Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digger
senior tag
Az egyik ilyen routeremnek a táp USB csatlakozója KH-s lett. Cseréltetek, vagy forrasztottatok már ilyet? Millióféle hasonló mikro USB csatlakozó létezik. Tud valaki beszerzési lehetőséget?
-
Digger
senior tag
válasz energiezolee #664 üzenetére
Sajnos az enyém is kh-s lett!
Mit értesz a szerelhető USB alatt?
Tudsz nyomni egy linket rá? -
Digger
senior tag
Adva van egy netkapcsolat, ami sajnos meglehetősen sűrűn elmegy. Egy pénztárgép lóg rajta. Megoldható az, hogy az USB-be 3G/4G sticket dugva automatikusan mobilnetre váltson, ha éppen nincs meg a vezetékes kapcsolat és visszaváltson ha ismét helyreállt a drótos net?
-
Digger
senior tag
Ugye a webrádió a wget és madplay parancsok kombinációjával működik?
A wget végzi a letöltést és a madplay meg a lejátszást. A "csatornaváltás" meg tulajdonképpen a wget paraméterének cserélését jelenti.
A csatornaváltás előtt le kell lőni az éppen lejátszott streamet, vagy elég csak az újat indítani?? -
Digger
senior tag
Köszi suste! Nagy vagy!
Eszméletlen jól működik a webrádió! Ajánlom mindenkinek!
Hasonlót csak több tízezer forintért tudsz megvásárolni!
Most a router már drágább, mint amikor megvettem, akkor, emlékeim szerint 3.500 forint volt, most 5 ezer körül van. Egy olcsó USB hangkártya 1200-től indul. Hozzáadod suste nagyszerű munkáját és frankón megy a webrádiód!Köszi még egyszer!
-
Digger
senior tag
Köszönöm az igen részletes leírást, csak éppen egyetlen szavamnak nem mondtál ellent!
Én a hardveres kialakításról beszéltem, te meg az alkalmazott modulációról!Más téma!
Internetrádióról volt már itt szó?
Lehetséges összerakni egy hangkártyával egy olyat, amin csak egyetlen adó szól? -
Digger
senior tag
válasz lócitrom #618 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a hálózat adatátvitele csavart érpárokon történik? Ezek az érpárok egy-egy szimmetrikus illesztő transzformátorba érkeznek a csatoló eszközben. Kiragadva egy színt, például a barna-fehér/barna vezetékek, ugyanannak a trafótekercsnek a két végére érkeznek. A 100 megabites hálózat egy érpárt használ adásra és egyet vételre és az Ethernet kábel négy érpárja közül a másik kettő kihasználatlan. Ezért lehet egy kiépített végpontot, megfelelő eszközzel ketté osztani és két 100 megabites eszközt működtetni rajta egy időben.
A gigabites és a 100 megás hálózati eszközök között a legszembeötlőbb különbség, hogy a gigabites már minden vezetéket kihasznál, vagyis 2 érpáron megy az adás és 2 érpáron meg a vétel is. Ezért a kiépített végpontot már nem lehet megosztani, hogy mindkettő gigabites legyen!Ez a sok rizsa most csak azért volt, hogy magad is belásd, egy 100 Mbitre tervezett eszközből soha nem lehet Gbit-es sebességet kihozni, mivel a hálózati csatoló eleve nem tartalmazza a kellő számú bemeneti illesztő trafót! És ez igaz erre a routerre is.
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, mivel frankón működik a router!
Sokszor van szükség rá a munkámhoz, ami egy érdekes alkalmazás! Kiszálló műszerészként bankterminálokkal (POS) dolgozom. Ezek csak ethernet kábellel tudnak a netre csatlakozni, amit az ügyfél biztosít a POS számára, vagy DHCP-vel, de időnkén fix IP-t kiosztva. Kiszállva a helyszínre sokszor van vitám az ügyféllel, hogy most megy a net, vagy nem! Ők rendszerint azzal jönnek, hogy wifin rá tud csatlakozni a routerre, tehát van net, ennek ellenére sokszor van olyan, hogy egyik-másik port le van ülve a routeren. Ha egy egyszerű újraindítás, vagy portcsere után rendbe jön a kapcsolat, akkor minden oké, de néha vita van! Ilyenkor azzal szoktam rövidre zárni a dolgot, hogy a NEXX-nek egy powerbankból adok tápot, egy mobilnetes telefonról pedig wifin netet biztosítok neki. Ő DHCP-vel oszt a wifi mellett az RJ45-re is és máris el van döntve a vita! Az esetek nagyjából 90%-ában a POS hibátlan, de néha előfordul egy-egy zivatar után egy porthalál! :-)Tudnátok ajánlani hasonló üzemmódra alkalmas routert, ami egyben van egy powerbankkal és természetesen szükség van RJ45-ös LAN portra is!
-
Digger
senior tag
Ha jól sejtem az okozza a problémámat, hogy a házi router, (Asus RT-AC68U) ugyancsak 192.168.1.1-en lélegzik! A nexx default IP címét át tudom tenni valahova? És ha igen hol?
-
Digger
senior tag
Elsőre semmit nem mondott nekem ez a 9092, de aztán hamar rájöttem az okosságra!
Viszont netem még mindig nincs a laposon!
Sárga felkiáltó jel van a lan ikonon a tálcán.
Az nexx wifi interfészt milyen módra állítsam? Ahogy írtam az előbb, a családi wifi routerhez akarok kapcsolódni és patch kábellel bekötve a lapost dhcp-vel adni neki netet. Nem így akarok üzemelni, most csak ezt a módot tesztelem, mert a melóban erre lesz szükségem. Próbáltam kliens és ad-hoc módot, de nem akarja az igazat. A teszt idejére a laposon letiltottam a mobil net modemjét és a saját wifi adaptrét, hogy csak az RJ45 éljen. A tűzfal is ki van most kapcsolva, hogy ne zavarjon. -
Digger
senior tag
Jelentem suste rendszere ketyeg a routeren!
Köszönöm neked suste szaki!Most tanulmányozom a lehetőségeket és sajnos még nem minden kerek!
Szeretném úgy beállítani, hogy WiFin csatlakozik az otthoni routerhez és RJ45-ön DHCP-vel osztva megy egy kliensre a net. A wifire fel tudtam csatlakozni, de a vezetékesen csatlakoztatott laptop nem kap netet.
Van valakinek ötlete? -
Digger
senior tag
Nekiálltam felfedezni a routert. Biztosan sokat fogok kérdezgetni, nézzétek el ezt nekem!
Ott tartok, hogy sikerült puttyal belépni rá, és a pen rádugása után az villogott. Próbáltam megtalálni, hogy hova mountolt, elsőre nem találtam, aztán előbányászva az emlékeimből a mount parancs megmutatta!
A /media/sda/sda1 útvonalon ott van a rámásolt xxxsysupgrade.bin és az xxxsqashfs-factory.bin
Na meg rátettem az u-boot-nexx-3020-7620.bin-t isElőször az u-boot-ot szeretném felrakni. Ennek során nincs szükség particionálásra?
Erről nem találtam infót! -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Megjött a cuccos!
Elkezdtem nézegetni a topicot, de lassan haladok.
Tudnátok adni egy linket, ahonnan rávaló OpenWrt fw.-t tudok beszerezni?
Kár, hogy nincs összefoglaló az elején! -
Digger
senior tag
Az a linkelt kacat egy olyan router, amely a WT3020-hoz hasonlóan tud kezelni 3G/4G stickeket és így alkalmas MiFi routernek is! Tehát maradva a cikk címénél ez talán még egy fokozattal minibb mindenes - ez már mondhatni öngyújtó méretű - bár a teljesítménye jóval szerényebb!
Most hirtelen ezt találtam róla.
Nekem már több mint egy éve megvan, anno még olcsóbb volt mint most, bár több helyen most is 2000 Ft alatt van. Az eBay-en "mini wifi router" keresőszavakkal lehet megtalálni. Annak idején tanulmányoztam egy keveset, ez is többféle hw változattal készül és erre is lehet OppenWrt-t rakni. Sajnos nekem idő hiányában ez már elmaradt!
Amúgy a telefon mobilnetjének megosztását kapásból tudja, de azt nem értem, hogy néha miért nem akar kapcsolódni a telefonomhoz. Általában többszöri próbálkozás után már sikerül neki és akkor tökéletesen működik. -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Melóhelyen most használok egy ilyen routert, de időnként megmagyarázhatatlanul megmakacsolja magát és nem akar működni!
Ügyfeleknél kell javítanom vezetékesen lanra csatlakoztatott eszközöket (bankterminálokat) és ha nincs kommunikáció gyakran hallom azt az érvet, hogy a netjük biztosan jó, mivel a WiFi megosztás működik. Van, hogy a router újraindítástól megjavul a dolog, de nem minden esetben. Ha a routeren végzett portcsere sem gyógyítja meg a kommunikációt, akkor saját netről szoktam bizonyítani, hogy a hiba mégis az ő routerükben van. Ilyenkor a telefonom mobilnetjét megosztva, az én routerem lan portjáról kap a bankterminál netet.
Remélem tud a WT3020F is ilyen üzemmódot és stabilabban mint a most használt router!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest