- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Csupingo
veterán
válasz
#89309696 #12 üzenetére
Köszi, akkor nem izgulok. Mondjuk pc-nél az elem az egyik legszolidabb tétel, meg szerintem pár évnél tovább nem lesz meg a gép.
A 3-mal ezelőtti alaplapomat talán 7-8 éve adtam el ismerősnek. Én is 2-3 évig használtam, és most lett bent elem cserélve. Kb. 11 évet bírt. Mondjuk én nem áramtalanítottam soha, azt nem tudom az új helyén hogy használják. -
törölt tag
Lehetetlen megmondani, de pár évet simán. Nekem a konyhai meg a szobamérlegben fél évet bírnak, pedig ritkán használom. Nem az elem szar, hanem az adott eszköz zabálja le idle ennyire, ekkora a szórás. Alaplapok amiket eddig próbáltam azok sokkal tovább bírták.
A mostani alaplapom januárban lesz 5 éves, mikor megvettem cseréltem benne elemet Duracellre. Még mindig oké, pedig áramtalanítom én is a gépet, ha elmegyek otthonról.
-
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #3 üzenetére
Ez egy jó felvetés.
-
Csupingo
veterán
válasz
razorbenke92 #8 üzenetére
Ok. Most lett cserélve, akkor szerintem előbb válnak meg a géptől, mielőtt lemerülne.
-
Nagyon sok változó van egy ilyen matekban. Az elemek kapacitásában is van szórás, az önkisülésük mértékében is. Valamint olyan pici áramról beszélünk, ahol már százalékosan jelentős módosító tényező a környezeti hőmérséklet, de a nyomtatott áramkör tervezésének függvényében akár a páratartalom is.
4 év ami nagyjából garantált, de nekem pl. van egy Toshiba Portege 3110CT-m, 1999-es gyártmány, kb. 7 éve (talán több) biztos rossz az akksija, tehát "hidegen" van tárolva, de a legutóbb amikor elővettem a fiókból, még nem panaszkodott a CMOS.
-
Csupingo
veterán
Ha már az elemeknél tartunk... Ismerősnek van egy régi pc-je. Ritkán használják és utána le is van kapcsolva a hosszabbító. Szerintetek így mennyit bír egy alaplapi elem?
-
-
Gdi
senior tag
Ha van kéznél forrasztáshoz cucc, akkor olcsóbb egy foglalat (195Ft), meg egy sima CR2032-es elem. Ezt zsugorcsövezed, vagy szigszallagozod. És később is olcsón cserélhető benne az elem.
-
-
Sima CR 2032 gomb elem van általában az alaplapokban. Csak a desktop lapokban (de még a thin clientekben is) általában szabvány foglalat van amiben ki lehet pattintani az elemet. Ha nincs CMOS rezet, vagy nincs meg a lap leírás melyik jumper az stb, akkor BIOS rezetre is jó a művelet. De ha furcsaságokat művel a régi alaplap (nekem is van több 775/1366 amik több, mint 10 évesek) akkor is érdemes a gomb elemre rámérni 3V felett jó, ha lemerült cserélni kell, aztán sok probléma megoldódik..
BRIX-ben meg laptopokban a hely hiánya miatt nem fér el a szabvány 2032-es foglalt, így oldják meg: 2 vezeték ráforrasztva, leszigetelve, kis rövid vezetékkel alaplapra kötve .
(csatiból több méret van, emitt is írtam a bejegyzést, hogy ez jó a BRIX-ekhez)
Anyagár nincs 100FT, emiatt elég húzós a magyar boltos 2.7K Ft.... -
törölt tag
Nagyon sok éves kérdés merült fel bennem.
Lehetne e egy sima Akkumulátor cella töltéssel?
Mert sokáig úgy tudtam, hogy az eleve egy akkumulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Van 2 db használat -olcsón vett - Gigabyte BRIX-em, egy 3000-es és egy 3150. Mindkettőn Xpenology fut. (Home Assistant,...
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest