Hirdetés

2020. június 5., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#301) mexel


mexel
(veterán)

Kiírtam a blog elejére hogy az újonnan vásárolt Tanix-okat most senki se frisstíse semmire amíg nem sikarül megtudni mi az oka. Ez nem lehet véletlen hogy hirtelen ennyi probléma van, a Tanix nagyon jól flashelhető box volt eddig és jók voltak az fw-k is.

[ Szerkesztve ]

(#302) mikee7854 válasza tigipuf (#298) üzenetére


mikee7854
(újonc)

Szia!MicroSD kártyával működik normálisan,leszámítva a boot dolgot?Tegnap penre(USB3 16GB) tettem fel az Openelecet ,de messze van a használható kategóriától.Ki-ki fagyogat ,nagyon lassan reagál mindenre (kb 10 perc volt amíg be tudtam állítani a nyelvet ,Exodus telepítése tárolóból is eltartott vagy 5 percig)Ha nálad szuperál akkor veszek bele kártyát.Mexelnek külön köszönet! :R

(#303) mexel válasza mikee7854 (#302) üzenetére


mexel
(veterán)

Ne openelec-et tegyél hanem Coreelec-et. Az openelec már nem erre van.

(#304) mikee7854 válasza mexel (#303) üzenetére


mikee7854
(újonc)

köszi.Elírtam.Coreelc 9.0.1

(#305) mexel válasza mikee7854 (#304) üzenetére


mexel
(veterán)

Pedig azzal jónak kellene lennie. próbáld a 9.0.0-at ha még fent van.
Amikor a kezdő képernyőnél kínálja a nyelv beállítást azt hagyd angolon, az nem működik jól attól le szokott állni.

[ Szerkesztve ]

(#306) mikee7854 válasza mexel (#305) üzenetére


mikee7854
(újonc)

ok.megpróbálom

(#307) mexel válasza mikee7854 (#306) üzenetére


mexel
(veterán)

Ha CoreElec-el sem működik jól a box az már tényleg nem jó :(

(#308) mikee7854 válasza mexel (#307) üzenetére


mikee7854
(újonc)

Köszi a tanácsot.Lényegesen jobb , de még így is sokszor fagyogat.Menüben ha kilépek mondjuk a videókból és utána belépek a Kiegészítőkbe van ,hogy egy percig is várni kell mire reagál.Random csinálja.Ide oda lépegetek 5 percig és megy simán ,utána tart egy kis szünetet,majd mintha misem történt volna egy darabig hibátlan.

(#309) mexel válasza mikee7854 (#308) üzenetére


mexel
(veterán)

Pedig azt nem lenne szabad csinálnia. A kártya jó? talán azt nem tudja olvasni és arra vár.
A CE-vel droidtól függetlenül jól kellene mennie.
Megvárjuk tigipuf is talán felteszi a CE-t és ő is mond valamit, nála sem ment fel a dual, szintén új tx3.

[ Szerkesztve ]

(#310) Tommee válasza mexel (#309) üzenetére


Tommee
(aktív tag)

Én tennék egy próbát régi (2017-es gyártású) tx3 minivel , ha kapnék SD-ről telepíthető változatot.

(#311) mexel válasza Tommee (#310) üzenetére


mexel
(veterán)

USB burning tool-al ha van kábeled. SD is jó lehet de úgy nem próbáltam.

(#312) mikee7854 válasza mexel (#309) üzenetére


mikee7854
(újonc)

Szia!MicroSD kártya+CoreElec 9.0 hibátlanul megy.A pennel nem tudom mi lehetett a baja.Pennel melegedett is rendesen.Azt elfelejtettem megemlíteni,hogy a reset gombot egyszer sem kellett megnyomnom,olyan mintha úgy indult volna.Tehát nem kell resetelnem,hanem csak sd kártya be,utna adapter csatlakoztat és már indult is.Pennél is ugyan ez volt.Ami viszont változatlan az az hogyha a Tv ki van kapcsolva és a box nincs áramtalanítva akkor kívülröl nem lehet megmondani hogy a box ki vagy be van-e kapcsolva.A boot felírat ugyan úgy virít az előlapon. :Y .Köszi mindenkinek (főleg Mexel) a segítséget,ezzel már együtt tudok élni.

(#313) mexel válasza mikee7854 (#312) üzenetére


mexel
(veterán)

Sajnos azért ez nem jó megoldás még :( Amint kiderítek valamit írom a megoldást, csak ahhoz szereznem kell egy ilyen új tx3-at.

(#314) mikee7854 válasza mexel (#313) üzenetére


mikee7854
(újonc)

Előre is köszönöm :R

(#315) gabizgatunk


gabizgatunk
(újonc)

Kedves Mexel!

Silerült feltelepíteni x96 minire a szájbarágós leírásod alapján, amiért nagyon hálás vagyok :R De volna egy kérdésem már telepítés előtt az eredeti rendszerrel sem működött a távirányító(egyik pillanatban még jó volt aztán nyekk) na most távirányító nélkül a bekapcsolás igen nehézkes vettem hozzá egy kínai keypadot megoldható lenne azzal a bekapcsolás valahogy és persze a váltás is libreelecre?Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszod,és ha van rá mód akkor szájbarágósan leírnád nekem mint a telepítést?

(#316) mexel válasza gabizgatunk (#315) üzenetére


mexel
(veterán)

Szia! Bekapcsolás csak a gyári távval lehetséges minden boxnál, a kódja az uboot-ban van. Ezt csak új fw-vel lehet módosítani, de nem egyszerű és nem mindig sikerül. Nem tudom miért nem megy a táv, mennie kellene.
Ha viszont az elején ment a táv és utána nem akkor a táv elromlott valószínűleg, a kód nem változik menet közben. Nézd meg az elemeket, az érintkezést, olyan nem nagyon van hogy változna, ha működött egyszer is.

(#317) gabizgatunk válasza mexel (#316) üzenetére


gabizgatunk
(újonc)

Köszönöm válaszod,az elemeket kicseréltem és sajna akkor sem jó,bármelyik gombnyomásra világít a távirányító jelző gombja,már arra is gondoltam hogy esetleg a távirányító jelét érzékelő egység (aminek nem tudom a pontos megnevezését )romlott el.A kisfiam azt elérhette és lehet kicsit megütögette.Esetleg azt a kábelt lehet pótolni szerinted vagy annak is lehet valamilyen saját frekvenciája ami miatt nem pótolható?

(#318) mexel válasza gabizgatunk (#317) üzenetére


mexel
(veterán)

Ha a kábelesen próbálod akkor próbáld meg először a kábelt kihúzni és a boxra irányítani a távot, így kizárod a kábel hibáját.

(#319) gabizgatunk válasza mexel (#318) üzenetére


gabizgatunk
(újonc)

Akkor sem csinál semmit,ezek szerint akkor a távirányító ment tökre.Nagyon köszönöm a segitséget akkor rendelek másikat aztán reménykedek hogy az jó legyen.Volna még egy kérdésem csak az androidos részét LE nélkül nem lehet telepíteni?Ha lehet akkor leírnád hogy melyik részét nem kell megcsinálni a leirásodnak.

(#320) mexel válasza gabizgatunk (#319) üzenetére


mexel
(veterán)

nehezen hiszem el hogy elromlott, eddig még nem találkoztam ilyennel. Ha a LE nem kell ne használd, nincs útban szerintem. Kb 2-300 mb max amit elfoglal. Új rendszer van ami LE nélkül van de nem raktam még fel, az tanixra készült, nem csináltam meg más logókkal.

(#321) gabizgatunk válasza mexel (#320) üzenetére


gabizgatunk
(újonc)

Rendben,azthittem nagyon helyet foglal azért kérdeztem.Hát semmi ötletem a nyavalyás távirányítóra...nem tudom az befolyásolhatta e a dolgot hogy volt olyan hogy lefagyott de úgy hogy csak a tápkebel kihúzásával tudtam kikapcsolni.Amit a telepítés óta észrevettem hogy néha csak a képernyő feléig tudom használni az egeret ami egy újraindítás után megjavul,meg néha a képernyő bal felére csúsznak az ikonok meg a személyre szabható alkalmazás sáv eltűnik de ez is egy újraindítás után megszűnik.Azért rendelek egy távot kínából és megírom hogy azzal jó e .Amúgy mennyire viseli meg hogy a tápkábel ki be húzogatásával van bekapcsolva?Bocsi a sok kérdésért sajna nem vagyok otthon a témában...

[ Szerkesztve ]

(#322) mexel válasza gabizgatunk (#321) üzenetére


mexel
(veterán)

Ez eléggé instabil viselkedésnek tűnik, ha a box hibátlan ilyenek nem igen szoktak előfordulni. :(

(#323) zeon.hu válasza gabizgatunk (#321) üzenetére


zeon.hu
(nagyúr)

Táv biztosan rossz?
Telefon kamerával tudod ellenőrizni, azon keresztül látszik a led villogása.

?#@*&% !

(#324) mexel válasza zeon.hu (#323) üzenetére


mexel
(veterán)

Így van. Azzal azt tudod ellenőrizni hogy ad jelet. ( hogy jót-e azt nem lehet megtudni de elromlott távval ami nem jó jelet ad nem nagyon találkoztam még)

Meg kellene próbálni egy CoreElecet vagy LibreElec 8.2.3.1-et feltenni Pendrive-ra vagy sd-re és azt elindítani, és megnézni stabil-e abox úgy vagy úgyis vannak-e fagyások, leállások. Ha akkor is instabil akkor memóriahiba elképzelhető. ( Ilyen már volt nálam)

(#325) gabizgatunk válasza mexel (#324) üzenetére


gabizgatunk
(újonc)

Ellenőriztem nem ad jelet (megnéztem egy biztosan jó távirányítóval mit kell látnom)fel raktam a CE-t csak az a baj hogy nem értek hozzá és a kodi nekem kínai a youtube-ot sikerült telepítenem de bejelentkezni már nem tudok mert nem tudok írni, a billentyűzetet hiába nyomom máshol tökéletesen működik csak ez az egyetlen hely ahova nem tudok sehogy írni...a másik hogy mi a tv-t telenor mytv-ről nézzük na ezt egy livestreamspro addonnal elméletileg meg lehet oldani meg egy xml fájllal ami nekem nem sikerült így nem igazán tudom tesztelni hogy ott is lefagy e stb...sokaknak sikerült én nem tudom mit rontok el...

(#326) mexel válasza gabizgatunk (#325) üzenetére


mexel
(veterán)

Simán felteszel pár filmet egy pendrive-ra vagy elindítod a youtubot, egy filemt és vársz hogy megy vagy lefagy-e egy idő múlva. Ha nem stabil a box akkor az is megállhat. Ha az megy akkor jó eséllyel csak a droiddal van baj. ( persze azért lehet más is)
Ezt csak tesztelgetéssel lehet jól kiszűrni.
Írok privit.

[ Szerkesztve ]

(#327) zeon.hu


zeon.hu
(nagyúr)

LE alatt vajon (hogy) lehet telepíteni az HBO Go-t?
(Nem találok működő megoldást a Kodi topikban)

?#@*&% !

(#328) zeon.hu válasza zeon.hu (#327) üzenetére


zeon.hu
(nagyúr)

Megoldottam droidon.

?#@*&% !

(#329) 1varga


1varga
(csendes újonc)

Sziasztok!
Most csináltam egy 2018- as Tx3 minire dual system frissítést. Hála a jó leírásnak kb .sikerült is.
Azért csak kb.mert LE(8.2,3,)alatt a Kodiban nem találom, hogy hogy lehet kiegészítőket telepíteni, nincs is olyan, hogy telepítés Zip- ből. Hogyan telepítsék tápokat? Kell e frissíteni a LE-t, ha igen honnan és hogyan?
Android alatt a Koriban lefagynak a filmek, bár őszintén szólva mást int Pl.Youtubeot nem próbáltam.
Alapvetően filmezésre használtam és szeretném használni a boxok, de azt nagyon ezért is gondoltam, hogy a duál jö lesz.
Minden segítséget köszönök, főleg ha az olyan szájbarágós mint a duál telepítés! 😉

(#330) robi12ster


robi12ster
(tag)

Üdv. Nekem régi x96minim ban, amiben még 1gb van. Erre is felrakható. Csak kodit használnék.

(#331) robi12ster


robi12ster
(tag)

Üdv. Sikerült felrakni. Csak az első telepítés részt nem tudta megcsinálni. Állandóan data write error +sok sok piros hibát írt. Lehet azért mert már volt fen linux, és a legujab twrp van már fent.
A mentés után telepítés közben is kiirta a write data error, ekkor mount menüben raktam egy pipát a data elé. Ezután felment. Csak egy gebasz van, hogy lefagy a libreelec random. :( Megoldást?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.