Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• orbano

félisten

válasz tomolino169 #71 üzenetére

ez pont addig igaz, amíg valami el nem kezdni mondjuk éjszaka enni a procid (egy beragadt flash progi, vagy akármi), van feljebb nem kúszik a külső hőmérséklet. jelenleg a kisebb/nagyobb tüskéket a teljesítményben benyeli a cucc hőkapacitása. a többit előttem leírták.
    az egyensúlyban pedig a szűk keresztmetszet a tömb, ott "akad fenn" a túl nagy "mennyiségű" hő. ha megnöveled a felületét, lényeges tömegvesztés nélkül, akkor hatékonyan tornászhatod fel a teljesítményét. pl. érdemes lehet kivezetni hőcsővel a házra a hőt. az legalább megtámasztaná, derékszögű hőcsövet meg könnyű kukázni. én is gondolkodom ilyen rendszerű hűtőn, bár nekem a ház rossz szellőzése gyorsabban és magasabbra áll be az egyensúly. ráadásul féltem a ház többi alkatrészét (túl meleg belső hőmérséklet esetén a kondik az alaplapon meg tudnak 1-2 nyár alatt halni).

• --ka

senior tag

válasz tomolino169 #71 üzenetére

orbano írta "a nagy hőkapacitás sem ér sokat, lényegében csak időt nyersz."
    tomolino válasza "ez hülyeség!
    nem termoszban tartom a gépet!
    a logikád szerint akkor csak idő kérdése és az egész szobám proci hőmérsékletű lesz?M
    érdekes megvilágitás...
    persze ez csak akkor igaz, ha tökéletes a hungaroceléezés"

Bizony, itt pontosan az idő a kérdés és orbano-nak igaza van. Neked is igazad van, amikor azt írod, hogy a szobád proci hőmérsékletű lesz - hosszútávon biztosan az lenne, ha tökéletes lenne a hőszigetelése - "hungarocelezés" - , de mivel nem az, ezért beáll egy látszólagos egyensúly. Végezd el a következő (gondolat)kísérletet: egy tökéletesen hőszigetelt dobozba berakod a géped - "termosz" - , ami nem sokkal nagyobb, mint maga a számítógépház; garantálom, hogy nem lesz 44 Celsius fokos "egyensúly"! Addig melegszik, amíg a hővédelem le nem kapcsol, vagy annak hiányában porig nem ég az egész (feltéve, hogy van oxigén) - számtalan video van a megosztókon, ahol Pentium III-as vagy Duron procik műanyag foglalata lángolva ég, védelem hiányában túlmelegedő processzor miatt.
    Az, hogy Nálad beáll az egyensúly csak annak köszönhető, hogy a tipikus használathoz jól van méretezve a hűtésed - ergo nincs ideje semminek túl melegednie, mert a szoba elnyeli; megnézném, hogy hány perc "szőrös fánkot" bírna.

Új hozzászólás Aktív témák