Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12451) Polarstar válasza FET-MEN (#12429) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Pattanj be valami kereskedőhőz és cseréld el egy ott kiállított gépre. Itt embert nem fogsz találni, aki a Blekit cseréli egy csámcsungra. :D Max még rá kell fizetned, ennyi.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#12452) Tamy válasza balintcj13 (#12446) üzenetére


Tamy
senior tag

Nekem is van egy hasonló riasztórendszerem, bár én nagyobbrészt hívással vezérelem (a csörgetés nem kerül pénzbe), és a BB-ről még nem küldtem neki sms-t, de első körben két dolog jut eszembe:

- Nálam úgy néz ki a dolog, hogy a riasztó csak az előre betáplált telefonszámokról fogad hívást/sms üzenetet, jól néznénk ki, ha valaki akár tévedésből felhívná, aztán a riasztó meg kikapcsolna. Be van táplálva a BB telefonszáma is a riasztóba? Esetleg próbaképp cseréljetek sim kártyát.

- Miután elküldted a riasztónak az sms-t a problémás telefonról, vedd ki a sim-et, tedd bele egy telefonba, és nézd meg, hogy normálisan jelenik-e meg az üzenet.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#12453) gg72


gg72
veterán

9320-ról szeretnék váltani Q5-re, de néhány dolog nem világos számomra. Jelenleg aktiválva van a BIS a T-Mobile-nál, de céges előfizetés miatt csak a drágább, a havi 2200 Ft-os csomag. (A számlát nekem kell fizetnem, nem a cég állja.) Ha jól tudom, akkor a Q5-ön működne minden BIS nélkül is (összevont mailkezelés, navigáció, stb.)? Vagy valamilyen előnye annak, ha megtartom?
Ha eladom a 9320-at, amin aktiválva van a BIS, ezt hogyan lehet deaktiválni a készüléken?

(#12454) Laurh válasza gg72 (#12453) üzenetére


Laurh
aktív tag

Szia!
Az os10 rendszerre már nem feltétlenül kell a bis...sőt. A bbm-et, ha használod és a továbbiakban is használni szeretnéd akkor kell rá csak a BIS. (ez csak a Telekomnál van így)
Sima mobilnettel tudsz használni mindent. (navi,mail,youtube)
Esetleg, ha még is úgy döntenél, hogy értékesíted a 9320-at, akkor elméletben a készülék úgy "BIS-mentesedik" hogy vagy egy másik bb-s készülékkel elkezded használni, ezáltal a korábbi pin/imei felszabadul vagy felhívod a telekomot és lemondatod a szolgáltatást.

[ Szerkesztve ]

I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA

(#12455) sasa134 válasza gg72 (#12453) üzenetére


sasa134
addikt

BBM-hez kell a T-nél BIS BB10 teló esetén is (egyedüliként Mo-on). Tehát sima mobilnettel a BBM nem fog menni, csak wifin. Ezt kell eldöntened. Sztem megéri, mert nagyon jó a BB10-es BBM! Már iOS-re /Androidra is szóval "kifelé" is tudsz kommunikálni, azon kívül ott a nagyszerű BBM Channels szolgáltatás.
A 9320 esetében ha el akarod adni, akkor le kell mondanod a BIS-t (illetve úgy korrekt, hogy a köv. tulaj is tudja aktiválni).

Avanti Roma

(#12456) gg72


gg72
veterán

Kösz mindkettőtöknek! :K
BBM-et nem használom.
Vagyis ha BIS-mentesként akarom eladni a 9320-at, akkor az egyik megoldás ez: veszek egy Q5-öt, átteszem a SIM-et abba, ezáltal a 9320 mentes lesz. A következő tulaj tudja majd minden további nélkül aktiválni? A BIS-t pedig ráérek később is lemondani, amior már a Q5-öt használom.

(#12457) lezerpiramis válasza gg72 (#12456) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Nem teljesen van igy, mert BIS-fiokot a BB10-es telokhoz nen lehet beallitani, es alapvetoen ez az, ami "fogja" a PIN-t es az IMEI-t. Hivd fel a szolgaltatodat es toroltesd eladas elott ezt a regisztraciot a 9320-asrol.

(#12458) gg72 válasza lezerpiramis (#12457) üzenetére


gg72
veterán

Vagyis a helyes menetrend: BIS lemondása - megvárni amíg deaktiválódik - átköltöztés Q5-re - 9320 eladása :F

(#12459) Laurh válasza gg72 (#12458) üzenetére


Laurh
aktív tag

Ezek szerint igen, lehet a régi bb telók között működött ez a dolog. Viszont érdemes rákérdezni, majd, hogy tuti ami tuti, mert nekem már mondták hogy lemondták közben meg még sem.

I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA

(#12460) eduba válasza gg72 (#12458) üzenetére


eduba
aktív tag

Szerintem nem kell lemondani a BIS-t, hanem csak a 9320-as regisztrációját kell töröltetni a szolgáltatónál.

Vagy úgy emlékszem, hogy az instantmail oldalon saját magad is tudsz készüléket törölni.

(#12461) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Szerintetek mekkora esélye van egy 9800/9810-szerű teljes képernyős, kitolható billentyűzetes OS 10-es cuccnak? Nem hallottatok valamit?

(#12462) eventus


eventus
veterán

Na ezért tartok az androidos programoktól, mert lehet minden hasztalant telepíteni. Overclock: [link] Vélem, hogy van értele miért nem voltak ilyenek és nem is lesznek.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#12463) sasa134 válasza lugosi (#12461) üzenetére


sasa134
addikt

Semmi konkrétum. Nekem nagy vágyam egy BB10-es Torch.. Most egy full érintőkijelzős, olcsó BB10 várható a Foxconn égisze alól, akár már február végén bemutatathatjàk. Aztán az év második felére egy high-end qwerty-t mondanak. No, az igazán lehetne egy szép slider!

Avanti Roma

(#12464) eventus válasza lugosi (#12461) üzenetére


eventus
veterán

Talán egyszer volt egy kis hivatalos pletyka, de semmi több.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#12465) eduba válasza lugosi (#12461) üzenetére


eduba
aktív tag

Úgy hallottam most hagyta ott a Blackberry-t a 9800 fejlesztője, tervezője.

Ezen hír alapján semmi jövőt nem jósolok egy ilyen készüléknek.

(#12466) lugosi válasza eduba (#12465) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Na ez nem jó. :((
Akkor lehet, hogy nézek egyet az ebayen amíg még vannak értelmes állapotú példányok, mindig nagyon szerettem volna egy ilyet csak akkoriban elérhetetlen volt.

(#12467) LogitechG15 válasza icezozo (#12440) üzenetére


LogitechG15
tag

Köszönöm a válaszokat, megkérdezhetem, honnan ismered az állapotát? Esetleg volt már szó itt a fórumon errőla telefonról? Egyébként valóban tőle vettem és nem, nem fogom visszavinni neki, ez a telefon már marad, de ha ezekkel a hibákkal ő is tisztában volt, fog még engem látni.
Azóta szétszedtem a telefont, mert inkább a hibákra keresnék megoldást, nem arra, hogy mire cseréljem le.
Van egy panel ami az akksi körül van igazából ez a hátlap alatti hátlapja, ebben van minden antenna és a főhangszóró meg a mikrofon is. Mint később észrevettem, hogy amikor valamilyen célból szétszedték elrepetd ez a műanyag és keresztülszakadt egy antenna, ami elég nagy interferenciát okozhat már kapásból, sajnos mivel nem tudom milyen anyagból van az antenna megjavítani sem tudom. De ez csak egy megjegyzés. A hiba fő oka az volt, hogy az az összepréselt kis ház amiben helyet foglal a hangszóró, szét volt feszítve(vagy a hangszórót cserélték, vagy az a kis alkatrész ment tönkre amiről mindjárt írok és azt javították).
Feltételeztem, hogy mivel ha lenémítottam hívásnál vagy kihangosítottam megszűnt a hiba, hogy a baj a mikrofon környékén lesz. Először megpróbáltam, hogy összeragasztottam azt a házat, hátha érintkezési baj van, az nem segített úgyhogy kivettem magát a hangszórót és lám megjavult a telefon. Nem zúg nem zizeg. Közben észrevettem, hogy a képen amit bekarikáztam pirossal az a forrasztás pont a hangszóróra menő vezető pályán van és szinte biztos hogy nem gyárilag van ott. letörtem a forrasztást és így már jó a telefon egy kis dologtól eltekintve, hogy a hangszóró viszont nem szól. Valószínüleg az kis alkatrész amit áthidaltak a forrasztással tönrement vagy levált az lehetett egy zavarszűrő vagy zajszűrő, hogy nem zavarjon be a mikrofonnak mikor nem üzemel a hangszóró, amikor meg kihangosítom, már szoftveres zajszűrőt használ így leveszi az interferencia zaját.
Tehát konklúzió, keresek ilyen antenna egységet, hangszóróval mikrofonnal, ha nem kapok akkor meg elviszem egy alapvetően autóelektronikákkal foglalkozó céghez, aki reményeim szerint kicseréli azt az ellenállást, vagy kondenzátort vagy nemtudom még mi az.
Az akksimerülés nem tudom megjavult-e tegnap éjszaka 57%-on volt ami már jó jel, de sajnos utána töltőre kellett raknom mert elmentem otthonról és azóta.
A képre eléggé rá kell nagyítani hogy látsszon az apró forrasztás.
Az antenna egység ami a képen is van, beázott telefonból is vagy alaplaphibás telefonból jöhet. Amennyiért vettem ez még bővenbőven belefér. Annyit meg nem ér nekem az egész amennyiért hibátlan függetlent adnak.

[ Szerkesztve ]

(#12468) icezozo válasza LogitechG15 (#12467) üzenetére


icezozo
addikt

csak ráhibáztam ;)

amúgy itt segítenek az biztos: www.blackberryszerviz.com [link]

http://qwankido.hu/

(#12469) lezerpiramis válasza eduba (#12460) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Lemondani nem kell, csak a telo regisztraciojat toroltetni.

(#12470) eduba válasza lezerpiramis (#12469) üzenetére


eduba
aktív tag

Igen, ezt írtam :C

:R

(#12471) LogitechG15 válasza icezozo (#12468) üzenetére


LogitechG15
tag

Köszi, már kinéztem őket, holnap szerintem el is megyek oda, főleg így hogy már megerősítettél abban hogy tudnak segíteni. :R
De azért ha valaki tud esetleg itt szétbontott z10-et amiben ilyen az antennás hátlap várom a jelentkezést!

Ja és egy kis csemege, hogy hogyan javítanak blackberryt a szakavatótt kezek(amikor megvettem nem tudtam hogy két csavarnak kellene lenni ahol nekem csak két beszakadt kijelzőcsavar van) :

[ Szerkesztve ]

(#12472) gg72 válasza lezerpiramis (#12469) üzenetére


gg72
veterán

Köszönöm, akkor majd intézkedek a Telekomnál.

(#12473) icezozo válasza LogitechG15 (#12471) üzenetére


icezozo
addikt

szépen szét van barmolva , biztos hozzá értő csinálta ;]

http://qwankido.hu/

(#12474) lugosi válasza LogitechG15 (#12467) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Brutál! Neked aztán van lelkierőd. Meg nem vettem volna.
Kivéve ha értesz hozzá megcsinálni (én nem).

(#12475) LogitechG15 válasza Csino (#12448) üzenetére


LogitechG15
tag

Nekem mar 10.2.1 beta van a telefonomon, ez irja a szazalekot az allapotsoron ;)
Egyebkent ha mar itt tartunk mikor jon ki a teljes 10.2.1 mert vissza mar nem akarok frissiteni, de eleg hianyos ez a beta verzio...
Olyat nem lehet a blackberryn beallitani mint az iphonnal (vagy androidnal...) hogy jelkodzar? hogy minden feloldasnal kerjen jelszot, mert utalom ha mas belenez...
Ja es mit jelent az allapotsoron a terero logo mellett az a negy kis 'berry' majdnem olyan mint egy blackberry logo

[ Szerkesztve ]

(#12476) LogitechG15 válasza LogitechG15 (#12475) üzenetére


LogitechG15
tag

Kozben nezelodtem az interneten es abban sem vagyok mar biztos hogy meg nem jott ki a 10.2.1 teljesben... uj BlackBerrys vagyok ne bevessetek ji ha tevedek...:)

(#12477) kárátékutyá válasza LogitechG15 (#12475) üzenetére


kárátékutyá
őstag

beállítás - Biztonság és adatvédelem - A készülék jelszava (még képest is tudsz)

(#12478) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Külföldi szolgáltatóknál létezhet olyan, hogy prepaidhoz lehet bist rendelni?

(#12479) Phülöp válasza lugosi (#12478) üzenetére


Phülöp
addikt

Igen.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#12480) lugosi válasza Phülöp (#12479) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Melyik országokban tudsz ilyet? (Nálunk ugye egyiknél sincs?)

(#12481) Phülöp válasza lugosi (#12480) üzenetére


Phülöp
addikt

UK, Ausztria es Hollandia biztosan.
Bar szerintem ahol Lebara van, ott mindenhol van BIS csomag is.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#12482) LogitechG15 válasza kárátékutyá (#12477) üzenetére


LogitechG15
tag

De nem thdom ugy beallitani hogy minden feloldasnal kerje csak ugy tudom hogy x perccel a lezaras utan.. :( vagy ez is csak a beta verzió miatt?

(#12483) Snoop-y


Snoop-y
veterán

Sziasztok,

Egyik ismerosom Z10-re cserelt es olyan problemaja van, hogy nem latja a levelekben a csatolmanyokat.
Hol lehet azt beallitani, hogy automatikusan letoltse oket? Activesync a mail kapcsolat tipus.
( ha a mailer daemon-tol kap levelet az abban levo csatolmany automatikusan megjelenik neki )

Udv: Snoopy

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#12484) lugosi válasza Phülöp (#12481) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi, Ausztria az biztató, az az egyik hely ahol majd terveztem használni, köszi. Lényeg, hogy van ilyen, akkor majd ha megyek külföldre nyomozok előtte.

(#12485) Phülöp válasza lugosi (#12484) üzenetére


Phülöp
addikt

Kozben utanakerdeztem, az Orange szolgaltatot felvasarolta a Drei, es naluk mar nincs prepaid BIS. A Lebara meg nem jutott meg el Ausztriaba. A tobbirol nincs infom. Sry, nem akartalak felrevezetni.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#12486) lugosi válasza Phülöp (#12485) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Á, nem gond, köszi hogy egyáltalán foglalkoztál a kérdéssel.

(#12487) Polarstar válasza lugosi (#12486) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Pill! Jut eszembe!

Az adatszivárgásra valami! Nekem a fejlesztési mód be van kapcsolva. Nem lehet, hogy a géped is beszélget a fejlesztők szerverével??? :U

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#12488) lugosi válasza Polarstar (#12487) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nálam nincs bekapcsolva ez a mód.

(#12489) sasa134 válasza Polarstar (#12487) üzenetére


sasa134
addikt

akkor kapcsold ki, semmi szükség rá :DDD

Avanti Roma

(#12490) icezozo válasza sasa134 (#12489) üzenetére


icezozo
addikt

már akinek ;)

http://qwankido.hu/

(#12491) lugosi válasza sasa134 (#12489) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Még az jutott eszembe, hogy lehet hogy az evernote szinkron? Mondjuk hozzá sem értem se éjjel alvás közben az evernote fiókhoz, meg nap közben se, csak be volt jelentkezve. Meg a gyári időjárás app futott a háttérben, ennyi. Fene se érti.

(#12492) sasa134 válasza icezozo (#12490) üzenetére


sasa134
addikt

tudom, néha én is használom ;)

@lugosi

passz, nem használom. BBM? BBM csatornák? vagy azok csak akkor ehetnek ha "ráböksz" ? :U

[ Szerkesztve ]

Avanti Roma

(#12493) lugosi válasza sasa134 (#12492) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Kettő üzenet volt rajtuk az éjjel.

(#12494) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Foglalkoztat az a Jakarta nevezetű valami... Ahogy a jelenlegi helyzetet elnézem, a telefon reálisan a Nokia 525-el fog versenyezni. Olcsónak kell lennie és jónak. Ki is emlegette, hogy ne 1 giga ramot pakoljanak bele? :N

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#12495) Snoop-y válasza Snoop-y (#12483) üzenetére


Snoop-y
veterán

Erre valaki?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#12496) Crafter32 válasza Polarstar (#12494) üzenetére


Crafter32
őstag

Én az új Q-ra vagyok kíváncsi amit prémiumnak szán a BlackBerry.

Snoop-y: nem tudom, de vki biztos segít majd.

(#12497) lezerpiramis válasza Snoop-y (#12495) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Én ilyen beállítást nem találtam a Z10-en, pedig van AS beállítva.

(#12498) Polarstar válasza Snoop-y (#12495) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Nem tudom, hogy ki használ active synces levelezőt köztünk.
A levelek csatolmány letöltése engedélyhez kötött. Te állítod be, vagy szerverkonfigos.
Akik belső wifin lógnak azoknak is más, mobilon megint más.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#12499) lezerpiramis válasza Polarstar (#12498) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Nálam (BES10 híján) így megy a vállalati cucc, de a telón nem találok ilyen beállítást. Szerveroldalon biztos van, de hát azt ugyebár nem a telefonon kell konfigolni...

(#12500) Snoop-y válasza lezerpiramis (#12497) üzenetére


Snoop-y
veterán

Es automatikusan letolti az attachmentet vagy ra kell tappancsolni kulon?

Csak olyan topicokat talaltam neten ahol pop meg imap userek azert sirtak, hogy hogyan lehet ezt kikapcsolni mert nagy adatforgalmat general :D en meg pont ezt szeretnem ha mindent letoltene automatikusan. Azt mar megtalaltam, hogy van egy olyan menu ahol a kepek letolteset lehet szabalyozni de attachmentes cuccot nem :( ( mondjuk az sem volna hatrany ha a kezemben lenne a telefon es nem tavgyogyitanom kellene :D )

Szerver oldalon engedve van ( minden accounton tamogatott az automatikus letoltes es a kliensre van bizva mit szed le az uzenetbol ( header, header + text, attachment etc)

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.