Hirdetés

2018. szeptember 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) xxmen


xxmen
(kvázi-tag)

Én annak idején 17 évesen, 67eFt-ért raktam le a B jogsit, most így 15 év távlatából nagyon soknak tűnik a 220! Mi drágult azóta, jó az tény, hogy az üzemanyag...

[ Szerkesztve ]

(#2) 8th


8th
(őstag)

Atósiskola? ;]

(#3) SUPREME7


SUPREME7
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csigavérnél az a "trükk", hogy olcsó-akciós képzéseket behirdetik, aztán heteket-hónapokat kell várni mire kapsz oktatót, mert olyan hosszú a várólista. És valószínűleg eleve ha valami akció keretében csinálod, akkor nem te fogsz először oktatót kapni. A jogsinál is az a helyzet, hogy olcsó húsnak híg a leve, érdemes kerülni a feltűnően olcsó iskolákat, meg a mesés kedvezményeket.

Reálisan 160K körül gondolom a jogsit mindennel együtt, ha nem buksz semmiből és max pár plusz órát veszel, nekem 200K lett a vége, de én is intenzív (heti 3 vezetés) gyakorlattal csináltam és 4 óra pluszom volt a kötelező 30-on felül.

A mennyi idő meg sok mindentől függ.

Kresz attól függ mikorra kapsz időpontot, Budapesten szerintem minimum 3-4 hét, tehát oktatással, várakozással, kb 1,5-2 hónap.

Utána már az oktatótól függ, hogy mennyit vezetsz, ha szerencséd van és heti 2x vezetsz, akkor durván 2 hónap alatt vagy 30 óránál, ha utána egyből lesz vizsgaidőpontod, akkor is ugye már 4 hónap, és ez akkor ha mindenben mázlid van. De inkább számolj 5-6 hónappal.

[ Szerkesztve ]

(#4) KrenAtesz válasza 8th (#2) üzenetére


KrenAtesz
(PH! kedvence)

Ótósiskola :D

like Ötvös Csöpi és Purczi úr @ Elvarázsolt dollár. :)

[ Szerkesztve ]

(#5) nagynorbiman


nagynorbiman
(tag)

"Eddig csak a Csigavért néztem, ott gyors fejszámolás után 138.480Ft jött ki"

Felejtős. Biztos, hogy többre fog kijönni.

Nekem igaz 2 bukás miatt, de körülbelül 250 környékén állt meg.

(#6) oriic válasza nagynorbiman (#5) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

"Nekem igaz 2 bukás miatt, de körülbelül 250 környékén állt meg."

o.O

Bakker ettől azonnal felébredtem. Mennyi??

Live-Die-Respawn

(#7) SUPREME7 válasza oriic (#6) üzenetére


SUPREME7
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy bukás után szükség lehet legalább 4 órát venni, hogy ne jöjjön ki a "gyakorlatból", az mondjuk legolcsóbban is 15K, + 12K vizsgadíj. Két bukásnál már közel 60K. Könnyen repkednek a tízezrek ...

(#8) nagynorbiman válasza oriic (#6) üzenetére


nagynorbiman
(tag)

Drága mulatság. Iskolát is kellett váltanom, aminek plusz költsége volt. (10k, asszem)

in a nutshell a csigavérhez mentem, ahol elsőre letett sikeres kresz után közel fél évig nem kaptam autót, de úgy hogy minden hónapban telefonáltam, hogy akkor most mégis mi van. Új iskola, új árak, 2 bukás, majd elsősegélyen is meghúztak egyszer.

Majdnem lejárt a 2 év is, de szerencsére pár hónappal a határidő előtt sikerült letenni. Soha többet nem kezdenék bele úgy, hogy nincs a kezemben 200e forint.

Legoptimistább becslés is szerintem valahova 140-150 körül becsül, és akkor aztán tényleg minden elsőre sikerül, van autó azonnal, és a gyakorlatból sem jössz ki.

[ Szerkesztve ]

(#9) oriic válasza SUPREME7 (#7) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Nagyon le vagyok maradva, anno 10 éve mikor én tettem le a jogsim egy bukással volt azt hiszem max 120-130k a végösszeg. Igaz az vidéken volt még.

Live-Die-Respawn

(#10) yerico


yerico
(senior tag)

Nem tudom, hogy mennyiért adják az órákat, de 30 órát minimum levezettetnek egy újonccal, pláne, ha nagy az arca. Aztán persze megbukik, és lehet újra pengetni.
Az óradíjhoz kis matek. Az oktató penget az iskolának (óránként ezres körül), üzemanyag hasonló összeg, plusz a szerencsétlen hülye oktató még maga után is fizet adót - legtöbbje vállalkozó, ez is párszáz, legyen 300 -, plusz kocsikopás - tanulók iszonyatosan amortizálnak -, kilométerenként 20-30 forint simán megy rá.
Akkor ott tartunk, hogy elment óránként 2500-3000 pénz, és ami felette marad, az az oktatóé. Ő meg keresni szeretne, nettó 1500 óránként nem pofátlan összeg. Na, hol is tartunk?
Lehet, hogy csiguciék akciós árakat hirdetnek. De az is biztos, hogy nem fogsz ott 30 óra után vizsgázni menni, vagy ha igen, akkor még visszamész.

Ehhez kis adalék: Az országban nem képeznek autóvezető oktatókat. Kevesen vannak, és folyamatosan csökken a létszám - nyugdíjba megy, megunja, stb. Emiatt egyre inkább túlterheltek az oktatók, és természetesen egyre több pénzt kérhetnek.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#11) Mister_X


Mister_X
(PH! nagyúr)

Oké, csigáék elfelejtve, mi az alternatíva?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#12) yerico


yerico
(senior tag)

Árak innen

B kategóriás jogosítvány ára

Elmélet KRESZ, Vezetéselmélet, Műszaki: 28.000 Ft
Gyakorlat: Kötelező minimum 30 óra 117.000 Ft

Nemzeti Közlekedési Hatóság részére fizetendő vizsgadíjak:
KRESZ vizsga: 4.600 Ft
Forgalmi vizsga: 11.000 Ft

Továbbbi költségek
Elsősegélynyújtó tanfolyam: 10.000 Ft. Nem szükséges, ha már van 1984.01.01. után szerzett motoros jogosítvány.
Vöröskereszt részére vizsgadíj: 7.900 Ft

Orvosi vizsgálat: 7.000.-Ft Háziorvosnál, vagy iskolánk üzemorvosánál is elvégezhető

Ez így szumma 185.500 VVKMF (valaha volt kemény magyar forint) Ebből 40500 pénz nem az iskolánál landol.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#13) SUPREME7 válasza Mister_X (#11) üzenetére


SUPREME7
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az iskola tökmindegy szerintem, velük kb addig vagy kapcsolatban amíg szerződést kötsz, meg esetleg ha ott csinálod a kresz tanfolyamot. 90%-ban pedig nem te választasz oktatót. Én a Dekmárnál csináltam, ott kaptam telefonszámot oktatóhoz, az első nem volt szimpatikus telefonban, adtak másikat, de az meg hiába tűnt normálisnak, nem volt egy főnyeremény, szerencse kérdése.

És ha nem akarsz belecsúszni a szezonba, amikor az összes diák elárasztja az iskolákat akkor még most ugorj neki. Április-május már halál.

[ Szerkesztve ]

(#14) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én Szentendrén tudok jót, a Verda autósiskolát. :R

Én is motorozok.... Szóval ha autózok akkor próbálom a tempót átültetni. :D

(#15) 426os válasza oriic (#9) üzenetére


426os
(őstag)

Hm, az jó volt akkor. Nekem 8 éve Kecskeméten volt összesen 150k. Mindenből elsőre átmentem, nem volt plusz óra. Akkoriban az összes ismerősömnek kb ennyi (de inkább több a bukások miatt) volt különböző autósiskoláknál.
Budapesten szívás lehet amúgy tanulóként, ha előtte még nem vezetett az ember. Visszagondolva legalábbis én meghaltam volna az első órán kb. Mondjuk anno az oktatóm nem volt szívbajos, rögtön az első rutinpályás óra végén már kivitt a forgalomba (rutinvizsgám sem volt még meg, akkor vezettem életemben először dízelt is). Para volt.

.

(#16) kmisi99 válasza 426os (#15) üzenetére


kmisi99
(PH! kedvence)

Ismerős az ilyen oktató, én nagyon utáltam az ilyet, éppen, hogy gurulni megállni tudtam az autóval, püff be a városba. Ezek miatt még a jogsi megszerzése után is remegve 180 vérnyomással szálltam ki az autóból. Emiatt évekig nem is vezettem, és a mostani munkahelyemen tanultam meg vezetni.

Egyébként nekem vidéken (Debrecen). Egy forgalmi vizsga bukásával ~150 ből kijött azt hiszem.

Dell Precision M4600

(#17) oriic válasza 426os (#15) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Nálam is ez volt, plusz mindez télen a legnagyobb hófúvásban. :D Az életem is lepörgött sokszor az órák alatt.

Live-Die-Respawn

(#18) szaszyka


szaszyka
(fanatikus tag)

No.1 autósiskola Takácsné Gál Gizella 11. Kerületben az Etele úton. Szakmailag, és emberileg is"jók”. Én anno náluk csináltam.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#19) kemotox


kemotox
(PH! addikt)

Csigavér nem az a suli amit annyira szoktak szidni? Lehet keverem valamivel, én még sajna nem tartok ott, hogy sulit nézzek, majd ha lesz melóm.. De basszus 250.. és most már önerőből kell kifizetnem az egészet, szüleim nem tudnak most segíteni. Kb 8 éve még felajánlotta fater, hogy kifizeti csak csináljam meg. akkor 1110-120 volt kb... Hát durva.

Dunakeszin (Gyártelep vasútmegállónál) az autós sulit ismeri valaki?

[ Szerkesztve ]

"Ha mindenképpen eltökélt szándékod az, hogy csúnyán meg akarod bántani a szüleidet és nincs merszed ahhoz, hogy homoszexuális legyél, az a minimum, hogy a művészetekbe mártod magad!"

(#20) 426os válasza kmisi99 (#16) üzenetére


426os
(őstag)

(#17) oriic
Nekem ez nyáron volt, elég intenzíven, kb 2-3 hét alatt letudtam az összes vezetést. Én a végére élveztem és sajnáltam, hogy vége :D

.

(#21) Aggregátor


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Én a csigánál csináltam a jogsit két éve.
Valóban nehéz oktatóhoz kerülni, de ez nem csak náluk van így, hanem minden iskolánál, akik az alacsony óradíjakkal versenyeznek.

Tehát vagy az oktatás olcsó, vagy a vezetés. Általában az iskolák az oktatást drágábban tartják, hiszen az a pénz direktbe hozzájuk megy, a vezetés óradíjából pedig még az oktatónak is kell adni.

Senki nem fogja nyíltan kimondani, de akkor van esélyed gyorsabban oktatóhoz kerülni, ha kicsivel többet fizetsz, mint a meghirdetett óradíj.

Nekem egyébként aszt hiszem ilyen 140-150 ezer körül volt, egyszer sem buktam meg.

szerk.: amúgy nem tartom jó ötletnek a 30 kötelező órát ledarálni 3-4 hét alatt, sokkal jobban rögzülnek a dolgok, ha hagy az ember időt két alkalom között. Én heti 2-4 órát vezettem, májustól októberig (igaz közte volt nyár is). Nem is buktam meg a forgalmin.

[ Szerkesztve ]

(#22) Ellia válasza kemotox (#19) üzenetére


Ellia
(őstag)

Dunakeszin a Kalmár van, ismerősök csinálták ott régebben (meg szintén Vácott a Kalmárnál), panasz nem volt de messze nem ez volt akkoriban (8-10 éve) a legolcsóbb.

Én Padlógázás voltam - oktatókkal szívtam. Az első egy tahó *kalap volt. Át is kértem magam máshoz. A második már jobb volt de végül itt is elváltunk. A harmadik egy türelmes de határozott idősebb úr volt, vele szerettem vezetni, ő ténylegesen tanított. Szóval szerencse kell.

A vége valahol 160e jó magyar forint körül állt meg. A sok oktató váltás se volt jó... Ez volt kb 8 éve.

Sajnos manapság reális a 200 rongy közötti jogosítvány. :/

BN: eszem#2717 GW2: eszem.3751 Uplay: SzMrt

(#23) kemotox válasza Ellia (#22) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

Kemény... Nekem valami 120 rémlik, hogy annyit láttam (nem tudom már, melyik sulinál), de valami kuponos diákos kedvezményes akciós akármi volt, azóta eszembe jutott. Így már annyira tényleg nem tűnik nagyon meredeknek a 200. Vagyis de, csak nem úgy :D

[ Szerkesztve ]

"Ha mindenképpen eltökélt szándékod az, hogy csúnyán meg akarod bántani a szüleidet és nincs merszed ahhoz, hogy homoszexuális legyél, az a minimum, hogy a művészetekbe mártod magad!"

(#24) yerico


yerico
(senior tag)

Azt hiszem, tavaly volt egy cikk, hogy melyik autósiskola mennyiért ad órát, és mennyi a bukások százalékos aránya. Online volt, talán meg lehet még találni. A lényeg, ahol olcsóbb volt az óra, nagyobb százalékban volt bukás.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#25) dugo_


dugo_
(PH! kedvence)

Meglátom valahol a csigavért mindig ökölbe szorul a kezem. 55 óra és 3 bukás után hagytam ott az oktatómat (tudom, tudom), aztán lejártam Veszprémbe ismerőshöz nulláról újratanulni mindent, 17 óra után elsőre meglett ott. Csak nézett mindig kerek szemekkel, hogy ezt se tanultam, meg azt se? Akkor mégis mit mondtak el Pesten?

Amit csinálnak a csigánál az nem normális. Olyan alacsonyra van lenyomva az óradíj, hogy szerencsétlen oktató csak szétcsalt, kettesben végigkrúzolt órák mellett tud nyereséges lenne belőle. Úgy meg nem tanulsz meg semmit, ha nincs otthon autó gyakorolni/nem tudtál már előtte is vezetni.

Keress olyan helyet, ahol legalább 3k egy forgalmi óra.

(#26) 426os válasza Aggregátor (#21) üzenetére


426os
(őstag)

amúgy nem tartom jó ötletnek a 30 kötelező órát ledarálni 3-4 hét alatt, sokkal jobban rögzülnek a dolgok, ha hagy az ember időt két alkalom között. Én heti 2-4 órát vezettem, májustól októberig (igaz közte volt nyár is). Nem is buktam meg a forgalmin

Ezzel mondjuk alapvetően egyetértek, de egyénfüggő is a dolog. Néha egy kis szünet kellhet arra, hogy feldolgozd a tapasztalatokat, elemezd a hibáidat. Én nyári szünetben csináltam, akkor épp nem is dolgoztam, szóval a napi két óra vezetés után volt még időm elmélkedni. Illetve az órák után, vizsga előtt volt kb 1,5 hét szünet. A vizsga előtti napon toltunk egy ismétlő/gyakorló órát és akkor sokkal jobban ment minden, mint előtte. Nem is nagyon hibáztam utána.

.

(#27) yerico


yerico
(senior tag)

Az egyes autósiskolák bukási adatai

Amint látszik, csiguciéknál 50%-os B kategóriában a gyakorlati vizsgán a bukás. Így lesz a 30 órából átlag 45.

Átlagos képzési óraszám

[ Szerkesztve ]

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

(#28) PuMbA


PuMbA
(PH! félisten)

Sarkadi Autós Iskola

"Vizsga Sikerességi Mutató (VSM) 2016. IV. negyedév: Elmélet: 58.14%, Forgalom: 79.2%
Átlagos Képzési Óraszám (ÁKÓ) 2016. IV. negyedév: 120.08%
Képzési Költség (KK) 2016. IV. negyedév: 143.107.- Ft"

A kötelező 30 órával elsőre átmentem a forgalmi vizsgán 25 évesen, szóval nagyon király :)

[ Szerkesztve ]

(#29) Aggregátor válasza 426os (#26) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Valóban, egyénfüggő is lehet a dolog.
Vidéken lehet kevésbé izgalmas egy óra, mint Pesten :) Volt 1-2 alkalom, mikor a második óra vége felé (tehát 2 x 45 perc) már agyam is alig volt... A legdurvább az volt, mikor a délutáni csúcsban bementünk a Móricz környékére... na ott lefáradtam.

Nekem is úgy volt az első óra, hogy kicsit köröztünk a parkolóban, elindulás, megállás.
Aztán irány Budaörs meg Budapest úgy, hogy az oktató kezeli a pedálokat, én meg kormányzok. Nekem ez inkább izgalmas volt, mint félelmetes.

(#27) yerico: most a bukási arányoktól függetlenül, azért meg kell jegyeznem, hogy ez a 30 óra + 580 km inkább egy minimumot jelent, mintsem azt, hogy te ennyi idő és km után tudsz vezetni - illetve hogy teljesíteni tudod a vizsgát. A másik még az, hogy ahol többen tanulnak, ott többen is buknak.

Ha a 30-ik óra után vizsgázni akarsz, akkor már kb. a 20-25-ik óránál jelentkezned kell, mert kb. 1 hónap mire időpontot kapsz. Az meg ugye egyén és oktató függő is, ki hogy halad a tanulással. Én a 30-ik óra után mertem azt mondani, hogy "akkor kb. mire a vizsga lesz, már leszek olyan szinten, hogy átmenjek a vizsgán". Így összesen kb. 37 órát és 820km-t vezettem.

Amúgy nem védeni akarom a csigát - ha nem annál az oktatónál tanultam volna, akinél, akkor szar lenne valószínűleg, csak ezek a tapasztalataim.

(#30) lsebestyen


lsebestyen
(PH! addikt)

Sarkadira hatalmas +1!

Részletesebben: 2014-et írunk. Csigánál kezdtem, mondván itt a legolcsóbb, jó lesz. KRESZ tanfolyam tényleg jó volt, jól oktatták, elmondtak mindent stb. Sikerült is egyből. Mentem be, hogy akkor kérnék oktatót. Mondták, h majd 2 hónap(!!!) múlva érdeklődjek megint, most nincs. Felhívtam a Sarkadi Pétert, hogy gondban vagyok, mondta, h a héten menjek fel, megoldjuk. Meg is oldották, jövőhéten már elkezdhettem a vezetést is. + óra nélkül sikerült egyből a vizsga, mindenféle kenőpénz nélkül, úgy, h az oktatás előtt egy métert sem vezettem soha. Nagyon jó oktatót kaptam náluk, Sarkadi és a felesége is nagyon szimpatikusak. Ja igen, azt hozzátenném, hogy én a belvárosban vezettem, mert az nekem is és az oktatómnak is jobban kijött időben. Na meg persze mikor friss jogsival mentem be a városba, akkor nem is volt problémám (teljesen más külvárosban vezetni).
Elsősegélyt nem náluk csináltam, már nem emlékszem pontosan hol, de ilyen egy napos gyorstalpaló volt, ellenben nagyon hasznos. Mester utcában vizsgáztam elsősegélyből, hát... nem vették valami komolyan. Szerintem aznap senki sem bukott. :DDD

(#31) draco31


draco31
(PH! addikt)

Akkor nem sokkal drágább a fővárosban. Ismerős most végzett, egyszer elhasalt a kresz vizsgán, így lett 190e Mátészalkán.

Xiaomi Redmi Note 4 ( B20 ) 3/32 ASUS VivoBook S14 S410U

(#32) doeeg válasza lsebestyen (#30) üzenetére


doeeg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Elsősegélyt nem náluk csináltam, már nem emlékszem pontosan hol, de ilyen egy napos gyorstalpaló volt, ellenben nagyon hasznos. Mester utcában vizsgáztam elsősegélyből, hát... nem vették valami komolyan."

Én 2016. őszén voltam elsősegély vizsgán ott, eléggé szórták az embereket, kb. 30-40%-os lehetett a bukási arány. Persze ez csak egy alkalom, és lehet hogy aznap őszi depressziójuk volt, de úgy tűnt, komolyan veszik a dolgot. Meg már úgy ránézésre kb. jogos is volt a buktatások nagy része. ;]

[ Szerkesztve ]

"Akinek takarják a szemét, elhiszi hogy szép a sötét, és ha mellé még ételt is kap, örökre sötét marad..." || "Nincs mentség a bűneimre, ne is keress szavakat, hisz, jó szándékkal indul útnak minden önző akarat." - Road

(#33) Aggregátor válasza doeeg (#32) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Mondjuk azért valljuk be őszintén, kb. annyi az értelme az elsősegély tanfolyamnak, hogy hallottál erről is.
Valószínűleg ha valami komoly balesettel, sérüléssel találkoznék, azt se tudnám mit csináljak.

(#34) Ellia válasza doeeg (#32) üzenetére


Ellia
(őstag)

Bocs az offért! :P

Anno nálunk nem tudom milyen volt a bukási arány de megmondom őszintén semmit se készültem a kresz melletti oktatáson való részvételen kívül.

Első feladat volt, hogy tegyek stabil oldalfekvésbe egy másik vizsgázót. Ez nem volt vészes, konkrétan mindenki bemozgatta saját magát a megfelelő fekvésbe. Ezután jött a vicces rész, a kérdések: "Mit csinálok egy csecsemővel, ha félrenyel valamit és elkezd fuldokolni?" Kaptam a demonstráláshoz a kezembe egy fröccsöntött babát. Mondom megütögetem a hátát és közbe mutatom is. De még is, hogyan teszem ezt? Jött a kérdés. A válasznál annyit tudtam kinyögni, hogy úgy, hogy ne jelentsenek föl gyermekbántalmazásért... Itt a vizsgáztató elröhögte magát és megírta a papírom.

Véleményem szerint nem sok értelme van ennek az eü. oktatásnak. Ha el szeretnék érni, hogy az embereknek legyen valami gőze erről akkor lehet az iskolákban oktatni kéne - illetve egy alapszintű kreszt is, de ez már más téma, amiről érdemes lehet vitatkozni.

[ Szerkesztve ]

BN: eszem#2717 GW2: eszem.3751 Uplay: SzMrt

(#35) Aggregátor válasza Ellia (#34) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Szerintem nem off a téma, hiszen autósiskoláról szól az egész.

Egyetértek a hozzászólásoddal, középiskolában oktatni kellene mindenhol némi kreszt meg elsősegélyt.

(#36) doeeg válasza Aggregátor (#35) üzenetére


doeeg
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

++ mindkettőtöknek :)

Így biztosan nem jó (fél napos, opcionális tessék-lássék oktatás, komolytalan, vagy épp túl szigorú vizsgával). Ja, és csak ha az ember jogsit csinál, vagy magától elmegy ilyenre.

Nyilván szükség lenne erre a tudásra, mert egész addig viccelődhet az ember, amíg nem az élet teszi fel a vizsgakérdéseket. (a macska rúgja meg, milyen drámai konklúzió :C )

[ Szerkesztve ]

"Akinek takarják a szemét, elhiszi hogy szép a sötét, és ha mellé még ételt is kap, örökre sötét marad..." || "Nincs mentség a bűneimre, ne is keress szavakat, hisz, jó szándékkal indul útnak minden önző akarat." - Road

(#37) Ellia


Ellia
(őstag)

Most beszéltem haverommal aki most csinálja a jogsit a webjogsinál. Ő azt mondja, hogy alsó hangon mindennel "156600+ az eü alkalmassági ami 7 ropi" ennél már csak több lehet. Pesten csinálja. Ez a webjogsi annyival másabb, hogy itt a kresz vizsgára mindenki maga készül fel. Oktatót 2 héten belül kapott, rendszeresen tud vezetni heti 2 alkalommal.

BN: eszem#2717 GW2: eszem.3751 Uplay: SzMrt

(#38) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Én 2009-ben szereztem jogsit Szentendrén. A vége olyan 110 lett, de én pl nem vezettem le az összes órát. Nagyapám már megtanított vezetni, így azt nem kellet begyakorolni, Szentendrén meg viszonylag kevés vizsgaútvonal van így 2-3x végigmentünk mindegyiken aztán felmondatta velem mire kell figyelni aztán had menjen. Összességében nekem is olcsóbb volt így, az oktató nagyon jól járt.

Amúgy nagyon sok pestit ismerek aki elment vidékre vizsgázni. Ezt javaslom annak aki már többször megbukott, mert egy jó kis belvárosi körutas vizsga a mindenféle egyirányú, meg jobbkezes utcákkal sokkal nehezebb mint vidéken 3 stoptáblánál megállni.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#39) Aggregátor válasza nemlehet (#38) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Pesten még tipp lehet a vizsgázáshoz az is, hogy lehetőség szerint érdemes délelőttre időzíteni, amikor semmi forgalom nincs.

Nekem 9-kor kezdődött a vizsga, 11. ker szélében Gazdagréten kellett tennem egy kört :C

(#40) dugo_ válasza Aggregátor (#39) üzenetére


dugo_
(PH! kedvence)

Volt olyan vizsgám, ahol reggel 8-kor 10 percet álltunk a dugóban... :D

Egyébként szerintem nem könnyebb vidéken, csak más. Lámpa alig, szóval minden kereszteződésben figyelni kell, Veszprémet teleszórták ezen felül még körforgalommal is. Sarkokat talán könnyebb belátni.
Forgalom kisebb, több helyen lehet nagyobb tempót menni. Volt olyan vizsgaútvonal, amiben benne volt egy 110-es korlátozású főút, mondom az új oktatónak, hogy oké, 50 felett még nem mentem, 4-esnél feljebb nem váltottam, akkor menjünk már ki lakotton kívülre, hogy legalább fogalmam legyen róla...

(#41) Aggregátor válasza dugo_ (#40) üzenetére


Aggregátor
(PH! nagyúr)

Nekem szerencsém volt, mert sokat jártunk országúton, autópályán is, igaz a vizsga nem ott zajlott.
De legalább csak egy kicsit izgultam, mikor először vezettem egyedül autópályán :D

(#42) XtremLor válasza 426os (#15) üzenetére


XtremLor
(őstag)

Ismeros szituacio, elso perctol forgalomban vezettem, a rutinpalyan csak vizsga elott jartam megneztuk mik is a feladatok. Jo buli volt, 1.2 turbos Corsa amin tanultam, porgos nyomatekos varosi kisauto, az oktatom egy fiatal no volt, jol jartam vele. :D

"Legen...Wait for it...Dary"

(#43) ivana válasza Aggregátor (#41) üzenetére


ivana
(PH! addikt)

Nem tudom, amikor tanultam egyszer voltunk autópályán az tök jó volt, ott végre úgy ment az autó, ahogy kell és nem a dugóban kellett araszolni. Miután meglett a jogsim akkor is jobban szerettem az autópályát mint a várost, de most inkább Országút > Autópálya > Város :) Azért az országúton a visszakapcsol, index, padló, kimész előzni még mindig a legjobb része a vezetésnek :DDD Vagy addig ereszteni a szerpentinen amíg bírja, mert amúgy 90 a határ annyival meg úgyse lehet ott menni fizikailag (max. valami sport autóval).

[ Szerkesztve ]

(#44) twollah1976


twollah1976
(őstag)

En jelenleg a 18mk-nal kuzdok a jogositvannyal.
Mar csak a vezetesen kene valahogy tul lennem.

A név kitalált a valósággal való egyezés csak a véletlen műve! OnePlus3 / 3T tokok eladók! goo.gl/gWTbBM H - is for the Hell I unleash A - arise the Apocalypse T - I am your Terror E - destroy the Enemy

(#45) sutszi


sutszi
(PH! addikt)

A író által feltett kérdés nálam is aktuális. Az eddig olvasottak alapján a Csigavér kuka, és ajánlott a Sarkadi suli. Egyéb ajánlás? Én lehetőleg 13.kerületit keresek...

"Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#46) Demizson92


Demizson92
(fanatikus tag)

2 éve raktam le nem Pesti, hanem vidéki sulinál, 150et írtak, ha már van elsősegély kártyád, de 190re jott ki, úgy, hogy nem buktam egyszer sem, csak az egyéb költségeket nem mondták... orvosi alkalmassági, kenő pénz, stb..

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!

(#47) XtremLor válasza Demizson92 (#46) üzenetére


XtremLor
(őstag)

Egy baratom volt itt tegnap este, a lanya most csinalta 200-220e korul jott ki nekik is.

"Legen...Wait for it...Dary"

(#48) Demizson92 válasza XtremLor (#47) üzenetére


Demizson92
(fanatikus tag)

Igen sajnos... :( forgalmi vizsga elott egy nappal az oktató azt mondta, hogy fiam hozzad holnapra a kincseket
Mondom wat?
Azt mondja bármilyen jol vezetsz egy deák utalvány kell...

Mondom elmész Te a .....

Kérlek tisztelj meg azzal, hogy, ha egy privát üzenetet kapsz, akkor válaszolsz is rá! Köszönöm szépen!

(#49) -secret-


-secret-
(Arcképgyáros)

Nekem 2013-ban lett meg a B jogsi, 140-ben megállt úgy, hogy elsőre ment minden.

Eladó iPhone X 64GB Space Gray MAKULÁTLAN, garis -> goo.gl/BHgsVm

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.