- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleek
tag
Gratula a cikkhez, jó írás!
Sajnos a játékok 90 %-nál vagy túl vannak reagálva vagy komolytalanok. Ugyanis ha 55 % alá vesszük a FFB erőt, akkor hangyapuki, viszont ha felé, akkor egy 9 éves gyereket katapultál a székből
Ezen a részen besírtam a röhögéstől. -
t19joc10
csendes tag
válasz
szentkuti11 #47 üzenetére
Milyen drivert használsz?? Nekem most win7 van fenn , megismerte a kormányt a FFB led most nem világit amugy minden ok lenne, DIRT2 megy a kormánnyal, de ahogy érzem a gázt úgy érzékeli mintha billentyűn nyomnék gázt , vagy full gáz vagy semmi. a fék is ,.. Ezért szeretnék valami drivert felrakni . Valakinek valami tipp ötlet ?
-
neilszab
őstag
válasz
themebuilder #43 üzenetére
A sebességérzetről meg annyit, hogy ez nagyban függ a játék grafikai beállításaitól, a FOV-tól , az üléspozíciótól, és a Zoom-tól, ezekkel nagyságrendekkel lehet befolyásolni a sebességérzetet.
Egyébként azért butáság egy valódi kocsiban érzett sebességhez hasonlítani egy játékot, mert íag egy igazi kocsiban óriási teret (perspektívát) látsz be, addig a géped előtt ülve csak egy kis dobozt, ami nagyban rontja a "suhanás" érzetét.
Ha odapakolnál még egy-egy monitort a jelenlegi mellé szélülre, akkor az elsuhanó fák és terpetárgyak miatt mindjárt jóval gyorsabbnak éreznéd ugyan azt a sebességet.
Bocs themebuilder, ez nem neked szól.
-
neilszab
őstag
válasz
Hívjuk inkább cikkecskének, mert pont ott fejeződik be az írás, ahol egy cikknek el kéne kezdődnie.... igazából nemsokat lehet megtudni belőle
Egyébként, aki most akar kormányt vásárolni ebben az árkategóriában, az mindenképpen Logitceh Driving Force GT-t (DFGT) vegyen, mert minden paraméterében jobb, mint a Momo.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Igazából ha nagyon hosszú,akkor magamból kiindulva nem szoktam elolvasni,így inkább megpróbáltam összesűríteni.
-
themebuilder
senior tag
Jó cikk csak hamar véget ért
-
Lui76
őstag
Nekem sok év (és már használtan vettem)
Sok ezer "km" és az összes simbin játék után , kezd gyengélkedni.
most elöször szedtem szét a pedált, és az a gond hogy a pedál műanyag
tengelye , meg a vályat már oválisra kopott a sok használattól , gondoltam ragasztok bele vmi fél perselyt hajlított műa lapból de most meg szorul és nem jön könnyen vissza a fékpedál. -
bartucc
addikt
Én most tettem szert egy Wingman-ra, sokkal jobb mint az eddig probált Trust és hasonló 10-12 ezres kormányok. Nagyon tetszik, mivel online nem tudok játszani a mikro-s net magas pingje miatt, nekem megfelel egyenlőre.
A következő viszont lehet tényleg egy MOMO lesz, mindig is tetszett ez a kormány.
Azért a sebességérzetet nagyban meghatározza milyen autóban ülsz. Egy jobb, 2,0-ás vagy erősebb autóban meg se érzed a 100-at, egy ladában vagy egy Wartburgan (jó ez jó ha kiköhög 80-at, 90-et, 4 üteműre gondolok) a 100 már bőven érezhető.
-
válasz
superecneB #39 üzenetére
Azért a rally és utcai változat között van különbség.
Mind motor, mind szerkezetben. Bukócső, stb.
-
superecneB
őstag
OFF:
A játék sebességére gondolok kétlem hogy olyan bonyolult lenne "felgyorsítani" egy játékot (most nem csak a RBR-ra gondolok). Azért ezt nem feltétlen mondanám elég csendesnek
és persze egy rally autó sem arról híres szerintem. Na mindegy is ez változtatni úgysem tudok rajta...
-
superecneB
őstag
Luxus autókban én is utaztam már, de azért egy 300lovas Imprezzában érezze már az ember, itt nem a hangszigetelés meg a finom futómű meg a szélzajra hangosodó rádió "nyeli" el a sebesség érzetet. A fák vagy a te esetedben az autókhoz képest azért érezted hogy ez lehet kicsit több mint 160 nem? Valóban relatív ezt nem vitatom, furcsa hogy nekem ez lassúnak tűnik de hát csak máshoz viszonyítom. Ezek szerint lehet ha ezzel kezdtem volna akkor az összes többi játék lenne túl gyors...
Egyébként még nem hallottam olyan játékról ami reálisan tükrözi az aktuális sebességet. Nem tudom a programozóknak miért fájna mondjuk egy értéket 10 ről 15re átállítani ha már szimulátort csinálnak.
-
raczger
őstag
válasz
superecneB #31 üzenetére
A sebesség elég relatív amikor érzésre próbálod megállapítani, értem én ezalatt hogy pl egyszer vittek 240-el, de mivel egy jól összerakott verda volt nem tűnt olyan soknak, max 160-ra tippeltem volna, ha nincs mellettünk a többi autó.
-
válasz
superecneB #31 üzenetére
Szívesen. Hát pedig annyival mész, nem 60-al és érzed a sebeséget. De persze nem egyenseben, hanem kanyarban. Majd 2 évig játszottam vele, tudom.
u.i-ra: Ez a baj, hogy ahhoz hasonlítod. Nem szabad. A valóság meg a játék két különböző dolog. Nem kövezlek meg érte, csak nem szabad hozzá viszonítani, még ha próbálták valósághűre is készíteni a játékot.
Az LFS-t nem tudom, kb 30 percet játszottam vele. -
FekaBá
csendes tag
Sziasztok, bocsi az offért
Nekem is van egy ilyen kormányom, kihasználtság miatt eladó sorba került
Mediamarktos, garanciális, 15 re tartomha érdekel PM rám.
Grat a cikkhez
-
superecneB
őstag
Először is köszönöm a kedves megjegyzésed. Nem ma kezdtem és a játék sebességére gondoltam. Ha 90-110zel megyek olyan mintha csak 50-60 lenne. Nem kell professzionális szimulátor versenypilótának lenni azért hogy meg tudjam állapítani hogy most gyorsan megyek vagy lassan és itt nem 60 vagy 65 közötti különbségről van szó. Ettől függetlenül a fizika rendben van csak furcsa hogy 40-50 es sebesség érzetnél elszáll az autó mint a győzelmi zászló.
u.i.: Sosem játszottam motion blurrel. És veztettem már autót 110-zel szal kövezz meg, de én ahoz viszonyítok. Nem mondom hogy más játékban hibátlan, de ennél találkoztam már jobbal pl LFS...
-
EczkE
veterán
Jóféle grat.
Ha majd meglesz az asztali gépem előbb vagy utóbb én is veszek egy kormányt.
-
válasz
superecneB #28 üzenetére
Nem? Akkor nem tudsz vele játszani... Azért mert nem mosódik 240-nél, az egy dolog... Amúgy meg szálj bele egy kanyarba 50-el, és 65-el. Akkor majd érzed a sebességet, meg a különbséget autós és autós játék között.
Igen érezhető. Játszottam online rallyt és nem volt mindegy, hogy melyik kanyarba mekkora sebességgel, milyen ívben mentél... Egyszó mint száz, kérdezz meg még emberkéket akik aktívan játszanak és ők is elmondják hogy lehet benne érezni a sebességet... -
raczger
őstag
jó ez a momo, de hát sajnos a pedál potija, meg a kormány motorja hamar tönkremegy, nekem fél év használat után mindkettő kampec lett, szervízbe vittem, most megcsinálták de azóta lett egy g25-öm, elég nagy különbség van a kettő között
egyébként induláshoz bőven elég egy wingman is, de nyílván jobb kormánnyal élvezetesebb és pontosabban lehet irányítani, de ez kezdésnél nem számít még
-
pointer4
tag
Széles utat! -
A legjobb rally játék amit kiadtak pc-re. G25-el 540 fokon toltam kormány váltóval. Hát valami félelmetes mennyire jó az a játék.
Azt hiszem össze kell rakni a kormányt meg a játékot. Egy kis csapatás kell úgy érzem.
JColee:Ha G25 kormánya lötygött, ott akor más bibi van. Nekem nem lötyög. Amúhy minden login van egy kis holt játéka, még a G25-nek is.
-
kovsol
titán
nem leszel benne jobb az tény, de szerintem ez is egy módja lehet a játékélmény növelésének én pl nfsu2 -t pont egy ilyen kormánnyal játszottam végig, de F1 játékokhoz viszont kb kötelező holmi és nekem ez volt életem első kormánya amúgy és szerettem is nagyon, de egy ideje nem játszottam autós gameval így eladtam(kivéve Xboxon a Forza)
-
JColee
őstag
Én például momoval játszottam rfactort, és teljesen redben volt, amig el nem kezdett elmászni a középállásból vezetés közben. g25re váltottam, de vannak ennek is hiányosságai. Középállásban sokkal inkább lötyög, mint a momo. Kevés rajta a gomb, és a H váltótól sem ájulok el. Gombok szempontjából a dfgt sokkal jobb.
-
hugoagagyilo
tag
válasz
superecneB #4 üzenetére
Mi volt a baj rFactorral?
Egyébként Momo nagyon jó kis kormány kb 5 évig nyúztam mire elkopott ,de felújítható!
-
F_Zolee
nagyúr
Volt alkalmam kipróbálni ezt a kormányt de már eladtam. Még most is egy olcsóbb Logitech van helyette, Vibration Wheel. Annyira megszoktam a váltót a kis kormányomon, hogy Momo-ra átállva elég rosszul érintett az, hogy milyen "nagy" úton járnak váltói. Túl nagy a holtjáték amíg megtörténik a tényleges kapcsolás. LFS-be nem igazán ment az FFB, egyedül a GTR2-ben tudtam megnézni, hogy mit is tudna a gépezet. Emellett meg a kedvezőtlen elhelyezés meg a hosszú macerával járó felszerelés miatt is megváltam tőle. Csak annak jó akinek elég helye van erre. Én úgy többet vártam volna egy 9k-s kormány után de még jó, hogy akkor vettem mikor még 12k volt a Momo újonnan.
-
Enton
addikt
válasz
szentkuti11 #14 üzenetére
Azt hittem mostanában.
Hisz ma már 20e-ért már DFGT-t kapni. -
Enton
addikt
válasz
szentkuti11 #8 üzenetére
Mikor vetted a kormányt 19e-ért???
Csak kérdés gyanánt. -
szablya
aktív tag
válasz
superecneB #7 üzenetére
Ez azért már kemény szimes vonal, a DiRT2-vel még nem játszottam, de ahogy hallom elég arcade. (ja de, egyszer nyomtam PS3-as demót havernál)
Grafikától ne várj sokat, a CMR2005-el egykorú, bár az azért szvsz elég szépA fizika ellenben ott van
-
ztoldy
senior tag
Ismerős azt mondta, hogy a pedálja kopik a MOMO-nak és egy idő után már állítani kell az érzékenységét, hogy rendesen érzékelje a nyomást. Ő ebből a fajtából elhasznált 2-t is LFS-del. Reméljük a tiédnek nem lesz ilyen problémája.
Nekem Microsoft Sidewinder FF van.
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis kormány, grat.
-
szablya
aktív tag
válasz
superecneB #4 üzenetére
Richard Burns Rally!
-
superecneB
őstag
Én is egy momo tulaj vagyok és nagyon jó kormány szerintem. LFS-hez vettem elsősorban, de sajnos nem találok olyan kamerabeállítást amivel normálisan tudnám játszani. Engem kormánnyal idegesít a belsőnézet. A motorháztetőt szeretem látani. DiRT2-ben pl egész fun volt kormánnyal játszani. Bár az se WTCC sem egy LFShez nem hasonlítható. rFactort szerettem volna kipróbálni de nem nagyon jött össze.
-
szablya
aktív tag
Nekem is kell
De ha lesz, akkor egy DFGT lesz az. Keményen bele akarok vágni a szimulátorozásba, aztán meg nem akarok félévente cserélgetni
-
No-kia
addikt
nekem is momo-m van, bár én csak LFS drift-re használom, ilyen NFS, meg arcade vackokat még a fél év alatt nem is próbáltam,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Életem második kormánya: Logitech MoMo Racing Force Feedback. Életem első kormányát nagyon régen...
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest