Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kisgépkezelő

    senior tag

    válasz pilóta #61 üzenetére

    A wikipedia szerint nemigen van bármiféle egészségkárosító hatása annak, ha desztvizet iszik az ember. Esetleg hosszú távon talán hiányozhatnak a benne lévő ásványi anyagok, mert egyébként elég sok van a vízben.
    Egyébként nagyon túlbecsülöd az élelmiszerekben lévő nyomelemek mennyiségét, és ennek folyományaként a vízben lévőknek pedig nagyon alá. Valójában a legtöbb élelmiszerben is csak pár mg/100g van, egy falat almában pl: szinte semmi, de a töltöttkáposzta is fura ízű lehet, (vagy az étvágyad nagy), ha 50g sót viszel be vele, legalábbis most néztem a boltban a konzerveket, (nem vásárolták fel az összeset, de azért sok nem volt) és abban csak 20g/kg só van, amitől régi túrázós emlékeim szerint már elég elsózott íze volt. Húsokban van rengeteg nyomelem, de jó esetben abból is töredékét viszi be az ember a szervezetébe, mint csapvízből, így számomra úgy tűnik, hogy arányaiban egyáltalán nem elhanyagolható az a rész amit a csapvízből vinne be az ember.
    Összességében úgy tűnik, hogy közvetlen problémákat nem nagyon okoz a desztvíz, legalábbis akkor, ha egyébként kiegyensúlyozottan táplálkozik az ember, de vannak kutatások amik szerint a kemény víz hosszú távon egy kicsit jobb.

    Hogy valamit a poszthoz is hozzászóljak: Nekem többnyire egy alföldi város vízét (ott tényleg büdös sőt néha kicsit sárga is volt) leszámítva hosszabb-rövidebb idő után mindenütt sikerült megszoknom a helyi víz ízét. Még ha nem is ízlett, egy idő után egy erősebb másnaposság úgyis rászorított arra, hogy benyakaljak belőle vagy fél litert húzóra, aztán pár alkalom után megszoktam. A munkahelyi vízzel is hasonlóképp vagyok. De legrosszabb esetben tényleg érdemes teát főzni, esetleg szörpöt, limonádét csinálni, vagy egy jó levest. Ha a rendes nem megy, valami instant zacskós, vagy bögrés is megteszi, az is hozzáad 2-3 decit a szükséges napi vízfogyasztáshoz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés