- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gagahu
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, kijelzővédő fóliát szeretnék venni, de elég tanácstalan vagyok, milyet érdemes. Túl drágát nem akarok, de azért túl olcsót sem. Vagy érdemes kipróbálni a legolcsóbbat? Azt olvastam, hogy vannak nagyon gagyik... A TESCOban nagyon drágán voltak, de aztán megtaláltam ezt a sima, képernyővédő fóliát. Van valami tapasztalatotok erről a márkáról? A TESCO-s márkára nem emlékszem, de ott kb egy ezressel drágább volt. Előre is köszi!
-
VePe9593
csendes tag
Sziasztok!
Huawei P9 telefonra rendeltem uvegfoliat. Elso korben nem passzolt, mind a ket oldalan legalabb fel-fel cm fedetlen maradt, plusz alul felul is. Eleg erdekesen nezett ki, gondoltam magamban biztos rosszat kuldtek, jelentettem, semmi gond vissza is kaptam a penzem. Masodjara is rendeltem egy masik, fuggetlen eladotol, de szinte ugyan az... A segitsegetek kerem: Ez most igy normalis, vagy mind a ketszer rosszat kuldtek?
A valaszokat elore is nagyon koszonom!
-
rone003
tag
Üdv! Valaki tudna segíteni abban hogy ha az üvegfóliát leszedtem azt hogy rakom vissza? Próbáltam de alatta mintha olajos lenne a képernyő. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Timiiii89
csendes tag
Én itt vettem eddig a fóliákat nem volt probléma a felrakással, bár legutóbb barátnőm a hozzá adott kendővel a fólia ragadós részét tisztította meg
no comment
-
Sajnospogi
csendes tag
már megoldódott közben a probléma, így törölném a hozzászólást
-
szoke12
őstag
Köszönöm, jól jött a leírás
-
DeFranco
nagyúr
A pöttyök ha buborékok, akkor simogatással lehet ellene védekezni, ki lehet simogatni őket oldalirányban ha koszok, akkor a levegőben szálló por ül rá a kijelzőre. Én az üveget szarvasbőrrel szoktam letakarítani, a textil szöszöl, a mikroszálas kendő jó. A szálló por ellen úgy tudsz védekezni, hogy fürdés után a bepárásodott fürdőszobában teszed fel a fóliát, ott biztos nem száll a por.
-
flash-
veterán
nekem az a bajom hogy sokszor probálgattam a fóliát feltenni de mindig pöttyös,és már a fólja alsó része ami az lcd hez tapad már nem tiszta..vizzel le szabad mosni?nem lesz baja?
ez a vastagabb fajta,nem tükröződős fólia amiről beszélek -
kalapaacs
tag
Én egy foliát ajánlok, vagyis egy márkát a ZAGG-ot. Kapsz hozzá mindent. Aplikálót, gumi spatulát, törlőkendőt, na meg a kiválló minőségü foliát. Ráadásul ez ellentétben sok versenytárstól kicsit nyúlik is, így az üvegfelület széléig lehet kihúzni a spatulával. így teljesen védi a kijelzőt az üveget/műanyagot a peremig.
Nem olcsó de drága
De nem véletlenül. -
Martin107
tag
Van olyan fólia, ami a karcokat elrejti?
-
mode19
csendes tag
nekem eléggé meggyűlt a bajom vele. felrakom rendesen, semmi buborék, tökéletesen illesztve, erre a felső védőréteggel együtt lerántottam az egészet, utána vagy 15ször eljátszottam azt hogy jól megtörölgettem a tabot pormentesre, lemostam a fóliát, de mindig elbénáztam a felrakást
aztán egyik próbálkozásra már sikerült megcsinálni buborékmentesre(a szélén lett csak 2 bubi, de nem annyira észrevehető)
1-2 napom ráment azért, de legközelebb már rutinosabb leszek, ha cserélni kell. -
laccy88
senior tag
érdekes, több napig használtam úgy, hogy rajta volt a felső védőréteg, mivel a fólia felhelyezése után sehogyan nem bírtam leválasztani, ezért azt hittem nincs is. Idegesített, hogy azonnal karcos lett, és addig szenvedtem, hogy egyszer csak szétvált. Azóta nincs a fóliával problémám
(ez egy HTC Mozart) -
G@ben
addikt
Hétvégén felraktam a KAP márkájú fóliát az Xperia Pro-mra, de olyan, mintha olajos lenne, azaz kicsit zöld-lila árnyalatokban játszik. Erősen gondolkozom, hogy újra fel kéne rakni, de ahhoz először le kéne tisztítanom a fóliát és a telefont is. A fóliához adott kendővel törölgettem elég sokáig a felrakás előtt a kijelzőt, de akkor is ilyen. Mivel lehetne leszedni a zsírt/olajat mind a fóliáról, mind a telefonról?
-
laccy88
senior tag
üdv! ismeri valaki a myscreen protector márkát mint kijelzővédő fólia?
Ha igen, az érdekelne, használt-e már crystal, és antireflex típusút.
ha esetleg akadna ilyen egyén, felteszem nagy kérdésem -
nastyboy
újonc
sziasztok! valaki nem vállalja a fóliám felrakását valahol budapesten? samsung galaxy s2-m van!
nyílván fizetnék is érte, mert én sajnos elcseszem csak...köszi -
w.miki
veterán
nekem nem lett jó
vagy bemegy alá a por, vagy felgyűröm a fóliátam itt egy másik leírás, hátha valaki...
-
köszi, így fogom!
-
tvamos
nagyúr
Ti lattatok mar ilyen speci oldatot a felhelyezeshez kulon a boltban?
(Nekem egyszerubb lenne a megveszem, mint az otthon kiserletezek!) -
kosturica
őstag
Én egyszerűen szárazon tettem eddigi telefonjaimra a fóliákat. Rettentően meg kell tisztítani a kijelzőt, egy árva porszem sem maradhat. Egy bankkártyával elindulok alulról a közepétől a szélek felé kipréselem a levegőt. Eddig mindig frankón sikerült!
-
dave666
aktív tag
Jó megoldás
Én a boltban rakattam fel -
tvamos
nagyúr
Hat... nem sziloztam ki elotte az Atrixot, de szerintem nem ment bele viz.
(Folyadek, ha ugy jobban tetszik, de tuti nem higany bazisu, hanem VIZ az!)
Szival a telefonba tuti-tuti nem jutott be!
Vigyaztam is, meg ha figyeled, a telefont nem spriccelgeti.
Nekem kicsit sok lett a folyadek a folian, ezert modositottam az eljarason.
A nagyja folyadekot ronggyal simogattam ki a folia alol.
A vegen vettem csak elo a kis "spaklit" a befejezeshez.
(De a masik kezemben maradt a rongy!)
-
Tikakukac
titán
Van is 1-2 szervizes sztori ezzel. Szifont kivéve, alapból gorilla glass kijelzőt nyugodtan lehet pocskolni, nem lesz baja. Én mostam, spricceltem fél litert és nem mászott be sehova semmi. Mondjuk illesztési hézag finoman szólva is pontos, gyengébb minőségű telóknál lehet bemászik valami, mindenki maga dönt mit csinál és hogyan.
-
tvamos
nagyúr
Itt egy link ami video segitseg.
Nekem ezt "adtak" a foliahoz. Szerintem nagyon jo.
(Pl. eszembe nem jutott volna a kezem befujni, de akkor tuti nem ragad hozza!) -
Hasznos kis irás köszi.
-
Zirowe
nagyúr
Igen, én is matt fólia párti vagyok.
Sokat kibír, és nem kell percenként takarítani, mint a sima fóliát, vagy a fóliamentes kijelzőt.
Amúgy nekem egyszer azt tanácsolták,hogy egy két csepp folyékony szappant rakjak a kijelzőre, és rá a fóliát.
Telefonon nem mertem kipróbálni, csak a fényképezőmön (elég nagy a kijelzője), szépen felment rá, se bubi, se kosz.
A szappannak se nagyon maradt nyoma. -
Rossi
addikt
Karcálló kijelzővel rendelkező telefont kell venni... Nekem ennyit nem ér meg az egész, pedig igényes vagyok a dolgaimra, plusz idegesít is a fólia a telefonon...
Ettől függetlenül sokaknak hasznos lehet.
-
Srodney
senior tag
kár hogy nem hamarabb olvastam a cikket akkor megsporoltam volna az eldobott hibásan feltett fóliák árát.elég húzós ára van egy ilyennek...
-
Nekem soha nem jön össze hibátlanra most is ratyi ami rajta van...
-
m4rk.89
aktív tag
Ma vettem fater Ace-jére Ecxlusive Line fóliát, de véletlenül először rossz oldalával akartam feltenni és teli ment szösszel... Hogy lehet az ilyet kimosni, hogy tiszta legyen és por mentes? Már próbáltam fóliát kimosni, de nem jártam sikerrel, nagyon ocsmány lett a végére...
-
-
joca1
tag
válasz
blueMerle #25 üzenetére
Nem olvastam el elég figyelmesen ez igaz.
Most aztán muszály volt pont ezt a székletvisszatartást kiemelned az irásomból gratulálok,nem erre irányult az irásom de leszürhetted volna te is ha jobban odafigyelsz te profi telefonguru.
Én itt be is fejeztem szuper modorod van,sory ha a "becsokizok" szóval igy belédgázoltam
Mindenesetre én mindenkinek merem ajánlani ezt a módszert,semmi baja nem lessz a telefonnak. -
blueMerle
veterán
A székletvisszatartási problémáid nem tartoznak rám, így ezt inkább hagyjuk
Ami pedig a mondókád illeti: mi lenne he el is olvasnád azt amit írtam, majd értelmeznéd.
Idézek egy kicsit magamtól, segítek neked:
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy néhány vízcsepp kinyírja a telefont.
3 hétnyi ilyen kaland elég volt, hogy a korrózió kinyírja az alaplapot.
ez neked fél perc, wazzeg?A lényeg, ami felett vééééletlenül elsiklottál, hogy azt írtam: előfordulhat. Nem azt írtam hogy ezzel tuti és halálbiztosan kinyírja az ember a telefont, de benne van a pakliban.
-
joca1
tag
válasz
blueMerle #23 üzenetére
Hát hogyha a fürdőszobában a kb fél percig lévő telefont tönkreteszi a pára akkor eskü mindjárt becsokizok.ez azért elég kacagtató
,eleve nem az a lényeg,hogy tűz forró gőzzzel piritsd a telót hanem csak natur bemész a fürdöbe gyors felrakod és ennyi az egész.Ennyi erővel utcára sem vihetem ha lesszáll a köd,ne viccceljünk már.
Deka vizet nem kap a telefon ezzel a módszerrel és ami még fontosabb,hogy tényleg hatásos.Up a cikkért -
DanielK
addikt
válasz
blueMerle #19 üzenetére
Értem és köszönöm!
Szerintem akkor mindenki maga dönti el, hogy meg meri csinálni vagy sem. Egyébként is azt ajánlottam, hogy az elsővel kezdje. Ha nagyon ujjlenyomatos lesz a fólia a 20 le és felvétel után, akkor még a vizes módszerrel megmenthető.
De az esetek többségében (95%) az elsővel simán fel lehet tenni. Csak elsőre megfelelően kell feltenni és akkor a cellux segít a maradék por eltávolításában. -
blueMerle
veterán
Ahogy Kommy is mondta, az IS esetében az a lötty nem víz
Ami a telefonba nem megy be és a néhány csepp-et illeti, jómagam legalább 50 ilyen készülékkel találkoztam, ahol a pár csepp és a fürdőszobában maradt (pára) c. esetek nyírták ki a telefont. Lassú, de biztos halál
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy néhány vízcsepp kinyírja a telefont. Vannak nagyon jól összerakott készülékek, ahol az sem gond ha elázik, vannak ugye a staraptelók, amiknek meg sem kottyan a fürdőzés, de többségben inkább azok a telefonok vannak, amik bizony nem viselik túl jól ezeket a pancsikat. Szóval hacsak kifejezetten nem vízálló vagy cseppálló a telefon, akkor én, mint volt szervizes nem igazán ajánlom ezt a módszert. Hiába csinálod okosan.
A legdurvább eset az volt, amikor egy pasasnak annyira izzadt a keze, hogy a hangszóróba bejutott izzadtság nyírta ki a hangszórót a telefonjában.
Tikakukac: egy csaj anno az 5800-ával fotózgatta magát fürdés után a fürdőszobában (
) ,és hozta a készüléket hogy hát nem működik. 3 hétnyi ilyen kaland elég volt, hogy a korrózió kinyírja az alaplapot.
-
DanielK
addikt
Csak azt nem értem, hogy hogy jutna be a készülékbe? Pár cseppről van szó, ráadásul a kinyomásnál ott egy kendő/rongy, ami rögtön felitatja. Persze mikroszkopikus vízcseppek lehetnek még alatta, de azok felszáradnak. Ja amúgy a levegőben is van, csak olyan kicsik, hogy nem vesszük észre. ezzel az erővel, akkor bármikor belemehet a víz.
Természetesen senkinek sem kötelező alkalmazni a leírtakat, csak gondoltam segítek valakinek ezzel. Elsődlegesen az 1. technikát javasoltam amúgy is.
-
Tikakukac
titán
Száraz fóliát nem ajánlom. Ebayről hozattam shieldZ fóliát, 2 darab 1200 cakk pakk. Bőségesen meglocsolni a kijelzőt monitortisztítóval fólia felrak, 8 óra száradás és nincs bubi se semmi más. Tartósságban pedig IS szinten van.
Aki meg tart a víztől, az csekkoljon fizika könyvet, hogy milyen esetben vezet áramot. Utána pedig nem fog hülyeségeket beböfögni... -
DanielK
addikt
válasz
blueMerle #10 üzenetére
Aham, csak mi van, ha veszel egy IS-t?
Ott alapból folyadékkal kell feltenni és ráadásul nem kevéssel (nézz meg egy youtube videót róla).
Persze ezzel a módszerrel is bemehet a víz, de nem elárasztani kell. Néhány csepp elég hozzá, illetve kell egy 2. rongy/kendő, amivel azonnal felitatod az oldalt kijövő vizet. A telefonomba nem ment be, szóval okosan kell csinálni. -
Apika
addikt
Köszi a cikket, hasznos volt...
-
kerekfej
őstag
Az én módszerem:
LCD tisztító folyadék minőségi (sok a szar, nagyon utána kell járni, melyik nem foltosodik)
LCD tisztítókendő folyadék minőségiAz a legjobb ha mikor új a telefon akkor rakjuk rá, közvetlen a gyári fólia levétele után 3 másodpercre.
Alul ráragasztva majd végig oldalirányba simogatva, felfele irányban haladva.
Elsőre jónak kell lennie a pozíciónak, mert meg lehet cseszni. Buborék így tutti nem marad.
Ha mégis akkor puha filccel simogatni óvatosan, hátha eltűnik vagy kisebb lesz. -
blueMerle
veterán
Pára, víz....micsoda ötletek. Aztán megy a csodálkozás hogy nem reagál pár hónap után az érintőkijelző, nem működik a mikrofon, esetleg a hangszóró. Persze mikor a szerviz azt mondja hogy beázás, akkor sűrű fejcsóválás, homárra panaszkodás, fogyasztóvédelmis-feljelentősdi van, mert ugye a user fejében meg sem fordul hogy akár pár csepp is elég lehet ahhoz, hogy a készülékházba bejutva gondot okozzon, vagy már rég el is felejtette ezt a remek ötletet, hogy tette fel a fóliát anno.
-
-
DanielK
addikt
Pont emiatt gondoltam rá, hogy közzéteszem, mert eddig csak az iPhone topikban látták. Így többekhez eljut. Régen én is paráztam a felrakástól, mindig olyan helyet kerestem, ahol felteszik, de olyan meg kevés van és hát nem mindig olyan volt a végeredmény, mint amilyet szerettem volna
-
nofi
addikt
Ezt jó ötlet volt Logouton is közzétenni! Nekem anno bevált, köszi még egyszer
-
DanielK
addikt
Még nem volt dolgom IS-sel, így arról nem tudtam írni. Az ilyen száraz fóliák esetében szerencsére ilyen nincs. Ott akárhányszor moshatod, nem lesz ilyen, csak felrakás előtt kell egy picit lerázni és aztán a kinyomkodással minden kimegy alóla, a maradék meg idővel megszárad. Tapasztalatból mondom, mert az előző hátlapi fóliámat muszáj volt a vizes módszerrel feltenni, úgy elrontottam előtte párszor.
-
Én cellux helyet az előző fóliát (amit ugye úgyis kidobok) szoktam a képernyőre nyomkodni, olyan szépen leszedi az esetleg rákerülő 1-2 szösz, hogy csak na
Viszont a "vizes fólia" esetében vigyázni kell, leginkább az IS-re gondolok, ha sokszor leszedi és felteszi az ember (mert elrontja), ha nem marad eléggé nedves és nehézkes a felrakás, akkor mikor megszárad, szivárványos lesz kicsit, és úgy is marad.... tapasztalat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hasznos! Köszönjük!
-
mkRoland
senior tag
Köszönöm a leírást, hasznos infókkal szolgáltál. Éppen most készülök a tabletemre fóliát tenni, és az egyik droidos telefonomon is cserére szorul lassan a gyári.
-
joca1
tag
Én technikám még egyszerübb.Fürdéskor jól gözöljünk be és utána mikor megtörölköztünk akkor jól tisztitsuk meg a telefon kijelzőjét az erre alkalmas törlőkendővel,majd huzzuk le a foliát és rakjuk rá a fóliát eggyik sarkától elkezdve.
Nincs benne semmi ördöngösség,mindössze annyi a titok,hogy párás levegőben nincs kosz mert a pára leköti a porszemeket,ezáltal nem fog felhólyagosodni a kijelző.
Nekem majdhogynem tökéletes lett.remélem tudtam segiteni.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A drága érintőkijelzős okostelefonokat érdemes védeni a használat viszontagságaitól.
- Nintendo Switch 2
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest