- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Miért akarsz Le-t frissíteni? Ez a legjobban működő és legstabilabb ezen a boxon, ez tapasztalat. Bármelyik újabb csak rosszabb lesz. Próbáld ki az újat egy pendrive-al és nézd meg. Egyik sem lesz ilyen stabil és nem fog ilyen jól működni, ez 100% még.
Ha a fentebb írt módszerrel cseréled jó eséllyel akadni fog a már telepített és beállított dolgokkal, és ha a legújabb verziókra frissítesz a táv sem biztos hogy működni fog.
( egyébként nem értem még Win alatt sem a frissítési kényszert sokaknál. Nem mindig a legújabb a jobb. Sokszor egy régi bevált progi jobb mint az újak, csak akkor kell és érdemes frissteni szerintem ha olyan dolog van benne ami kell nekünk vagy egyértelműen jobb lesz tőle. Én speciel semmit nem frissítek automatikusan. Ez ráadásul egy lejátszó, és ezzel a beállításokkal mondjuk jól működik. A frissítésekkel ezek esetleg elvesznek és megint a szívás lesz vele. Akad, nem játszik mindent, stb. De természetesen frissítheted ha úgy látod hogy szükséges. Visszaállítani csak újratelepítéssel tudod.)
A nyelvet úgy lehet állítani ha nem megy hogy előbb be kell lépni egy kodi repoba mintha töltenél valamit, és utána vissza a nyelvhez. Akkor már lehet állítani. Ez a Libreelec ismert hibája, nem csak ezen a rendszeren jön elő, sima telepítésnél is szokott ilyen lenni. Nem tudni az okát miért.
Fentebb írták is kb hogyan. -
cimp
senior tag
Szia mexel!
Ma raktam fel egy TX3 mini-re a cuccot, és lenne két kérdésem. Az egyik, hogy LE alatt nem mennek az egyéb letöltések. Nem tudom átállítani a nyelvet magyarra. Alapból angol. És a skint sem lehet váltani. Én még mindig a clonfuence-t használom, nem bírom megszokni az újat.
A másik, hogy említetted majd szó lesz a LE frissítésről android alól. De ezt nem találtam.
Köszi előre is.
-
hussanas
csendes tag
Minden elismerésem a munkádhoz
fényévekkel jobb lett a kis box. Nagyon szépen köszönöm !
-
mexel
veterán
WIFI-vel kapcsolatban egy megoldás, ha minden igaz Zeon.hu-nál is megoldódott így:
Ha Libreelec alatt nincs wifi akkor be kell menni a Libreelec menübe és a wifi kapcsolatoknál ki és be kell kapcsolni a wifit. Utána már megy, ma találkoztam egy boxnál ezzela hibával és így már látja a hálózatokat. -
zeon.hu
nagyúr
Egyéb topikban nincs válasz, ezért itt kérdezem:
SPMC-ben nem megy a folyamatos lejátszás online videók esetén, hiába van beállítva.
Nincs valakinek ötlete?
Esetleg a kiegészítőn múlik (jelen esetben Indavideó)? -
mexel
veterán
Nem tudok vele mit kezdeni ha nem létezik hozzá LE alá driver. Androidban több is van, ott szokott menni, de a LE alá nem mindhez van még mindig. Azzal nem lehet mit kezdeni sajnos. Akinek ilyen van utána nézhet hogy van-e olyan dtb amivel működik, azt be lehet tenni egyénileg a rom-ba.
-
attika11
tag
Valóban elég sok a különbség, főleg a freektab-os verzióhoz képest. Van még egy ilyen box az egyik ismerősömnek, amit esetleg megbonthatok és csinálhatok róla egy twrp mentést is, ha azt tudod valamire használni. Csak annyi a gond, hogy velük csak Húsvétkor fogok találkozni.
Egyébként ezekben a rendszerekben több wifi driver is be van építve, vagy mindig csak az aktuális? Utólag nem lehet wifi drivert hozzáadni?
Kösz -
Vandor1978
csendes tag
Szia!
Torrentre még nem és a többivel is csak apránként tudok előre haladni (kb 2 hete van meg), mert a kislányom alig enged odaKülső vinyom jelenleg nincs, hálózatról játszom le és youtube-ról!
Egyedüli gondom csak a fájlmegosztással volt ezt is a winfos10 okozta, ment is vissza a win 7 ott minden működik -
mexel
veterán
Utánanézek van-e LE-hez támogatás ehhez a wifihez. Android alatt mennie kellene ott bent van a firmware azt hiszem.
Remélem nem keverem a sima X96-al, de rémlik mintha egy időben úgy reklámozták volna a minit hogy realtek wifi van benne. -
mexel
veterán
orosz oldalon meg olyan van mint a tiéd.
Úgy néz ki hogy ezek a régebbi verziók lehetnek, emlékeztem olyasmire is hogy X96 miniben is volt váltás, az újabbakban realtek-es van de volt másik verzió is, olyan mint a tiéd: sv6051p
Itt van is róla kép és hsz.
Valószínűleg ez lesz az oka annak akinél nem megy a wifi S95 és X96 mini-nél. 2 verzió van és ez az említett nem támogatott.
-
mexel
veterán
Pedig aezen is tx3 mini felirat van ( az alfawise S95 egy TX3 mini elvileg) itt a Freaktabon is vannak képek, de nem néztem még van-e különbség.
jobban megnézve nem ugyanaz sok minden.
-
attika11
tag
Tegnap még küzdöttem vele, de sajnos nem sikerült megoldani a wifi problémát. Sajnos nem csináltam twrp mentést az eredeti rendszerről mert azt hittem, hogy elég lesz a másik boxról történt mentés, ha esetleg valami gond van (akkor még nem voltam lusta és azt lementettem, fene sem gondolta, hogy nem teljesen egyformák).
Most egyelőre nem foglalkozok vele tovább, mert a vezetékes hálózatról tökéletesen működik az általad javított dual alfawise rommal (szerencsére a vezetékes része megfelelően működik, múltkor csak a router csatlakozás nem érintkezett rendesen)
Szétszedtem a boxot és készítettem néhány képet és videót, de összehasonlítani már nem tudtam a két készüléket mert a másikat odaadtam a tesómnak és velük legközelebb csak néhány hét múlva találkozok.
Csatolok néhány képet, de ha esetleg valakit érdekel akkor van még több is :-) -
mexel
veterán
Igen, ezek az érdekes dolgok
Fura hogy egyikkel megy a másikkal nem. A romok egyértelműen egyformák azok nem tudnak változni. Úgy derülne ki igazán ha szétkapna valaki kettő ilyen boxot és megnézni a wifi modul egyforma -e bennük. kíváncsi lennék. ( az pedig ha egyformák akkor igazán fura a helyzet
)
Ezért nagyon nehéz ezekhez a boxokhoz tökéletes romot készíteni mert ugyanolyan típusoknál is mindig van valami furcsaság, erre nem nagyon lehet felkészülni. -
mexel
veterán
Most milyen firmware van fent? Az S95-hóz való? Mennie kellene
X96mini -nél már van akinek nem ment a wifi, pedig sok másik x96 minin megy. Alfawise-nél még nem volt ilyen azt hiszem. Néha úgy tűnik mintha némelyik boxban más wifi modul lenne ami a gyári rendszer törlése után nem megy. Az itt letölthető rommal normál esetben kell mennie a wifinek ( ahogy írtad is másik ilyen boxon megy), le vannak tesztelve a hozzájuk tartozó box-al, ennek ellenére van 1-2 amin nem megy, de szeritnem ott más lehet a gond, mert a bent lévő wifif firmware nem változik. Inkább a boxok különbözőségére tippelek. Esetleg egy újrataelepítés jó lehet, vagy meg kell nézni ha pl pendrive-ról felteszel egy Libreelecet a boxhoz való dtb.img-vel akkor van-e wifi. A factory reset megvolt telepítés előtt ( + format data)? Ha az nincs meg okozhat gondokat bármilyen szinten.
4pda-n sok herélt és átalakított rom van, vannak abszolút minimal roomok is, de a videólejátszás nem nagyon megy mindegyikkel ott sem., sokat kipróbálgattam azokból is, és az orosz srácoktól sok segítséget kaptamJól nyomják
Ők leginkább az online filmezésre hajtanak, sok romba be vannak építve a főleg orosz online lehetőségek.
-
attika11
tag
Sziasztok.
Nem teljesen idevágó, de hátha van valami ötletetek a problémára.
Egy alfawise s95 boxra tettem fel a 4pda.ru oldalon talált firmware frissítést (tanix tx3 mini-nek elég komoly fóruma van)és sajnos azóta nem kapcsolódik a wifihez, egyáltalán nem is lehet bekapcsolni a wifit mert bekapcsolás után kicsivel lekapcsol.
Ez azért fura mert ugyanezt a firmware-t már feltettem egy ugyanilyen készülékre és ott most is tökéletesen fut.
Gondoltam, semmi gond lecserélem újra a rendszert és megjavul, de sajnos hiába tettem fel több verziót is mindegyikkel ugyanaz a gond. Jelenleg az itt közölt rendszer van rajta, ami működik is szépen, de net nélkül :-)
Sajnos azóta kiderült, hogy nem csak wifire nem tud csatlakozni, de a háló kábelt sem érzékeli. Hiába dugom be nem történik semmi, a box kijelzőjén sem jelenik meg a hálózati ikon.
Van valami ötletetek?
KöszAz orosz fórum ahonnan rendszereket próbáltam:
https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=761975 -
mexel
veterán
Igen, alul is felül is. Egérrel megy. Fel vagy leviszed és mozdítani.
A tanixos launcherre gondolok itt, a másikat nem emlékszem de azt hiszem ott is.
A tanixos launcherben ha cserélni akarunk a főképernyőn alkalmazásokat a fix helyeken akkor a menü gombot ( csíkos gomb) kell megnyomni annál az ikonnál amelyik ki van jelölve. ( a Youtube nem megy mindegyiken) -
zeon.hu
nagyúr
Értesítési sáv előcsalható valahogy?
-
mexel
veterán
válasz
Vandor1978 #69 üzenetére
Ha valakinek nem megy a nyelv választás Libreelec alatt mert csak angol van ( ez teljesen véletlenszerű bármelyik Libreelecnél nem csak itt) akkor be kell menni a kiegészítőkhöz és a "Telepítés tárolóból" menüben belépni pl a "Kodi addon repository"-ba. Nem kell telepíteni semmit, ennyi elég, ha visszamegyünk a nyelvekhez akkor már meglesz mind. Ez ismert hiba a Libreelecben. Vagy telepíteni kell egy Youtubot és utána lesz nyelv, de elég belépni is valamelyik kiegészítő telepítéshez.
Ezt majd lehet hogy beírom a blogba, el is felejtettem hogy ez valós hiba, de mivel nem a romtól függött így kimaradt. -
mexel
veterán
Ezt a külső sd-hdd jogot majd megnézem az eredeti régi nem dualos- rom engedte írni?
Az SPMC-t nem tudom, nem próbáltam, azt a Kodi topikban biztosan tudják.. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Vandor1978 #63 üzenetére
Használod torrentre is?Nekem TX3 Mini-m van,de a rootjogokkal van gondom.Nincs korlátlan hozzáférésem a külső hdd-hez,MX Player alól nem tudok törölni és az ES file managger irgalmatlan lassan másol két külső hdd között (droid 5,S905-ön nem volt ilyen problémám).
Az LE nekem halál kínai,még arra sem jöttem rá,hogy tudok torrentezni és vebböngészni -
mexel
veterán
válasz
Vandor1978 #63 üzenetére
Köszi! Kipróbáltad azért hogy elindul rendben a LE és megy a táv és a wifi?
-
Vandor1978
csendes tag
-
mexel
veterán
Igen, sajnos nincs igazán jó megoldás a tükrözésre, a TV GO -ra meg úgy tudom pláne nincs. ( nem értem miért nem engedi a szolgáltató hogy az előfizetőjük TV-n is használhassa
)
Nézz körül aPlay-en vagy app letöltő helyeken, van jó pár alkalmazás ami jó tükrözésre és van ami működik tökéletesen. Nem emlékszem melyikeket néztem, próbálgatni kell. -
mexel
veterán
Ha egy eszközről legalább tudsz tükrözni akkor látszik hogy nem a progarm hibája mert működik a tükrözés, henem a kompatibilitás a többi eszközzel. Sajnos ez ilyen, nem értem miért ennyire macerás ez az android -android dolog, mindenki szenved vele. Írtam is hogy nekem is van amivel megy van amivel nem így nem nagyon tudom mit kellene vele kezdeni, hogy hol lehet hiba. A TV go pedig nem tudom fog-e menni bármilyen boxon amint érzékeli hogy van külső kijelző, de ez sem ennek a romnak a témája szerintem, ahogy írtam az androidos alkalmazásokkal nem foglalkoztam és nem is akarok, csak és kizárólag a videólejátszásra koncentráltam, szerintem ezekre a kérdésekre itt jobban tudnak válaszolni, de ha jól látom ott is feltetted már ezeket.
Tényleg nem tudom ezekre a megoldást és szerintem nem is lesz időm keresni ( és nem is nagyon akarom) mert ezen kívül még millió androidos program van ami nem működik megfelelően
Ha lesz időm inkább még a rom-on és a telepítés egyszerűsítésén próbálok javítani, de az nem fogja érinteni az ilyen külső programokat, azokat a fejlesztőiknek kellene megcsinálni. -
mexel
veterán
A tükrözés nálam és sokaknál valamiért telefonfüggő, pl nekem 3 telefonnal ment egy samsunggal nem
Ezt a részt nem nagyon teszteltem, ez sajnos sok romon és boxon kérdéses miért, sok program van, kísérletezni kell. Sajna ezzel nem is nagyon akartam foglalkozni, ahogy írtam engem leginkább a videólejátszás megjavítása érdekelt, az volt a fő cél, az is sok idő és teszt volt. A komplett android rendberakáshoz 5x annyi idő kellene és egy fejlesztő talán annyi hiba van ezekben az androidokban, kivétel nélkül.
Szóval amit én csináltam az leginkább arra korlátozódott hogy legalább mint médialejátszó box használható legyen, filmezésre. Nálad wifivel is volt ( van gond) nem tudom miért. Úgy tűnik nem minden box egyforma
Ha lesz időm megnézem a tükrözést, de sajna nem tudok minden típusú telefont beszerezni a tesztekhez.
A play-en keresni kell más alkalmazást esetleg, van pár amit ki lehet próbálni, hátha valamelyik jó lesz, volt ami működött és a miracast nem. Ezt érdemes megkérdezni az androidos topikban, ott sok ilyen progit is kipróbáltak, vannak tapasztalataik talán jobban.xtend: ha lesz időm leírom egyszerűen és érthetően valahol, de nem bonyolult.
-
mexel
veterán
Az nem is fog menni, mert csak tablet és telefon támogatott ami saját kijelzővel rendelkezik
Ha jól a mlékszem már sokan próbálták sok mindennel, ez a szolgáltató baromsága.
Írja is miért nem megy: külső kijelző ( azaz tv) nem támogatott. Amint érzékeli hogy külső kijelzőn akarod futtatni letiltja. nem tudom át lehet-e verni valahogy, anno azt írták hogy nem.
xtend: nem tudok ilyen rendszert 905-re vagy 905X-re sem még. Az android javítható, de dual nincs rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo A bejegyzés módosítás alatt, a régi kissé elavult és van új, jobb módszer amit hamarosan...
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest