- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis707
tag
2009-ben ott tartunk, hogy ennyit tűrünk és nem vagyunk képesek leváltani a vezetést. Hol a szebb jövő?
-
JuliusCaesar
tag
Csak tudod az a gond, hogy ott a haza, ahol úgy kezelnek. Ha más országban megbecsülnek, megfizetnek, jól bánnak velem, emberi életet élhetek, akkor miről beszélünk? Érdekes, a burgenlandi magyarok nem akarnak visszajönni. Talán mert jól élnek? Svájc miért nem szakad négy részre? Talán mert jól élnek? A finn kisebbség Svédországban miért nem akar Finnországba költözni (pedig ők még a rokonaink is). Megjegyzem Skandinávia példásan kezeli a kisebbségi csoportokat.
Arról van szó, hogy ez az ország úgy 1914 óta a leejtőn van. Egész egyszerűen a magyar ember nem kezeli a magyart a honfitársaként. Én megbecsülném ezt a népet és országot. Csak hát ideje lenne rászolgálnia. Amikor magyar köp szembe magyart, na az a vég...
És lehet a politikusokat szidni, meg zsidózni, hazaárulózni, a nép tűrte hogy felülről lenyomják. És nem látom, hogy az utcán vagy otthon az emberek jobban viselkednének, mint fent.
Nagy gondok vannak az oktatásban, a politikában. De mégiscsak minden tizedik, huszadik ember kapálódzik ez ellen. Aztán ha megunta elmegy. Minden tiszteletem előtted, hogy te próbálkozol és küzdesz, de ha a birka többség elnyom, nincs esélyed.
100-ból 90-en buták. 4 küzd, 6 meg elmegy. Ezek az arányok kábé. És az okosabbaj megy el vagy küzd...
-
keIdor
titán
válasz
Vakegérke #22 üzenetére
Nem igazán magyarok a szüleim, mint már mondtam.
Apám már nem él, anyám hasonlóan gondolkozik, mint én, menne... sőt az egész család így gondolkozik, több rokonom is van külföldön, szóval páran már elmentek.
Van egy rokonom, aki szintén nagyon hazaszerető... csak ő az. Az utóbbi időben több nézeteltérésem is volt vele. Régebben nagyon jóban voltunk, vele soha nem vitatkoztam. Mióta kijött ez az ellentét köztünk már nem sokat beszélünk. Ebben mondjuk a 200km távolság is hibás valahol. Ez van... barátaim 99%-a is szintén így gondolkozik, mint én, aki máshogy azzal sose találom meg igazán a békét. Ezért nem is akarok veletek vitatkozni, mert úgysem fogjuk egymást megérteni. Valakinél ez érzelmi, nálam nem, engem ez nem érdekel. Én nyitott szemmel járok. Ezt rábízom mindenkire hogy érti.
Számomra a magyar kenyér, a nyelv, hazaszeretet, nem ér semmit. Én nem így gondolkozom. Nem foglalkozom azzal, hogy milyen bonyolult a magyar nyelv, attól még az emberek olyanok amilyenek... az átlagfizetés szar, az embereket nem érdekli a másik, a bűnözés egyre nagyobb, és én nem látom azt a "szebb jövőt" amiről beszéltek. De ha lesz is legyen, máshol még jobb lesz. Ha lesz gyerekem őt se akarom itt felnevelni, ahhoz túl vad ez a társadalom, ami itt van.
Kenyér máshol is van, miért jó az ha magyar kenyeret eszem? Sose értettem... biztosan érzelmi dolog ez, de bennem ilyen nincs. Francia bagett amúgy is finomabb.Ezért se akarok már többet hozzászólni ilyen témához, úgy se fogjuk megváltoztatni egymás véleményét. Megpróbálom elkerülni a magyar témát innentől a Blogout-on a békesség megőrzése érdekében.
MOD: off
-
Vakegérke
félisten
Muszáj pár dolgot mondanom.
Gondolom magyar szülők gyermeke vagy. Egy szebb jövő érdekében megtagadsz mindent, amit tőlük kaptál. A magyar kenyeret, taníttatásodat, gyönyörű anyanyelvünket, a hazaszeretetet.
Lehet, hogy kényelmesebben fogsz élni, de cirka annyi értéked lesz új hazádban, mint nálunk egy indiai bevándorlónak.
Nem nevezlek hazaárulónak, erről szó sincs. Inkább menekülőnek. Jó, hát menj, rohanj, menekülj, élj boldogan. Ne törődj vele, hogy nélküled, és a hozzád hasonló gondolkodású emberek nélkül fogyatkozik nemzetünk.
Csak ugye ahogy Lenry mondta, semmi szükségünk rád, ha eljön a szebb jövőnk ideje.Nézd, meg sem szólaltam volna, ha nem éreznék ki valami lenéző arroganciát szavaidból.
-
keIdor
titán
Megígértem már egy nagy hunnak itt, de akkor ünnepélyesen bejelentem másodszorra is, hogy nem fogok...
bár nem hiszek én abban a jóban, előbb fogják India 2-nek elnevezni ezt az országot... mondjuk a Szovjetunió széthullását se hitték el sokan, mégis megtörtént.
Cserébe én is kérnék valamit! Minden hasonló hsz-emnél megmar egy nagy hun egyén.
Ne... úgyse fog megváltozni a véleményem, én már csak egy ilyen kötélre való áruló szemétláda vagyok, inkább tartsa magában, és maradjon béke.CséZé: Valóban telhetetlen vagyok... és ez ad erőt minden nap. Egy adatlap alapján inkább ne tippelj senki vagyonára.
Lenry szerk: Nem lenne pénz amiért visszatérnék.
-
keIdor
titán
"igen? és akkor elmondod h ki marad itt?"
Kit érdekeeel? Egy életem van, én döntök mi legyen vele. Én megyek.
Más csináljon amit akar... számomra az a megoldás, hogy neked mi az Te tudod... tőlem maradj.Az hogy mit hiszek külföldről elég nekem tudni. Elég sok személyes tapasztalatom van már. Ott sincs kolbászból a kerítés persze, de már a nagyobb tisztaság, normális polgárok miatt is megyek.
"de minek menjek el innen, mondd már meg?"
Nem mondtam, hogy menj, maradj én megyek, az én megoldásom. Megtehetem, nincs vasfüggöny, ennyi ott élek ahol akarok. Kivétel néhány idióta ország, de azok meg maradjanak maguknak.
Várom a hazaáruló, és egyéb finomságokat.
-
CséZé
őstag
Megoldás: elmenni.
igen? és akkor elmondod h ki marad itt? mert ezt a csodálatos helyet belaknák néhányan helyettünk magyarok helyett. gondolkodni kéne és nem hülyeségeket beszélni, mert annyi hazánk sem marad amennyi még éppen van.
sokan azt hiszik h külföldön jobb az élet, persze mert még nem élt ott évekig (én sem)
de minek menjek el innen, mondd már meg?azért tartunk ott ahol tartunk, mert SZAR az oktatás, ha lenne fegyelem és nem a szülőnek állna feljebb h ha a tanár felpofozza a gyereket, amiért anyázik neki, akkor másabb lenne a leányzó fekvése.
arról meg h nincs munka meg eladtak mindent a nagyokosok, nem mi tehetünk, ill. de, a sok birka elhitte nekik a sok maszlagot. hazudnak ezek, mint a vízfolyás, aztán az panaszkodik legjobban, aki hisz nekik...
Ésszel, emberek, ésszel!
...lesz itt még jobb kor és szebb jövő...
-
Drenadar
veterán
Emberek, most komolyan.... baj van ezzel, baj van azzal. Mivel nincs baj MO-n? Mi az, ami úgy működik, mint ahogy elvárható lenne egy európai országban?
-
Gergő_
őstag
Szerintem a baromi nagy társadalmi különbségeknél kezdődött vagy' 15 évvel ezelőtt.
-
keIdor
titán
Egyik ismerős a napokban megkérdezte, hogy mi Dél-Amerika fővárosa... csak néztem rá, vagy 10s-ig és elmagyaráztam neki, hogy ott is országok vannak, és mi a nevük, milyen nyelven beszélnek stb.
Csak nézett...Gyerekek... ne fikázzuk az USA-t, szerintem itt már bőven butább emberek vannak...
Megoldás: elmenni.
tibi666: Igen ebben van valami, remélem a világon csak buta emberek vannak, én meg majd aratok.
(dream mod off)
#7 JuliusCaesar: Nem lesz itt nagy változás. Nézz rá a mai fiatalok bő 60-70%-ra. Ezekből semmi nem lesz... semmi céljuk nincs, nyelvet nem beszélnek, nem is érdekli őket, szarnak az egészbe...
-
Peter Kiss
őstag
Nagyon egyszerű a probléma megoldása. A magyar nép vándorló létforma, államot építeni, üzemeltetni, fejleszteni nem tud. Kevés hozzá.
-
gabor85
őstag
válasz
JuliusCaesar #7 üzenetére
Igény van mindíg, bár az általában elenyésző. Elenyésző ahhoz hogy változások legyenek; habár talán mostanában... talán lesz valmi.
-
tibi666
senior tag
válasz
JuliusCaesar #7 üzenetére
de ez téged mért zavar? neked marad több lehetőség.
-
JuliusCaesar
tag
válasz
Cthulhu Dawn #6 üzenetére
Tudom hogy itt élek. De változtatásra nincs igény? Szomorú...
-
Cthulhu Dawn
őstag
Üdvözöllek Abszurdisztánban.
-
malwy
senior tag
A nagy felvilágosodottak nem azt mondták, hogy "Ez a világ a létezhető világok legjobbika" ?
Nahát akkor én kiélvezem.
Mint a híres számban: Az élettől nem kell beszarni...úgyis belefogsz halni. -
ABE
őstag
A legkönnyebb másra kenni a sikertelenséget, az elcseszett életért másokat hibáztatni, irigykedni, kifogásokat keresni. Ennyi a gond, hogy ez a könnyebb út.
-
tibi666
senior tag
én örülök neki, de komolyan. amíg ennyi buta, pesszimista, elkeseredett ember van, addig én learathatom a tudásom, és munkám gyümölcsét előlük is.
-
14adam
addikt
Szerintem ha a gazdasági helyzet helyreálna és nemlenne ennyi munkanélküli,és nemlennének a padlón a fizetések akkor nem idegeskednének ennyit,és nem lennének alkoholisták(vagyis,ennyi amennyi most van tuti nem lenne,de ezért nekik is tenniük kell)Ha több munkás ember lenne kicsit nagyobb fizuval akkor szerintem elszálnának az emberek gondjai,és boldogak lennének
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Szerintetek hol a gond ebben az országban? Hol siklott ki, hol lett olyan, amilyennek ma látjuk? Mert itt semmi sem...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- Wuthering Waves
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest