- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Attól függ, milyen hardver. Régi CPU-s gép is elviszi simán, ha H.264-es gyorsítást támogat a GPU és a driverek. Ha a GPU nem támogatja ezt a codec-et, a CPU-ra hárul a dekódolási folyamat. Na ekkor térdelhet le a korosabb processzor X felbontás felett (hatványozottan nő a számítási igény).
A Te konfigod nem tudja sem GPU oldalon a gyorsítást (ami tehermentesíthetné a CPU-t), sem CPU oldal nem bánik el vele már megfelelően (vagy csak határeset).
Ezen sokat javíthatsz dedikált VGA beszerzésével, ha van rá anyagi lehetőséged és akkor nem kell az egész gépet bontani. És bár megoszlanak erről a vélemények, codec kezelés téren jobb kicsit az nVidia, így én AMD párti létemre e mellett tettem le a voksom, egy passzív GeForce GT710 személyében. H-265-öt (HEVC) még ez sem tud, de H.264-et igen, hasít is a Twitch, aprón apróért mennek a karik. Viszont ha van rá 15 pénz, ez kicsit aránytalan lehet ilyen rendszerhez, de egy rendes tisztességes mindentjátszót varázsolhatsz belőle egy GF 1030-as karival. És igen, a Linux tudja (én a proprietary, gyári drivert használom, Windows alatt is ezt tenném, nem vacakolok a nyílttal).
Szerk.: most utánaolvasva GPU oldalad tudná is meg nem is. Az X1250-essel mindenkinek a H.264 gyorsítás hiánya fáj, valszeg részlegesen tudja, vagy támogatja, de érdemi nehézsúly emelést nem végez. X2000-es szériásokra már nincs panasz. AMD karikkal én Linux alatt sokat szívtam, annak ellenére, hogy azt mondják jobban együttműködőnek, mint gyártó. Nvidia-val meg semmi bajom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Könyvajánló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest