Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
MA és PH alatt lenyomtam, a többi aloldalt ritkán látogatom, de ha oda tévedek, ott is le fogom. Drámaian egyszerű okból: egyáltalán nem zavarnak ezek a reklámok, mert teljesen kulturáltan vannak elrendezve. Nem zabálják fel a gépet sem. Ameddig ez így marad, addig nem lesznek blokkolva nálam.
-
pigster
senior tag
Ugyanannyi közöm van hozzá, mint bárki másnak. A beszámolók nyilvánosak. Nem olvastam végig a fórumot, de többen is kérdezték ezeket az adatokat. Az meg, hogy a nyereségesség mekkora, ne az én gondom legyen már. Akár költségek oldalán is lehetne nézni, mire ment el. Előző kommentben már írtam. Más vállakozásnál menne az ügyeskedő, stb. duma, hogy ekkora bevételből, hogy jön ki csak ekkora nyereség, de itt rendben van, mert ez a PH.
Utolsó mondatod mutatja, milyen kis agresszív ... vagy.
Én nyilvános információt közlök, erre elküldesz a francba. -
hemaka
nagyúr
Amúgy én azt bírom egyesekben, hogy sírnak-rínak amiatt, mert a reklámok lassítják a gépüket. Hát nem tudom, nekem közel sincs erőmű pc-m mégis röhögve elviszi a reklámokat. Főleg ezeket, amik itt vannak. Ha otthon vagyok vidéken a szüleimnél, anyám ezer éves laptopján is vaj simán görgethető a Ph! lapcsalád, szóval ez harmat gyenge próbálkozás azoktól, akik erre hivatkoznak.
És továbbra is várom a Paypal sub gombocskát. -
Headbang
aktív tag
Azt viszont nem èrtem, ha valaki blokkolót használ (nem szeretne reklámot látni sem)ergo egyèbkènt sem kattintana a reklámra. Tehát nem változna semmi. Nem lenne nagyobb a bevèteletek.
-
csabi63
senior tag
Jó messzire jutott néhány emberke. Egy szimpla kéréstől pl. már időt nem sajnálva a másik zsebében kutatnak. Aki nem akarja kikapcsolni a reklámblokkolót, ne tegye! Nem kötelező.
-
szaszlaci
addikt
Akkor sikoltozd ki magad. Utána pedig gondold végig azt, hogy nem én mondom, hogy rossz irányba halad a szekér, hanem a cikk. Ki "tehet" róla, a felhasználók vagy a cég?
Permet Elek: azért fórum és cikkek terén is szerintem MÉG a logout a legjobb. Engem nem annyira a pillanatnyi helyzet aggaszt, hanem az irány.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
csendes
őstag
Nem olvastam el mind az ezer hozzászólást, néhányban szerintem leírták a lényeget.
Megdöbbentően hibásnak tartom azt, hogy olyan megoldáshoz ragaszkodik valaki, ami nyilvánvalóan nem működik.
Egyre inkább a mobil eszközök felé tolódik el a (reklám)piac, tehát kell Prohardver (Mobilarena, Itcafe, stb.) alkalmazás androidra és iOS-re. Ez kényelmesebb is a felhasználóknak, és a reklámok is megmaradnak.
A zsugorodó asztali piacon kérdéses, hogy érdemes-e olyan technológiába befektetni, amivel úgy bele lehet ágyazni a reklámokat az oldalba, hogy a reklámblokkolók lepattannak róla. Ezt végülis üzleti terv alapján ki lehet számolni.
Vannak egyéb szolgáltatások (pl. hardver és mobil árösszehasonlító oldal), amikből bevételt lehet szerezni, ezek mögé is fejlesztés kell.
Hogy mindez idő, energia, sok pénz, meg kockázatos? Ez egy ilyen iparág, egy jó ötletre pár évig lehet üzleti modellt építeni.
A Microsoft sikeresen hozta létre a CP/M alapján a DOS-t, a Xerox és Macintosh alapján a Windows-t. A Windows Phone már nem tudott sikeres lenni, mert a versenytársak tanultak a múltból és rájöttek, hogy folyamatosan fejleszteni kell, akkor nem tudják utolérni, utánozni őket.
Még két dolog:
Fáradság és fáradtság mást jelent.
Valóban fogalmam sincs az informatikáról . Csak szeretek fórumozni.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Racecam
nagyúr
válasz Permet Elek #1112 üzenetére
Jól értelmezem, Te most gyakorlatilag adócsalással vádolod a PH!-t?
Itt a saját oldalán, hasra-ütésre, bizonyítékok nélkül?Com'è diverso il mondo visto da qui
-
pigster
senior tag
Akkor ezt most kiadtad magadból. Abszolút nem érdekel. Prohardver Kft. éves beszámolói nyilvánosak, magánszemélyek jövedelmi adatai nem. Nettó fizetésem nincs, mivel saját vállalkozásból veszek fel, osztalékot. Kettő magyar és egy osztrák. Köztartozás mentes cégek, minden járulék rendben. Nem mondom meg mennyit, csak hogy megpukkadjál...
Mint írtam, pár oldalt végigpörgettem többen kérdezték az általam beírt nyilvános adatokat.
Hozzászólásod is mutatja a tendenciát, hogy aki más szempontból közelíti meg a kérdést, más véleménye van, mint a prémium tagoknak, jómunkásembereknek, stb. az el van küldve a francba. -
félisten
-
drfedayn
tag
Szakértők, szakértők mindenütt.. 10 millió cégvezető, könyvelő, elemző, PR-s, HR-s, vezérigazgató. Siker és csillogás Magyarisztán egén. Eljött a kánaán jönnek a hozzáértő kommentelő cégvezetők megmenteni lefaragni átalakítani kirúgni felvenni cikket írni. Az nem baj ha közben portás vagy az csak cégvezetői álca így titkolják el a több milliárdos bevételt, a hozzáértést, sikert és csillogást.
Nem vagyok rasszista, mindenkit egyformán utálok
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
Azért nézzük egy kicsit más szemszögből is a dolgokat, reklámblokkoló vs nemreklámblokkoló
1.: költségek. A weboldal egy vállalkozás, akinek meg kell élnie valamiből. Fizetni az alkalmazottakat, kell a bevétel.
2.: az átlagfelhasználó az oldal tartalmát akarja böngészni, fórumozni.Jelenleg hol tartunk? A bevételek növekedése miatt reklámok kezdték ellepni az oldalt, melyek közül rengeteg volt az izgő-mozgó idegesítő lófasz. Már a cikkekben is volt belőle, nem csak a főoldalon.
A legtöbb külföldi weboldalon a reklámok miatt élvezhetetlenek a cikkek, így jött létre a reklámblokkoló.Igazság szerint sírsz Parci, hogy így reklámblokkoló-úgy reklámblokkoló, de a mobilosokra gondoltál? 1000 forint kb 100 megabájt egy-egy csomagra. Ha mobilneten van az felhasználó, máris megnézettettél vele 500 forintért 3 forint értékű reklámot. Azt neki mikor fizeted ki?
Ugye haldoklik a flash. Na, Magyarország vezető informatikai oldala mire épülő reklámokat rak az oldalára? Flash? Még jó hogy nem silverlight.
Ez a cikk nem csak arra jó, hogy a felhasználók átgondolják, hogy van-e szükség reklámblokkolóra, hanem ti is, hogy milyen formában tegyétek, hogy a felhasználó ne blokkolja az oldalatok reklámját.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Racecam
nagyúr
válasz Permet Elek #1121 üzenetére
Nem akarok én rád bizonyítani semmit, kérdeztem.
Nagyon rossz irány ez szerintem, hogy olyasmivel vádaskodsz, ami már messze túllépi a jó ízlés határát...Com'è diverso il mondo visto da qui
-
nonsen5e
addikt
"Kinek tetszene ha vesz egy autót és tele lenne reklámmal az oldala."
Ha a reklámokért cserébe ingyen adnák az autót (mit fizetsz a PH-ért?) akkor szerintem sokaknak nagyon is tetszene. Nekem meg csak a benzint kellene fizetni (internet havidíja).
D4: hunPH, nonsense#2596
-
szaszlaci
addikt
Az is lehet, hogy te nem akarod meglátni a lényeget. Mint írtam, a tartalom jó részét és a látogatást is a felhasználói tábor adja. Nem a logout gyakorol kegyet azzal, hogy felületet biztosít és megengedi hozzászólást írni, vagy elolvashatod az általuk vagy felhasználók által írt cikkeket.
Az is egy dolog, hogy engedélyezd a reklámokat, ez jelenleg teljesen vállalható, nekem legrosszabb esetben sincs annyira rossz véleményem a stábról, hogy ezt ne tegyem meg értük, bármire is költik. De ez nem ellenszolgáltatás a részemről, hanem szívesség, bármilyen meglepő is ez most számodra. Azzal, hogy az oldalt megnyitom, netán még hozzá is szólok, én teljesítettem a részemet. A reklámblokkoló használata legális és magánügy, az életben maradást az oldalnak kell megoldani ez mellett. Ez lehet egy kérés egy ilyen cikkel, kötelező reklámok, stb.
Mielőtt nekem esnél, értsd meg, hogy én csak tényeket írtam, lehetőleg tárgyilagosan.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Permet Elek
senior tag
-
pigster
senior tag
válasz #56573440 #1125 üzenetére
Hú de zavar itt néhány embert, hogy nyilvánosan elérhető, a cég által kötelezően elkészített és benyújtott adatot tetem közzé, és közben egy-két - számomra furcsa - dologra rámutattam. Nem kell egyetérteni velem, de a kulturált megmondóembereknek semmi tartalmi, ténybeli észrevétele nem volt, csupán érzelmi síkra akarják terelni a témát. Ez már a vég, amikor semmilyen érv nincs.
Csendben jegyzem meg a PH - tudomásom szerint - szolgáltatást nyújt, nem végez, nincs árubeszerzési költsége. Így a bevételt sem úgy kell tekinteni, mint egy kereskedelmi cégnél, amely fizikailag megfogható termékeket forgalmaz.[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
Atya ég! mi lett itt?
Én előfizettem, reklámot nem kapcsoltam ki, mert tudom miért vannak, nem zavarnak.
Látom sok itt a top menedzser, vállalkozás guru és könyvvizsgáló, akik mind sikeresek, évi milliárdos bevétellel, vagy az összes "adócsalást" csukott szemmel könyvek és vizsgálat nélkül fújja...
pedig csak egy tech oldal... :S
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
törölt tag
válasz #32839680 #1110 üzenetére
Bocs, de ez most nagyon de nagyon rossz hasonlat volt. Tudom, mert van "érdekeltségem" offline havi lapnál. A nyomdaszámla több milliós tétel minden hónapban. A terjesztő (Lapker) elviszi a forgalom 60%-át terjesztési jutalék címén. Ez is veri a tízmilliós tételt. Ugyanakkor fent kell tartani egy szerkesztőséget (irodabérlet, rezsi, folyamatos fejlesztések), fizetni a belsős munkatársakat, fizetni a webes dolgokat. Egy offline lapnak valamivel több a kiadása, mint egy online lapnak, nem hinném, hogy akár egy PH-nak tízmilliókat kellene kifizetnie havonta fenntartási költségek címén. És még mielőtt: A mi lapunkban alig van hirdetés, egy-két partner fog le két-három oldalt, úgyhogy teljes egészében az előfizetői és újságosnál megforduló olvasói táborból kell megélni. És láss csodát, egész jó sikerül.
Ezzel nem azt mondom, hogy a PH-nak nincs joga döntéseket hoznia. Előbb-utóbb úgyis az lesz az általános modell, hogy a nagyobb online oldalak pénzt fognak kérni az olvasóiktól, ez szinte elkerülhetetlen. A reklámtevékenység vissza fog szorulni, mivel fel fogják ismerni, hogy távolról sem hoz annyit, amennyit beleölnek. Ez át fog alakulni egy mecénási-támogatói (érdekkörben levők finanszírozása) formára, a többit meg el kell intézni a rendszeres olvasókkal, akiktől előfizetői pénzeket kell majd kérni. Más értelmes alternatívát nem igazán látok. Persze ezt is jól be kell majd lőni, mert senki nem fog havonta tízen-húszon online lapra előfizetni tízezres, de még ötezres nagyságrendekben sem. Ekkor jön majd a "nagy tisztulás", amikor maguk az olvasók döntik el, hogy melyik oldal érdemes a megmaradásra és melyik váljék az enyészetté. Szelekció lesz, és tényleg csak a legnépszerűbbek maradhatnak fent üzleties formában. A többi vagy visszasilányul hobbi oldallá, vagy eltűnik. Más alternatívát én nem igazán látok.
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
válasz CharlieDrop #1137 üzenetére
És életükben egy piros lámpán sem mentek át,mert ők a becsület huszárai.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Permet Elek #1134 üzenetére
És már személyeskedsz is.
Kifogytál az érvekből? Ideje abba hagynod.⭐ Stella
-
törölt tag
válasz Urban Terror #1074 üzenetére
Sajnos, olyan megoldás nincs. Az olvasók többsége FB -ozik (sajnos). Ha pedig a Google döglik bele, akkor nuku Android, ami szintén nem lenne jó az oldalnak.
-
Bird
addikt
Atya ég mi lett itt. Ez abszurdisztán. Hányingerem lett így reggelre.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Tegla80
addikt
Ez egy "KFT es nem nonprofit szervezet"......ertsunk a betukbol "lazadok".
En ertettem es nem vitatkozom......felesleges......penz,penz,penz.[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Z_A_P
addikt
Penzbol eltek ti is, penz kell az oldal fenntartasahoz - Adblock kikapcsolva.
OK
-
HÁZIGAZDA
válasz pigster #1104 üzenetére
az adatokhoz valóban ugyanannyi közöd van. a belőle önkényesen levont, vádaskodó, hamis következtetésekhez és sunyi sugalmazáshoz viszont semmi! de ha már ilyen okosan tudni véled a tutit: mivel meglehetősen szem előtt lévő cég vagyunk, igen hülyék volnánk, ha adót csalnánk. volt már nem egy ellenőrzés nálunk, lesz is. szóval igen, amit ott látsz nyereséget, az pontosan a magyar realitásokat mutatja egy internetes szakportál számára. elhiszem, hogy "szégyen", de azért akkor most mi is van? nem kapcsolom ki a blokkolót, mert a ph "úgy is masszívan nyereséges", de közben meg "szégyen, hogy mennyire nem"?
na, tudjátok, hogy hova menjetek ezzel...
ráadásul ezt a gyönyörű zsebben turkálós témát le is zárnám, mert az, hogy valaki dafke potyázik a reklámoknál, állatira független dolog ettől. vagy mindjárt jön valaki, hogy "extraprofit", és akkor mindenki a saját maga által nekünk elképzelt, még morálisan megengedett profitszinthez köti majd, hogy szűri-e a reklámokat.
na, ne már. egészen abszurd irányok ezek itt a topikban.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest