Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
MODERÁTOR
"Vagy ami esetleg még közelebb áll hozzá hardveresen."
Ne keress logikát! Az ázsiai XT720-ra lesz 2.2 a többire (Európa, Kanada) nem. Viccparádé a Motorola. Ez a 2011 Q2-es Defy frissítés is csak vicc. Főleg annak fényében, hogy a mai napig úgy volt - hivatalos bejelentés szerint - hogy XT720 is lesz 2.2 még idén. Szóval ennyi erővel majd valamikor Q2 vége felé egyszercsak kibökik majd, hogy hopp mégsem lesz Defy-re sem 2.2...
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Hakkuuuh #839 üzenetére
Nem, nem írtam be minden Motorolás topicba (olyan sokba mondjuk nem is tudnám, de a tegnap csak a Defyről és az XT720-ról volt szó egyébként is), de ha akarnám beírhatnám, mert semmilyen módon nem sértem vele a fórum alapelveit. Köszönöm, hogy belém kötöttél.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Nem akarom itt tovább feszíteni a nem létező húrokat, mert látom, hogy van akinek ez fáj, de igen erre gondolok.
Pontosabban arra, hogy a több, mint fél éve bejelentett 2.2-es Androidot a Motorola a júniusban bejelentett multimédiás csúcsmodelljére (XT720) nem fogja megjelentetni (annak ellenére, hogy hivatalosan be lett igérve), az egy éve megjelent Milestone-on még küzd vele, elvileg még idén megjelenik, a viszonylag friss Defy-re pedig fél év múlvára igéri (ugye ilyet már láttunk az XT720 esetében). Maholnap megjelenik az első 2.3-as telefon is. Szóval a Motorola igencsak hadilábon áll a szoftverfrissítésekkel, pedig a 2.2 elég nagy lépés lenne a 2.1-hez képest. Nagyon jó hardvereket pakolnak össze, le a kalappal, de a szoftveres résszel el vannak úszva.Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Igen, de amikor megveszel egy általad említett telefont annak tudatában veszed meg, hogy ez van (egyébként X10-ekre már van 2.1 - de tudni lehet, hogy ennél újabb nem lesz rajta). Viszont amikor megveszel egy 100 ezer forintos kvázi csúcsmodellt, úgy, hogy be van igérve rá a frissítés, akkor azért eléggé mellbevágó, hogy egyszercsak közlik veled, hogy mégse. A 2.1 hiányosságait a másik topikban taglaltam, elég nagy lépés lenne a 2.2 ahhoz, hogy ne legyen tragikus ez a bejelentés. De végülis mind1, nem kell velem egyet érteni, de számomra leírta magát az a gyártó aki így átlép a saját vásárlóin. Igen tudom, hogy a többi gyártónál sem zökkenőmentesek a frissítések, de azért a 2.2-t a nagyobb modellekre meglépi mindenki.
A Motorolának örülnie kellene, hogy az Android kihúzta a szarból és a Milestone szériának köszönhetően nem tűntek el a süllyesztőben, de ezt nem ezzel a sw supporttal kellene megköszönniük.[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz zsirfecske #865 üzenetére
"vagy veszel alapból 2.1-et amire ígérnek froyot,"
Nade itt van a bukta. Úgy vettem XT720-at, hogy ígértek rá 2.2. Rengeteg sebből vérzik a teló, fő featurek nem használhatóak (kamera). Az időpontokra meg csak annyit reagálnék, hogy ki kérte, hogy előbb jöjjön bárminél? Senki. Felőlem jöhet Q2 2011-ben is, csak jöjjön, de nem jön. 100 ezer (nettó) forintos telefon support nélkül. Nekem ez akkor is a felhasználókon való keresztülnézés. De részemről itt lezártam ezt a témát, nem akarom a Defy topikot szétoffolni.
bwoay: ugyanezt tudnám csak megismételni arra amit írtál.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Érdekes ez a sóderes teszt. Ennyi erővel flexxel is neki eshetett volna...
Még a nem kimondottan strapa Milestoneok (Droid) is nagyon komolyan vannak összerakva, masszív anyagokból (jó a vizet nem állják). Láttam jóbarátom Milestoneját leesni kavicsos betonra és persze meglátszanak a nyomai a kereten, de nem esett szét, nem lett baja, kijelző nem karcolódott. Lassan egy éves lesz és egyáltalán nincs vigyázva rá, de a kijelzőjén nincs egy hajszál karcolás sem.
Ez a videó is elég meggyőző az anyagminőségről: [link][ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Akinek már a kezében van megtenné, hogy megnéz két benchmarkot?
Linpack és Quadrant Benchmark - telón közvetlen a marketről vagy QR kóddal vagy ahogy sikerül
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
-
Pompi
MODERÁTOR
Tethering megy wlanon - gyakorlatilag hotspotot lehet csinálni a telóból. 2.2-ben alapból benne lesz (bár hallottam olyat is, hogy a Motorola ezt kiheréli belőle), de rootolt telóval meg lehet csinálni 2.1-en is.
Fizetős market ha jól tudom hálózatfüggő, de ezt is át lehet vágni progival rootolt telón.
Szerk: eddig is tudtak wlan tetheringet a telefonok. S60-as Symbianra is volt már program ami tudja, évek óta használom azon is.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz zsirfecske #1220 üzenetére
Nekem backupra a Titaniumot javasolták, de még nem próbáltam (root kell ehhez is).
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz zsirfecske #1238 üzenetére
Van belőle free amivel ki lehet próbálni és játszogatni egy keveset.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz zsirfecske #1241 üzenetére
Tényleg érdekes, hogy "itthonról" nem hozza a market, de ha átrakom pl. us-re akkor már igen. Próbáld meg valamelyik linkről magát az .apk kinyerni, mert QR kóddal szerintem nem fog menni: [link] [link] [link]
Kiváncsi vagyok meddig fog kitartani a "nem rootolom a telót" hozzáállás. Nagy szopatás ez a market dolog, már csak ezért is megéri rootolni, szvsz nem kell tőle félni, de én nem bíztatok senkit.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz zsirfecske #1247 üzenetére
Nagyon sok hasznos program van 1-2-3 dollárokért. Nem játékokról beszélek.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Hát tényleg sokkal egyszerűbb szerezni egy külföldi simet, mint rootolni. Aztán pl. ha mondjuk frissülne a program a marketről (*), akkor majd nem fog tudni, mert már nem az a sim lesz benne és nem fogja megtalálni a market a frissítést. Vagy mondjuk kellene még valami onnan, minden telepítéshez lehet simet cserélgetni. Cseppet sem körülményes megoldás...
(*) A market jelez, hogy ha elérhető frissítés valamelyik programhoz amit onnan telepítettünk fel. 2.2-től lesz autoupdate elvileg.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Devilske #1413 üzenetére
Magyarországon hivatalos úton vett, itthonra szánt készülékekre (tehát nem ázsiai, ilyen olyan szürkeimport) 24 hó garancia van. Itt van a kezemben a Motokerben (hivatalos Motorola márkabolt) vásárolt XT720 garlevele.
A gyártó a mobiltelefon minőségét, funkciójára való alkalmasságát és a gyártó előírásainak való megfelelőséget a vásárlás időpontjától számított 24 hónapig garantálja.
A mobiltelefon tartozékaira 12 hónap garanciát vállal.
Csak tartozék vásárlása esetén a garancia 6 hónap.
Fődarabcsere esetén, a cserélt panelre a 12 hónap garanica újraindul.Magyarításról szó sincs...
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz Hakkuuuh #1451 üzenetére
"Szerintem nem csoda hogy csak fél év múlva jön ki rá ez az opció."
Ne viccelj már, mire a tervek szerint kijön Defyre a 2.2, addigra egy éves lesz ez a verzió. Így is remek teló, de azért ne állítsuk már be úgy, hogy milyen rendes a Moto, hogy nem azzal hozta ki, és hogy majd frissíti, akkor amikor már nem, hogy 2.3, de talán már 3.0 is lesz...
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
"Igaz nem garancia, de ha a Milestone-ra csinálnak 2.2-őt akkor elég valószínű, hogy a Defy-re is meg fog jelenni."
Egyelőre nem az ilyen hírek miatt kell reménykedni, hanem azért, mert a Moto jelenleg 2011 Q2-re igéri a 2.2-t Defy-re. Kano arra gondol, hogy az XT720-ra is be volt igérve és lámlám mi lett belőle. Erre nincs garancia
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz #41635072 #1824 üzenetére
Töltsd le a Marketről a Market Enabler nevü programot. Tartsd hosszan nyomva a kiválasztott szolgáltatót (érdekes, hogy mást lehet lárni US alól és pl. AT alól is), a megjelnő menüben ki tudod majd választani, hogy ez a szolgáltatót fake-elje, ha az alsó opciót választod, akkor már bootnál beállítja, ellenkező esetben újraindításnál visszaáll az eredetire.
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Logikus amit írsz, de sajnos ez, mármint a logika eléggé hiányzik a Motorolánál. Egyelőre úgy néz ki, hogy az USA-n kívül területeket elég érdekesen kezelik support szempontból.
Ha elérhető lesz a linkem, sajnos ma karbantartás van, akkor láthatod, hogy Európában több modellt is 1.5-ön, 1.6-on hagytak. Az XT720-ból is adhattak el eleget az elmúlt fél évben, de se Canadában, se Európában nem lesz rá upgarde. Pedig az is viszonylag egyedi darab a multimédiás képességeivel (hdmi kimenet, xenon vaku stb).Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz DeadMeat #1911 üzenetére
"Gmailon belül rendezd el,töröld a telefonról a contactokat,majd szinkronizálj.Talán így a legegyszerűbb."
Szerintem ezzel törölni fogja a contactjait Elég ha a Gmailon belül PC-n helyrerakja. Ha be van kapcsolva a sync akkor rendbe lesz a telón is. Ha törli a telón és be van kapcsolva a sync, akkor törlődni fog a szerverről is - vagyis elveszik.
Mondjuk bármit is csinálj, előtte Backupoljon a Gmailen belülFeel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Motonav nincs alapból rajta a Defyn srácok? Az gyakorlatilag egy igo. [link]
Milestone-on meg XT720-on fent van gyárilag.Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
A Defy gyorsabb, mint a Milestone. 2.2 elvileg hamarabb lesz Milestone-ra viszont, illetve a Milestone scene egyelőre nagyobb, Milestone-ra vannak 2.2 custom megoldások már most.
Bár ahogy nézem - legalábbis itt a fórumból kiindulva - elég nagy lesz a Defy tábor is hamar, szóval talán lehet itt is sokmindenre számítani (hamár a Motorolára nem lehet időben ).Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Lányok-fiúk! bwoay alig egy napja figyelmeztette a társaságot, hogy figyelembe véve a fórum alapelveit, hanyagoljuk a warez témát. Most én is megteszem. Ne feszegessétek a határokat. Ez a navigáció téma ne fulladjon ebbe ha lehet. Pár hozzászólást töröltem.
[ Szerkesztve ]
Feel Good Inc.
-
Pompi
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest