Hirdetés

2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) cimp válasza mexel (#100) üzenetére


cimp
(senior tag)

Nincs feltétlen kényszerem a frissítésre, csak kérdeztem, hogy kell. Eddig HTPC-ztem, csak ott nem igazán támogatott a HEVC ezért próbálgatok mást. Az ottani tapasztalatokból indultam ki, mert ott az egyedi beállításokat a userdata alatt tárolja, így nem szoktak elveszni a telepítés után. Sőt azokat elmentve, (.kodi/ tól mindent) teljes újratelepítés után még a hálózati meghajtók, de a telepített kiegészítők vagy, hogy melyik filmben hol tartottam mind megvannak.
Ebbe még nem mélyedtem bele.

De ha már beszélünk, valaki nem csinált (egyáltalán lehet-e) a kijelzőhöz valami kiegészítőt amitől ne csak órát mutasson, hanem jejátszás közben pl a hátralévő időt, ...?

Köszi.

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#102) mexel válasza cimp (#101) üzenetére


mexel
(veterán)

bene van a kiegészítőkben az FD628 kiegészítő, ezt engedélyezd és menni fog. Azt hittem beírtam a blogba, de ha nem megteszem. A TX3-as romban és az Alfawise-ben van benne, csak alapból kikapcsolva.

Alapból nem árthat egyLE frissítés de kszaq már nem frisíti a 8-ast és sajnos a 905W támogatatlansága miatt ez a megoldás jelenleg a legjobb. Sajnos amíg nem találnak ki rá mást ezzel kell beérni :( Nagyon sokat teszteltem és pár hónapig mókoltam ezzel, de jobbra nem sikerült megcsinálni.
Még annyit tudnék tenni hogy a telepítő egyszerűbb legyen és ha androidot resetelünk visszaálljon a rendszer alapra ( nagyjából már kész is) de sajnos már nincs időm foglalkozni vele, ezért őszig kb ez marad csak.

Egyébként a Tanix gyári dualjában sem frissíthető a LE, csak ők egy olyan verziót használtak ami messze nem volt a legjobbnak nevezhető abban az állpotban sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#103) mexel válasza cimp (#101) üzenetére


mexel
(veterán)

Az userdata nem veszik el, de a frissebb LE-kkel nagyrésze nem kompatibilis sokszor, plusz a LE-hez készült beavatkozások ami a droid indításakor lépnek életbe nem mindig jók az új rendszerhez. Mivel a 905W nem működik alapból jól a LE-vel sem ezért kellett ilyen megoldást csinálni.
Érdemes elolvasni a 905-ös topikban a LE-vel kapcsolatos hsz-eket hogyéppen milyen fejlesztések vannak, ha lesz külön 905W-re optimalizált változat azt lesz értelme cserélni szerintem.

(#104) Milka 78 válasza cimp (#97) üzenetére


Milka 78
(nagyúr)

Érdekes,mert nekem mágy skinnel is,magyarul,igaz valami almenübe tudtam átállítani amit én sem találtam elsőre.Szintén Tanix TX3 Mini.

[ Szerkesztve ]

Technikai okok miatt privát üzikre sajnos nem tudok válaszolni, ha kérdésed van azt a fórumba tedd fel!!!

(#105) cimp válasza mexel (#103) üzenetére


cimp
(senior tag)

Működik de vannak valami linuxos anomáliák. 4k -s filmek (szaggat, megáll) újraindítás után megy, de másnap megint ugyanez. Néztem a " KODI o" gombos statisztikát és amikor rossz akkor magasabb a cpu ~50, mikor jó akkor a cpu ~20.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#106) mexel válasza cimp (#105) üzenetére


mexel
(veterán)

S905W nem igazán támogatott4K-ra. 4K-ra 905X kell. Hiába van ráírva a boxra, a specifikációja szerinte sem igazán 4K-ra teremtették. Ezt sajnos full HD-ig kell használni.
A 4k max 30fps-ig jó a leírások szerint is, de azokból is nagyon válogat, sok 4K-s anyagnál elvérzik már.
4K-ra áldozni kell pár $-al többet és venni egy 905X-et vagy 905D-t.

(#107) zeon.hu


zeon.hu
(nagyúr)

Movie Shark kiegészítő másnál se megy vagy csak nálam a hiba?

?#@*&% !

(#108) DirectorX válasza zeon.hu (#107) üzenetére


DirectorX
(tag)

Nálam se jó egész nap. Se boxon se pc-n. Uh megnyugodtam.

(#109) mexel válasza zeon.hu (#107) üzenetére


mexel
(veterán)

Ezekre a kérdésekre itt tudnak konkrétabb választ adni, az a Kodi topik.

(#110) zeon.hu válasza mexel (#109) üzenetére


zeon.hu
(nagyúr)

Tegnap kérdezte valaki, választ nem kapott azóta.
De ha másnál se megy, aki nem a Te romodat használja, akkor legalább a rom hibát ki is zártuk :)

?#@*&% !

(#111) mexel válasza zeon.hu (#110) üzenetére


mexel
(veterán)

Ez nem rom hiba, nem is lehet hiszen ilyesmihez nem nyúltam. Attól hogy egy ikszedik féle kiegészítő nem megy droid vagy LE alatt nem hiszem hogy itt kell keresni a hibát. Semmiféle olyan beavatkozás nem történt az androidban ami okozhat ilyet, a Libreelecben meg pláne. Maga a Librelelec érintetlen, csak néhány kiegészítést kellett utólag hozzáadni hogy működjön. Nem tud ilyen hibákat okozni. Ahogy írtam én csak és kizárólag azzal kapcsolatban módosítottam néhány beállítást hogy a videókat hibátlanul lejátsza. Ezek semmilyen módon nem befolyásolhanak semmi más kiegészítőt, programot stb. Tehát ezeknek a programoknak a hibáit érdemes az androidos és Kodis vagy Libreelec-es topikban keresni.
A Libreelec egy teljesen érintetlen Kszaq féle 8.2.3.1 aminek az alaprendszere teljesen origi. Tehát ha abban valami hiba van akkor maga a Libreelec hibás, ugyanis ahhoz nem nyúltam! ( pl nincs magyar nyelv stb)
A rendszer betöltődése után lép életbe pár változás ami csak és kizárólag a videólejátszásban segít néhány hibás videónál. ( pl deinterlacing, stb).
Plusz a típusoknak megfelelő távirányító van hozzáadva. Tehát az ilyen hibáknak nincs köze a romhoz, ezek ugyanúgy előjönnének akkor is ha ezt a Libreelecet egy sd-re vagy pendrive-ra telepítenénk, annyi lenne különbség hogy akkor a pár hiba megmaradna a kényes videók lejátszásakor, mivel az nincs benne eredetileg.
Android alatt is kb ez a helyzet, az alap rendszerben nincs olyan különleges átalakítás részemről ami nagyban befolyásolná a működést éppen azért hogy ne legyenek egyéb hibák. Ott is a videók javítása volt csak a cél főként. Mindössze olyan alkalmazások lettek eltávolítva amik 100%-ig biztosan eltávolíthatóak, csak olyanok lettek cserélve amik hibásak voltak, és olyan módosítások kerültek a rendszerbe amik az alap működést nem befolyásolják csak a médialejátszáshoz szükséges.
Lenne mit javítani az androidon de az nem is volt célom, csak mint médialejátszóra koncentráltam.
Az android többi része nem érdekelt, csak az hogy amire alapból szánták ( média lejátszás) az működjön.
A többi hiba az olyan android hiba ami benne van a rendszerben, azt oldják meg a fejlesztők, ettől az eszköztől nem kell elvárni azt mint egy tablettől vagy telefontól, mert gyárilag elég tákolt rendszer van rajtuk, és az appok nagy része érintőkijelzőre készült, sok minden nem fog működni, a játékok is korlátozottan használhatóak stb-stb. 10-20x ennyibe kerülő telefonokon sem megy minden app tökéletesen, ne várjuk ezektől sem.
Tehát sok mindent lehetne javítani ez ügyben a boxokon de nem látom érdemesnek annyi energiát belefektetni.

(#112) zeon.hu válasza mexel (#111) üzenetére


zeon.hu
(nagyúr)

:R

?#@*&% !

(#113) cimp válasza mexel (#106) üzenetére


cimp
(senior tag)

905D -kre van valami ilyen okosság? LE esetleg dual boot? Ha igen melyiket érdemes megvenni?

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#114) mexel válasza cimp (#113) üzenetére


mexel
(veterán)

Jelenleg csak a 905W-re van készen a dual, de ennek ellenére nem ez a javasolt típus.
A 905D az jó nagyon, én azt használok, vagy a 905X még ami ajánlott. Elvileg 905X-re már lenne dual, elkezdtem de nincs időm őszig ezzel foglalkozni, ezt a romot sem tudom most fejleszteni, őszig így marad.
( szerencsére akik használják jó visszajelzéseket küldtek eddig, ne mvolt igazi panasz)

(#115) cimp válasza mexel (#114) üzenetére


cimp
(senior tag)

Te hogy használod? Gondolom nem androiddal jó nagyon.
Mondjuk az ősz sem rossz ha addig megvan.
A 912 ről olvastam még, hogy jó de arra nem nagyon van még semmi. Hogy látod? Érdemes lesz kivárni?

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#116) mexel válasza cimp (#115) üzenetére


mexel
(veterán)

Én csak tv-zésre néha és pár sorozatnézésre használom minden extra nélkül a LibreElecet. A droid ot nem nagyon, ha akarok esetleg Youtubozni akkor csak. Filmezésre jobb a LE.
912-re nincs tökéletes LE, nincs a támogatott listán úgy tudom.

(#117) cimp válasza mexel (#116) üzenetére


cimp
(senior tag)

905D-ből melyik típust érdemes? Mármint amiben esetleg tudsz segíteni, hogy LE-t tegyek rá.

Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)

(#118) mexel válasza cimp (#117) üzenetére


mexel
(veterán)

Igen, amint van időm írok üzit. Addig is itt tudnak ebben segíteni.

(#119) trance89


trance89
(senior tag)

Hálás köszönet a módosított fw-ért, az előbb tettem fel TX3 minire és hibátlanul muzsikál, így már droid alól is jó lesz médiafogyasztásra :R

(#120) hentes555


hentes555
(aktív tag)

Szia, felraktam Tanix TX3 Maxra, minden jól működik, de bluetootht nem találok a beállításokban. Azt kivetted vagy miért nem működhet? :U

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#121) air


air
(nagyúr)

Sziasztok!

Az alap topikban is kérdeztem, de nem jött rá válasz, hátha itt tudja valaki.
Elképzelhető, hogy egy W95-ös boxot a dobozból kivéve a táv. teljesen használhatatlan?
Adni ad, mert kamerán keresztül látszik, hogy a LED villog, de a box semmire sem reagál.
Ez így normális? Kell az elején már valamit buherálni, hogy menjen, vagy valamelyik része döglött a dolognak?
Lehetséges, hogy a dual rendszerrel életre kel? Érdemes csak ezért próbálkoznom?
Köszi.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#122) xtend válasza air (#121) üzenetére


xtend
(senior tag)

Szerintem ott a távkapcsal van vmi bibi. Itthon 3 tvbox van abból az egyik a W95 de mindegyik boxhoz ugyanolyan távkapcs van és mindegyik box működik bármelyik másik box távkapcsával. De mindjuk lehet a box is vmi gyári hibás. Esetleg próbálkozz vmi keyeditorral?? De mindjuk ha a box egyáltalán nem érzékeli a távot akkor sztem az sem segít :(

---------------------------------------------------------------------------------

(#123) air válasza xtend (#122) üzenetére


air
(nagyúr)

Kösz, de ezzel nem lettem sokkal előrébb. :(

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#124) xtend válasza air (#123) üzenetére


xtend
(senior tag)

Be sem kapcsolja a boxot?? Vagy bekapcsolja, de utána nem működik?

---------------------------------------------------------------------------------

(#125) air válasza xtend (#124) üzenetére


air
(nagyúr)

Nem kapcsolja. Semmit sem csinál. Csak táp ki-bedugásával tudom bekapcsolni.
Szerintem a doboz rossz, mert a táv egyértelműen működik.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#126) mexel válasza hentes555 (#120) üzenetére


mexel
(veterán)

Szia! A főmenüben nincs ott a beállítás valamiért de ha bemész a többi beállításhoz ott megtalálod. Sajnos mivel nem tudtam Max-on tesztelni így azt beállítani sem. ( ez a rendszer BT nélküli boxokon készült és azért ígytelepíti fel. Más is találkozott ezzel, de a droid beállításokban megtalálható lesz)
Sajnos most őszig nem lesz időm foglalkozni semennyit a dologgal :(

(#127) hentes555 válasza mexel (#126) üzenetére


hentes555
(aktív tag)

Semmi gond, nem szemrehányásként mondtam, nagyon hálás vagyok az eddigi munkádért, semmi bajom egyik rendszerrel sem :R

Viszont ha belemegyek a beállításokba sem találom a bluetooth lehetőséget sehol. Próbáltam kirakni értesítősávba, ott be tudom kapcsolni, de ha hosszan rámegyek, hogy a beállításokba dobjon mint a telefonon, kirak a főképernyőre. Semmi gond ha nem működik sem, csak észrevételként mondtam. :)

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#128) mexel válasza hentes555 (#127) üzenetére


mexel
(veterán)

Pedig ott kell lennie valahol, volt aki felrakta, beszéltünk is telefonon és mondta hogy megtalálta. Hogy melyik részen nem tudom, sajnos nem tudom ellenőrizni. Megkérdezem tőle és amint megtudom megírom :)

(#129) zeon.hu válasza mexel (#128) üzenetére


zeon.hu
(nagyúr)

A bluetooth menü rejtett valamiért, de a beállításokban a nagyító ikonra kattintva megtalálható.
Viszont hiába kapcsolom be, ki- és visszalépés után megint ki van kapcsolva.

?#@*&% !

(#130) zeon.hu válasza zeon.hu (#129) üzenetére


zeon.hu
(nagyúr)

Itt egy kép, szóval létezik a menü :)

[ Szerkesztve ]

?#@*&% !

(#131) mexel válasza zeon.hu (#130) üzenetére


mexel
(veterán)

Neked is Tanix Max-od van?

(#132) zeon.hu válasza mexel (#131) üzenetére


zeon.hu
(nagyúr)

Nem, de terveztem :)
Miért, ha másra teszem fel, más a menü?

Egyébként engem nem zavar a rejtett menü, megszoktam más eszközökön.

?#@*&% !

(#133) mexel válasza zeon.hu (#132) üzenetére


mexel
(veterán)

Csak ha nincs benne BT akkor nem is fog működni nyilván :) A Tanix Max-ban van BT és ott gyárilag a főmenüben van Bluetooth beállítás menüpont, de ha ezt a ROM-ot teszed fel rá az a menü akkor sem jön elő vaalmiért. ( ha lene egy Max-om akkor meg tudnám csinálni de így nem igazán.

Megkérdeztem Beci-t, neki Max van és azt mondja balra fent az értesítési sávban lehet ki és bekapcsolni a BT-t, tehát ott van és működik is.

[ Szerkesztve ]

(#134) Vandor1978 válasza mexel (#133) üzenetére


Vandor1978
(csendes tag)

Működik a BT nekem Maxom van :D

(#135) mexel válasza Vandor1978 (#134) üzenetére


mexel
(veterán)

Igen, köszönöm, tudom hogy megy, csk fentebb írta Hentes555 hogy nem találja :) Ezért próbáltam a megoldást megkeresni. A főmenüből hiányzik a beállítás gondolom nálad is, csak máshol kell keresni. Kis kényelmetlenség sajnos esetleg. :)
Te melyik menüpontból állítod be? Ez segíthet másoknak is akik nem találják.

(#136) Vandor1978 válasza mexel (#135) üzenetére


Vandor1978
(csendes tag)

Ez alapján:

(#129) zeon.hu válasza mexel (#128) üzenetére ÚjVálaszPrivát2018-05-06 09:54:48
zeon.hu
(PH! nagyúr)
A bluetooth menü rejtett valamiért, de a beállításokban a nagyító ikonra kattintva megtalálható!

Pontról-pontra:

Settings/Common/More Settings/More Settings!

Ezután feljön a Beállítások panel jobb felső sarok kereső, beírod "b" és már látod is a "bluetooth" menüt kiválasztod, bekapcsolod és működik!

[ Szerkesztve ]

(#137) air


air
(nagyúr)

W95-ön nem találom a HDMI CEC beállítást.
Valaki meg tudná nézni, hogy neki van-e, akinek ilyen boxa van?
Illetve se pendrive-ról, se SD kártyáról nem tudtam LE-t vagy CE-t indítani.
Másnak sikerült?
Vagy mindenképpen telepítenem kell mondjuk ezt a dual rendszert?
Köszi.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#138) xtend válasza air (#137) üzenetére


xtend
(senior tag)

Szia! Szvsz jobban jársz, ha telepíted a dualt. Nekem is W95 van és így faxán működik a LE is és az android is, HDMI CEC is van így.
[kép]

---------------------------------------------------------------------------------

(#139) xtend válasza air (#137) üzenetére


xtend
(senior tag)

Illetve a kérdésedre válaszolva, igen LE- t is sikerült pendriveal felrakni. Ha nem sikerül egyből (mint nekem faternál) akkir újra kell formázni a pendriveot (fat32) és újra rá kell telepíteni a LE-t win32diskimagerrel és a megfelelő gxbb kezdetű device tree-vel utána működik. Nekem elsőre ment, faterén második nekifutásra ;)

---------------------------------------------------------------------------------

(#140) air válasza xtend (#138) üzenetére


air
(nagyúr)

Köszi, de sokadikra sikerült rábírni, hogy kártyáról induljon a CE.
CE-ben hol van a HDMI CEC?
A duálon a sima droidban is megjelenik a CEC, ami az alapból hiányzik? :F

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#141) xtend válasza air (#140) üzenetére


xtend
(senior tag)

Igen dualban a droidon is ott a hdmi cec. Azért is írtam, hogy azzal jobban jársz. Mi az a CE? Olyan nint a Libreelec?

---------------------------------------------------------------------------------

(#142) air válasza xtend (#141) üzenetére


air
(nagyúr)

Igen. CoreELEC. Az LE forkja.
A duálon még gondolkodom.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#143) xtend válasza air (#142) üzenetére


xtend
(senior tag)

Szvsz veszteni valód nincs a dual-al...sőt kapsz 1 jól működő LE-t plusz egy jól működő androidot :)

---------------------------------------------------------------------------------

(#144) air válasza xtend (#143) üzenetére


air
(nagyúr)

Egyelőre most is működik mindkettő.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#145) mexel válasza air (#144) üzenetére


mexel
(veterán)

Nézd meg azt a pár tesztvideót amit feltettem az 5. hsz ben és akkor kiderül mennyire jó a gyári :)
Ezen kívül van még sok ilyen film, és bosszantó amikor néznél valami filmet és hibázik mindig. :(
Majd teszek még fel pár ilyen filmrészletet amik nem mennek alapból a 905W-n sajnos, de a javított rommal hibátlan lesz.
Nekem mindegy hogy ki használja de ha már megvette valaki a 905W-t érdemes használni, pontosabban kihasználni azt a lehetőséget hogy a belső memóriáról fut a LE és így gyorsabb is lesz, nem kell sd-vel és pennel szórakozni. Érezhetően gyorsabb lesz a dolog, arról nem beszélve hogy az alap hibák így nincsenek jelen. Ha telepítesz egy LE-t vagy CE-t akor sajnos még hibázni fog ugyanúgy sok filmnél. Megcsinálható, de akkor már egyszerűbb nem molyolni vele ha nem készen feltenni. :)
Szerencsére nem érkeztek olyan visszajelzések eddig amik szerint nagy hibák lennének a rendszerben és ne merjem ajánlani.

[ Szerkesztve ]

(#146) air válasza mexel (#145) üzenetére


air
(nagyúr)

Nagyon köszönöm, és tiszteletben tartom a munkádat.
De, semmi lokális anyagra nem akarom használni, kizárólag online tartalomra.
Ha jól tudom, az LE fejlesztése leállt, csak a CE megy tovább, ezért inkább azt használnám.
Mivel nem én, hanem a gyerek fogja használni, ezért a sebesség sem elsődleges szempont.
Nem utolsó sorban, még nem ismerem a rendszert és a folyamatokat annyira, hogy nekiálljak telepíteni.
Legalább 2-3x át kell olvasnom az írásodat, hogy egyáltalán kérdezni tudjak.
Sajnos, még nem volt időm egyszer sem elolvasni.
Egyelőre ketyeg a box, úgy ahogyan most van, majd ha többre lesz igényem (vagy a gyereknek) akkor nekiállok.
Még egyszer köszönöm.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#147) mexel válasza air (#146) üzenetére


mexel
(veterán)

Oké, rendben, csak ajánlottam :) . De a fejlesztés alatt álló rendszert nem véletlenül nem használnám, főleg ha nem hozzáértő tesztelgeti. Nem mindig a legújabb a legjobb :) Amit beraktam az talán most a legstabilabb LE rendszer, még idő kell amíg a többi is ilyen lesz.

(#148) air válasza mexel (#147) üzenetére


air
(nagyúr)

Hello!

Volt időm, elolvastam a profi leírást, rászántam magam, és felraktam a rendszer.
A gyári távirányítóm nem működik, a Tanix felületen nem látok kikapcsolási ikont, így hogyan tudom indítani az LE-t vagy leállítani az Androidot?
Köszi.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#149) xtend válasza air (#148) üzenetére


xtend
(senior tag)

Tudom sovány vigasz, de én a W95-ömre a W95 alap launchert tettem fel, Tanix félével nem is próbálkoztam, minden működik, távirányító, wifi,stb. Szvsz próbáld meg te is inkább ezt.

Más: akinek ugyancsak W95 van és 2gb-os és van mentése a gyári droidról az dobja már át nekem, mert anno nem csináltam mentést és jó ha van :) Ez a fajta W95: [link]

[ Szerkesztve ]

---------------------------------------------------------------------------------

(#150) air válasza xtend (#149) üzenetére


air
(nagyúr)

Igen, gondoltam rá, hogy újrateszem az alap felülettel, de kérdés, hogy a gyári felületen, a bal alsó sarkokban levő virtuális kikapcsoló gombbal is át lehet-e lépni az LE-be.
Vagy az a váltó menü csak a távirányító fizikai kikapcsoló gombjával hívható elő?

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.