Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Elismerésem, szép, igényes kis írás
-
ZooLee19..
tag
Szép,szép.
De a lesz az még mindÍg 1 sz. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az a chilla jól mutat, ventijei elférnek esetleg a bordák alatt? (persze az alulemezed nélkül, mert szükségem lehet a szomszéd slotra, ha egyszer végre veszek 4850-et...)
Recon: nekem meg tetszett a nyelvezete.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
intelfan
aktív tag
xml módosítás előtt, venti 22% -on:
Overdrive: 76 fok
MFC-2 (közvetlenűl a GPU mögött a fém lefogatónál mér): 72 fok
MFC-2 (közvetlenűl a kiáramló levegőt a hőt nyílásainál) 48 fok
MFC-2 (ház belső hőfok) 32 fok
MFC-2 (CPU hűtőről közvetlenűl kivezetett levegő) 32 fokxml módosítás után, venti 50% -on:
Overdrive: 50 fok
MFC-2 (közvetlenűl a GPU mögött a fém lefogatónál mér): 45 fok
MFC-2 (közvetlenűl a kiáramló levegőt a hőt nyílásainál) 37 fok
MFC-2 (ház belső hőfok) 33 fok
MFC-2 (CPU hűtőről közvetlenűl kivezetett levegő) 33 fok[ Szerkesztve ]
az összes magyar ISP tehet egy szivességet...
-
tibz03
őstag
Az én számomra te csak ne írjál helyesírási cikket, mert ahogy elnézem, köröket verek rád ezen a téren. Inkább böngészd még a helyesírási szótárt, mert ebben az írásban bizony jó sok hiba van.
Egyébként meg ha tényleg helyesírási szótárból írtad, akkor vidd vissza a könyvesboltba, mert átb*sztak. "nemhagyom", "barkácsolószenvedélyével". Na de inkább vesszőhibáid vannak, az viszont tényleg jó sok.
4/1, négy-egyed, azaz 4, nem csak az én értelmezésemben, hanem mindenhol (nem tudom, te miről beszélsz, hogy "mindenki értelmezésében"). 1/4: egy a négyből. Bár abban igazad van, hogy helytelenül fordítva is elő szokott fordulni itt-ott (pl. itt).
Honnan veszed, hogy WOW-függő vagyok? Nem tudsz mivel támadni, erre ilyen hülyeséget vágsz hozzám, mert megsértődtél? Hát komoly fickó vagy. Mellesleg: életemben nem láttam élőben az a játékot, és nem is érdekel, de ez most nem ide tartozik.
Ja, igen: sértődés helyett tanulhatnál a hibádból, én felhívtam rá a figyelmed, hogy tele van hibákkal, inkább javítsd ki. Persze felőlem így is hagyhatod, nekem mindegy. Csak az olvasók egy részének már az elején el fog menni a kedve tőle.[ Szerkesztve ]
-
intelfan
aktív tag
grat acikkhez és a modhoz nagyon üt a megoldásod
ma reggel került be a gépbe nálam is egy 4850, ez mondjuk Gigabyte
szerencsétlen Gigabyte mérnökök még csak saját referenci ahűtőt sem volt idejük csinálni/rakni a kártyára, a csodás (wehehe) lila! matrica alatt még sebb fekete-szürke gyári ATI matrica van ...na de mind1, úgysem ezt nézem egész napegyenlőre load alatt nem volt időm tesztelni mivel teljesen új rendszert húztam fel alá/folyamatban van még ;)
de pár hőfok már nekem is megvan....
mivel van egy zalman MFC-2 panelem ami meg van áldva 4 db hő szenzorral amit oda rakok ahová akarok, így úgy ondoltam hasonlítsuk össze mit mér ő és az overdive...
Overdrive: 76 fok
MFC-2 (közvetlenűl a GPU mögött a fém lefogatónál mér): 72 fok
MFC-2 (közvetlenűl a kiáramló levegőt a hőt nyílásainál) 48 fok
MFC-2 (ház belső hőfok) 32 fok
MFC-2 (CPU hűtőről közvetlenűl kivezetett levegő) 32 fokház hűtése:
(cm690) 3db 12es cm venti, 3db aerocool 14cm venti, 1db 80as xilence venti (mind apnelre kötve, mfc-2 és nexus vantec), procihűtő hyperTXmég ma megcsinálom a profil file változtatásait: [link] , meglátjuk mennyit esik a hőfok
ps: illetve assasins creed -el meg is izzasztom kicsit remélhetőleg
[ Szerkesztve ]
az összes magyar ISP tehet egy szivességet...
-
TESCO-Zsömle
félisten
Engem az érdekelne, hogy mikor CF-be van két ilyen és mindkettő mellett "csak" 1slot szbad hely van, akkor mit lehet tenni??
Eddig eléggé kötöttem az ebet a karóhoz (4870 X2), mivel nem tudtam olyn alaplapról, ami megfelelt volna. Most viszont, hogy találtam, gondolkodom a dolgon, mivel rengetegen javallottákm ikább vegyek 4850 CF-et.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Csákk
senior tag
Kösz,
én a 2005 ös helyesírási kézikönyv szellemében használom a billentyűzetet
szóval monnyál le,majd írok egy cikket a helyesírás alakulásairól is a számodra^^4/1 pedig mindenki értelmezésében 4 ből 1-et jelent
A wow rövitítést pedig ne használd itt többet mert elég baj azoknak akik függők.^^
-
Shadows
senior tag
esetleg 5-ös rézlemezből kelett volna csinálni
Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
tibz03
őstag
Na csak belenézegettem, a Chilla elég jól teljesített a kártyán, ahogy elnéztem, ez jó hír, mert nekem is ilyen lesz (már lenne, ha a futárcég vette volna a fáradságot, és a kötelezettségeinek eleget tett volna... így marad a jövő hét).
De - és most megint a helyesírással jövök, szóval ha nem tetszik, ne is olvasd tovább - enyhén érdekesen hat pl. az, hogy "4/1 lepottyant a helyéről". Szóval ha jól értem, 1-ből 4 lepottyant a helyéről (nem tudom, hogy ez hogy lehetséges, de ezt írtad). Hát ez elég rossz arány, így már nem is várom annyira a Chillámat. Na meg mondjuk WOW-ozás és egyéb játékok közben oké, hogy ilyeneket: ^^ használsz, de szerintem nem egy komoly írásba való. Mert ahogy elnéztem, elég sok időt belefektettél, és igen, igényes lenne, de ez a szerkesztési mód és helyesírás nagyon lerontja az összképet. Lehet megkövezni, ha nem tetszik, amit írtam, de azt ne mondja senki, hogy nincs igazam. -
tibz03
őstag
A helyesíráson bőven lenne még mit javítani... Őszintén szólva az első pár mondat után elment tőle a kedvem, nem is olvastam tovább. Ha már helyesen írni nem tudsz, legalább a Wordbe illesztetted volna be...
-
Geffry
aktív tag
válasz msgt.fubar #30 üzenetére
Ave
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Geffry
aktív tag
Jó kis írás, de én csak egy hülye kérdéssel jönnék most, ami talán inkább fórumba illene:
A Csilla nem tegnapi tervezésű hűtő, a 38xx ill 8800GT félékre (és még lehet sorolni) lett kitalálva... ezzel nem mondtam újat, de ami érdekelne hogy akkor a 48xx úgy lett megcsinálva hogy a 38xx-ekre való hűtések is jók legyenek rájuk? Konkrétan: Az én Accelero S1 rev:2-m is jó lenne mondjuk egy 4870re?A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
Anubis_9
őstag
Ez nagyon érdekes cikk volt! Gratulálok!
ATI 4850-est tervezek várásolni, Zalman VF900-asom viszont jeleleg a 7950GT-met hűti.
Ha a gyári hűtő 50%-os venti. fordulatszámmal idle. 50°C-ot és load 78°C-ot produkál, akkor szerintem nem olyan vészes a Zalman Vf 900-as, min. ford.számon lévő idle. 44°C-a és load 56°C-a.
Lehet megtartom, de ha hosszabb távon mégsem fog tetszeni, lecserélem egy Coolink 2x8cm GFX Chilla-ra ...
Cooler Master CM690-es házam van 3 db 12-es ventivel, a házszellőzéssel csak nem lesz baj!
Köszi!
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Csákk
senior tag
Köszi az észrevételeket,jó látni hogy kinek mi jön le a cikk elolvasása után
^^
-
Typhoon47
senior tag
igen a cím valóban nem az volt, de hát azért szerintem elég kevesen(vagy semennyien) járatják maxon a VF900ukat. (Big Gery: maxon, nagyon hangos.)na de abba hagyom, mert nem akarom szét offolni eme remek írás szerzőjének topikját. p & bb
"Education is important but big biceps are importanter"
-
benlude
újonc
Azért az a "tönkremennyenek" az fájt...
-
Typhoon47
senior tag
Cím: Megoldások a tüzes HD4850 lehűtésére...
Nem kötözködés képpen, de én csak egy megoldást látok (barkács)Amúgy minden elismerésem, mert tényleg szépen megcsináltad! Grat!
"Education is important but big biceps are importanter"
-
-
Csákk
senior tag
-
Calibos
addikt
Vf 900 --- gondolom hogy nem erre a célra vetted?!
-
Ragadozó
Ármester
Szép írás
Gratulálok a hűtéshez, barkácsoló természeted van
Nekem nagyon tetszik...Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Csákk
senior tag
válasz Hopkins_001 #10 üzenetére
Drivernek a controlcenterében csinálsz egy profilt , aztán megkeresed a dokumentumokban a filét és átszerkeszted,én youtube-os videóból tanultam,ajánlom neked is
köszi Gaga_30, neked is hasonló jókat^^
[ Szerkesztve ]
^^
-
Gaga_30
tag
Ügyes megoldások..
Nekem a régebbi gépemben a Sapphire X1650Xt-n állt meg a gyári hűtés egy szép napon.... kissé égett szaga volt mikor lekapcsolt (vagy lefagyott). Egyszerűen megállt a venti rajta, ha megforgattam akkor ment.
Kipróbáltam a kártya működött, de nem biztam már a gyári hűtésben, igy vettem egy Vf700 Cu-t, mivel a közeli boltban csak ez volt épp..
Azt mondták tuti rámegy.
Hát nem.
De egy kis fúrással és reszeléssel sikerült átalakitani úgy a leszoritólapját, hogy rámenjen az X1650xt-re. Ég és föld a különbség a gyárihoz képest teljesítményben és hangban is.További kellemes barkácsolást.
Üdv
Gaga -
Hopkins_001
aktív tag
hello
melyik programmal lehet megemelni a ventilátor fordulatszámát? -
Csákk
senior tag
válasz msgt.fubar #5 üzenetére
A forróbbik képen látod hogy megy a szőrös fánk, attól olyan meleg, utánna meg idle be van a screenchot
a többi hőmérséklet meg game alatt értendő.(grid)
Ricsy: 40°C van a cpu ,terhelten meg 50°C körül,de kézrátéttel megállapítva nincs annyi, eddig nem volt baj a plexivel.
[ Szerkesztve ]
^^
-
Shadows
senior tag
Igényes és szép munka, gratulálok.
Csak kérdés: ha nem plexiből hanem 5-ös alulemezből csináltad volna elhajlott volna az alu? Vagy 8-as aluból, igaz az már erősen aranyár.
modehát miért pont plexiből van a merevítő.
[ Szerkesztve ]
Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
msgt.fubar
senior tag
Az egyik képet nem linkelted félre? Azt írtad, hogy a VF900 max fordulaton tíz percnyi Gpu Caps alatt 68 fokos lett, de a képen 75 fok van. Sőt, a minimum fordulatos képen pedig 45 fok, az most üresjárat, vagy terhelve? Hogy is van ez, kis képzavarban vagyunk
gottagofast
-
ProEvoFan
nagyúr
GRID 90fokon az durva
én is ilyen vgat tervezek, de majd csak összel veszem meg, de már most látom hogy kell egy ilyen "kék" hütő
az a CPU hűtés, az nem semmi -
ricsy888
senior tag
Nagyon jó lett a teszt. Tetszenek ezek az egyedi megoldások.
Amúgy annak a plexi darabkának ami tartja a CPU hűtőt nem lesz baja a hőtől? -
msgt.fubar
senior tag
Örülök ennek az írásnak, mert pont ma vettem a 4850-em, és bizony tényleg elég forró fejű a lelkem Szerintem nekem is egy Chilla lesz a megoldás, bár elgondolkodtam a VF900-on is...
gottagofast
-
Csákk
senior tag
Remélem érdekesre sikerült...
^^
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex 3080 Micro i5-10500T, 32GB RAM, 256GB + 512GB SSD, Intel WiFi
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfás
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD IPS Érintőkijelző, i5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás sz
- - Ninento Switch OLED Full Full Extra Csomag - Hibátlan, újszerű állapotban 1,5 év garanciával
- Steam Deck LCD 256 GB