Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
1800 körül vannak mostanában ... gondolkodtam (gondolkodom) egyen, de nem tudom megéri-e ...
-
Xaels
félisten
válasz
fornettisuti #34 üzenetére
A kiszemeltem még mindig az Ozone Strike Battle. Sajnos a Gamestaros Ozone nyereményjáték nem hozott szerencsét.
-
Traxx
őstag
Ha már szóba került a Genius: nekem egy Slimstar 311-em van már vagy 8 éve. És bírja, meglepően jól...nem koptak le a betűk, legfeljebb a matt felület fényesedett ki, de mindegyik a helyén van, mint új korában (ez a környezetemben jó pár Logitech vagy MS billentyűzetről nem mondható el).
Pár hete úgy nézett ki, hogy folyadékbaleset miatt megdöglött, de 2 nap száradás után magához tért (bár csodálkoztam, mert vízálló, és mostam is már el párszor). Keresgéltem abban a 2 napban utódot, de az 5Kkörnyéki árkategóriában nem leltem megfelelőt (slim, nem zajos, nagy Enter, és van dedikált számológép gomb - sokat használom). A fentebb említett Dell teljesen jónak nézne ki, ha vennék, de 8700-ért azért nekem sok.
A cikk pedig tetszett
-
LLKobe
veterán
A cikk írójának: szerezz be egy DELL KB522-t, azzal nem lesz gondod
Masszív mintaz állat, rendesen össze van rakva, és jól is néz ki.
-
-
ceia
őstag
Az S+X mellé nekem sem megy a C, de erre nincs is szükség. A Q+W mellé megy az A, és még több. Le lehet nyomni 8-at is, persze nem egy kupacban lévőket, inkább kettőben. (QWER UIOP) Nekem FPS-hez és TPS-hez kell a WASD, SPACE, SHIFT, E. ezek jól működnek együtt. Nyilván lehetetlen kombinációkban nem, de azokra sincs szükség. Pl. Egyszerre nem megyek előre és hátra (W,S) és nem oldalazok mindkét irányba (A, D) De logikus összeállításokban minden működik. W+A, W+D, S+A, S+D és mindhez működik a SPACE, SHIFT, CTRL és akár az E is. Természetesen a kurzoroknál is ez a helyzet, logikus irányok működnek együtt, miközben mehetnek hozzájuk egyéb akció gombok: Y,X,C de a jobb Ctrl, Shift, és az Enter is jó velük.
Különben nekem pont az angol, pontosabban standard usa kiosztás hiányzik a kínálatból, főleg nagy fordított L alakú Enterrel. Játékhoz az lenne a legjobb, nem játszom magyar(ított) játékokkal és online sem. Na és persze a világos billentyűzetek, kis hazánk a fekete bill.-ek mekkája. Nekem ez tetszene nagyon, de jobb lenne rendes nagy Enterrel
-
ribizly
veterán
Érdemes tenni vele egy próbát és keycap csere.
A matricázás nem jó, mert nincs az prémium matrica (hiába fedi adott esetben a teljes felületét a billentyűknek), ami visszaadja egy rendes gomb érzését.
Nem olyan drága egy keycap set, a Rapoo meg egy korrekt darab a maga nemében (a brown switch-es megoldás van most nekem, ami egy kicsit erősebb lenyomást igényel [60-65g], de még így is bőven jobb, mint bármelyik membrános és még csak nem is Kalih, hanem saját márkás). Ráadásul amúgy is érdemes lecserélni a keycap-eket, mert nem gravírozott a felülete, hanem festett, ami ugye szépen lassan kopik... -
Xaels
félisten
Az a Rapoo is tetszetős. A magyar kiosztás nem miattam kell, én vakon gépelek. Volt Blackwidowom angol kiosztású, csak asszony akart megölni miatta
Tudom, hogy lehet matricázni vagy keycapet cserélni, de lusta dög vagyok, meg nem szívesen fizetek ezért még pluszban bár a 10k-s ár csábító.
Az irodai meg a Tesoro-val is az bajom, hogy nem maradna mellettük elég hely az asztalomon az egérnek.
-
ribizly
veterán
Lehet ilyenekkel is tolni, de ezek is nagyon drágák. Ennyiért kapni teljes méretű mechanikust is Tesoro Durandal G1N cherry kapcsolókkal.
Ha elengeded azt, hogy magyar legyen a kiosztása, akkor ezt ajánlom a figyelmedbe: Rapoo v500
Ez egy mechanikus kicsi billentyűzet, ami ebay-ről kb. 10K. Van belőle linear meg tacktile (nem cherry) switch-es megoldás is. A magyar kiosztást pedig lehet orvosolni utólag keycap-ekkel az enter-t leszámítva.
Ha érdekel ezek kapcsolatban a tapasztalatom, szívesen válaszolok minden kérdésre.A cikkhez meg csak ennyit: olcsón ma már csak ilyen rossz minőségű borzalmakat kapni. Ennyi pénzért tényleg érdemes egy irodai membrános megoldást keresni a Dell meg a HP palettájáról, esetleg valahonnan szerezni egy jó állapotú IBM-et.
-
Xaels
félisten
Ez volt a lényeg. Az asztalom nem sokkal szélesebb mint a monitorom.
Végigpróbáltad minden kombinációval? Mert pl. ezen a Hades-on is lehet ennyi gombot lenyomni egyszerre bizonyos kombinációban, de amiket írtam ott 2 után elakad.
(#22) KRi2 mármint a mattított felületükre gondolsz? Én kifejezetten jobban szeretem mint a fényeset.
-
KRi2
aktív tag
Ilyen recés felületű gombokhoz sem nyúlnék.
Dzsuvamegtartó képessége isteni, remek búvóhely élősködőknek. -
ceia
őstag
Első pillantásra jónak tűnik, de másodikra már feltűnik, hogy igyekeztek spórolni ezen a billentyűzeten. A kurzorokat közelebb vitték a többi billentyűhöz, és a felettük levő Delete stb. gombok 6-os csoportját is fekvőből állóra fordították, hogy ezáltal rövidebb legyen az egész és így anyagot spóroljanak. Számomra a kör alakú LED-ek is az egyszerűségre törekvést jelentik, nekem a szögletes tetszik.
Én már a második gépemhez használom az olcsó, de mégis nagyon jó minőségű Logitech Deluxe 250-et. Azt hiszem, 2500-3500 ft körül lehetett. Öt éve vettem és még tökéletesen működik. PS/2, tehát jó több billentyű lenyomhatóságában, minden kombináció működik, ami kell. Így néz ki, csak világosszürke Deluxe 250
Ezzel a kis programmal teszteltem. AquaKeyTest
Sajnos már nem kapható, csak az utódja, a K120. Ilyenek is vannak nálunk a cégnél, és azt kell mondjam, rossz az elődjéhez képest. Ennél már jól láthatóak a spórolás jelei. Kisebbre vették a házat, és lapos lett. Általános célra még elmegy, de játékra nekem nem kéne. Sőt, lapos semmilyen célra. -
Xaels
félisten
válasz
#20655360 #18 üzenetére
Kb. így vagyok vele, de szerintem haver lehet átveszi(persze ingyen, nem lenne pofám pénzt kérni ezért) ha esetleg veszek valami mást. Neki nincsenek akkora igényei mint nekem
Gondoltam egyébként, hogy becserélem másra webes rendelés esetén kihasználva a 14napomat, de nem volt más amihez ingerem volt olyan árkategóriában.
-
törölt tag
Szerintem még az 5k is sok ezért. Mindegy mondjuk. Szétgameled, aztán kidobod.
-
Xaels
félisten
válasz
nyulnyulu #14 üzenetére
El se férne az asztalomon azokkal a hatalmas keretekkel. Még a "csuklótámasz" hagyján, de két oldalt meg felül minek?!
Na meg ez nekem már nagyon a randa kategória.
(#13) szupermacs FX-8320 (Vishera) a 8magos/4modulos AMD proci amit 2012 második felében mutattak be. Nem éppen csúcs CPU viszont játékra bőven elég. R9 280X meg egy kicsit finomhangolt 7970 (Tahiti) ami már akkor sem volt csúcskártya amikor megjelent.
-
nyulnyulu
senior tag
kolink v8 al sokkal jobban jártál volna
-
Xaels
félisten
válasz
szupermacs #11 üzenetére
Nekem sincs olyan nagyon modern PC-m. FX meg R9 280X ami 2012 meg 2013-as technika.
-
Xaels
félisten
válasz
szupermacs #9 üzenetére
HnS, FPS, TPS az én világom(legalább is ha a modern AAA címeket nézem), de azért belefér néha 1-2 RPG vagy körökre osztott is. Sport játékkal nem ültem le vagy 10-11éve játszani.
Ez a Genius remekül néz ki képeken, de élőben 2pálcás. Nagyon hamar fényesre kopik.
-
szupermacs
veterán
Persze, FPS nagyon rossz controllerrel. A Bionic Commando 2009 is eredetileg konzolra lett írva, de irányíthatatlan vele, pedig az olyan kategória, aminek csuklóból is mennie kellene tökéletesen. De nem így működik sajnos.
FPS-t legutóbb a Bulletstormot toltam, de az újabb Red Factionöket akarom pótolni, mert kimaradtak. Inkáb ARPG és H'n'S amiket kedvelek. Jó hanyatt feküdni az ágyon a párnák között és a tévét bámulva csak pár ujjizmomat "megfeszíteni".Ja meg persze most a focimániában a FIFA 11-12, meg pár, régebbi NFS. A képen ez a Genius nagyon szép darab, ezek tetszenek. Itt nincsenek sallangok, szép vékony is.
-
Xaels
félisten
Ezen pont átsiklottam
Nem tűnik vészesnek bár félnék tőle. Nekem i222 van itthon.
És ez is hajlamos a kopogásra, illetve nagyon vékony a membrán, könnyen sérül. Szétszedtem, kipucoltam és a műanyagokat lemostam. A gombokat működtető bütyköknél van ahol el van repedve.(#7) szupermacs ebben pont az tetszett volna, hogy elég letisztult. Nincs sok felesleg rajta, ezek a fehér gombok meg a logó és keret minimálra van fogva. Mondjuk a szálcsiszolást nem erőltettem volna, csak könnyebben megragad rajta a kosz. Én FPS-ekkel szeretek játszani. Most pótoltam be a Shadow Warrior-t meg a Wolfenstein: The New Order + The Old Blood-ot. Mind a 2,5 játékot nagyon élveztem. Tolom a Battlefield-et is és egyelőre úgy néz ki lesz még pár FPS a jövőben amiket tolni akarok. Egyébként nem vagyok kontroller ellenes csak nem ehhez a stílushoz.
-
szupermacs
veterán
Miért kell minden gamer cuccnak ennyire giccsesnek lennie? Egyébként azt hittem attól lesz valami gamer, mert olcsó, ha szétnyúzod akkor cserélheted ki újabb darabra az egészet olcsón.
Egyébként én már teljesen kiábrándultam a bill+egér kombóból, kevés FPS játékkal tolom, olyanokat keresek mostanában, amik támogatják a controllert. Sokkal kényelmesebb. -
Xaels
félisten
-
mg1992mg
őstag
Nem lenne rossz billentyűzet, de a csattogós Space és Shift billentyűzet, valamint az elcsúszott matricázások miatt majdnem be is zártam a tesztet. Az egy dolog, hogy olcsó, de azért a minimumot adjuk már meg...
Tesztet pedig köszi, jó kis iromány!
-
pomorski
őstag
Köszi a tesztet. Erről a billentyűzet korábban még nem hallottam. Első találkozásom ez a cikk volt. Szerintem több találkozás nem is lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest