Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Morden24

nagyúr

válasz #16820480 #173 üzenetére

ugye régi rendszert meg azért cserélünk le például, mert nincs rá terméktámogatás, meg hasonlók

Ezt értem, de az XP SP3 extended supportja 2014 áprilisig ér, az XP-t megelőző Win2000 támogatás már egy éve megszűnt, a Millennium meg 2006-ban. Én úgy látom, hogy ilyen szempontból tökmindegy, hogy az unsupported OS-ről mire vált. Ha a hardver köti, akkor nyilván egy-kettő verzióval (jó esetben) felfelé, ha meg új hardvert szereznek közbe, akkor meg amit ki tudnak hozni.
    Amit nem értek, hogy ehhez mi köze van annak, hogy a Windows 1, 3 vagy 6 évente jön-e? Olyan intervallumonként történik a fejlesztés, hogy a szoftveres elévülés mellett hardveres is bőven van, az új géppel meg úgyis jön valamilyen Windows. Ha meg OS-t nem akarnak fejleszteni, akkor még mindig adott a hardver upgrade és a régi licenc továbbvitele.

Szóval a lényeg: a magyar hivatalok anyagi problémáit nem oldaná meg az sem, ha 2015-ben jelenne meg a Win8.
    A cégek meg akkor váltanak, amikor muszáj/megéri. Relatíve kevés olyan cég van, aki hobbiból biztosítja a legújabb szoftverkörnyezetet a dolgozóinak, éppen ezért őket sem igazán féltem.
    Az IT enthusiast hómjúzer persze szívhat a saját anyagi helyzete miatt, de az igazság az, hogy ez sosem volt egy olcsó hobbi.

Új hozzászólás Aktív témák