Hirdetés

2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) szente


szente
őstag

Hát társkeresés a Facebook hiányában elég nehéz lesz. Esetleg próbálj meg egy Jófogás hirdetést. Ugyan itt, amúgy elég sok lehetőség közül választhatsz ebben az ársávban.

[ Szerkesztve ]

(#2) mustang08


mustang08
tag

Sajnos a facebooknak nincs alternatívája itthon. Regisztrálj fel egy üres profillal Hidd el, nem fogja senki se elrabolni a lelkedet.

(#3) Ceree


Ceree
senior tag

En annak idejen alberlet.hu-n kerestem, van szoba keresese opcio. Igy szerintem egyszerubb, mintha kellene talalnod egy partnert, akivel aztan meg egy lakast is. Jofogason is vannak hirdetesek ahol lakotarsat, tarsberlot keresnek, es van teruleti szukites is.

Másolat_eredetije

(#4) weiss


weiss
addikt

Felejtsd el a társbérlőt, csak a szopás van velük.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#5) prolad


prolad
őstag

Bát vannak albérletet oldalak (ingatlan.com, albérlet.hu, Jófogás albérletes része), nálam mindig a Facebook vált be, ha költöznöm kellett. Utoljára novemberben 15 nap alatt 15 albérlet amit megnéztem (meg legalább ennyi amit úgy hirdettek, hogy már kiadták és még legalább ennyi, aminél válasz se jött), végül Facebookon lett meg, másnap már írtuk is a szerződést. Az előző 3 éve (ott hasonló felállásban, ahogy te keresel) szintén.

Lehet jókat találni máshol is és a Facebookon is sok a túlárazott hitvány lakás (fürdőszoba a nappaliban, ablaktalan lakás) és hirdető, de akkora a merítés, hogy hamarabb találsz jót, ami még elérhető is. Plusz valami minimális infót látsz a hirdetőről. Marketplace és az albérletes csoportok is jók lehetnek.
Nekem lassan 8 éve nem frissült a profilom, nem is látja kb senki, csak a messengert használom. Így se volt gond felvenni a kapcsolatot másokkal, nem zártak ki.

Egy jó tanács, az albérletközvetítőkkel óvatosan, nagyon szépeket ígérnek (pl szoba 50-ért rezsivel), csak fizess nekik. Persze ott is vannsk normálisak.

(#6) szabonagyur válasza weiss (#4) üzenetére


szabonagyur
félisten

+1, ha csak nincs más lehetőség akkor idegennel ne költözzön össze.

(#7) Krisztianby


Krisztianby
tag
LOGOUT blog

Köszönöm az eddigi válaszokat.

- Nincs olyan személy akivel össze tudnék költözni. Viszont jelenlegi célom ténylegesen a környezet váltás és itthonról leszakadás. Nem hiszem annyira gond lenne idegennel való együtt élés (Jelenleg 7-en élünk egy házba..)
- Facebookos hirdetés feladást még átgondolom.

Life goals 1/∞

(#8) prolad válasza szabonagyur (#6) üzenetére


prolad
őstag

Nem ideális, de tök jól lehet idegenekkel együtt lakni. Sőt, talán egyszerűbb is sok esetben mint családtaggal vagy akár barátokkal.
Persze nem akárkivel, függ a lakás elrendezése és csak átmeneti megoldásnak.

(#9) szabonagyur válasza Krisztianby (#7) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nem tudom mennyi idős vagy, de azért idegennel együtt élés nem egyszerű.

Koliban, 19 évesen laktam először idegennel, akkor még nem volt rossz, buli az egész hét... azért most idegennel nem biztos, hogy bírnám pedig sok lakótársam volt koliban (kb vagy 10 különböző személy)

Azért ha más a lakótárs munkaideje vagy éppen szeret bulizni/hangosan filmezni akkor munka mellett lehet nem lesz jó neked. De elég az is ha csak a lakótárshoz mondjuk mindig feljár ez az, ebből sok konfliktus lehet.

Ha tényleg függetlenedni akarsz akkor keress valami kis lakást egyedül.

Ja és főbérlőhöz végképp nem költözz.

[ Szerkesztve ]

(#10) Krisztianby válasza szabonagyur (#9) üzenetére


Krisztianby
tag
LOGOUT blog

Nem titok 25 éves vagyok. Vegyes életvitelt folytatok jelenleg rendes állásba dolgozok közben tanulgatok. Nyilván olyan személyt keresnék magam mellé ahol hasonló mértékű életciklust folytatunk.
1- hónapja nézegetem a lakás piacot. A legkisebb lakásokat amit láttam és nem leamortizált 50m2- 60m2 területű két szobás csodák. Konkrétan garzon szintű albérletet még nem láttam reális áron.(Veszprémben)

Life goals 1/∞

(#11) weiss válasza Krisztianby (#7) üzenetére


weiss
addikt

Alapvetően nem az szokott gond lenni, hogy idegen, hanem hogy nem tudod, hogy lop-e vagy ilyesmi. Én laktam együtt idegenekkel, mert örültem, hogy szereztem lakhatást, de volt olyan, hogy egyvalaki nem fizetett lakbért, mert épp nem volt pénze, és elég kellemetlen szitu volt. Fiatalon bele lehet ugrani, élettapasztalat ez is, de most már eszemben sem volna. A másik, amire már isten sem venne rá, hogy haverhoz, baráthoz vagy ismerőshöz menjek lakni. Azzal is csak szívás van.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#12) szabonagyur válasza Krisztianby (#10) üzenetére


szabonagyur
félisten

Az a baj ezt nehéz kiderítened mondjuk egy fél órás találkozás során, hogy a személy milyen életvitelt folytat.

Nem akarlak lebeszélni, de ha van lehetőséged inkább keresnék lakást egyedül.

Egy koliban még buli az ilyen, utána hidd el nem.

[ Szerkesztve ]

(#13) Somatom


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Keress nemzetközi kamionsofőrt lakótársnak! Lakbérrel, rezsivel sosem lesz gond és alig van otthon. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#14) Tikakukac


Tikakukac
titán

Én 9 évet laktársakkal húztam le, de egyetem alatt minden máshogy működik, most már lefőttem, nem bírnám :B

Ha amúgy a helyzet engedi ugorj neki egyedül, mert ha eleve környezetváltozás kell azt más idegen emberrel megindítani tyííí, piszkos lesz.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#15) Xaels


Xaels
félisten

Ha szabadulni akarsz és önállósodni akkor egy idegennel sem fog ez sikerülni. Ha nem is látjátok egymást akkor is egymásra lesztek utalva.

Az elmúlt években költöztem párszor, hosszú történet, akkori barátnővel jártam úgy, hogy miután kiköltöztem hozzá részben kényszerből, talán a 2. hónapban rám hárult szinte minden anyagi mert inkasszózták a számláját ugyanis nem fizette saját maga után a kötelező járulékokat évekig... Emellett volt sok más dolog is ami csak lakva derült ki, 1 évig húztam mellette, de a végén inkább eladtam amit tudtam, sajnos a motoromat is, csakhogy el tudják költözni. Egyedül béreltem egy 28nm-es kis lakást pár hónapig.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#16) Somatom válasza Xaels (#15) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Úgy emlékszem, hogy neked egy Softailed volt. Azt el kellet adnod egy nő miatt? :O

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#17) Xaels válasza Somatom (#16) üzenetére


Xaels
félisten

Nem. Dyna volt, Switchback. Hosszú a sztori, először a gyerekeim anyja tett ki, hogy nem szeret. Utána anyám cserélte el alólunk a lakást és akkor költöztem a nőhöz, onnan még már nem tudtam másképp szabadulni. Öröm az egészben, hogy most újra a gyerekeimmel vagyok 1 éve lassan

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#18) Somatom válasza Xaels (#17) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Pfff... Szép story. Némelyik nő mind egyforma. Rosszul viselem az ilyen bonyodalmakat. Országutak, kocsmák, ribancok. Ecccerű, kényelmes élet. Én így szeretem.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#19) Xaels válasza Somatom (#18) üzenetére


Xaels
félisten

És ez csak nagy vonalakban volt, részleteiben ennél sokkal szarabb volt.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#20) AxBattler


AxBattler
félisten

Szia!

Kolesz nem opció? Nyilván nem a legideálisabb, de legalább költséghatékony, és van egyfajta "hatóság" a fejetek fölött, szóval a durvább kilengések nem jellemzőek.
Veszprémben a Pannon Egyetem, az Érseki Főiskola, vagy más (felsőfokú) szakképzési intézmény kampuszán, koleszában, vagy netes fórumán próbáld megnézni a hirdetőfalat: ott általában diákok, végzősők, koleszból kikerülők keresnek albérletbe lakótársat, velük érdemesebb lehet összeállni. ;)

A megtakarításaid és nettó jövedelmed összegét pedig soha senkinek ne reklámozd, még anonim fórumban sem! Sajnos sok a galád, bizalommal visszaélő ember! :(((

[ Szerkesztve ]

Eladó: Lian Li PC-Q09F ITX ház + FSP flex táp; Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

(#21) ncc1701


ncc1701
veterán

Azért abban a lakás tulajának is benne kell lennie, h többen lakjatok benne.

(#22) 8th válasza AxBattler (#20) üzenetére


8th
őstag

Még megtalálja valaki a fórumról őt is mint engem, hogy majd megforgatja a pénzét tippmixen. Nem vicc, tényleg megtörtént.

"Vérebekre nem lehet az állatvédők szabályai szerint vadászni. El kell engedni a pórázról az erősebb, gonoszabb kutyákat." - ismeretlen szerző

(#23) Tikakukac válasza ncc1701 (#21) üzenetére


Tikakukac
titán

Mondjuk egy 2-3 szobás lakásnál talán van annyi agya a kedves tulajnak, hogy felfogja: esélyesen ezt nem 1 seggel fogják belakni.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#24) ncc1701 válasza Tikakukac (#23) üzenetére


ncc1701
veterán

Azt is lehet inkább családnak adnám ki, mint 2-3 bulizós fiatalnak, fene tudja.

Nekem befektetésnek van egy 40nm-es lakásom kiadásra, ott feltétel, h se gyerek, se állat. Sajnálom, paraszt vagyok, de ha lehet ne lakják le, tavaly az egész nyaram ráment a felújításra. És ismerősnek adtuk ki, piaci ár alatt.

(#25) Tikakukac válasza ncc1701 (#24) üzenetére


Tikakukac
titán

Jajaja, ezek a bulizós fiatalok, bezzeg a rendes családok :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#26) AxBattler válasza Tikakukac (#25) üzenetére


AxBattler
félisten

Barátomék alatt anno egy ilyen rendes család élt, sok gyerekkel, kiterjedt rokonsággal, ha értitek, mire gondolok... ki is költöztek Tarcsára.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Lian Li PC-Q09F ITX ház + FSP flex táp; Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

(#27) petakpa1 válasza ncc1701 (#24) üzenetére


petakpa1
őstag

Én meg pont fordítva vagyok ezzel Nem adom ki családosoknak, pároknak a régi lakásomat, hanem kifejezetten csak felsőoktatásban tanuló diákoknak, fiatal felnőtteknek, de nyilván megnézem, hogy kinek. Inkább a lányokat preferálom, mert talán tisztábban tartják a lakást, és nem zúzzák le, mégha vannak bulik is. Mondjuk a mostani bérlő csajjal befürödtem, mert nem erőssége a takarítás.

Családoskoknál pároknál sajnos nagyon benne van, hogy befigyel egy baba, és a büdös életbe nem teszed ki őket ha úgy alakul, hogy kell a lakás vagy az értéke kp-ban.

Veszprémben sajnos nem tudok segíteni, de valaki ajánlotta, hogy próbálj a helyi egyetemen lakótársat keresni. Ez szerintem is jó ötlet, megér egy próbát.
A másik ötletem pedig, hogy próbálj meg barátokon/ismerősökön keresztül lakótársat keresni. Én 2003-tól kb 2010-ig laktam együtt haverokkal és jó buli volt. Kb annyi idős voltam akkor mint Te most.

[ Szerkesztve ]

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#28) XharX


XharX
aktív tag

Sokszor csodálkozom, hogy mennyire nehéz albérletet találni a párommal és a cicánkkal(cicabútorai vannak, oltott, szobatiszta stb.), még úgyis, hogy 250 körül szánunk rá, és mindketten egyetemet végeztünk(én mint beágy fejlesztő, szóval még azt se lehet mondani, hogy diplomás minimálbért keresünk), de aztán még egy ilyen szűrtebb közegben is szembejön, hogy már azért buknánk, mivel fiatal pár vagyunk és benne van egy gyerek "rizikója", vagy épp az az egyszem 4 kilónyi macska fogja tönkretenni azt az egész házat. Hozzá se merem tenni, hogy mesterre járunk munka mellett, mert akkor meg tuti szétbulizzuk a helyet. Viszont legalább meleg nem vagyok, szóval ha én még le is laknám mivel férfi vagyok, legalább párom lányként csak takarít. Ennek fénéyben talán nem is durva, amikor kiköltözéskor 4-6 éves kanapénak a teljes árát akarják rajtam bevasalni, mivel már az nem olyan mint mikor új volt. Akinek nem inge :))

Csatlakozom a többiekhez, idegennel összeköltözni tényleg necces tud lenni. Lehet épp kifogsz normálisat, de én is jártam úgy, hogy alapvetően egy jó baráti kapcsolat is fenntarthatatlan lett 3 hónap együttélés után. Ilyenkor meg ugye még a legtöbb esetben 9 hónapra fixen alá vagy írva, szóval semmit nem látsz viszont a kaucióból ha elköltözöl.
Sajnos a tapasztalatim szerint a facebookot nagyon nehéz kikerülni, én is a legjobb albikat akkor találtam mikor az ilyen csoportokba írtam poszot. A legtöbb ilyen albérlet ajánlat amit küldtek, ki se került az ingatlan.com-ra vagy az albérlet.hu-ra.

(#29) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Osztom a többiek véleményét. Egyedül lakj. Meglátod tetszeni fog.
Én netto 261 ezret keresek, amiből fenntartok egy kétszobás albit Budapesten. Rezsivel együtt 150-155k környékére jövök ki. Plusz ugye vezetékes előfizetés, mobilelelőfizetés stb.
De imádom. :)

(#30) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Én is a szólóra szavazok.
Nekem is szar volt otthon, azért léptem le 6 éve, szerencsém is volt, haverom anyukája adott ki nekem egy nagyon lefingott lakást Budapesten, de imádtam, mert egyedül voltam végre.
Eltöltöttem ott kb 2 évet, a többi (feleség, macska, gyerek, autó :D ) már jött "magától".
Hihetetlen, egy jó környezetváltozás mennyi jó hatással lehet az emberre.
Sok szerencsét a kiszabaduláshoz otthonról, főleg ha ilyen toxik az az otthon.

(#31) Tikakukac válasza janeszgol (#29) üzenetére


Tikakukac
titán

Akkor úgy 170k a fix havi kiadásod. 261-170 az 91k.

Az mondjuk cudar.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#32) szabonagyur válasza XharX (#28) üzenetére


szabonagyur
félisten

Túl sok a negatív tapasztalat az embereknél lakás kiadás terén, ezért is van kiszűrve kb mindenki.

Kollégám adott ki lakást 2 egyetemista lánynak, COVID előtti szeptemberben. Megjött a COVID, meg is jelent a 2 anyuka, hogy hát a lányok nem tudnak fizetni albérleti díjat, mivel ahol voltak diák munkában elzavarták őket. Szülő is jelezte, hogy nem tud fizetni, mivel a TV-ben látta, hogy a tulajnak most méltányosnak kell lennie :DDD

Na erre is ki gondolt volna? Hát senki...

Gyereknél is ugye ott a rizikó amit lát mindenki, hogy ha nem tudnak fizetni és ő akarja kirakni akkor a világ összes haragát fogja magára szabadítani, megint nem túl jó ómen.

(#33) Somatom válasza Tikakukac (#31) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Én is ezt matekozom magamban. Nagyon gáz.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#34) XharX válasza szabonagyur (#32) üzenetére


XharX
aktív tag

Az természetesen számomra is érthető, hogy az emberek óvatosak kiadáskor, és meg akarják magukat kímélni a felesleges kiadástól és stressztől. Természetesen az én elmúlt 7 évnyi kaladon ezen a piacon nem reprezentatív, de nagy többségében a magyar albértlet piacon a tuladjok hozzáállása kritikán aluli a szememben. Azt alapvetően én le se sz@rom, hogy ő most adózik ezután vagy sem, szerencsére engem ezért nem vonhatnak felelősség alá. Viszont a legtöbb esetben egy értelmes szerződést nem hajlandóak írni, nem egy albit kellett visszamonadom a szerződés írásakor. A legtöbb esetben csak olyan "apróságok" voltak benne, mint hogy random fel akarnak jönni ellenőrizni a lakást (előzetes bejelentés nélkül), minden költség, beleértve az összes amortizációt a bérlőt terheli, esetleg a felújítási alapot is a bérlő fizeti stb. Kedvencem amikor nem akarják engedni, hogy bejelentsd magad, de a mostani főbérlőm is eljátszotta, hogy azzal, hogy én be vagyok ideiglenes lakcímre ide jelentve, ezzel ő mekkora szívességet tesz nekem :D Az meg aki képes lenne egy értelmes közjegyzőit írni, az is úgy gondolja ez a bérlő költsége egyedül. A facebook csoportokban is azért akad pár olyan hirdetés, hogy csak egyedülállónak adja ki, vagy pl kiköti, hogy nem fogadhat barátokat az albiban WTF?!. Szóval, hogy összefoglaljam, én az eddigi tapasztalatim szerint azt látom, hogy a legtöbb tulaj baromi nem érti mit is jelent az, hogy az ő lakását bérlik, és a legtöbben azt szeretnék, ha maximum a bérlő aludni járna fel, vagy leginkább azt se, csak fizessen neki, és természetesen az ebből bejött összeg az 100% profit kell legyen számára.
Btw, ugyanitt ha a következő félévben van kiadó lakásod a I./II./V./XI./XII. kerületben, vagy ezekhez közel, van benne mosogatógép, vagy megoldható, és megáll 250-be rezsivel, akkor ne habozz keresni :D A szerződésbe természetesen belefoglalható, hogy bármi nemű kárt tenne a macska, azt kaución felül is állom, de eddig a legnagyobb gond 4 év alatt 20k huf értékben jysk függöny volt.

(#35) szabonagyur válasza XharX (#34) üzenetére


szabonagyur
félisten

Sajna jogos amit írsz, nem nagyon van meg ennek sem a kultúrája nálunk.

Itt alapvetően a cél a legkevesebb befektetett pénzből kihozni a maxot úgy, hogy az adott előleget is elcsalni mindenféle kamu indokkal mivel a tulaj szerint amit fizetsz havi szinten neki az az amortizációt is fedezni kellene (egy festés, bútor elhasználódás, azért bele kellene, hogy férjen).

Sajna se Pesten, se Veszprémben nem tudok ilyet :(

(#36) hNp88 válasza szabonagyur (#35) üzenetére


hNp88
aktív tag

adja magát a kérdés, hogy vajon a magyarok miért ragaszkodnak a saját ingatlanhoz. na vajon miért... ;]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#37) Balika911 válasza szabonagyur (#35) üzenetére


Balika911
félisten

A törvény szellemisége szerint is a bérleti díj 10%-a fedezi az amortizációt és társait, azután nem is kell adózni. (Van másfajta konstrukció is, csak én ezt ismerem.)

Attól függetlenül, hogy a legtöbben csesznek adózni utána.

[ Szerkesztve ]

Ugyanitt 990 PRO 2 TB eladó, néhány PS5 játék volt ráírva.

(#38) Tikakukac válasza XharX (#34) üzenetére


Tikakukac
titán

Előző albimnál úgy ment, hogy közösben a felújítási alap. Emeltek rajta egy combosat (több, mint dupla lett).
Mondtam a tulajnak, főnököm, azért azt, hogy a te lakásod fel legyen újítva ne én fizessem már, ok? És nem engedett belőle, ez és a végül bekövetkezett homlokzat felújítás beverte a szöget a koporsóba és költöztem.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#39) szabonagyur válasza Balika911 (#37) üzenetére


szabonagyur
félisten

Igen elméletben így kéne. Voltam egyszer albérletben, jó állapotban volt, de 5 éve felújított.

5 év után amikor ott hagytam a tulaj elvárta volna, hogy minden ugyanúgy csillogjon neki, mint 10 éve....

Amikor mondtam neki, hogy az ajtónál ahova a kabátot akasztom nem tapéta kellett volna, hanem valami rendes, vízálló cucc még ő volt felháborodva... Vagy a műanyag zuhanykabin, hiába takarítod a vízkövet róla, karcolódik, mint állat...

(#40) Balika911 válasza szabonagyur (#39) üzenetére


Balika911
félisten

Igen, ha amúgy rendben adja át a bérlő a lakást, akkor ezekkel számolni kell, ez ilyen lesz ha laknak is valahol. Az olyan dolgokat, mint a kabátakasztós, érdemes még közben megbeszélni, csak tudom, hogy sok főbérlő egyáltalán nem nyitott az ilyenekre. Pedig az neki is csak jó lenne. :)

Nekem személy szerint az a nagy nehézség (és az a legdrágább), amikor a bérlő nem tud magyarul, és mindent nekem kell intézni, ottlenni, na ezzel a bucim tele már.

[ Szerkesztve ]

Ugyanitt 990 PRO 2 TB eladó, néhány PS5 játék volt ráírva.

(#41) szabonagyur válasza Balika911 (#40) üzenetére


szabonagyur
félisten

De ez csak egy durva példa volt. Falak sarkán is egy idő után meglátszik ha valaki ott megy el mert akaratlanul is hozzáérsz, egy ajtóban főleg.

És a legjobb amikor olyan árat mond ezek javítására, hogy én is csak röhögök. :DDD

(#42) Balika911 válasza szabonagyur (#41) üzenetére


Balika911
félisten

Persze, értem. Az egyik lakásban nálam is le vannak verve a sarkok, de azt az én dolgom lesz élvédőzni és kijavítani. Viszont ha lyukat ütnek a falba, vagy lelocsolják borral (megtörtént eset alapján), akkor az a bérlő költsége.

Budapesti árakon ma egy ilyen munka többszázezres tétel is lehet. Egyszerű fehér falnál valószínű nincs annyi, aztán a fene tudja.

[ Szerkesztve ]

Ugyanitt 990 PRO 2 TB eladó, néhány PS5 játék volt ráírva.

(#43) szabonagyur válasza Balika911 (#42) üzenetére


szabonagyur
félisten

Persze az ilyen szándékos károkozás a bérlő költsége, de az elhasználódás nagyon nem.

(#44) janeszgol


janeszgol
nagyúr

Kb igen. Elvagyok vele. Csak elvagyok.

(#45) janeszgol válasza Somatom (#33) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Gáz, gáz, de szeretek egyedül lakni. Magamra főzök, ritkán elmegyek egy kínaiba. Stb.

(#46) Somatom válasza janeszgol (#45) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Értem. De, ebből zéró előrelépés.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#47) 8th válasza Somatom (#46) üzenetére


8th
őstag

Nemhogy előrelépés még minimális biztonsági tartalék sem. Ha kiesik az ember a munkából borul minden mint a kártyavár. :( Engem ez borzasztóan nyomasztana.

[ Szerkesztve ]

"Vérebekre nem lehet az állatvédők szabályai szerint vadászni. El kell engedni a pórázról az erősebb, gonoszabb kutyákat." - ismeretlen szerző

(#48) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Egyébként, mielőtt nagyon lefikkantjuk a fórumtársat a valóban nem túl rózsásnak tűnő anyagi helyzete miatt, lássuk meg, hogy mindenkinek máshol vannak az igényei.

Ha valaki egy alacsony anyagi szinten már képes elérni az elég állapotát, az nagyobb kincset talál, mint sokan milliós fizuval, akiknek sosem lesz elég magas a fizu, elég nagy a ház, elég új az autó, jelentsen az épp bármit.
Sokan nem érik el soha az elégedettséget, vagy eleve le sem választják az anyagi jólét fogalmáról, pedig a kettő élesek elválik.
Nekem van olyan ex munkatársam, aki a céget azért hagyta ott, mert elment egy másikhoz jóval kevesebbet keresni, de jóval nyugalmasabban. Merthogy a lakástörlesztőjét úgy is ki tudja gazdálkodni, és az fontosabb, hogy jól érezze magát, és kiválóan elvan a jelenlegi helyzetében.

(#49) dugo_ válasza FoxiestFox (#48) üzenetére


dugo_
veterán

Tök jó, de a lakhatáson kívül 90k költőpénz az kb. az éhenhalás, nem pedig a nyugalom szigete...

(#50) FoxiestFox válasza dugo_ (#49) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Általánosságban értettem a hsz nagy részét.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.