- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
'Az információt a MOSFET nyitott/zárt állapota jelenti.' Ami viszont a kapacitás töltöttségétől függ. A MOSFET itt inkább csak szenzor, aminek az állapota követi a kapacitás állapotát.
"The value in a DRAM memory element is stored in a capacitor."
([link])@JColee
Tudtam én, hogy pont nem a highK-t kellene példának említenem a sebesség hajszolásánál, mert az pont növeli a kapacitást.
Tehát inkább úgy mondanám: a teljesen más kapcsolástechnika (és talán az, hogy a félvezetőkkel szemben támasztott követelmények is mások) nem teszi azt lehetővé, hogy a DRAM-ok is egy proci sebességével pörögjenek. -
törölt tag
Csak sejtem, hogy azzal van összefüggésben (javítsatok ki, ha tévedek), hogy az egész ram kulcseleme az a pici kondenzátor. Ez pedig pont a sebességre van negatív hatással. Az inteltől kezdve mindenki azért jön elő a highK és egyéb gate-ekkel, hogy minimalizálják annak a kondinak hatását a prociban, növelhessék a sebességet. Itt meg pont az a kondi kell a működéshez.
A 41256-tól alig-alig gyorsult a ram...jó, kb az 50-szeresére, míg a proci több mint az 5000-szeresére gyorsult az I8080 óta.
De ezt csak erősen gondolom. Egy alkatrészes ember biztosan jobban tudja. -
törölt tag
Természetesen igazad van.
Nem volt szándékom minden részletre kiterjedő írást alkotni, mert akkor nagyon terjengős, nehezen emészthető lett volna. Ezért használok ilyen kifejezéseket pl, hogy "megfelelően kialakított tranzisztor".
(A cikk csak éppen annyira szól a tranzisztorokról, amennyi a memóriák működésének megértéséhez szükséges.)Jó, ha ilyen kiegészítések születnek az íráshoz, mert akinek a gyomra bevette a cikket, az tovább léphet.
Köszi: ELP[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kösz mindenkinek.
Ismeretterjesztőnek szántam.
Mint ahogy a következőt is...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy korábbi személyes bejegyzésem lett átmozgatva a címlapra.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest