2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Autósiskola, de melyiket?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv nép

Mivel anyám elkezdte letenni a jogsit (úgy néz ki, hogy eddig sikerrel), beütött belém is, hogy le kéne tenni. "Fiatalabbként" nem igazán izgatott a jogsi megléte, de most jobb lenne, ha lenne.

Anyám jogsija 220.000Ft-ba fog kerülni, itt Budapesten. Én csak pislogtam, picit sokallom az árát. Valószínűleg intenzív képzésben tolja, mert hetente többször is vezet.

Tehát én is szeretnék nekiugrani a jogsinak, csak pár dologgal nem vagyok tisztában:
- mennyi idő is nagyjából
- hol érdemes / hol a legolcsóbb - a lényeg az, hogy ne 220.000Ft legyen

Eddig csak a Csigavért néztem, ott gyors fejszámolás után 138.480Ft jött ki - persze ez tipikusan a legoptimálisabb átmegyek-elsőként-mindenen meg nem-kell-pótóra és akciós-időközben-vannak-az-órák (munkaidőben, nem utána vagy előtte és nem hétvégén) forgatókönyv alapján. Nem intenzíven. Az plusz 32.400Ft, azaz 170.880Ft lenne. Továbbá van valami e-learning anyag (elvileg opcionális, 10.000Ft), de feleslegesnek tartom, most ugrottam neki zéró tudással az online tesztes dolognak, ami első nekifutásra hetvenakármennyi százalék lett. Anyám meg már bespájzolt a könyvekből és ügyesen csinált képernyőmentéseket az online tananyagról.

Tehát várom a tapasztalatokat, hogy hol érdemes letenni BP-n a jogsit: a Csigavér bár jónak hangzik, biztos képesek kijelenteni, hogy x időben nincs oktató vagy szépen rám terhelik a hétvégi/esti óradíjat, ha az oktatóm akkor ér rá / elhalasztják a hétköznapi óráim hétvégére vagy akármi.

Hozzászólások

(#1) xxmen


xxmen
(kvázi-tag)

Én annak idején 17 évesen, 67eFt-ért raktam le a B jogsit, most így 15 év távlatából nagyon soknak tűnik a 220! Mi drágult azóta, jó az tény, hogy az üzemanyag...

[ Szerkesztve ]

(#2) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Atósiskola? ;]

(#3) SUPREME7


SUPREME7
(őstag)
LOGOUT blog

Csigavérnél az a "trükk", hogy olcsó-akciós képzéseket behirdetik, aztán heteket-hónapokat kell várni mire kapsz oktatót, mert olyan hosszú a várólista. És valószínűleg eleve ha valami akció keretében csinálod, akkor nem te fogsz először oktatót kapni. A jogsinál is az a helyzet, hogy olcsó húsnak híg a leve, érdemes kerülni a feltűnően olcsó iskolákat, meg a mesés kedvezményeket.

Reálisan 160K körül gondolom a jogsit mindennel együtt, ha nem buksz semmiből és max pár plusz órát veszel, nekem 200K lett a vége, de én is intenzív (heti 3 vezetés) gyakorlattal csináltam és 4 óra pluszom volt a kötelező 30-on felül.

A mennyi idő meg sok mindentől függ.

Kresz attól függ mikorra kapsz időpontot, Budapesten szerintem minimum 3-4 hét, tehát oktatással, várakozással, kb 1,5-2 hónap.

Utána már az oktatótól függ, hogy mennyit vezetsz, ha szerencséd van és heti 2x vezetsz, akkor durván 2 hónap alatt vagy 30 óránál, ha utána egyből lesz vizsgaidőpontod, akkor is ugye már 4 hónap, és ez akkor ha mindenben mázlid van. De inkább számolj 5-6 hónappal.

[ Szerkesztve ]

(#4) KrenAtesz válasza 8th (#2) üzenetére


KrenAtesz
(PH! kedvence)

Ótósiskola :D

like Ötvös Csöpi és Purczi úr @ Elvarázsolt dollár. :)

[ Szerkesztve ]

Vostok Amphibia 710 narancs mod eladó: https://hardverapro.hu/apro/uj_egyedi_automata_vostok_amphibia_710_scuba_dude/friss.html

(#5) nagynorbiman


nagynorbiman
(tag)

"Eddig csak a Csigavért néztem, ott gyors fejszámolás után 138.480Ft jött ki"

Felejtős. Biztos, hogy többre fog kijönni.

Nekem igaz 2 bukás miatt, de körülbelül 250 környékén állt meg.

(#6) oriic válasza nagynorbiman (#5) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

"Nekem igaz 2 bukás miatt, de körülbelül 250 környékén állt meg."

o.O

Bakker ettől azonnal felébredtem. Mennyi??

Live-Die-Respawn

(#7) SUPREME7 válasza oriic (#6) üzenetére


SUPREME7
(őstag)
LOGOUT blog

Egy bukás után szükség lehet legalább 4 órát venni, hogy ne jöjjön ki a "gyakorlatból", az mondjuk legolcsóbban is 15K, + 12K vizsgadíj. Két bukásnál már közel 60K. Könnyen repkednek a tízezrek ...

(#8) nagynorbiman válasza oriic (#6) üzenetére


nagynorbiman
(tag)

Drága mulatság. Iskolát is kellett váltanom, aminek plusz költsége volt. (10k, asszem)

in a nutshell a csigavérhez mentem, ahol elsőre letett sikeres kresz után közel fél évig nem kaptam autót, de úgy hogy minden hónapban telefonáltam, hogy akkor most mégis mi van. Új iskola, új árak, 2 bukás, majd elsősegélyen is meghúztak egyszer.

Majdnem lejárt a 2 év is, de szerencsére pár hónappal a határidő előtt sikerült letenni. Soha többet nem kezdenék bele úgy, hogy nincs a kezemben 200e forint.

Legoptimistább becslés is szerintem valahova 140-150 körül becsül, és akkor aztán tényleg minden elsőre sikerül, van autó azonnal, és a gyakorlatból sem jössz ki.

[ Szerkesztve ]

(#9) oriic válasza SUPREME7 (#7) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Nagyon le vagyok maradva, anno 10 éve mikor én tettem le a jogsim egy bukással volt azt hiszem max 120-130k a végösszeg. Igaz az vidéken volt még.

Live-Die-Respawn

(#10) yerico


yerico
(senior tag)

Nem tudom, hogy mennyiért adják az órákat, de 30 órát minimum levezettetnek egy újonccal, pláne, ha nagy az arca. Aztán persze megbukik, és lehet újra pengetni.
Az óradíjhoz kis matek. Az oktató penget az iskolának (óránként ezres körül), üzemanyag hasonló összeg, plusz a szerencsétlen hülye oktató még maga után is fizet adót - legtöbbje vállalkozó, ez is párszáz, legyen 300 -, plusz kocsikopás - tanulók iszonyatosan amortizálnak -, kilométerenként 20-30 forint simán megy rá.
Akkor ott tartunk, hogy elment óránként 2500-3000 pénz, és ami felette marad, az az oktatóé. Ő meg keresni szeretne, nettó 1500 óránként nem pofátlan összeg. Na, hol is tartunk?
Lehet, hogy csiguciék akciós árakat hirdetnek. De az is biztos, hogy nem fogsz ott 30 óra után vizsgázni menni, vagy ha igen, akkor még visszamész.

Ehhez kis adalék: Az országban nem képeznek autóvezető oktatókat. Kevesen vannak, és folyamatosan csökken a létszám - nyugdíjba megy, megunja, stb. Emiatt egyre inkább túlterheltek az oktatók, és természetesen egyre több pénzt kérhetnek.

Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.