2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Logitech Momo Racing Force Feedback

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Életem második kormánya: Logitech MoMo Racing Force Feedback. Életem első kormányát nagyon régen...

[ ÚJ TESZT ]

Életem második kormánya: Logitech MoMo Racing Force Feedback.

Életem első kormányát nagyon régen használtan. Az volt az első Logitech Force Feedback kormány. Nagyon lötyögött, 90fokba fordult csak, alig volt gomb rajta, de imádtam. Egész tavalyig. Amikor is elromlott a kis kormány, így hát új után kellett néznem. Az első elképzelésem az volt, hogy 10.000 Ft-ig. Aztán inkább meggondoltam magam, legyen 20.000 Ft. Egy kormányra gondoltam, hogy ideális lenne a kezem közé, ez pedig a Logitech MoMo Racing Force Feedback. Logitechnek Logitech, FFB (Mostantól így nevezem a Force Feedbacket mielőtt megkérdeznétek) van, váltófülek vannak, jó lesz. El is mentem fukarékhoz, ahol azonnal szemügyre vettem egy darabot. Élőben csak még jobban megtetszett, mint a monitoron át, úgyhogy gondoltam megveszem. Aztán ránéztem az árcédulára. Jó lesz ez holnap is valahol máshol: D. így hát sikerült 19.980 forintos áron megvenni a kormányt, ami pont súrolta az álomhatárt. De szerencsére alulról.

Kicsomagolás után:

Kapunk egy nagyon szép kormányt, egy váltó rudat (igen, külön kell felszerelni), egy pedálsort, egy adaptert, papírokat, CD-t meg egy USB kábelt. Ennyi. Mindez olyan patentül becsomagolva, hogy még egyszer nem tudtam úgy becsomagolni:).

A kormány összeszerelése és feltelepítése után a Logitech Gaming Profiler olyan játékokat keres, amik biztosan működnek a kormánnyal. De ez nagyon idegesítő funkció, ugyanis nem találtam olyan játékot, ami kormánnyal működik, de ezzel nem, ráadásul 2 játéknál nem is keres többet. Magyarul, ha van tíz autós játékod, ami esetleg dedikáltan jó erre a kormányra, akkor csak kettőt fog megtalálni a tízből. Szóval szánalmas funkció. A kormány maga nagyon testes, jó a fogása, full gumi bevonatú, ami nem tudom hogyan, de minden izzadtságot elnyel. A régi kormányom full műanyag volt,5 perc játék után vörös lett a kezem a műanyagtól és folyt le róla az izzadtság. Szóval ez nagyon el van találva. A váltófülek nagyon jól vannak elhelyezkedve, de van, akinek túl messze van a kormánytól (kisebb gyerekek). a kis váltókar jópofa egy szimulátor játéknál (WTCC és társai) de ilyen hevesebb versenyzős játékoknál (NFS-ek és társai) értelmét veszti.

A pedálok nagyon jól vannak elhelyezve, semmilyen felületről nem csúsznak el és piros pont azért, hogy nehezebb nyomni a féket, mint a gázt.

A kormányt három műanyag láb tartja az asztalon, gyakorlatilag lerobbanthatatlan, ha rendesen fel van helyezve. Remek megoldás.

FFB hatások:

Sajnos a játékok 90 %-nál vagy túl vannak reagálva vagy komolytalanok. Ugyanis ha 55 % alá vesszük a FFB erőt, akkor hangyapuki, viszont ha felé, akkor egy 9 éves gyereket katapultál a székből.
Ha viszont jól be van állítva, akkor nagyon élethű és kellemes.

Összességében:

Nagyon megkedveltem ezt a kormányt. Remélem a továbbiakban is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Én így oldottam meg a kormányozást: ( A kép nem 6 éve készült :D )

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.