- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- GoodSpeed: Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Tök lényegtelen mi vagyok vagy sem.
És akárki is vagyok azt lazán meg tudom állapítani, hogy te olyan cikkeket fordítasz amik teli vannak demagóg hazugásgok tömkelegével és újabban már történelemhamisítók cikkeit is fordítgatod.
Folyamatosan hazugságok terjesztésére használod a logoutot ez a helyzet.
-
"A tudomány arisztokratikus rendszer, ennyit mondtam"
Es ez az, ami azert egy, khm, erosen a levegoben logo allitas. Meritokracia mindenkeppen van egy bizonyos szintiga, amennyiben komolyabban veszik azokat, akiknek mar volt erdemleges eloeletuk, de a vegen az elmeleteknek a sajat jogukon kell megallniuk v megdolniuk.
"A paradigmaváltások nem mindig fájdalommentesek. Rendszerint Giordano Bruno és Galileo Galilei esetét szokták ilyenkor emlegetni."
Gondolom, foleg az u.n. "elnyomott tudos" szerepeben tetszelgok. Lehetne hozni Einsteint is peldanak, o is hozott egy szep nagy paradigmavaltast, csak az nem olyan jo pelda, mert o le is tett vmit az asztalra, nem csak hulyesegeket beszelt.
-
Ne farassz mar... Persze, a klub, az gondolom veletlenul sem szamit, hogy az a bizonyos 300 ev tenyleg megtortent-e. Az ilyen klubos dumakat altalaban olyanoktol hallani, akiknek az u.n. tudomanyos munkaja loszart se er.
Persze, a tudomanyos kozossegben - a "kozosseg" reszbol adodoan - vannak ilyen jelensegek, de a "tudomanyos" resz azert ezeket kordaban tartja: ha valakinek tenyleg jo es erdekes eredmenye van, az meg fog jelenni.
-
Dany007
veterán
Hmm arról az elcsalt 300 évről én is olvastam. Már nem emlékszem pontosan hogyan, de a régi és az új naptárak segítségével, pontosan ki lehetett számolni, hogy tényleg durván 300 év hiányzik. Ez is egy érdekes cikk alapja lehetne.
Én annak idején kiszámoltam azt hiszem. Nem túl nagy ördöngősség.
Csak azt nem értem mért nem került ez nagy nyilvánosságra...elvégre azért mégsem mind1 hogy 1711 van vagy 2008 :S Ráadásul a számítás elég egyértelmű volt.Amúgy a régi csillagok állásából nem lehetne pontossan kiszámítani, hogy hányban is élünk? Ugye az egyiptomi kultúrában is sok épületet tájoltak a nap felkeltének, napnyugtának, csillagok állásának stb... ergo ha tudjuk, hogy abban az időben hol is álltak azok a csillagok, akkor a mozgásuk, ismert pályájuk alapján, viszonyítva a mostani állásukhoz ki lehetne számítani, azóta hány év telt el. Az egyiptomi kultúra meghatározására, meg talán a c14 is elég pontos még.
-
concret_hp
addikt
-
Viszlát
addikt
Nem igazán értelek. A cikkedben több részlet is arról szól, hogy tömegpusztító diktátoroknak emeltek szobrot, neveztek el róla utat ésatöbbi. Megemlíted, hogy a rabszolgatartás ellenzői feledésbe merültek, szóval éppen ezért egy ehhez hasonló történet nem éppen viccnek szánva jutott eszembe. A két viccel egy kalap alá meg légyszíves ne vegyél, köszöntem. Nyugodtan töröltesd a hsz-em, nagyot vétettem, elismerem
-
Crystalheart
őstag
Ugyan, nem untattál!
A konkrét adatokat persze én sem tudtam, de sztem a töritanárom sem tudná. csak arról szóltam, hogy az abszolút nem új a nap alatt, hogy Cortesék meg Riveráék mentek oszt gyaktak, akkor ilyen volt a... khmm, politika
Vagy hogy hiába volt valaki a szabadság harcosa, ha amúgy rabszolgákkal kereskedett papíron, és abból is volt pénze. Ezek nem feltétlenül egyedi esetek... De azért jó, hogy van egy könyv, ami a konkrét példákat is hozza. Lehet, hogy a könyvben azért kicsit több infó is van köröttük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Anker Soundcore Liberty 5 és AeroClip duplateszt
- Ingatlanos topic!
- TCL LCD és LED TV-k
- Viccrovat
- Automata kávégépek
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- További aktív témák...
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- HP,15.6" FullHd IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku, szép á
- Lenovo ThinkCentre E93z All In One számítógép, Windows 11 rendszerrel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Huawei FreeBuds Pro 3 // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest