár belseje most is meg lesz csinálva."
Nem mondtam, hogy nem lesz, csak azt, hogy nem lenne meglepő, ha mégsem lenne.

"kivettek egy véletlenfaktort belőle"
Ez megint egy elfogadhatatlan érv. Ezen a vonalon elindulva nem értem, hogy akkor a többit miért hagyták benne?! Mellesleg nem véletlen faktor. ha kell, akkor elfoglalod.
Ez nem egy Ruse vagy SC jellegű hardcore játék, ahol mindennek szimmetrikusan kell lennie. Illetve a marketplace azért van, hogy az ún. mákfaktort ki lehessen küszöbölni.

(#11) Huma válasza Kephamos (#10) üzenetére


Huma
(addikt)

Milyen többi véletlenfaktorra gondolsz?

"Ha kell, akkor elfoglalod."

Ezzel az a probléma, hogy nagyon egyenlőtlenül jöhetnek ki a dolgok. Rengeteget játszottam az összes résszel (kivéve az 1) és bizony nagyon sokat számít, hogy merre indulsz el és milyen bányákat találsz illetve milyen várral vagy. Ha nem ismered a pályát akkor csupán szerencse kérdése, hogy milyen hamar tudod felhúzni az erősebb lények viskóját.
A marketplace meg teljesen használhatatlan egy vár esetén. De még kettőnél sem egy főnyeremény.

Így hogy csak három nyersanyag van sokkal inkább múlik a stratégián, hogy milyen gyorsan tudsz fejleszteni.

ui: A SC egy követendő példa amúgy mivel egy stratégiai játéknál az a jó ha a küzdő felek intelligenciája és stratégiai érzéke dönt a végkimenetelről nem pedig a szerencse és az hogy az egyik frakció erősebb a másiknál. (Mondjuk a SC nekem már túl pörgős.)

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#12) Kephamos válasza Huma (#11) üzenetére


Kephamos
(addikt)

Milyen véltelenfaktorra? A többi nyersanyagra.
Amúgy egyszerű a képlet. Ha nálad van pl öt "fabánya", akkor az ellenfélnek nem fog jutni és ugyanúgy hátrányban lesz.

(#13) Huma válasza Kephamos (#12) üzenetére


Huma
(addikt)

Azért valami nyersanyag kell. Alanyi jogon mégsem járhat mindenkinek. :D

"Amúgy egyszerű a képlet. Ha nálad van pl öt "fabánya", akkor az ellenfélnek nem fog jutni és ugyanúgy hátrányban lesz."

Ilyet nehezen tudok elképzelni. Mégis hogy lenne neked öt fateleped az ellennek meg egy sem? Persze ha a térkép úgy van megcsinálva az más. Mondjuk értelme nem igazán lenne mert gondolom akkor az ellenfélnél meg mondjuk 5 kőfejtő lenne ami azt eredményezné, hogy senki sem tudna normálisan fejleszteni.

ui: A véletlenfaktorra még visszatérnék. Mivel mindenkinek ugyanazok a nyersanyagok kellenek ezért nincsenek felesleges bányák. A régebbi részekben minden várnak volt olyan nyersanyaga ami elsődleges volt (a fán és kövön kívül). Gyakran előfordult hogy az összes többiből volt vagy 20 míg ami kellett volna abból 0. A piacon meg 10:1-hez arányban váltották át.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#14) #65675776 válasza Kephamos (#12) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

Látom a fabánya szót nem csak én használom. (Warcraft 2-ben a Ballista meg vetőgép volt nálam.)

A belső várnézetről: először javítsák ki azt a pár hibát, ami esetleg zavarhatja a játszhatóságot. A vár belseje nem ilyen, az igazából csak látványelem, ráérnek majd akkor foglalkozni vele, amikor már a lényegi rész hibátlan közeli (hibátlan kód nem létezik). (A multimonitoros furcsaságokat eddig úgy látom, hogy sikerült kijavítani a beta óta.)

(#15) Kephamos válasza Huma (#13) üzenetére


Kephamos
(addikt)

Nyilván ez egy kisarkított példa volt arra, hogy így vagy úgy, de mindenki az erejéhez mérten jogosul a javakból.

"Gyakran előfordult hogy az összes többiből volt vagy 20 míg ami kellett volna abból 0. A piacon meg 10:1-hez arányban váltották át."
Ezért van a piac. Gyűjtögetni kell. A 10:1-hez pedig annyit, hogy az élet nem habostorta. Mindenkinek ugyanolyan nehéz a dolga, ha jól van megcsinálva a pálya. Ilyenformán pedig számomra könnyű belátni, hogy kivettek két változót az egyenletből. Summa summárum: egyszerűbb lett.

(#16) Huma válasza Kephamos (#15) üzenetére


Huma
(addikt)

Szerintem rossz oldalról közelíted meg a dolgot.

Ha rossz felé indulsz el pl a H3-ban és később tudod elfoglalni a megfelelő bányákat akkor akár 2 héttel később tudod csak megvenni mondjuk az utolsó két legerősebb lényedet.

És ez pusztán szerencse kérdése, ha nem ismered az adott pályát.

Ez a rész sokkal inkább épít a stratégiára mint az eddigi részek. Eleve a lények képességei sokkal szerteágazóbbak. A hős képzettségrendszere pedig hatalmas teret ad a különféle stratégiáknak.

Ha ezekből levonom a kevesebb nyersanyagot még mindig ott tartok, hogy sokkal komplexebb lett az elődökhöz képest.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#17) Kephamos válasza Huma (#16) üzenetére


Kephamos
(addikt)

Ez eddig ok, de nekem hiányzik a kristály meg a higany... Borzasztóan bántja a csőrömet. :U

(#18) #65675776 válasza Kephamos (#17) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

Kristály most is van...

(#19) Kephamos válasza #65675776 (#18) üzenetére


Kephamos
(addikt)

Akkor gyöngy.

(#20) Huma válasza Kephamos (#19) üzenetére


Huma
(addikt)

Gondolom a drágakőre gondolsz. :)

Nézd. Azt szoktad meg. Nem szereted ha változtatnak a kedvenc dolgaidon. Érthető.
Ellenben ettől még nem lett rosszabb csak más.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#21) Kephamos válasza Huma (#20) üzenetére


Kephamos
(addikt)

Kavics-kavics. :D

(#22) Nordic válasza Huma (#9) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Hát akkor le a kalappal, hogy nehéz fokozaton bírod. Én 3 különböző stratégiával estem neki a pályának, de az utolsó inkvizítor mindig kicsinál...b*szhatom, ég a 400+ szellemem a 600 körüli lándzsás csonti, meg az 500 körüli hullarablómat. A hősömmel 3 féle módon próbáltam fejlődni, minden mellék küldi megvolt, fullos hőssel esélyem se volt egyszer se. Pont ezért is raktam takarékra a játékot. Majd egy nyugodtabb pillanatba nekiesek.

Abban igazat adok, hogy tényleg először a bugokkal kellene foglalkozni(pl vibráló kurzor, meg beakadó térkép - az egérrel nem tudom arrébb vinni a játékteret).

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#23) Huma válasza Nordic (#22) üzenetére


Huma
(addikt)

Én már nem emlékszem mekkora sereggel mentem mert azóta csomót játszottam skirmish-el.

Esetleg próbáld felrakni a legújabb patch-et.
Amúgy megnéztem és normalon játszottam a kampánnyal (rosszul emlékeztem). Skirmishben játszok hardon.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#24) Nordic válasza Huma (#23) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Természetesen fenn van az 1.1... :K

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.